Innan USA

25 dagar tills jag börjar min livs resa. Det låter kanske klyschigt men jag kan verkligen inte fatta att jag ska åka. Nyss var det 100 dagar vilket då kändes som ingenting. Nu är det 25, och det känns längre bort än någonsin.


I skrivande stund sitter jag i mitt hus i Spanien och har precis packat mina saker för morgondagens hemfärd. Inser nu att jag som vanligt packade för mycket. Om jag inte ens kan packa för två veckor, hur ska jag då kunna packa för ett helt år? Har iallafall börjat på en packlista samt en lång inköpslista. Ska bli skönt att komma hem till Stockholm och kunna bocka av punkterna på listorna. Dock känns det lite tråkigt att tänka att nästa gång jag kommer hit är mitt utbytesår över. Jag börjar också räkna ner. Sista middagen, sista doppet i poolen och sista gången jag kan sitta i solen och titta ut över den fina bergsbyn.

Missförstå mig inte, jag är mer än tacksam att vara priviligerad nog att få den här chansen. Och jag vill åka. Mer än någonting annat. Men det känns som att dessa 100 dagar bara försvinner och att jag inte tog vara på de där 75 dagarna som idag redan är förbi. Men jag har fortfarande några kvar och jag ska se till att göra det bästa av dem.

25 dagar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Innan USA

Vilket land ska du till? - USA

Vilken organisation åker du med? - Jag åker med EF.

Hur/ var skulle du helst vilja bli placerad?- Nu har ju jag redan fått min placering i Lincoln, Nebraska. Men innan jag fick reda på det ville jag väldigt gärna hamna i Arizona. Vet inte riktigt varför men har hört om så många utbytesstudenter som varit där och verkligen trivts. Plus att det är så varmt. Men nu känner jag mig supernöjd med Nebraska. Tror verkligen inte delstaten spelar NÅGON roll.

Har du fått familj eller gjort stat- eller regionsval? - Nej jag gjorde inget val. Litade på EF och än så länge är jag nöjd med min placering i Nebraska.

Kommer du åka på något förberedelseläger? - EF har ett läger som kallas "Welcome days" som är obligatoriskt vilket jag alltså ska gå på. Det är 3 eller 4 dagar i New York tillsammans med en del andra utbytesstudenter från hela världen innan man åker till sin värdfamilj. Man kan också välja att åka på camp vilket är i 10 dagar och säkert otroligt roligt. Men jag känner att jag bara kommer vilja åka till min värdfamilj så jag valde inte till det.

Vad ser du mest fram emot? - Att träffa min värdfamilj! Och gå på high school såklart

Vad fruktar du mest? - Att jag kommer ha för mycket hemlängtan. Att jag kommer längta hem mycket är jag säker på, men jag är orolig att jag kommer längta hem FÖR mycket.

Vill du prova på någon ny sport? - Vill verkligen köra cheerleading. Dock verkar min skolas cheer-team väldigt bra så får se hur det blir med det. Annars typ cross country eller nåt sånt. Är verkligen sämst på bollsporter, haha.

Vad kommer du sakna mest? - Såklart kommer jag sakna min familj och mina närmaste vänner. Men jag tror faktiskt att det jag kommer sakna allra mest är Sveriges kultur. Typ svensk mat, sättet vi är på osv.

I USA, kommer du åka på någon resa arrangerad av organisationen? - EF har något som kallas discovery tours vilket verkar vara en riktigt cool upplevelse då man får välja en destination som man åker till med en massa andra utbytesstudenter. Jag tror inte att jag kommer åka på en sådan för jag har ganska många resor planerade med min värdfamilj. Men isåfall skulle jag lätt åka till Hawaii på spring break.

Namnge tre platser som du vill besöka i ditt värdland. - Helt ärligt har jag inte riktigt tänkt ut specifika platser utan vill bara se så mycket som möjligt. Men har alltid velat se Grand Canyon, vilket jag ska få!! Sedan verkar det såå coolt att åka skidor i Colorado och såklart skulle jag vilja åka till Los Angeles.

Tror du att det kommer bli ett bra år? - Vågar inte ha några förväntningar men ja det tror jag. Har fått höra så många gånger att det blir vad man gör det till så ska verkligen försöka göra det till ett bra år.


Likes

Comments

Innan USA

Hej igen!

Nu har jag har fått min familj och kan glatt säga att allting är klart!

Min familj består av mamma, pappa, en syster som är lika gammal som mig och två tvillingbröder som är 02or. Och en hund som är jättegullig! Föräldrarna verkar supertrevliga och jag har haft lite mail-kontakt med dem. Systern och jag har snapat en hel del och hon verkar också jättegullig och jag tror verkligen jag kommer trivas. Familjekonstellationen är verkligen så bra som jag hade kunnat önska mig och jag har verkligen fått allting som jag önskade mig. Hamnat i en storstad, syster i in ålder som har körkort OCH egen bil, stor skola, fint hus och till och med en hund! Allt känns verkligen så otroligt bra och jag vill bara åka NU!

