Den här veckan som komma skall är den sista veckan jag är hemma i Karis. Men saken är den att jag kommer ändå inte vara så mycket hemma. För att på månadgen klockan 06:15 på morgonen går mitt tåg till Åbo Hamn och sen drar jag och Linda till Stockholm. På Torsdag förmiddag kommer vi hem, dit far halva veckan. Sen på Fredag kväll är det Norlie och KKV i Ekenäs. På Lördagen ligger man hemma med bakis. Och sen på Söndagen flyttar vi. Alltså WHAT... det där känns så konstigt och skriva, men ja jag sitter nu och skriver detta i min och Lindas lägenhet i Jeppis. Helt ärligt kunde inte bli mera nöjd med den men, det känns ändå så konstigt. Att flytta hemmifrån. Förut har man fått allt serverat på en silverbricka. Man har fått kläderna tvättade, det har alltid funnits ren disk, och räkningarna har man inte behöva betala men nu... Måste jag göra allt det där själv, vilket är helt skönt också men man är liksom inte helt van ännu.

Det som kommer kännas mest fel är att man inte bara kan komma hem och säga Hej! åt mamma och lillesyster, utan nu skulle det ta 7 timmar i sig att bara köra till Karis.

Bara kolla på det här... och det där kommer man leva utan nu en stund framöver. Att bara kunna köra bil i typ 15min och komma till världens paradis. Okej det finns säkert här också men iallafall. Det där är endå där jag kommer ifrån, där jag känner mig mest hemma än nån annanstans. I Barösund....

Jaa där står det nu svart på vitt att lägenheten är våran. Och även så nycklarna.... Med skräck blandad förtjusning så skriver jag nu att jag officiellt inte bor hemma mera.. Utan i Jakobstad ca 500km från Karis...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jaa min vecka har egentligen bestått av jobb, jobb och ännu mera jobb men lite ledighet har jag nog haft. Så lite stall har det såklart blivit, Och lite kvalitetestid med lillebror.

På torsdagen förra veckan, var jag och Linda ut och gå till Ramsholmen. Som finns i Ekenäs, det ser precis ut som en enda stor trollskog. Bör besökas om du är i trakten.

En morgon kan börja och sluta på bästa sätt. Börjar med perfekt frulle och solnedgång på kvällen.

Kvallitetstid med bror sa jag. Jaa verkligen, provade lite amerikanskt godis., och schnitzel till kvällsmål <3

Idag var kanske sista gången jag fick träffa den här sötnöten, Jumper. Då han är såld till en ridskola i Åbo så vem vet man kanske aldrig får se honom igen. :´(

Men nu ska jag kolla på Allsång på Skansen, njuta av den väldigt vackra dubbla regnbågen och kolla lite hur det går för Sverige damerna i fotbolls em. HEJJA SVERIGE!!!!!! <3 <3

Likes

Comments

Jaa min vecka? Helt ärligt så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva.

Förra veckan var jag ju på läger, men nu är det slut och jag är typ helt lost på insidan. För där hade man sina tider man skulle hålla och man fick mat. Men nu när man kommit hem. Så får man liksom göra vad man vill: Vad är det? Eller laga sin egen mat, det låter helt sjukt men så är sanningen.

Blommorna fick jag av en konfirmand, för att han gick på utsidan av huset så gav jag i straff att han skulle fara och plocka blommor. Så kom han tillbaka med dom där. Guud vad jag älska min grupp.

Men på fredagen efter att vi hade kommit hem från lägret på torsdagen. Så drog jag och Linda till Scola restaurangen i Barösund. På en dricka bara för att chilla och vi hade annars jätte tråkit. Och det i sig slutade med att vi hamna fara via stallet och ta in hästarna från betet för att nån hade sett en varg i deras hage. Så lika bra att ta in dom så att inget händer dom. Sen drog vi till Serendipity bara för att jag var svin jävla hungrig. Och såklart kan man alltid fara dit och bara chilla och hänga med Corona kissan.

Hur slutet av min vecka såg ut? Beach, beach och ännu mera beach. Och ÄNTLIGEN har Nocco Caribbean kommit till Karis, gissa vem som är överlycklig.

Men ajja nu är det måndag och back to reality innan Weekend Festival och allt det. Detta fotot är fotat på Karis egna Skinnarviksberg. Så det ni ser är Lilla Karis Centrum.

Om ni ser på nästa bild så har jag en liten nyhet som jag MÅSTE dela med mig av.

Just dit ska jag om 28 dagar. Den 14 Augusti kommer jag och Linda till Stockholm för att se på Rockbjörnen 15 Augusti i Kungsträdgården. Helt ärligt så är det EXAKT vad jag behöver just nu. Att slippa HEM, just där som jag hör hemma och int nån annanstans. Tåg, Båt och Hotell allt är färdig bokat så. STOCKHOLM I´M COMING HOME!!!!!!

