Denna veckan har gått så galet fort. Läskigt vad fort tiden går! Veckan började dock ganska dåligt och jag kände mig nere hela måndagen och tisdagen och hade faktiskt ganska mycket hemlängtan. Jag pratade med mina bästa utbyteskompisar som alla tyckte att jag skulle prata med vår IEC (kontaktperson) Heidi. Så jag kontaktade henne och så hämtade hon upp mig efter skolan och så åkte vi till The Mill vilket är typ Lincolns mysigaste café, och pratade. Kändes mycket bättre efteråt och jag gillar verkligen Heidi. Hon är världens bästa och bryr sig verkligen om oss.

Nu känner jag mig inte alls ledsen längre. Jag gick med i Cross Country teamet i onsdags och nu är det no going back för jag har redan fått vår uniform och alla papper är inlämnade. Måste tacka Alessandro som drog med mig på detta för jag hade aldrig gått om inte han typ tvingade dit mig. Imorgon är min första tävling (hjälp) och sedan tränar vi varje dag efter skolan. Jag försöker påminna mig själv med att komma ihåg alla mina mål jag hade för detta året. Och jag kom ju faktiskt inte hit för att inte göra någonting.

En annan sak jag måste ta tag i är att skaffa lite fler amerikanska vänner. Just nu hänger jag ju mest med andra utbytesstudenter och det är kul. Och som sagt jag gillar dem verkligen men jag vill hitta mina egna vänner nu. Men nu på senaste tiden har jag pratat med fler och det finns flera personer i XC laget som verkar snälla. Bland annat en annan tjej som också heter Elsa. Så oväntat att det fanns en annan Elsa på min skola. Hennes föräldrar är svenska.

Igår var jag också på mitt första Husker game vilket är Nebraskas fotbollslag och vi spelade mot Illinois. Denna veckan var det också ett EF event så det kom en massa studenter från hela Nebraska. Innan matchen hade vi tailgating där vi alla möttes upp. Bl.a. min room mate från NY, de andra svenskarna och massa fler. Det är alltid så kul att få träffa alla man har lärt känna genom EF. Alla hade på sig en röd Husker tröja med "I came all the way from... to cheer for the Huskers" med sitt land.

Svenskar!!! Hilda och Emma <333

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

USA 17/18

Vardagen rullar på här som vanligt. Men jag måste säga att den är bra mycket bättre här än vad den är i Sverige. För mig iallafall. Kan bero på att jag typ aldrig har läxor och inte behöver bekymra mig om betyg och grejer. Men jag saknar Stockholm. VÄLDIGT mycket. En sak jag insett nu är hur mycket jag älskar min hemstad. Hur kul det än är att gå och shoppa på Target, Walmart, Pacsun. Käka middag på five guys, chipotle och amigos. Inget slår Stockholm.

I fredags var iallafall hoco! Egentligen borde jag kanske ha varit mer taggad än vad jag var eftersom det verkligen är American high school. Men jag hade hört att det ändå inte var så kul. Innan gjorde vi (jag, några andra utbytesstudenter och lite amerikanare) oss iallafall iordning och åt middag på Blue sushi. Det har verkligen blivit favorit stället att äta på då alla älskar sushi!!

Sedan åkte vi till själva dansen. Det påminde väldigt mycket om balen i nian. Men det blir ju lite till vad man gör det. Jag hade iallafall kul!! Efteråt hänge vi bara hemma.

I helgen bodde även Barbara hos mig. Hennes värdfamilj var borta över helgen och som utbytesstudent får man inte bo ensam så hon fick bo hos oss. Vi åkte till Omaha över dagen. Det är Nebraskas största stad så vi shoppade på ett mall och sedan gick vi runt i "downtown" som var supermysig.

Det var även ett EF möte i helgen. Det var i Lincoln så vi hade nära men andra studenter från övriga Nebraska kom dit. Det är alltid lika kul att träffa dem. Det är tre andra svenskar i Nebraska.

Likes

Comments

USA 17/18

Igår var vi på Nebraskas state fair. Jag visste knappt vad det var innan jag kom hit men det är som en nöjespark som varje stat har. Nebraskas är i Grand Island vilket ligger typ 1.5 timmar från Lincoln. Så vi åkte dit efter frukost och spenderade dagen där. Först kollade vi på lite olika aktiviteter. Bl.a high dive och racing pigs. Sedan käkade vi fair food. Kanske inte min favorit men det var kul att testa. Allt var deep fried.

