Hej alla!

Nu var det ett tag sen, igen... Men nu är jag tillbaka och ska uppdatera lite om dagen som varit:)).

Idag har det inte varit något direkt toppen väder kan man säga. Blåsigt regn och snö, inte något jag diggar direkt. Därför hade jag och Junior en supermysig mysstund i stallet med stängda dörrar skyddade ifrån blåsten.

Jag började bara att borsta av honom med rotviskan. Som vanligt nu på "vintern" så har han täcke och blir därför inte så smutsig. Jag borstar inte bara dör att bli av med smutsen utan även för att öka blodcirkulationen vilket ger honom glansig och fin päls. Benen blir väldigt leriga just nu och jag lägger mer fokus på att få rent dom.

Sedan så borstade jag ut manen och svansen ordentlig led pälsglans och hårolja så att det blev glansigt och fint.

Jag klippte även "getskägget" på honom ( de långa hårstråna hästar kan få mellan ganascherna). Jag klippte även bort lite av det överflödiga hovskägget eftersom han har ganska så mycket hovskägg.

Detta var allt för idag, kram på er sålänge<33.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa!<3

Det blev tyvärr ingen uppdatering igår, det var för att jag behövde plugga och det är riktigt stressigt i skolan just nu. Det kommer kanske inte komma upp lika mycket inlägg nu men skall försöka uppdatera så mycket som möjligt.

Idag red Jag och Junior för Jessica, det gick mycket bra. Han följde mig och hur jag styrde honom och lyssnade när jag ville få ner honom med rätt hjälper. Han lyfte upp sig och höjde ryggen mycket bra och jobbade under sig med ett bra framåtdriv och fint steg.

Men idag hade vi också lite motgång, jag kan bli lite spänd och orolig när Junior höjer huvudet och tex kollar runt när jag försöker att jobba ner honom. Vilket inte är bra, jag vet, för då känner Junior detta och tappar fokus och bockar runt. vilket inte är roligt och något som jag vill jobba bort hos både mig och Junior.

Men förutom det gick allting bra. Även idag jobbade vi på volter och som sagt jobbade han på bra! Bästa Junior!

Kram på er så länge så uppdaterar när jag kan<33.

Likes

Comments

Hej igen alla finisar!

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade och det beror på att jag har haft mycket att göra i skolan. I fredags när jag äntligen fick lite lugn utan att stressa med plugg så orkade jag verkligen inte, däckade nästan direkt när jag kommit in från stallet och lagt mig i soffan😅. Men nu är jag tillbaka och har mycket att skriva om.

I veckan har jag och junior inte hunnit med så mycket träning på grund av detta äckliga väder, tråkigt! Men vi har jobbat på så bra vi kan och det har gått bra.

I onsdags så blåste det riktigt mycket och regnade vilket vi inte kände för att rida i men istället för att rida hade vi en riktigt mysig stund i stallet. När vi har såna här mysdagar så brukar vi gosa, borsta Junior ordentligt med rotborste, rotviska och ryktborste med skrapan. Jag brukar även borsta man och svans riktigt fint men innan det brukar jag spruta på pälsglans (vilket inte är en hitt för Junior). Efter att vi har sprayat man och svans med pälsglanset så brukar jag lägga i hårolja vilket för att håret får mer glans och blir riktigt fin och glansig. I torsdag blåste det lite grann och var riktigt kallt men vi red ändå, fastän vi bara skrittade en liten runda på långa tyglar så red vi och så länge vi har varandra så kan vi trotsa alla väder❤.

I fredags så red vi i backen, det gick mycket bra och vi red 2st skritt uppför backen, 2st trav och sist en galopp. Nu rider vi inte jätte hårt i backen men vi kommer att öka antal gånger ju mer dom hittar tillbaka till sin form.

I lördags fick han vila eftersom det var världens snöstorm så vi myste lite och jag pysslade om honom.

I dag har vi ridit ett riktigt bra pass för Jessica och vi börjar att verkligen hitta tillbaka sen "vinter vilan". Idag övade vi på att få mer fart framåt samtidigt som han skall hålla sin form och bli lyhörd för mina skänklar och små hjälper. Vi red i skritt och trav på en volt och traven gick förvånansvärt bra idag. Jag brukar ha svårt att hålla formen på honom i traven och därför ha svårt för att då rida lätt. Men idag gick allt super! Jag kunde rida lätt i traven samtidigt som han höll en bra form och bättre driv framåt. Det är klart att jag fick jobba mer med min hållning, mage och ben i lättridningen men för att ge Junior de bästa förutsättningarna för ett bra framåtdriv så är det bästa att rida lätt.
Nu tror jag att jag har fått med mig allt vi har gjort denna veckan och klockan börjar bli mycket😴.

Hejdå alla fina och kram på er! Får se om det blir någon uppdatering imorgon men förhoppningsvis iallafall ❤.

Likes

Comments

Hej igen finisar!

Idag har jag redan uppdaterat men jag skall även berätta lite om hur jag och Junior red idag samt hur det gick. Junior var lite trött men när vi börjat rida kom energin och nyfikenheten tillbaka. Vi red även själva utan att han blev osäker, hästar gick förbi utan att han brydde sig vilket även det är ett stort framsteg. Vi red bara runt lite hemma i området men det stoppar inte oss för att jobba på olika saker. Det vi jobbade på idag var framförallt hans känslighet för skänkel samt vikten (när jag styr med vikten), vilket gick bra. Det tog ett tag innan han fattade hur han skulle göra rätt och han tycker att är lite svårt med tex skänkelvikning vilket håll som är vilket. Efter att jag gjort klart för honom och varit tydlig med mina hjälper så förstår han och gör allt jag ber honom att göra, bästa häst! Så dagens pass gick bra och jag är överlycklig över att ha en häst som Junior och jag älskar honom över allt annat! Men detta var allt för idag så kanske det kommer ett nytt inlägg imorgon.

Kram!<3

Likes

Comments

Hej alla!

Det kom tyvärr ingen uppdatering igår kväll eftersom jag inte hann för att vi var och hälsade på hos våra Kusiner och efter det tog vi in hästarna och borstade av den värsta leran, deras ben var helt täckta av lera... Jag gillar verkligen inte vädret som var igår, regnigt lerigt och rått ingen hitt för varken mig eller Junior. Men idag är det bättre väder vilket vi gillar! Igår gick jag hem lite tidigare från skolan då jag inte kände mig helt kry och det är därför jag kan göra en liten uppdatering nu idag på dagen, eftersom jag är hemma och inte mår jättebra. Men jag mår bättre så jag skall förmodligen till skolan imorgon vilket jag vill för att jag vill inte missa allt för mycket. Men nu så får jag fortsätta med att plugga lite så kommer ett till inlägg ikväll förhoppningsvis och en uppdatering om mitt och Juniors pass vi skall rida idag. Hejdå så länge så ses vi förmodligen senare, Kram<33

Likes

Comments