Var bara tvungen att plantera om alla blommor då jag bytte till mina nya krukor. Fick hem dom i veckan men har inte tagit mig för att göra det förens idag.

Inhandlat kompostgaller och gjort klart Vildas bädd då vi hämtar hem henne imorgon. Det kommer bli en lång dag då hon nu bor 3 timmar från Kiruna.

Precis tvättat klart så nu blir det snart date med kudden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Kollar på SVTs serie "30 liv i veckan" och blir chockerad att 30 människor tar livet av sig varje vecka känns otroligt känslosamt att se. Då man haft perioder i livet då man ska skatta sig lycklig över att medicin och psykologer finns.

Det finns så mycket smärta och känslor i att se det här programmet: Jag kan inte ta åt mig orden att det vanligaste dödsorsaken hos ungdomar är självmord. Det är så mycket viktigt som nämns i det här programmet, skammen och smärtan i självmord. Smärtan i att förlora kampen om sin själ och sitt liv.

Att känna sig tvungen att rymma från sitt eget liv och att enda sättet man kan fly från verkligheten är genom självmord. Det är inte själviskt utan bara det man ser som sista utväg. Men de vi inte ser är konsekvenserna av våra handlingar. Prata!! Det viktigaste är att prata!! 

Använd inte självmord som en nödutgång ifrån verkligheten. 

Likes

Comments

Ny dag och nya möjligheter. Sovmorgon var nödvändig både för mig och J. Han har jobbat i snart två veckor eftermiddagsskift, välförtjänt veckovila på fredag.

Själv är man hemma och försöker att göra någon nytta. Tvättar, städar och lagar mat bara så att jag ska känna mig "frisk". Blir att åka för att handla mat senare. Ska röra ihop en laxröra och bara försöka ta det lugnt sen.

Likes

Comments

Tillbaka i Kiruna nu. Satt mig på tåget i Boden vid 10.30 och var här vid 14. Skönt att vara tillbaka, få röja undan påsken och göra klart för att välkomna Vilda hem till oss. Vi hämtar hem henne på fredag och jag kan inte göra annat än att längta ihjäl mig.

Då jag var till läkaren akut i lördags så resulterade det i en månads sjukskrivning. Delade meningar, ja jag behöver det verkligen men fyfan vad jag känner mig misslyckad som är sjukskriven då jag är så här pass ung. Men som sagt tror läkaren vet bäst.

Johan har åkt och jobbat så jag är hemma hela kvällen själv nu. Lovat att jag ska skriva handlings lista samt laga lite mat så får väl ta och göra det nu.

Likes

Comments

Påsken går och har fått spendera den med min familj men utan min Johan. Igår så var det påskfirande i Arvidsträsk med moster och kusiner. Knytkalas med allt från räkor till västerbottenspaj.

Idag så har det varit pimpeltävling på träsket mellan 12-14. Med med de aprilväder som är så gav de yngre fiskarna upp rätt så snabbt då det inte nappade nog bra.

Nu blir det att rulla hem mot byn (har lyxen att köra en V60 nu då jag är hemma så jag är "fri" när det kommer till bilar) för att sen packa om och åka till Kåbdalis.

Likes

Comments

Började dagen med en mindre försovning då jag skulle med tåget till byn. Väl framme i Boden så mötte Pappa upp så man tog sig hem i tid. Så skönt att vara tillbaka på hemmaplan och gud vad man saknat vännerna här.

Ligger för tillfället i mitt gamla rum med Figo som sällskap och myser. Sovmorgonen får dock vänta då det blir en sväng till Piteå imorgon på förmiddagen och sen hem för att laga massa mat.

Likes

Comments

Stressat lite för mycket och inte lyssnat på varningssignalerna, så nu sitter jag här utmattad efter en kväll på akuten och fått i mig lite mat. Min mage har sagt upp sig och huvudet har tagit semester.

Åker till byn imorgon för att vara med nära och kära samt ladda batterierna. Blir ett läkarbesök då jag måste få lite mer koll på en del saker.

Ska ta och krya ner brevid min snarkande sambo nu. Innan det blir en dag på tåget. Godnatt

Likes

Comments

Soffdag och 48:a timmarsregeln här hemma. Att vara sjuk är aldrig kul och speciellt inte på veckans lediga dag. Idag lär det inte hända så mycket, måste tvätta lite och flytta om i lägenheten. Ska skicka Johan för att köpa kompostgaller så allt är klart innan vi får tillökning.

Lilla vilda som kommer bli familjens sötaste. Mycket förberedelser och Johan längtar ihjäl sig efter valpmys.

Likes

Comments

Sitter i soffan och kollar sista Harry Potter med Johan sovandes brevid mig. Jobbat 12-21 idag så har inte orkat fixa så mycket hemma. Måste faktiskt säga att det är otroligt kul att jobba på en arbetsplats där de pratar finska, samiska och meänkieli, trodde aldrig jag skulle lära mig bli förstådd/förstå samiska och finska. Dock så blir det rätt mycket missförstånd då man pratar finska med en samisktalande och tvärt om. Tur alla vet om att man bara är en enkel Älvsbybo.

Imorgon kommer den nya sängen. Skönt att sova i en 160cm säng istället för en 105cm säng. Det kommer lyxigt, precis som när man varit med arken en helg och äntligen får komma hem till en riktigt säng. Den underbara känslan kommer nog infinna sig imorgon.

Köpte lite påskblommor igår då jag verkligen vill ha vår nu

Likes

Comments