Hej kära läsare, hoppas allt är bra

Äntligen är jag färdig med denna listan.
Jag har nu suttit i en veckas tid och funderat på dessa frågor. Jag har kollat och fått lite inspiration från andra bloggare inför denna tag. Jag har även bytt ut några frågor och lagt till egna för att få frågor som passar mig. Det var riktigt intressant att sitta och klura på. Riktigt nyttigt!

Denna veckan har varit lugn, inte jätteskönt att komma tillbaks faktiskt. Skulle lätt ha lov en vecka till.
Jag har varit på öppethus på olika gymnasieskolor och idag var det en gymnasiemässa med skolan. Och helt ärligt, inte har jag blivit klokare utav att gå dit, snarare mer förvirrad. Håller ni med mig? Men mitt i detta kaos så kom jag på att göra denna tag så här kommer den.

Tre materiella ting jag vill ha

1. Svarta vida byxor
2. Hörlurar
3. Calvin Klein sweatshirt

Tre saker som skrämmer mig

1. Världen, hallå?
2. Människor som ser ner på andra som inte är som dem.
3. Att mina nära någon gång kommer försvinna.

Tre saker jag gillar

1. Skratta så det gör ont i magen
2. Dansa
3. Paj med vaniljsås

Tre bra saker att komma ihåg

1. Everything will be ok in the end, if it’s not ok it’s not the end
2. Lyckliga människor gör inte andra människor illa
3. En dag ska vi alla dö men alla andra dagar ska vi leva

Tre saker jag ser fram emot

1. Börja gymnasiet
2. December vilket innebär födelsedag, juletider, träffa kusiner och släkt.
3. Mopedkort

Tre favorit serier

1. Syrror
2. Andra Avenyn
3. Gåsmamman

Tre saker som gör mig stressad

1. När jag somnar ifrån min väckarklocka
2. Gymnasieval
3. Att inte kunna sova

Tre saker jag blir lugn av

1. Lyssna på musik
2. Lyssna på när min vän berättar något riktigt klokt
3. Att åka bil


Tre saker jag uppskattar

1. Att bli hörd
2. Ha en familj
3. Ha mat på bordet, slippa gå runt hungrig.

Tre saker jag ångrar

1. Att jag lade energi på människor som bara ville mig illa.
2. Att jag köpte två foundations i helt fel färg, att jag aldrig lär mig..
3. Att jag inte passade på att gå på en sport när jag var yngre.

Tre personer jag ser upp till

1. Min moster
2. Sanna
3. Zara Larsson


Tre saker jag är glad att jag gjorde

1. Städade hela huset innan mamma kom hem. Hon blev så glad.
2. Sa upp kontakten med en vän som inte var bra för mig.
3. Stod upp för vad jag tycker va rätt ang jämställdhet och feminism när alla andra tyckte något annat.


Tre saker jag borde göra oftare

1. Träna, haha.
2. Berätta hur mycket jag tycker om mina nära och kära.
3. Spara pengar


Tre saker jag ska göra i veckan

1. Göra nationella prov i svenska
2. Gå runt sjön och fika med min mamma.
3. Dansa

Tre saker jag strävar att ska göra nästa år

1. Skaffa ett extrajobb
2. Läsa en bok
3. Kunna springa 5km utan problem.


Kram Elsa R

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej, hoppas allt är bra

Nu i talande stund är jag på västkusten med min bästavän Ellen. Sjukt mysigt att vara med den man tycker om mest av allt annat en hel helg och bara göra allt kul.

Vi kom hit till stugan igår kväll och så sprang vi en snabbis till Gekås och köpte naturgodis och nocco. Galet vad mycket folk det var! Mitt i kaoset bland folk med stora kundvagnar och korgar med julklappar. Vi kom in en halvtimme innan stängning men det var ändå folk som tog det lugnt och strosade genom varuhuset ( konstigt nog ?) medans jag och Ellen sprang stressande runt.
Därefter kom vi hem och tog det lugnt och bara pratade så som vänner gör.

Idag har varit en bra dag. Vi började dagen med att springa en löprunda vid klipporna och havet. Sjukt jobbigt men värt, det var tur att Ellen peppade mig vid kl 8:00 i morse. För då kan jag säga att jag INTE var taggad på att gå ut och träna. Det ör verkligen bra att ha någon som gör att man tar tag i saker. Man vet ju själv om att man mår bra av det.
Sen bar det av till Göteborg med god mat och shopping. Men inga fynd för min del, skönt med tanke på att jag bör spara pengar hahaha. En lyckad dag iallafall!