Efter det gick vi till midway där alla berg- och dalbanor finns.

Det var en bra dag och kul att få uppleva. Så typiskt midwest och majoriteten av alla hade cowboy boots. Men måste ändå säga att jag är rätt glad att jag bor i en storstad.

Likes

Comments

USA 17/18

Äntligen fredag!!! Och gameday för southwest.

Så efter skolan åkte jag, Val och Barb med en tjej som heter Nya till Seacrest där matchen ägde rum. Temat var camouflage så vi hade alla gröna outfits. Vi mötte även upp en tjej som heter Allison och lite andra människor och kollade på matchen. Vi vann såklart!

Efteråt drog vi, och Iker som spelade, till Sonic. Ännu en typisk amerikansk kedja med massa junkfood. Så vi bara käkade och umgicks. Sedan åkte vi hem till Alessandro. Hans värdmamma är sååå snäll så vi satt typ bara och pratade med henne om livet, haha.

Det var bara en liten kort update. I helgen är det labor day vilket innebär att vi är lediga på måndag. Woho!!

Likes

Comments

USA 17/18

För 3 veckor sedan kom jag hit. På ett sätt känns det som att det var igår men det känns också som att det var för mycket längre sedan. Mycket har hänt men samtidigt känns det precis som det gjorde dag ett.

Jag antar att det är helt normalt att som utbytesstudent ha sina ned- och uppgångar. För just nu känner jag mig inte alls lika taggad på detta året. Jag längtar verkligen inte hem och jag trivs jättebra och vill såklart vara här men hela grejen med att vara i USA och gå på high school känns inte lika rolig längre. Kanske bara för att jag börjar vänja mig. Det är också lite jobbigt med engelskan för jag börjar bli trött på att inte kunna säga allt jag egentligen vill säga. Men det kommer väl. För övrigt har jag det superbra och har jättekul!

I helgen har jag iallafall bara varit hemma i Lincoln. Skönt. Jag fick äntligen sova ut. Tror jag sovit 12 timmar båda nätterna. Igår åkte jag, Emily och Audrey (min värdmamma) och käkade lunch på ett ställe som hette The Oven. Det var gott!! Sedan köpte vi homecoming klänning + skor. I år är HC väldigt tidigt. Redan nästa fredag. På kvällen åt jag middag med familjen och sedan fick jag skjuts till en bowlinghall där jag mötte upp Karmen och Iker (spansk utbytesstudent). Vi bowlade i typ 30 min och sedan körde vi bara runt i Lincoln och hade carpool karaoke i Karmens bil. High School Musical såklart.

I veckan var jag även på min första fotbollsmatch. Det var verkligen kul! Precis som man tänker sig att det ska vara.

Likes

Comments

USA 17/18

Dagen då allt blev mörkt!

13.01 idag inträffade den efterlängtade solförmörkelsen. Senaste gången det ägde rum i Nebraska var år 1918. Alltså nästan hundra år sedan så ni kan ju ana hur taggade folk var. Under nästan en veckas tid har alla gått runt och pratat om det och jag vet inte hur mycket lärarna informerat oss om det i skolan.

Det ägde rum under vår 3rd period vilket för mig är photoj med bästa Benson som lärare. Hon är verkligen sååå rolig och fick oss alla jättetaggade när hon pratade på om att det är ett sådant historisk ögonblick och att vi alla kommer minnas denna dag. När klockan var 12.30 fick vi de snygga glasögonen och så gick vi ut på vår trackfield. Det märktes redan då att ljuset var annorlunda. När minuterna närmade sig märktes det att det blev mörkare och mörkare och man kunde se hur solen försvann bakom månen genom glasögonen.

Prick 13.01 fick man ta av sig glasögonen och ta fram kameran. Då var hela solen täckt! Vid vår skola varade det i ungefär 1 min och 30 sek. Och det var faktiskt väldigt coolt!!

(de två sista bilderna tog en kille i min klass genom en speciell kamera)

Likes

Comments

USA 17/18

I helgen var jag på en liten roadtrip med ett gäng andra EF studenter. Alla utbytesstudenter från min skola (utom Iker) åkte, samt några andra som spenderar sitt år i Nebraska. Vi möttes upp allihopa i Lincoln där vi hyrde två skåpbilar. Sedan körde vi cirka 3 timmar till Plainview, NE där vi spenderade natten.

