Jaa som rubriken säger, idag 6 December 1917 alltså för 100 år sen, så kunde detta land äntligen kalla sig själv självständigt. Efter att först hört till Sverige och sen Ryssland så var det klart, vi fick äntligen laga våra egna lagar och egen riksdag, och allt man nu får när man blir självständigt. Helt ärligt så har jag typ ingen aning vad jag snackar om men det lät bra.

Men iallafall jag är extremt stolt att vara uppväxt i ett land som Finland, med finaste naturen jag vet och dessutom renaste luften i Europa!! Och dessutom tillgång till gratis skolgång, det är det inte många som har. Plus att man är uppvuxen med ett gratis språk, som man nu först i senare dagar har börjat uppskatta mera.

Så idag ska vi här i Jeppis äta ärtsoppa och pannkaka och självklart kolla på balen ikväll <3

Grattis på födelsedagen Finland, det är du värd <3 <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tack Julgubben för den goda karamellen! Och kolla vilket roligt ljusfenomen jag lyckades fånga på kamera :)

Jaa vad ar hänt sen sist. Jo ingenting annat än att jag idag har varit på min första julmarknad! Eller ja det var en julgatuöppning men lite marknad var det där iallafall, och DJUR. Vem älskar inte djur <3 <3 Jag menar bara kolla på dom, så söta och ovetandes om allt som händer omkring dom.

Och på tal om djur, nästa gång du ser ett djur av någon sort, och kanske vill göra den illa. Tänk då på att det är vi människor som förstör den här planeten inte dom!!! Och djur visar alltid vad dom känner för dig, och så som du är mot dom så kommer dom vara mot dig sen också. Så tänk noga nästa gång, vill du bli biten av ett får eller vill du bara klappa den och mysa?

xoxo Elin

Likes

Comments

Jakobstad 2017-

Hej och länge sen sist. Helt ärligt så vet jag inte varför jag inte har uppdaterat. Men ajja, nu kommer det komma mera i December tid och JUL, finns ingen som älskar julen mer än jag tror jag, och vinter nog för den delen hellär.

Jag tycker dock inte om snö, eller jo om jag inte behöver röra den så tycker jag om den, men när den faller ner från himmelen så tyst och försiktigt och helt peaceful. Sååå vackert enligt mig. Och sen nu när man får börja gå på julmarknader, med dofter av polkagrisar, granris och den rykande heta glöggen blandat med den krispiga pepparkakan. Alltså WOW snälla, jag vill ha jul NU! Och när man går ut och ser barnen leka i alla höga snöhögar, fulla med snö i ansiktet och helt rosiga kinder. Det är då man vet att man lever påriktigt.

34 dagar till så är det JULAFTON, bästa dagen på hela året enligt mig. Då samlas hela familjen och man får bara umgås med de människorna man älskar mest på hela planeten. Och såklart äta den fruktansvärt goda julmaten <3 Och vad är bättre än de bästa jullåtarna. Så jag tänkte why not ge er min 2 favorit julsånger, som ALLTID ger mig lite ståpäls, och får mig att längta till julen lite extra mycket. <3 <3 <3

Likes

Comments

Vecko catch up
Ja som ni ser på bilderna, så måsta jag städa soo bad. För nu är det bara äkligt. Men helt ärligt, sen jag har flyttat hemifrån så har jag märkt att det är svinkul att städa. Alltså påriktigt, när man får se skillnaden.

Och på tal om skillnad så ska ni få skillnadsbilder hur det ser ut nu efter mitt städ anfall.

Och till sist ska ni få en pepp bild av mig som jag hitta. Och jag tycker att alla ni flickor, damer eller vad man nu säger ska ta till sig och göra som jag, och lägga den som bakgrundsbild eller nåt, för den peppar faktiskt.

Likes

Comments

Vecko catch up
Ja förlåt jag har varit tyst väldigt länge, men så kan det gå när man behöver lite ledigt. Plus att jag inte fått mina bilder från min kamera men nu så.

Sen vi senast sågs så har jag, fyllt 19 år, och jag har varit hem till Karis i en vecka. Den veckan var så jävla skönt (ursäkta mitt språk) men det var den verkligen, och att jag dessutom fick åka till Skären, den platsen jag beundrar mest och älskar mest på hela den här planeten. Enda platsen där jag fullt ut får vara den jag är och får andas in den rena havs doften, alltså wow, ni skulle alla borda testa det någon gång. Bästa terapin som finns.

Sen har jag fyllt 19... okej vart har tiden gått, jag tyckte det var just jag fyllde 18 men ajja närmare 30 bara. Hahah nä men skämt och sido det var riktigt kul med kalas och få träffa hela släkten nu när man ändå är hemma.

Sen gjorde man såklart mera saker, typ bowla och såna saker. Det var jätte kul att vara och bowla med pappa, hans tjej och hennes barn. Tack pappa för att jag fick komma med :)

Hoppas vi ses snart xxx

Likes

Comments

Jakobstad 2017-

Idag är det söndag hit uppe i höst kalla Jakobstad. Fast helt kallt är det väl inte. Det är egentligen bara skönt inte för varmt och inte för kallt, min favorit årstid helt enkelt. Jag själv tycker att det finns inget bättre än höst, med alla färger överallt, och man får gå med fina mysiga tröjor. Och man kan sitta inne och mysa med en kopp te framför tv:n till en bra film. Eller gå ut på en promenad i det soliga och sköna vädret. Och gå i alla lövhögar som om man var 6 år igen.