Imorgon tror jag att vi kommer fota en del så håll utkik på bloggen. Förhoppningsvis blir det någon bild som går att lägga ut.

Hoppas eran dag varit bra för det har min
Kram Elsa R

Likes

Comments

Hej alla, hoppas allt är bra.

Förlåt, förlåt, förlåt för dålig uppdatering. Jag skäms!!! Mest för att jag valde att börja blogga igen i torsdags och att jag hade ett sånt flow. Jag skrev och skrev och skrev. Jag hade så mycket idéer.
Men skolan kom i vägen som jag skrivit i tidigare inlägg. Men nu är det lov, finally.
- So-prov, check!
- Svenska argumenterande text samt presentation, check!
- Debattinlägg, check!
- Engelska film och hörförståelse, check!
- Intensivkurs, check!
- Hemkunskap reklam, check!
- Matteprov, check!
- Slöjd projekt samt presentation, check!
- Spanska-prov samt glosor och meningar, check!
- No inlämningen, check!
Pretty much på en vecka va?

Nu under lovet ska jag försöka med att lägg ut nya inlägg så gott jag kan.

Föresten måste berätta om vad jag gjorde i helgen. Jag var på intensivkurs för moped i Osby från lördag till söndag. Det var så kul!! Wow alltså, sjukt pirrigt men förvånansvärt roligt. Otroligt roliga och trevliga människor och genomsnälla körskolelärare. Dock var vädret riktigt dåligt. Kallt och regnigt, men det kunde varit värre. Det skulle likaväl snöa haha. Jag åkte dit med med Ella och min bästa kompis Anton. Jag vill verkligen inte hem!
Kort och gott , en riktigt lyckad helg.

Nu gäller det bara att klara teorin men det ska nog gå bra!

En sak som jag varit riktigt stolt över är att jag har hållit uppe med godis nu i några veckor, mest för att jag inte mår så bra av och äta det. Men det är så sinnessjukt gott, hallå det går ju inte att motstå dehär??


Såå det blev en och annan sötsak kan man ju säga.

Idag har jag jobbat lite smått på mammas jobb och nu ska jag bara ta det lugnt, jag är helt slut efter denna helg. Konstigt nog härligt trött, tillskillnad från vad jag brukar. Seg och trött för att man inte har tagit sig för något. Sen blir det nog en promenad. Om jag tar mig för det ( vilket inte är säkert haha ). Det är ganska sjukt att jag inte förens nu har insett hur nyttigt och bra jag mår utav att vara ute, ta mig för saker, skratta, gå upp tidigare, lägga mig en sund tid , ta plats och umgås men nära och kära.

Jag har under en lång period mått väldigt dåligt och levt i ett ständigt mörker. Jag har inte gått ut eller tagit för mig något för att det verkligen inte har gått. ( människor som har varit med om samma sak kommer kunna relatera men andra inte, men så är det ). I efterhand så önskade jag att någon skakade om mig. Men det hade nog inte gått om man själv inte var med, det är en själv det handlar om.
Men idag mår jag bra, starkare än igår som man brukar säga. Men det brukar få mig att tänka ” var det något att må dåligt över ”?
Men just då lever man i en dimma. Man
varken ser eller tänker helt klart.

Jag säger inte att allt är på top hela tiden absolut inte. Bekymmer, sorger och problem av olika slag kommer titt dom tätt. Alla går igenom sitt och alla verkligen ALLA kämpar med något. Livet är inte felfritt men det gäller verkligen att hantera dem problemen man har. Saker händer. Folk kommer och går. Livet är inte alltid rättvist, men det är alltid värt att leva. Det kommer att bli bra, tro mig.

Hoppas att ni förstår. Jag vet själv om att jag ibland kan gå för långt och så skriver jag och mina tankar flyger iväg och ni fattar noll.

Hoppas ni får ett bra lov nu, tänk inte på skolan nu och fokusera på det som får er att må bra. Och kom ihåg det blir bra tillslut.