Vi bodde verkligen på landet mitt ute i ingenstans. Men det var mysigt, iallafall för ett dygn. När vi kom fram fick vi middag (hamburgare såklart) och så åkte vi på ett typ flak ut på en äng i solnedgången. Det var SÅÅ fint!! Sedan gjorde vi inget särskit. Jag, Barb och Valeria satt och pratade lite för länge så vi fick bara sova 4 timmar innan vi var tvungna att gå upp.

Dagen efter körde vi iallafall ytterligare några timmar till en flod där vi körde tubing. Har inte en enda bild från det eftersom vi inte kunde ta med något som inte tålde vatten. Men det var iallafall rätt kul. Det gick väldigt långsamt jämfört med raftingen jag gjorde med min familj förra veckan. Det var dock kul att skjuta vatten på varandra. Men inte lika kul när man sedan fick sitta blöt och sandig i bilen tillbaka till Lincoln.

Jag blev upphämtad av min värdmamma vid midnatt och när vi kom hem till vårt hus var jag tvungen att göra min kemiläxa som jag så smart som jag är, inte hade gjort innan. Men jag hade iallafall en bra helg även om jag mestadels var väldigt trött.

Fina Nebraska <33

Likes

Comments

USA 17/18

Nu har jag börjat skolan och gått min första vecka på Southwest. Det är verkligen annorlunda från svenska skolan på alla sätt.

Jag börjar 8.15 varje morgon så vi åker hemifrån vid 8.00 eftersom att det ligger så nära. Så när man kommer fram till skolan var det bara att gå in och blippa sitt student ID. Alla studenter har nämligen ett ID-kort som man måste ha på sig hela tiden och blippa in och ut från skolan samt vid lunchen. Sedan går jag till min första lektion som är kemi. Det kallas diff. chemistry vilket är en lite svårare klass men eftersom jag läst en del kemi känner jag att det nog kommer gå bra. Läraren heter Mr. Geist och är rolig och bra. Innan lektionen börjar ringer skolklockan och så ställer man sig upp och vänder sig mot en USA-flagga som finns i varenda klassrum samtidigt som alla säger en liten ramsa. (Jag har inte lärt mig den än). Första gången var jag så förvirrad men det görs tydligen på alla high school i hela USA så är väl bara att vänja sig.

Efter kemin har jag yearbook. Läraren, Benson är såå bra. Ska dessutom bli så kul att göra vår yearbook eftersom vi inte ens har någon i Sverige. Direkt efter det har jag photojournalism i samma klassrum och samma lärare vilket är så skönt för jag kan bara stanna kvar. Innan hade jag spanska som tredje lektion men jag bytte för jag orkar inte hålla på med spanska när jag är i USA. Tänkte att det var bra att hålla igång eftersom jag vill fortsätta med det när jag kommer hem till Sverige igen men jag vill hellre ha något lite roligare. Det är en tjej som heter Karmen som också har både yearbook och photojournalism som är supergullig. Hon är senior och cheerleader så hon ska försöka hjälpa mig med att komma med i laget. Får se hur det går. Även en annan utbytesstudent har photojournalism vilket är kul. Han heter Iker och kommer från Spanien och är även han supersnäll.

Sedan är det lunch. På min skola fungerar det så att man har antingen första, andra eller tredje lunchen. Beroende på vilken lektion man har. Eftersom jag har photoj har jag 2a lunchen vilket är bra. Denna vecka har jag ätit skollunchen men den är verkligen inte bra. Det finns ju massa olika alternativ men allt är så onyttigt så kommer nog antingen ta med mig mat eller gå ut och käka i fortsättningen. Juniors och seniors kan göra det.

Sedan har jag min sista lektion vilket är US history. Egentligen ett ganska tråkigt ämne men alla utbytesstudenter är tvungna att ta den. Jag går med Iker och Valeria så det är kul. Alla tre har verkligen så svårt att hänga med så vi är väldigt förvirrade. Men läraren är väldigt förstående så det löser sig nog.