Likes

Comments

Den här veckan har varit allt från barn kalas till nu läger<3

Ja förra lördagen hade vi kalas åt min "lilla" syster, tänk hon blev hela 3 år!! Det är helt hemskt hur snabbt tiden går. Jag skämtar int men dagen då hon föddes kommer jag ihåg till 100% och sekunderna jag körde till mamma och såg att BB väskan var borta då jag kom in. Och sen bara gick och vänta på det eviga smset som skulle säga att grattis du har blivit storasyster igen<3 Kommer aldrig glömma den dagen nånsin. Det var ju ändå hon som fick mig att bli så intresserad inom det yrket som just Barnmorska. Så tacka Elsa.

Och nu en prick en vecka senare sitter jag i högsängen på Rosvik lägergård, som hjälpledare på konfirmationsläger. Men helt ärligt är det som semester från mitt vanliga jobb. Här äter man, drar lite lekar och sen typ sover. För eftersom dom har typ 5h lektioner varje dag så ligger vi endera ute och solar (än så länge när solen är framme) eller sen som nu sitter och gör "arbete".

Men ajja mindre snack eller hur, så här kommer bilder från veckan som gott.

Grattis på 3-års dagen Elsa Matilda <3 <3 Kommer aldrig finnas en dag då jag inte älskar dig. Och nu när det är så lite tid kvar som jag är hemma i Karis så ska jag ta vare på det riktigt sista som går. Men kom ihåg och påminn mamma att om du nångång behöver någon och prata med annan än mamma eller pappa så är jag alltid på andra sidan telefonen. Kommer aldrig gå någonstans ingen skillna om jag är 350km norr om dig eller på andra sidan sjön. xoxo

På torsdag före jobbet var vi till det väldigt trevliga och lantliga cafét Sutarkulla i Snappertuna på andra sidan Läppträsket i Karis, super mysigt ställe.

Och nu kör vi Skriba läger som vi säger på finlandssvenska :D Och ja den där gräshoppan är lila påriktigt. Därför måsta jag fota den.

Kanske syns ännu under veckan. Annars ska jag nästa helgen till Borgbacken så då kommer det riktigt säkert bilder därifrån <3.

Likes

Comments

Glad eller Trevlig Midsommar eller vad man nu säger. Men iallafall, det har jag haft. Fast man fick fira det mesta redan på torsdagen då jag skulle på jobb på lördagen men ändå kul var det. Var i skären från onsdag kväll tills lördag förmiddag med bästaste Linda och Alma min lilla bebis. Riktigt skönt att bara få ta det lugnt hela lediga tiden man hade. Åka lite båt, en snabbis till Scola och lite sådant.

Så här får ni helt enkelt min midsommar i bilder.

Scola och mys med lilla Alma såklart.

Kan det bli lite mera jordgubbar? Svar NEJ! Och lite skumppa såklart.

Och ja jag har fotat den här med telefonen och nej det är absolut inget filter på hela bilden. Det är bara pure nature och bra kamera <3

Vilken mysig kväll kunde inte sluta bättre <3.

En sån fotograf :D ligger raklång på berget bara för att få en bra bild. Men helt ärligt så gjorde jag likadant för att få den bästa så jag ska nog vara tyst :D

Och nu jobb hela veckan och sedan nästa vecka blir det Konfirmationsläger. Nej jag ska inte gå skriftskolan en gång till jag är bara ledare på lägret. Så då ska jag försöka blogga kanske något så ni får se hur vi gör på våra läger i Finland eller iallafall i Karis/Pojo

Likes

Comments

Grattis till alla ni som tagit studenten eller bara fått sommarlov. Ha de gött!

Ja själv skulle man nog vilja ha sommarlov men ajja jag kommer nog aldrig mera få vet vad det är. When adulthood hits you hard.

Förra veckan var nog den bästa veckan på väldigt länge. På tisdagen så var jag med Linda till Vasa ett snabbt varv för att Linda hade intervju till sin nya skola och hon ville inte åka ensam så jag åkte med. Kom hem från Vasa på onsdag kväll. På Fredag kväll så var jag och simmade för första gången i sommar. Det var meningen att jag och Linda skulle fara på lite kruis runt trakterna men ja det slutade inte riktigt så. (Ni får bilder på hur det slutade). Och sedan på lördagen efter jobbet så åkte jag snabbt som f''n ner till skären och bara chilla. I mean vem vill int ner dit så fort man har ledigt.

Så nu får ni min vecka 23 i bilder:)

Skolan jag ska gå i, i Vasa <3

Ja så där var typ min resa till Vasa. Glömde fota på tåget och hotellet men extremt kul hade vi. Där kommer man nog trivas ;)

Ja sådär blev vårt "kruis" så att säga. En simtur i skogen med väldigt soligt väder, och till sist gos med bästa Cloud hästen :*

Och ja sist men absolut inte sämst eller minst på veckan så var min snabbvisit till skären. I soligt väder och fina bilder :D

Fun Fact About Me: Mina 2 favorit djur är häst och svan.

Likes

Comments

Ja vart ska jag börja? Helt ärligt så finns det ingen början och inget slut, hoppas jag.

