Finns ingen finare plats än den här. Ingen plats som betyder mer, som känns mer som hemma. Tiden går så långsamt här, och om jag fick stanna här i en konstant sommar med alla mina vänner så skulle jag må så otroligt bra.

Att livet här enbart består av bad, kortspel, att gå barfota, spela fotboll sent inpå natten och att bara ligga och klia varandra i håret är en sån otrolig lyx. Behöver inget mer än alla här och allt som finns här. Har varit här i tre veckor och har fem kvar. Kan stanna för evigt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Träffade mitt livs kärlek idag. Jerry, 3 månader.
Skrev nationella i tyska idag och satt sen med Mattan och Julia i Vasaparken ett litet tag. Vi satt på en av kullarna och helt plötsligt kommer det en liten valp springandes mot oss. Så otroligt gullig och har aldrig blivit lika sugen på att skaffa hund.

Ska skriva nationella imorgon igen fast i engelska, men det spelar absolut ingen roll för det är fredag och jag slutar vid lunch och det ska vara 17 grader ute. Att solen kan göra så stor skillnad är helt sjukt, men är så glad att den äntligen är här. Vi kan ju i alla fall hålla tummarna.

Likes

Comments

​Igår var det mösspåtagning. Jag har dock ett år kvar, men var ändå ledig. Spenderade förmiddagen med att hopplöst försöka plugga och cykla fram och tillbaka till Hornstull. På eftermiddagen kom Linnea hem till mig och så pluggade vi lite latin. Vi ska ha prov på onsdag, och är säker på att jag inte kan någonting alls. Men det löser sig. 

Runt sex kom Harald och sen så kom även Andrea, Jana, August och Viktor hem till mig. Vi drog och köpte mat på eatnam, vilket var fett gott. Sen så gjorde vi inte så mycket. Försökte få plats så många som möjligt i min säng, tog polaroidbilder och spelade Jungle jam. Alla drog runt tolv och då var jag helt och hållet död så somnade direkt. Har till skillnad från igår gjort absolut ingenting idag, men antar att det också är bra ibland. Tror dock att jag kanske ska dra och plugga snart, men har inga planer alls för resten av helgen. Vi får se helt enkelt. 

Likes

Comments

Idag slutade jag över 4 h tidigare än vanligt och gick lo and behold till Kaffeverket och pluggade. Va en ovanligt lugn måndag och nu har jag bara några lektioner kvar den här veckan då vi slutar innan lunch imorgon och på onsdag och är lediga på fredag. Så otroligt skönt men måste ändå plugga en hel del. Blir också 4 dagar helg på grund av 1 maj <33

Annan nice sak är att läroverksfejden börjar imorgon, vilket kommer bli riktigt fett. Nu måste jag sticka men kommer ta mindre än en vecka på mig till nästa inlägg den här gången, jag lovar Mattan. Hade

Likes

Comments

Känns lite som om vädret spelar någon slags aprilskämt på oss alla. Solen skiner och det är varmt om man står i lä men det snöar. Stora flingor som inte lägger sig på marken men smälter i mitt hår.

Idag var första dagen sen i onsdags som jag inte varit på Kaffeverket. Lyckades plugga lite ändå och jobbade på mitt CV, men det är inte så svårt när man knappt har något erfarenhet att skriva om. Nu är lovet över och allt sätts igång igen; det påminns om läxor och folk börjar skriva i klasschatten för första gången på över en vecka. Ser ändå fram emot det lite, att få rutiner igen. Det blir bra, det blir det alltid till sist. Hoppas ni får en bra första dag tillbaka i livet igen <3

Likes

Comments

I december förra året reste jag och min mamma i 28 timmar för att komma fram till Sydney i Australien. Jag hade hostat i nio veckor och hade 40 graders feber två dagar innan avfärd, och trodde inte att jag ens skulle kunna åka iväg. Febern försvann tack och lov och jag var absolut inte den enda som satt och hostade på flygen. Kommer bara hinna ta med en bråkdel av vad vi gjorde här, men sätt gärna på låten under för ännu mer stämning.

Det tredje och sista flyget landade i Sydney tidigt på morgonen, men det var ändå klarblå himmel och över 20 grader. Vi tog flyget in till city, lämnade väskorna på hotellet och gav oss ut på en promenad. Att komma från minusgrader och snö till sommar på andra sidan jordklotet var såklart en stor omställning men det var inte det bästa. Det är något med Sydney, men jag kan inte sätta fingret på vad det är. Kände bara direkt att det här är min stad. Kanske för att jag sett fram emot att åka dit så länge, vem vet, men oavsett så kändes det rätt.