Vi slutar 15.05 och så börjar after-cool activities vid 15.30. Tanken var att jag skulle gå med i cross country laget men tror inte det längre. De springer 6 miles vilket är typ 1 mil varje dag efter skolan. Bara efter en vecka som jag "bara" gått i skolan utan aktiviteter är jag SJUKT trött. Det är fredag idag så är så otrolig taggad på att få sova ut imorgon. Men i framtiden vill jag ju gå med i någonting. Känner dock just nu att jag vill komma in i rutinerna att bara gå i skolan och vänja mig med engelskan. För det är verkligen utmattande att prata engelska 24/7 varje dag. Men cheerleading är ju drömmen.

Detta är jag och Valeria första dagen på high school med våra fina EF väskor.

Tyvärr kan jag inte säga att jag fått så många amerikanska vänner. Än! Men jag umgås mycket med de andra utbytesstudenterna. Totalt är vi ju 7 stycken och alla vi hänger hela tiden och hittar på saker. Egentligen har ingen av oss riktigt fått några nya vänner hehe. Men det är svårt för alla känner ju redan alla och man själv är ju lite speciell.

Första dagen etter skolan var det tänkt att jag skulle köra XC men istället var jag tvungen att gå till min counselor för att byta spanska klassen så jag missade träningen. Det roliga är att resten av alla utbytesstudenter gick också dit så det slutade med att vi alla satt inne hos Mr. Peterson och fixade våra scheman. Efter det hade alla missat sina träningar så vi gick och käkade middag på five guys istället.

Innan jag kom hit tyckte jag inte alls om att det var så många andra utbytesstudenter på samma skola men nu känner jag bara att jag haft såå tur. Vi alla är verkligen olika men vi har så kul när vi hänger tillsammans. Det är jag, Valeria, Rosa och Alessandro från Italien. Barbara från Amsterdam, Andi från Österrike och Iker från Spanien. Så kul!!!!! I helgen är det en EF resa som vi alla utom Iker ska på (han åker inte med EF). Det ska bli så kul.

För övrigt är det bra. Jag trivs bra hos värdfamiljen. De är verkligen såsåsåsåsåså snälla och jag hade inte kunnat få det bättre. Dock bor Alessandro och Andi 50 meter från mig och deras familj är väldigt rik. De bor typ i ett slott så vi hänger där rätt mycket.

Det blev en lång text men vet att mina kompisar och mamma vill höra allting och jag har aldrig tid att facetimea med alla så ni får läsa detta istället. Saknar er alla så mycket!!

Likes

Comments

USA 17/18

I onsdags packade hela familjen bilen full och körde mot Colorado Springs! Jag ställde klockan på 7.00 och strax därefter var vi på motorvägen. Vi körde igenom i princip hela Nebraska som nästan enbart består av majsodlingar. Sedan körde vi över gränsen till "Colorful Colorado".

Jag visste nästan ingenting om hur vi skulle bo förutom att vi skulle bo väldigt rustikt på en camping. Så när vi kom fram blev vi välkomnade av Sylvia som jobbar i receptionen. Hon var verkligen hur gullig som helst. Framförallt mot mig som är utbytesstudent hehe. Sedan fick vi vår husbil (!!) samt en liten stuga som vi skulle hyra. På campingen fanns ett tiotal husbilar som Sylvia och hennes man renoverat. De köper alltså gamla, slitna husbilar och sedan renoverar dem. Alla olika husbilar hade olika teman och vår kallades "Shaggy" och var faktiskt riktigt mysig.

Första dagen i Colorado startades såklart med kaffe och sedan en kort springtur. (Så otroligt jobbigt att springa i bergen.) Sedan skulle vi åka till ett berg som kallas Pikes Peak. Det låg ungefär 2 timmar bort så på vägen dit passade vi på att stanna till vid Garden of the Gods vilket var typ som en nationalpark. Det var verkligen jättefint och bergen var alldeles röda. Sedan tog vi ett tåg-liknande fordon upp till toppen av Pikes Peak. Det tog ungefär 1 timme innan vi var uppe på det drygt 4200 meter höga berget. Utsikten var även där såå fin och man var bokstavligen ovan molnen.

Dagen efter det körde vi rafting. Jag hade faktiskt aldrig gjort det innan så det var superkul att få testa. Jag var dock rädd att jag skulle trilla av båten men det gick bra. Vi körde i The Royal Gorge som ligger strax utanför Colorado Springs och förutom själva raftingen var omgivningen fantastiskt fin.

På kvällen var vi bara på campingen och hade en liten bbq till middag. Sedan körde vi lite minigolf och kollade på ett liveband som spelade på campingen. Det kändes väldigt typiskt amerikanskt.