2013 Tänkte jag att nu ska jag bara testa och kolla om det är kul. Annars slutar jag, ja så tänkte jag när jag gick på det första mötet till att bli Hjälpledare i församlingen. Men jag kan säga att det "ena" mötet slutade med något helt annat. Det slutade med att jag fick en vän jag aldrig någonsin kommer att ge bort åt nån, hon är min och jag kan säga redan nu att om du försöker skada henne så står jag bakom henne med en väldigt hård vänster.

Igår den 3 Juni 2017 så tog den tjejen studenten, den kvinnan jag med stolthet kallar min syster.

Och jag tänker inte skriva hundra sidor med text om hur allt gått och blabla för jag vet att hon vet exakt hur jag känner.. Så det enda jag tänker säga är.

Det största GRATTIS nånsin till min syster Linda Ida Sofia Fagerholm!! Framtiden är vår <3

Och kom ihåg "Life´s a climb but the view is great"

Best girl squad i hela världen. Den enda som saknas är bara Jade, tro int att jag glömmer dig <3 <3

Likes

Comments

Jag är inte en sån som brukar klaga eller berätta om mina problem i allmänhet, men nu gör jag ett undantag då jag bara vill skriva om det... Jag håller på att gå in i väggen. Ja så är det, jag lilla jag håller på att få b´depression sakta men säkert om jag inte tar hjälp nu.

I Februari iår var jag till Stockholm, jag skulle vara där i 8 veckor men den härliga vistelsen sluta med 10 dagar i Stockholm och sen båten hem igen. Och ja det sitter i mitt huvud som ett enormt trauma, som jag aldrig kommer glömma. Att få bo i en stad man älskar mest av allt på hela jorden, till att bli utkastad. Ja det förklarar sig självt. Så ja det sitter fasst i mitt huvud och såklart sån som jag är så skyller jag alltid mig själv och vad jag kunde ha gjort annat. Och gör alla problem större än vad dom egentligen är.

Och för nu ca 10 år sedan så for mina föräldrar skiljt. Något som jag kanske inte tog så hårt vid den tiden men nu i senare dagar så har de tankar kommit tillbaka, om vad som egentligen hände den kvällen. När mamma och pappa står och gallskriker på varandra i vardagsrummet hemma. Och lilla jag Elin 8år kommer ner och vill skydda båda sina föräldrar och såklart blir i kläm mellan två vuxna människor som är förbannade på varandra. Det enda jag kommer ihåg från den kvällen är att dom ena sekunden skriker på varandra allt vad det går och sen någon dag senare då dom berättar att dom ska fara skiljt. Och jag kan säga nu i efterhand att det är en av de värsta trauma jag har hamnat gott igenom. Åtminståne nu när man har blivit äldre och jag har börjat skylla mig själv, och att det var mitt fel att dom for skiljt.

Så nu varje gång nån strider eller som min mamma strider med sin nuvarande sambo så sitter jag beredd att flytta igen.

Så att så ligger mitt liv till för tillfället...

I tell people “I´m fine“when I´m really dying inside and breaking down and I hide my depression so my friends and family won´t feel sad/bad for me because I care about their happiness more than mine.

Det där är en qoute som passar in på mig till 150%...

Likes

Comments

Okej först och främst. Förlåt för att jag inte har uppdaterat men 1. inget kul har hänt och 2. har haft skolarbeten, så har inte hunnit men guess what!! Idag var sista dagen i skolan!!!!!! JESS🎉

Och what the det är första Maj nästa måndag! När har tiden gått såhär snabbt, jag tyckte det var Februari just. Men ajja vad är mera kul än att det är sommar snart❤️☀️

Och nästa veckas lördag alltså den 5:te Maj så fyller min andra halva 19... WHAT!? När blev vi så gammla. Men ja jag har ordnat en överaskning åt henne som jag inte kan skriva här för jag vet att hon läser min blogg så NÄ det ska vara en suprise😜Men ni får såklart veta det sen efter nästa helg. Men jag vet att hon kommer älska den.. eller hoppas jag iallafall☺️

HAHA Varsågod Linda😘❤️❤️

Likes

Comments

För några veckor sedan gick jag där varje dag. Och jag hade som grej, att varje fredag när jag slutar jobbet så skulle jag gå till Expresso House på Drottninggatan och ta en kaffe eller nåt. Så dit jag vill komma är att om allt skulle ha gått som planerat och jag skulle ha kommit hem nu i sönda så skulle jag har kunnat gå där just där som lastbilen körde med 80 i mätaren. Jag skulle har kommit upp från T Centralen just som den smällde in i väggen på Åhlens.
Dom blickarna slår mig och jag vill bara gråta, vilket jag har gjort flera gånger om idag. Det är när något sånt här händer som man inser att världen är helt fucked up och om ingen gör nånting snart så kommer den se ännu värre ut om typ 5år, usch jag vill inte ens veta. Med Trump och Putin i spetsen kan vad som helst hända.
Okej jag visste att det skulle hända nåt i Stockholm men jag ville inte tro på att det var sant. Men nu sitter man här och skriver om det som man fruktar mest i hela jorden.
Stockholm Jag Älskar Dig💔

Tack Frida Söderlund för att du skrev exakt vad jag tänkte❤️

Likes

Comments