Efter promenaden checkade vi in på hotellet och fick vårt rum, och sen så sov vi i 19 timmar. Från två på eftermiddagen till nio på morgonen. De närmsta dagarna gjorde vi mycket; promenerade, åkte till Manly, tog tåget till Blue Mountains nationalpark, badade, åt och promenerade ännu mer.

Sen så blev det plötsligt nyårsafton och människor hade suttit i nästan ett dygn för att få en bra utsikt över Harbour Bridge och fyrverkerierna. Vi satte oss på Observatory Hill klockan sex med picknick, och redan då var det svårt att hitta sittplats på gräset. Jag har aldrig förstått grejen med nyårsafton, aldrig känt att det varit något speciellt, men hela den dagen så pirrade det i mig. Fyverkerierna i Sydney var bland det vackraste jag sett och känslan när alla högt gemensamt räknade ner årets sista tio sekunder var något speciellt. Att sitta barbent på nyårsafton och ta en nap i gräset var inte så dumt det heller.

Vi bestämde oss sen för att spendera årets första dag med att åka en bit ut från CBD, bort till Milk Beach. Det var molnigt men utanför stranden låg båtar fyllda med festande australiensare och det kom bara fler och fler till stranden. Resten av dagen vilade vi bara, för det är väl ändå det första januari är till för.

Några dagar senare flyttade vi till Bondi och spenderade nästintill varje dag på stranden. Men det berättar jag om senare, för det här är redan ett lite för långt inlägg. Nu har det gått fyra månader sen jag kom hem, men jag saknar Sydney varje dag och snart ska jag tillbaka. Det lovar jag. Och fan vad det kommer bli groovy.

Likes

Comments

Sitter på Kaffeverket och pluggar historia, tror att det har börjat snöa utanför men är inte helt säker. Hade tidigare sällskap av två hundar som var bland det absolut mjukaste jag någonsin träffat. Snart ska dock Mattan och Julia komma hit för att hänga så kommer väl inte kunna plugga länge till.
Långfredag idag men tiden har gått fort. Snart börjar skolan igen och sen kommer det vara sommarlov. Blir stressad så fort jag tänker på det för att jag inte har några planer, men det är väl egentligen det lovet är till för?

Kort och liten uppdatering, men nu måste jag återgå till folkmord och källkritik. Hade

Likes

Comments

Förra veckan var riktigt konstig. Måndagen var lång och påfrestande, tisdagen minns jag inte ens. Sen så flyttade jag i onsdags. Från Södermalm, där jag bott i tio år nu, till Vasastan. Även om jag har bott här i mindre än en vecka nu så känns det så otroligt bra. Älskar mitt rum, området, hur mycket färre saker vi äger nu. Och hur vitt det är.

Vissa kanske tycker att vitt är tråkigt, för enkelt och vanligt. Jag tycker om det. Jag tycker att det känns skönt, för att även om mitt förra rum inte var litet, så är det här som att vända blad. Bort med alla minnen som sitter i väggarna, jag har nya nu, jag ska skapa nya nu.

Så, tillbaka till veckan. I torsdags så hade vi sovmorgon. Till 13.30. Så vi, mitt gäng, bestämde oss för att äta frukost på Pom och Flora. Sen så hade vi den lättaste skoldagen på länge. Men det var det inte i fredags. Vi hade minnesstund för en lärare på skolan, och när vi sen tagit påsklov så skedde det som inte får ske, som inte sker, inte här i lilla Sverige. Jag var utanför stan, och alla jag känner var oskadda, men bara fysiskt. Hur går man vidare efter något sånt här? Man måste, man klamrar sig fast vid varandra, man älskar mer än tidigare. Man tar hand om varandra. Det är det allra viktigaste.


Nu är jag ungefär up to date med allt. Förutom helgen, men den tar vi någon annan dag. Nu är det tisdag och jag borde plugga. Hade.

Likes

Comments

​Nu har det gått 4 månader sen jag senast skrev här. Känns som evigheter har passerat men också ingen tid alls. Tänkte på att skriva här redan för 5 dagar sen men hade precis precis flyttat och hade inget internet. Nu har jag det, och det kanske är dags. Mår mycket bättre nu än när jag skrev för första gången här, och så mycket har skett. Kanske därför jag vill ge det ett nytt försök, för att jag har ork till massa annat nu. Vet inte, bara en tanke. Vi får se.

Likes

Comments

Han tog ett steg; försvinn, kom hit, hej då

Gå bort från mig så jag kan förstå

Stå så tätt som det bara går

Jag blir så äckligt tyst när du är här

Det är som om du tänt en eld i mig


Men snälla låt mig brinna tills jag knäcks

Tills jag ligger som aska på ditt golv

Likes

Comments