Sista dagen körde jag, Emily, Jon (min värdbror) och Jim (värdpappa) till "ovansidan" av the Royal Gorge. Där fanns det ett antal aktiviteter man kunde göra bland annat det som vi var ute efter. Zipline. Vi började med att gå över en bro. Där fanns alla stater och deras flaggor så vi letade såklart upp Nebraska. Sedan åkte vi ziplinen.. Tydligen var det USAs högsta zipline och det var så kul! Sedan gick vi bara runt där och kollade. Det var någon slags traditionell folkdans som vi tittade lite på. Väldigt skum dans men som Emily sa, det är lätt att man glömmer vilka som faktiskt var de första människorna i Amerika.

På kvällen var det en liten samling för alla som bodde på campingen. Alla hade med sig lite mat och så satt vi och pratade. Det är faktiskt väldigt kul att vara utbytesstudent för de flesta är väldigt intresserade av att höra om vart man kommer ifrån osv. Sedan utsågs årets "Trash-Queen". Fråga mig inte vad det är för jag vet inte ens själv. Men det var en rolig, lite annorlunda kväll. Sedan gick jag, Emily och Audrey (värdmamma) och kollade på stjärnfall. Det var verkligen hur många som helst och så mycket stjärnor. Dock suger jag på stjärntecken så den enda jag kan är karlavagnen. Det var iallafall väldigt mysigt.

Morgonen därpå (idag) åkte vi hemåt igen. Ska bli skönt att få vara i Lincoln ett litet tag nu eftersom jag bara hann vara här i tre dygn innan vi åkte. Dessutom ska jag till skolan redan imorgon.

Det har varit en superrolig liten resa och jag är så tacksam att min bästa värdfamilj hittar på massa resor med mig. De vill verkligen att jag ska få uppleva så mycket som möjligt. Redan nästa helg ska vi åka iväg igen. Dessutom var det ett bra sätt att lära känna familjen eftersom vi bodde så litet och umgicks hela tiden.

Likes

Comments

USA 17/18

Dag 4 i Lincoln startades med ett läkarbesök. Min snälla värdpappa körde mig dit och hjälpte mig att fylla i alla tusen papper och så träffade jag en läkare som gjorde ett "test" på mig om jag kunde gå med i XC teamet och det fick jag. Efter det blev jag avsläppt hemma och stack ut på en liten springtur. Tänker att om jag ska klara av att köra XC måste jag ju börja öva upp kondisen lite. Sedan fick jag skjuts av Emily till Southpointe vilket är det närmsta shoppingmallet. Egentligen kan man gå dit på 10 minuter men jag var redan sen så skjutsen uppskattades. På southpoint träffade jag Valeria.

Vi träffades och åt glass och pratade om våra familjer. Tyvärr var hon inte jättenöjd med sin och hade lite små problem. Eftersom vi bara varit här i några dagar är det lite snabbt att döma familjerna så förhoppningsvis kommer det bli bättre när hon vant sig med allt och skolan börjar. Det känns så skönt att ha en annan utbytesstudent som man kan umgås och prata med. Vi går ju igenom samma sak så man connectar väldigt bra. Plus att hon är jättegullig och rolig att hänga med!

Vi gick runt i mallet som för övrigt är jättetrevligt och fint. Bästa affären måste ändå vara Victoria's Secret! Eftersom det knappt finns i Sverige eller Italien shoppade både jag och Valeria där och fler besök lär det bli. Jag köpte bland annat en ryggsäck till skolan. Känns så konstigt att ha ryggsäck för det har ju knappt ingen i Sverige och jag tror aldrig att jag använt en ryggsäck. Men här är det det som gäller och ingen använder en handväska i skolan. Så jag får väl anpassa mig.

Sedan köpte jag även ett par skor. Asså det är så sjukt billigt så lär ju ha köpt några par innan dessa 10 månader är över. Men det var verkligen välbehövligt med nya sneakers så det var ett bra köp!

Sedan åt vi middag på Old Chicago vilket ska vara en bra pizza resturang. Jag tog en pizza men Valeria som ju är från Italien är lite tveksam till amerikanska pizzor så hon tog en hamburgare. Dock hade vi så svårt att förstå servitören så han frågade ganska snabbt om vi var utbytesstudenter. Men vi kom fram till att det nog är lika bra att vänja sig vid att folk frågar vart man är ifrån :)

Likes

Comments