Förrätt, mingelmat

Jag är ju ett megastort fan av caperse. Men så av en slump när jag scrollade igenom pinterest så hittade jag en bild på caprese med persika istället för tomat. Nu i efterhand så har jag hittat en del recept där man karameliserar persikan eller grillar den vilket låter underbart gott, måste testa det vid ett annat tillfälle. När det gäller persika ska man verkligen passa på nu innan det är försent då säsong för dessa frukter är juli, augusti och september.

Här har jag 3 paket mozzarella, ett par persikor typ tre, fyra stycken, basilikablad, 10-15 skivor parmaskinka, en bra olivolja och lite peppar. Det räckte som tilltugg liten förrätt till sex personer.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

middag, kyckling


För fyra mindre portioner

0,75 dl soya

0,5 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong

1 dl ananasjuice

0,5 dl sesamolja

1,25 dl brunt farinsocker

2 teskedar maizena

1 vitllöksklyfta

2 kycklingfiléer

ananas

cashewnötter

jasminris

1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.

2. Blanda soya, vatten, buljong, ananasjuice, sesamolja, farinsocker, maizena och vitlök i en panna. låt koka tills det tjocknar och blir till en sirap.

3. Strimla och stek kycklingen. När kycklingen är genomstekt blanda ihop den med resten.

4. Blanda tillsist i ananas och cashewnötter. Jag använde mig av ca 1 dl nötter och 1,5 dl ananas.

Servera kycklingen med riset och toppa med sesamfrön.




Likes

Comments

DIY

Idag har vi gjort slime! Det vart en grön och en röd, båda två med glitter i superlätt och supersnabbt. Perfekt aktivitet med lillkusinen på 7 år.

För en klump slime behöver man:

3 dl vatten

2,5 msk potatismjöl

några droppar olja

karamellfärg & glitter

Blanda vatten och mjöl i en kastrull. Låt röran koka tills den tjocknar, jag hade induktionshäll så för mig gick det väldigt snabbt tills den vart klar. Rör ner några droppar olja och karamellfärg. Strö över glittret i omgångar och blandade sedan så det fördelas ordentligt.

receptet fick jag härifrån där det också finns massa annat kul.

Likes

Comments

mellis

Har man lite bruna tråkiga bananer över hemma så frys in! Skiva upp bananerna och frys in i portionspåsar om typ två bananer. Bananglass är perfekt för att mätta sötsuget eller för en lite nyttigare efterrätt. För en portion bananglass så brukar jag höfta lite med antal så man får helt enkelt smaka sig fram lite och se vad man tycker om.

Du behöver:

Fryst banan i bitar

Valfri smaksättning (jag har oftast kakao då det är det jag har hemma, man kan också ha exempelvis vaniljpulver, frysta bär eller jordnötssmör)


Ta fram bananen ur frysen och låt tina någon minut. Mixa banan med smaksättning i en matbredare till en kall och krämig konsistens. Jag tycker om att toppa bananglassen med frysta hallon och kokoschips.

Likes

Comments

frukost, brunch

Lyxfrulle eller på brunchbuffén. Har man lite färsk timjan över hemma så släng på det också. Gjord i en av mina favoritformar från IKEA i serien FÖRTROLIG.

För 2 mindre portioner

1 dl bladspenat

1 dl körsbärstomater

3 ägg

1 msk provençalkryddor

1 msk smör

Salt & Peppar

Sätt ugnen på 275°C. Smöra en liten ugnssäker form. Lägg spenaten i botten och knäck äggen ovanpå, krydda och toppa med tomaterna. Baka i ugnen 10-15 minuter.


Likes

Comments

picknick, mingelmat

Fungerar både som utflyktsmat eller som snittar till en buffé. Jag packade med några rullar i ryggsäcken när vi gick den 12 kilometer långa blanktjärnsrundan i Vålådalen. Blanktjärnsrundan med blanktjärnen och dess turkosblåa vattnet är ett hett tips om man är i Åre under sommaren. Det här receptet har jag fått från Mitt kök.

För ca 2 portioner och 8 bufféportioner.

Mjukt tunnbröd

200 g färskost

200 g kallrökt lax

3 msk hackad dill

​Gör såhär:

Blanda ihop hackad dill med färskost och ber ut på tunnbröden. Fördela laxen på bröden och rulla ihop och lägg rullarna i frysen ca 20 minuter. Skär upp tunnbröden i antingen bitar på 5 centimeter som passar till buffé eller på hälften till matsäcken.

Likes

Comments