Alltså, jag har googlat på huset och min v-syster har skickat en massa bilder och det ser sååå fint ut! DRÖM! Det ser typ ut som huset Elena bodde i i The Vampire diaries haha. Och först nu när allting är så mycket mer konkret har jag insett att jag verkligen ska åka och det är så sjukt. Och ännu sjukare att det inte ens är så lång tid kvar.

Familjen har också planerat in en massa "trips". Först ska vi åka till Colorado bara någon dag efter jag anlänt. Där ska vi åka zip-line och rafting i "The Royal Gorge". Hjälp. Det verkar så läskigt men detta året är ju till för att jag ska gå utanför min comfort zone så, jag är på.

Därefter ska vi under det motsvarande höstlovet bila till Arizona för hiking i (på?) Grand Canyon. Jag som alltid velat åka till Arizona är så taggad. Efter det ska vi till Utah National parks och avsluta resan i Las Vegas, Nevada. Och därifrån flyger jag och mina syskon till Omaha, Nebraska igen. Och på jullovet ska vi till deras hus i Canada och fira jul, så mysigt. Föräldrarna är nämligen kanadensare. Något jag tycker känns skönt eftersom att de är demokrater och går heller aldrig i kyrkan. Känns bra. För mig iallafall.

Sen säger de att jag kan få välja ytterligare en resa om det är någon "special US destination" som jag vill se. Ja, de verkar helt underbara och jag är SÅ nöjd. Verkligen.

Det kanske blev en lite rörig text men sammanfattningsvis jag har fått familj och den verkar fantastisk.

Vi hörs!

Likes

Comments

Innan USA

Hej alla!

För en vecka sen kom dagen jag väntat på. Dagen då jag fick min placering! Jag ska inte överdramatisera det hela men jag såg att jag hade ett missat samtal vid lunch men tänkte direkt att det var en säljare så jag ringde inte tillbaka. Tidigare när jag haft ett missat samtal har jag alltid fått förhoppningar om att det är EF men då har det aldrig varit det så just den här dagen brydde jag mig inte ens om att ringa upp. Sedan efter skolan när jag satt med en kompis på Joe and the juice kollade jag min mail och såg att jag hade ett mail från EF där min placering (!!!) fanns. Och jag ska till.... NEBRASKA! Jag vet absolut ingenting om staten förutom att den ligger precis mitt i USA och att det är typ Sverige-klimat. Jag visste inte ens hur jag skulle reagera för jag förstod inte riktigt då det även stod att jag hade hamnat i en välkomstfamilj tillsammans med en italiensk tjej. Jag ringde EF men såklart stängde de kl 17 och klockan var 17.15 så jag fick snällt vänta till dagen efter. Då pratade jag med EF och de berättade att jag ska till Lincoln, Nebraska. Huvudstaden!

Dock har jag inte fått min permanenta familj utan bara en så kallad välkomstfamilj. Det kan man hamna i om EF tror att man kommer passa bra i just det området och för min del var det även en skolplats som de ville säkra. Min skola heter Lincoln Southwest high school och har ca 2000 elever.


Jag har googlat lite och den verkar vara jättebra! Det känns verkligen som en typisk amerikansk skola och det finns alla sporter och aktiviteter man kan tänka sig. Cheer, soccer, simning, cross country, volleyboll, golf och massa annat. Så jag är verkligen jättenöjd! Vårt "team" kallas Silverhawks och färgerna är grön och silver.

Dessutom är jag verkligen överlycklig att jag hamnat i en storstad! Som den stockholmare jag är var jag lite orolig att jag skulle hamna i en liten håla men detta verkar vara en riktig trevlig och fin stad. Eftersom det är rätt ovanligt att man som utbytesstudent hamnar i en stor stad så kunde jag inte blivit mer glad!

Jag har mailat lite med min välkomstfamilj som för övrigt verkar jättetrevliga. De sa att de intervjuat en familj som planerar att bli min permanenta familj så jag hoppas att jag får veta vilka det är snart. Dessutom har jag och den italienska tjejen pratat lite via Facebook och hon verkar supergullig och jag tror verkligen vi kommer komma bra överens. Vi ska gå på samma skola alltså.

Här kommer lite Nebraska-bilder som avslut. Vi hörs!

Likes

Comments

Innan USA

Hej allesammans!

Jag heter Elsa, är 17 år och kommer från Stockholm. Om cirka 4 månader beger jag mig iväg till USA för ett utbytesår. Jag kommer under tio månader bo med en amerikansk värdfamilj och gå på ett lokalt high school. Än så länge vet jag inte vart jag ska då jag kan hamna precis varsomhelst i landet men jag har många förväntningar och hoppas på ett besked inom snar framtid. Jag åker med organisationen EF och kommer försöka uppdatera så mycket som möjligt om mitt år här på bloggen. Så för alla vänner, släktingar och alla som undrar vad som händer i mitt liv är välkomna att läsa.


Jag kommer förmodligen inte skriva sådär jättemycket nu innan jag är iväg men så fort jag får reda på något om min placering så kommer jag uppdatera.

Ha det bra så länge!

Likes

Comments