Kram Elsa R

Likes

Comments


Hej hoppas allt är bra med er

Ny dag nya tag. Måndag, en ganska jobbig dag för många. Kanske är det den dagen på veckan som du ständigt säger till dig själv - IDAG ska jag börja träna, IDAG slutar jag äta godis - IDAG ska jag börja plugga. Är det verkligen saker som får dig att må bra, får det dig att känna dig lycklig? Eller är det bara hets och stress över att dina klasskompisar verkar ha det så perfekt hela tiden. ” idag var jag ute och sprang ”
” idag ska jag ha en brunch ”. Det är dags att fokusera på en själv nu, därför kom jag på att jag skulle skriva ner

10 SAKER SOM GÖR MIG LYCKLIG
och det var inte de lättaste jag gjort kan jag säga dig. Det tog tid, det var svårt men 10 saker blev det.


1. Vara med min familj - även om man skriker, gråter och skrattar med varandra. Vi hör ihop och det är dem som älskar en mest av allt. Det är jag riktigt tacksam för.

2. Sitta och prata med någon en hel natt - bara sitta och snacka känna gemenskap. Känna att man inte kan hålla tyst.

3. Gå ut och gå- även om jag drar mig och tvingar mig själv att gå ut så är det så härligt och skönt. Något som jag faktisk lärt mig på senare dar att tycka om.

4. Lyssna på en riktigt bra låt i bilen - bara höra musiken dunka och känna att man bara lever.

5. Över att bli hörd - att ha någon som visar mig uppskattning och att människor i min närhet genuint lyssnar på mig och är intresserade. Det har jag kvar mycket från min skolgång innan högstadiet. Jag var alltid någons andra val, folk lyssnade aldrig på mig. Jag minns en idag de gångerna jag efter ett tag ropade för att någon skulle kunna lyssna på vad jag hade att säga. Även om jag visste att de hörde.
På så sätt är jag väldigt tacksam för folk som lyssnar idag. Därför är det så viktigt att jag själv lyssnar samt ger komplimanger till andra människor. ( om jag genuint tycker något som någon gör är bra SÅKLART ). För jag vill bli behandlad så som jag själv behandlar andra. Ganska basic och bra.

6. Spela kort - visst är det kul?

7. Sova vara ren och sova med nyböddade lakan.

8. Ha små interna saker med någon - som bara jag och den personen har som ingen annan förstår.

9. Resa - inte behöva bry sig om hur stressig det är hemma. Komma bort med andra rutiner, äta ute och sova på en helt annan plats. En ny miljö och bara ta det lugnt. Man blir på något märkligt sätt mer motiverad.

10. Skratta så man får ont i magen - hur fantastiskt?

Gör mer saker som gör dig lycklig, det är du värd.

Nu är det skola som gäller, nu i nian så är måndagen en ganska skön dag men okej ämnen. Kul att få se vännerna igen efter helgen, ganska sjukt ändå hur ofta man ses men ändå kan sakna varandra och vela vara med varandra efter skolan. Vänskap är verkligen fantastiskt och något man måste ta till vara på. Det har jag lärt mig, vänner har man faktiskt livet ut. De är dem som SKA backa en, stötta och någon att skratta med. Ta tillvara på det, håll hårt i dina riktiga vänner. Du vet aldrig när du kommer behöva dem som mest.

Kram Elsa R

En ny favorit låt, sjukt fin!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej på er! Hoppas att eran helg har varit bra.

Hösten är här och vad passar inte bättre med snygga nya höstkläder. Visst ät vinrött en galet fin färg, särskillt nu på hösten? Så vad passar inte bättre med lite tips på nya kläder nu till hösten eller kanske vintern, funkar exakt lika bra.

Hoppas inte att mörkret tar för hårt på oss så vi blir deppiga. Det gäller att hitta på saker som får en att må bra. Jag tänkte faktiskt göra en lista med saker som får mig att må bra just av att man lätt inte hittar motivation nu i denna mörka årstinen.

Ta hand om er, kram Elsa R

1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR / 4 HÄR

1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR / 4 HÄR

Sist men inte minst. Huuur galet snygga är inte dessa skor ifrån Sandro Paris, ursnygga! Skorna finns att köpa HÄR om ni är sugna.

Likes

Comments

Hej kära läsare hoppas allt är bra

Nu är det äntligen helg. Allt känns bra, bara lite trött som vanligt hehe. Denna helgen blir verkligen en plugghelg, nu är det riktigt mycket prov, inlämningar OCH mopedkurs - det ska bli jättekul och nervöst som bara den.

