Efter en slarvig helg med allt från onyttig mat och socker och exakt noll vettig motion så behöver även utsidan en uppfräschning.
Ikväll blir det i form av en extra ansiktsmask och ansiktsmassage! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har länge funderat på att starta eget men tycker det känns rätt stort och skrämmande. Det blir massor med papper och siffror som det ska hållas reda på, att ha en så bra affärsidé att den funkar ute i verkligheten, att kunna ta kritik, och så vidare... Tankarna går absolut mot att gå via Cool Company för att göra det administrativa lättare. Nån här som har provat det?

Kan man läsa sig till att starta eget? Typ:
http://starta.reflink.com/a118720
​http://www.starta-eget.se

http://jobbguiden.reflink.com/a118720

Likes

Comments

Nu var det tokigt längesen som jag skrev nåt i bloggen, vilket beror på en operation och sen återhämtning efter den.

Jag upptäckte en bula på magen för en tid sen, var till hälsocentralen där jag bor och vips hade jag en remiss till sjukhuset här i Gävle. Inom en månad fick jag en tid för operation för det visade sig vara en rätt stor cysta på ena äggstocken, så rubb och stubb skulle plockas ut blev det bestämt.

Själv blev jag vid första undersökningen på sjukhuset något chockad, eftersom jag inte har några barn än så är blotta tanken på att minska möjligheterna att få barn rätt upprörande. Som jag grät då, usch. :(

Efter det fick jag även ett telefonmöte med en av sjukhusets fertilitetsspecialister för att prata mer om operationen och om det skulle kunna gå att spara nåt. Specialisten skulle ta reda på om landstinget skulle bekosta att frysa in ägg, och det visade sig sen att det får man stå för själv för ca 30 000 kronor... Eftersom andra äggstocken ser bra ut så fick det vara. Sen fick jag även träffa den specialisten och oj vad bra hon var! Hennes undersökning höll på mycket längre än den första och hon mätte och noterade mer med ultraljudsgrejen, och dessutom förklarade vad vi/hon såg på skärmen. Det bästa av allt var att den här läkaren tittade mig i ögonen och sa att jag kommer kunna bli mamma i framtiden. Även efter operationen (det var hon som utförde operationen) kom hon och sa att det hade gått bra och att det kommer gå bra i framtiden att få barn. Jag kände en sån lättnad då att jag nästan fick blinka bort en tår... :)

Operationen gjordes med ett bikinisnitt så magen är långt ifrån vacker, och jäklar vad det har tagit tid att återhämta sig efter operationen. Jag trodde det skulle vara piece of kaka att bli bra men kroppen blir otroligt trött av minsta ansträngning.

Jag har hört mycket negativt om sjukvården men jag är nöjd med både de svar jag har fått, servicen från all personal och att det gick snabbt att få hjälp. :) 

Här hemma har jag haft ruskigt tråkigt dock, jag har till och med längtat som bara den efter att börja jobba igen, hehe. För att få dagarna att gå har jag läst böcker, spelat world of warcraft (jag toknördade wow 2004-2010 och var totalt spelberoende på den tiden), har köpt en gitarr med ambitionen att äntligen lära mig att spela ett instrument (jag har inte ens stämt den än...), har målat och tecknat lite och kollat på stört mycket serier och film. :)

Likes

Comments

Förutom att jag älskar smink och kläder så är jag väldigt intresserad av ekonomi och hur ens framtid påverkas av de val man gör redan som ung.

Mina val påverkar framtiden
Som i mitt fall pluggade jag på högskolan och jobbade extra som vikarie innan jag till slut vid 27 års ålder fick min första fasta anställning (!). Så jag kom ut sent i arbetslivet med heltidsarbete och mina val framöver kan påverka framtiden rätt ordentligt, med val av jobb, deltidsarbete och när jag ska ta ut mina intjänade pengar.

Eftersom det pratas mycket om hur man ska tänka om framtiden och man får hem olika kuvert i brevlådan från olika ställen som berättar saker om ens framtida ekonomi så är det ju lätt att känna sig lite mörkrädd. Fast å andra sidan, kan man klara sig på ca 9000 kr/månaden som student och man får en likvärdig peng när man är grå och skruttig så är det ju lugnt.

Spara pengar!

Fast hur gör man för att få den där extra guldkanten till ålders höst? Att spara pengar är ju alltid smart, och pengar kan man spara på otroligt många sätt.

Var skuldfri!

Att vara skuldfri är nummer ett! Betala av alla skulder och ha bara några fasta utgifter är det vettigaste till ålders höst. Det kan vara jäkligt tufft att få lånen återbetalade eftersom alla vi får utgifter ibland/ofta som gör att det tar tid att betala tillbaka pengar. Men det är en stor frihet när skulden är borta! Men när behöver man börja spara egentligen? Att ha ett sparande i sig som en buffert är smart redan som ung men då är det bättre att lägga pengar på utbildning och bostad. Börja lägga undan pengar till framtiden när du har råd istället. Vissa månader kanske du kan lägga 10 procent av din lön till sparandet och ibland mer eller mindre.

Läs på innan!