Men vet ni vad, nästa torsdag 12.10 så fyller jag 19 år...... What??? sen när har tiden gått såhär snabbt? Jag tyckte det just var Juli, men näe. Men iallafall nästa torsdag ska jag åka hem till lilla Karis igen. Och utan att ljuga, jag har saknat det något fruktansvärt mycket, eller okej inte Karis i sig men alla människor, vänner och familj och framför allt den här lilla sötisen (på bilden nedan) det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag vill hem NU och bara krama om henne och aldrig släppa någonsin. Och tack Elsa för att skötte om min lilla älskling hennes sista tid i livet istället för mig <3

Elsa, storasyster kommer hem nästa vecka <3 <3

Likes

Comments

Vecko catch up

Sorry för att jag inte har uppdaterat på typ evigheter. Har kännt mig lite nere sen Lilla My och har bara inte haft ork för att uppdatera. Men nu är jag back!

Bilderna är typ en vecka gammal och det var meningen att jag skulle sätta upp dem för en vecka sen men sen kom det lite annat i vägen, så blev inte riktigt så. Men nu är dom uppe iallafall :) Och som ni märker så dras jag absolut till vattnet och havet det är ingen fråga om saken. Och nu är det dessutom klart att jag kommer hem till Karis på min födelsedag och stannar en hel vecka i Karis, för att den 22 oktober så ska jag på Helsinki International Horse Show. En dröm som går i uppfyllelse, den enda häst tävlingen jag varit och kollat på live är Sea Horse Week i Hangö. Och jag menar så fast jag är vid den tävlingen är hemskt. Så det ska bli riktigt kul att åka och kolla på. Men jag ska nog blogga före de så vi kan diskutera det mera då.

På återseende xx Elin

Likes

Comments

Den 19 September 2017 hände det jag fruktat mest. Min lilla ängel, eller köttbulle som jag kallade henne, sa farväl.

Dagen då jag fyllde 4 år kom du in i mitt liv. Jag kommer ihåg när pappa kom hem med en korg hängandes på armen. Och exalterad som jag var så trodde jag att det bara var en leksak. Men då tittar det fram ett litet huvud med två öron. Och redan från den stunden så visste jag att du och jag kommer att bli bästa vänner.

Under åren som gått så har du alltid funnits där för mig. Om jag har varit ledsen så har du kommit och gosat med mig, om jag har varit glad så har du även funnits där. Och om jag bara har behövt någon att prata med så har du legat där i min säng och lyssnat på mina diskussioner, fast dom kanske har varit helt lönlösa. Och sen kom Abbe och rev dig i svansen några gånger men du sa aldrig ifrån eller bet, kanske nafsa men inget mer. Jag har haft några djur under mina år men inget av dom har varit som du. Marabou kommer jag knappt ihåg, och Lille Skutt var speciell men du har aldrig ändrat. Du har alltid varit du, du har alltid varit mitt lilla lejon. Och lejon går ej att tämjas, vilket vi alla har märkt i ditt fall☺️ Men iallafall, du kommer alltid bli ihågkommen som min lilla köttbulle eller som mitt lilla lejon, och inget mer. Nu får du vara orsaken till mitt lejon, vilket betyder att du alltid kommer att följa med mig.


Nu får du ta väl hand om Marabou, Lille Skutt och Nelly från mig, hälsa dom att jag älskar dom lika mycket som jag älskar dig. (Fast jag tycker om dig lite mera😘)

22.07.2002-19.09.2017

Lilla My


Likes

Comments

Efter en helg som denna så är det inte konstigt att jag är så trött som jag är idag.

På torsdag morgonen blev jag först blessed av guden själv Niall James Horan. Utan någon som helst förvarning så släpper han en singel. Och trust me "Once a Niall girl Always a Niall girl" så jag låg och bara grät för att ja. Ingen annan kommer förstå utom dom som vet hur det är att vara ett hardcore fan. Så TACK Niall kan inte vänta tills 20 Oktober.

Sen på fredagen kom mamma och lillebror från Karis och hälsa på ÄNTLIGEN... Det är vid såna tillfällen som man fattar hur mycket man saknar dom. Så ja dom har varit här hela helgen. Och det är alltid lika ledsamt att säga hej då. Åtminståne nu när jag har min lilla älskling kvar hemma som jag vet att inte har så länge kvar. Vettefaan vad jag kommer göra när hon dör, och jag inte var där. Jag kommer aldrig kunna förlåta mig själv. Hon har alltid varit där för mig sen jag var 5 år och så finns jag inte där för henne sista tiden i hennas liv. Det är bara att höra hur det låter, Så brutalt, och hon är den som ALLTID har förstått mig bättre än någon annan.

Och Mamma varför jag sa att ni inte fick ta ner takslingan, och att jag lämna den där av en orsak var för att.. Jag vill att Elsa ska veta att jag alltid kommer finnas där för henne ingen skillnad om jag är hit uppe eller i Karis. Så ska hon veta att jag alltid kommer vara hennes ängel. ALLTID

"Må en liten ängel skydda dig"

Ha den bästa sista tiden nu min lilla köttbulle, jag kommer alltid älska dig mest av alla <3 <3 <3

Likes

Comments

Jakobstad 2017-

Okej det är inte söndag nu men ajja. Bättre sent än aldrig. Så i detta inlägg kommer ni att få bilder fr¨ån min och Lindas lägenhet. Så varsågod :)

Så där har ni det mesta av den fantastiska lägenheten. Den är verkligen i min smak. Lite saker som jag kanske skulle vilja ändra på men annars en full pott. 3r +ok är det så jag och Linda har eget sovrum vilket var också ett måste då vi sökte men iallafall. Har dock inga bilder på hennes sovrum men tänkte att hon kanske vill visa det själv så ska inte visa det hit.

Men det är så kul att jag nu bor i min första egna lägenhet.... Sinnessjukt ju!!!

Om nån vill komma på besök så är det bara att ringa, Svinkul med gäster :)

Likes

Comments