Något som jag tror ni inte missat är hashtaggen ”metoo”. En riktigt bra och viktig tag som jag blir rörd av alla tjejer där ute som vågar berätta. WOW alltså.
Jag tar inte upp den dabatten här även om jag kan. Kanske i ett framtida inlägg.
Men kort och gott, en viktigt hashtag som ska lyftas.

Iallafall, så kom detta på tal idag i skolan. Jag och mina vänner snackade såklart om detta samt våra åsikter. BTW så är vi alla som människor att vill få våra röster hörda, såå det blev ganska högljutt samt tre ganska upprörda och irriterade tjejer som gick till matsalen efteråt.
Värt att ta upp men vi kom även till insikt hur skevt allt som händer oss är. Det är skrämmande hur många som blivit sexuellt trakasserade och varit med som sexuella övergrepp.

Jag är så trött att sexuella övergrepp sker och att män tar sin frihet att göra saker som en kvinna inte vill. Usch!

Men jag har lovat mig själv att inte vara tyst längre. Jag kan inte vara tyst längre och få skit kastat på mig.
Stå upp för er själva, ni är såå viktiga!!!

” Du kommer aldrig kunna göra alla nöjda och få dem att förstå, så gör bara din grej det bästa du kan tills du kan bevisa att de människorna har fel ”

Nu är jag iallafall påväg till stan och ska bada med min familj. Efter det går ut och äter på bada bing burger. Det ska bli super gott. Vad har ni för planer i helg?

Hoppas eran dag varit bra, ta hand om er.

Kram Elsa R

Likes

Comments

Något som får mig att må grymt bra

Hej! Hopps allt är bra med er.

Idag vaknade jag kl. halv 8. Såå skönt med att sova ut och sedan gå i bekväma kläder och träna kl. 9.
Jag gick upp klädde på mig, åt frukost och packade väskan.

Jag har nästan slutat sminka mig till skolan nu för tiden. Jag glömmer bort att tänka på mig själv, vad jag är bekväm i och inte tänka på vad andra tycker. Det är faktiskt viktigt, man ska göra det för att man själv vill det.
Att sminka mig tar också en väldans tid. Det lägger jag mycket hellre på att sova ut haha, iallafall på vardagar.
Sen bar jag mig av till skolan.

Eftersom jag hade sovmorgon idag så hade jag gott om tid över så jag kollade jag vädret ute och såg att det blivit frost så jag tog på mig mina skinnhandskar och vinterjacka idag, det var riktigt kallt!! Och när jag kom ut så var solen framme och lyste ut över åkern och husen. Det var så vackert och jag försökte fota det på mobilen. Men det var svårt att få på bild men det var riktigt riktigt fint. Men sen blev det ganska bråttom till skolan och jag tog min cykel. Cykeln hade frusit fast på 1:ans växel ( så typiskt! ) Det kändes som jag aldrig skulle komma fram.

På idrotten sedan var det intervallträning på schemat i form av en hinderbana ( tro mig det var jobbigt ). Det är kul att träna på olika sätt, särskilt på skol-idrotten annars blir det lätt att man tröttnar om det jämt på fotboll eller spökboll. Det tror jag många tycker även jag. Set var ett riktigt träningspass, kul!

Efter det var det lektioner som vanligt och ytterligare en dag i skolan har gått. Skönt!
Veckorna går väldigt fort trots att det är mycket som händer. Prov, plugg, gymnasieval, vänner, inlämningar, nationella prov, moped-körkort. MEN sen är det lov woho!! Förstår verkligen inte hur de flesta lärare kan sätta sina prov på en och samma vecka. Ibland undrar jag verkligen om de sitter och planerar med de andra lärarna. Men men snart är det över, det gäller att hålla ut. Vi klarar detta det är jag helt säker på.

Och snart är det halloween. Det är faktiskt inget jag och min familj brukar göra något speciellt på. Förra året var vi te.x. utomlands på solsemester ( inget jag skulle tacka nej till denna tiden på året ). Och där är det halloween på en helt ny nivå än i Sverige.

Hur ser ni på det, ser ni fram emot halloween? Är det något ni ” firar ”?

Nu på fredag skulle jag egentligen ha myskväll med mina vänner men det blev inställt så vi får se vad denna helgen tar oss.
Hoppas eran vecka varit bra hittills, ta vara på varandra.

Kram Elsa R

Likes

Comments