Nummer två är helt sonika att spara dina skattade pengar. Bankerna/sparbolagen har flera sparalternativ, men vilket är bäst för dig? Gör dig själv en tjänst och läs oberoende information innan du gör ditt val!
Här finns bra och oberoende hjälp:http://www.konsumenternas.se/spara/olika-sparformer/om-sparkonton

Värt att tänka på:

  • Vissa sparformer betalar du en skatt på varje år, ta därför reda på hur mycket du ska skatta innan du bestämmer dig.
  • Bankerna/bolagen tar betalt av dig i form av avgifter. Det kan vara fasta avgifter och avgifter på till exempel fonder. Hur vet du om avgiften är bra eller dålig? En måttstock är att allt under 0,40 procent (noll komma fyrtio) är billiga avgifter på fonder på privata marknaden. Övriga avgifter? Jämför på Konsumenternas!

https://track.adtraction.com/t/t?a=1066351845&as=1123693008&t=2&tk=1

Likes

Comments

Jag är beroende av gelnaglar och har precis varit och fixat den här månadens "klor". :)
De blev mycket kortare än vanligt men känns våriga och fräscha!

Likes

Comments

Jag provade ett nytt gym förra veckan, Hulkboden, och trivdes rätt bra där. Det var litet men allt man behöver finns. :) Däremot kände jag att jag på grund av mina jobbtider säkert komma ha svårt att hitta tid/ ta mig tid för att träna där så för att komplettera kommer jag att fortsätta träna hemma med.

Rockringen som jag köpte förra veckan var lite svår att få snits på så nu är en liten trappmaskin beställd plus att jag ska köpa hantlar och en gymboll.

Idag tränade jag utan redskap - yoga! :) Jätteskönt att träna hemma och att ha snabb tillgång till dusch efteråt! :D

http://tranahemma.reflink.com/a118720

Likes

Comments

Efter helgens fuskande (pizza, godis, glass) så börjar jag dagen med citron-och ingefära vatten. Det är ett milt och skonsamt sätt att få i sig nyttigheter på. :) Och man känner sig betydligt piggare och gladare när kroppen får sig en urrensning!
Två av mina favoritbloggar skriver också om vattnet:
http://56kilo.se/citron-ingefaradryck/
http://lesscarbs.se/lchf-tillbehor/min-dunderdryck-med-citron-och-ingefara/

Just ingefära är bra för immunförsvaret och kan hjälpa till med förbränningen. Citron innehåller antioxidanter och särskilt c-vitamin som är en viktig vitamin. För oss tjejer är c-vitamin extra viktigt eftersom det hjälper kroppen att ta upp järn från maten. Järn ser till att kroppen får syre och gör dig bland annat piggare, så järnbrist kan visa sig i att man känner sig trött och orkeslös.
Så prova vattnet du med för en rejäl power boost! :)


Likes

Comments

För en dam i min ålder där vissa fina linjer börjat göra sig påminda kan jag varmt rekommendera att börja använda serum!

Serum brukar gå in djupare i huden och hjälper till att bygga upp huden och hålla den yngre och fräschare. Själv blandar jag hejvilt med olika märken och prisklasser, huvudsaken att jag använder nåt serum är mitt motto!

Idag tänkte jag tipsa om ett bra serum i prisklassen budget. Det är en från Yves Rocher som jag brukar använda tillsammans med en av deras brun-utan-sol produkter.

http://www.yves-rocher.se/control/product/~category_id=1400/~product_id=39024

Likes

Comments

Ikväll blir det en nyttig chiapudding innan träningen för att boosta med nyttigheter!

Det är många som äter chiafrön nu för tiden eftersom det är ett sånt bra superfrö! Den är full av nyttigheter och vitaminer så haka på trenden du med. :)

Jag brukar köpa ekologiska frön via nätet (billigare så) http://www.bodystore.com/chiafron-ekologiska-350-g men idag var det extrapris på chiafrön på ICA så det fick blir en påse för 20 kronor och ett sting av dåligt samvete istället.

Det är hur enkelt som helst att göra en chiapudding, vilket för övrigt är det godaste sättet att få i sig chiafrön på i mitt tycke.

En chiapudding gör du genom att mäta upp andelen frön och vätska och eventuellt smaksättning och sen blanda ihop. Ställ det kallt i kylskåp i helst en timme eller mer, sen är den klar att äta. Det finns massor med olika sätt du kan göra puddingen på, själv väljer jag oftast kokosmjölk som ger en söt smak och man behöver egentligen inte krydda med något extra då. Fast kanel är min absoluta favoritkrydda att tillsätta.

Ett tips är att röra om ofta i puddingen eftersom fröna ibland kan lägga sig som en klump i botten beroende på vilken vätska och behållare du gör puddingen i.

Skriv gärna en kommentar om du har tips på hur du använder chiafrön eller har recept på en god chiapudding!

S

Likes

Comments

Hör och häpna, damen som knappt tar sig ur soffan om kvällarna ska på ett gym ikväll!

Hulkboden.se i Gävle/Sätra blir kvällens aktivitet där de erbjuder en hel veckas träning GRATIS! Utan förpliktigelser. Ett årskort kostar 1200 kronor, vilket oftast är kostnaden för 2-3 månader på andra gym i stan.

Nackdelen? Det är ett litet gym och enligt ryktesvägen finns det inte alls mycket ögongodis där. :P

Fördelarna? Nära hem, superbilligt, allt man behöver finns där, trevlig och hjälpsam personal.

Varför har jag inte kollat upp det stället tidigare för?!

Så ikväll och en vecka framåt är det dags att snöra på träningsskorna och se om det här gymmet passar mig. :)

Likes

Comments