Idag åt vi frukost på ett café i Ballard, som tydligen är som Seattles "Södermalm". Sedan åkte vi till en stand i samma område där man såg bergen tydligt på andra sidan vattnet. Så vackert!
På eftermiddagen hyrde vi en båt på Lake Union. Vi såg vattenflygplan landa på flygplatsen vid hamnen, och även en husbåt som blev ett eget land efter att ägarna var trötta på lagar kring skatt. Landet heter nu Tui Tui Island (se bilden nedan på en grön husbåt), för att de är två personer, och har en stämpel så man kan åka dit och få sitt pass stämplat om man vill det. YES.
Våra släktingar hade fixat biljetter till en College-basketmatch mellan University of Washington och Western Washington University. Hur matchen slutade har jag ingen aning om för ett par av oss drog tidigt :)) Helt sjukt hur stora dessa killar är dock, shit asså.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag åkte vi till FHC (Flying Heritage Collection). Det är ett museum/utställning med flygplan (och andra vapen) från andra världskriget och kalla kriget. 9-åriga Rowan som kunde allt om dessa plan visade mig runt tills 85årige Wally tog över. Han visade mig runt stället medan de andra blev guidade av någon annan. Tänk er en stor gubbe med typiskt amerikansk dialekt som heter WALLY! Haha det var underbart! Han lämnade inte min sida, och berättade om hur roligt det var när han tjänade i Kalla kriget - och även vilket kap han gjorde på en revolver som han använder allt för sällan :)
Sedan åkte vi runt till olika små delar av Seattle, bland annat besökte vi University of Washington. Lång och mysig dag, är helt slut nu! Imorgon verkar det som vi ska åka in till Downtown Seattle.


Likes

Comments

Vi började dagen med att åka till Pike Place Market, där de främst säljer färskvaror som fisk och grönsaker - men även massa andra roliga saker. Där fanns även the famous "gum wall" och den näst äldsta Starbucks någonsin (den första brann ner).Sedan åkte vi till ett museum om musik och film, där de blant annat hade coola utställningar om fantasy- och scififilmer.Sist men inte minst åkte vi upp i The Space Needle, så häftigt att se Seattle från en höjd!


Likes

Comments

Igår släppte mamsen av mig och Hannes på Arlanda tidigt på morgonen för att flyga till Seattle. Vi har släkt här som vi ska bo hos i en vecka, pappa som kört en vecka i Californien redan mötte oss här i regniga Seattle. Jag är HELT förvirrad kring vad det är för dag osv, var nämligen på resande fot i över ett dygn och då blir det kaoz i hjärnan när klockan ställs tillbaka 8 timmar. Resan hit började bra, det var fullt av människor på Arlanda så vi som trodde att vi hade gott om tid, var tvungen att skynda oss till gaten efter alla köer. Första bytet skedde i Frankfurt, sen flög vi 9 timmar till Vancouver. Det var SÅ fint att flyga över Grönland, och norra Canada! Vi var smått förvirrade kring vad som skulle hända när vi bytte i Vancouver då vi hade en knapp timme på oss till nästa plan skulle boarda, och vi visste inte om vi skulle gå igenom Amerikanska tullen redan där - plus att vi hade hört olika kring vad som skulle hända med vårt baggage. Väl där visade det sig att de inte kunde hitta våra baggage som skulle flyga vidare direkt till Seattle, så vi satt och väntade på att gå igenom tullen (jag som hade fått ett stort svart kryss över mitt kvitto visste inte ens om jag skulle få gå igenom tullen). Till slut hittade de väskorna men då hade vårt flyg redan åkt så de bokade ett senare flyg åt oss. Då hade vi helt plötsligt fyra timmar på oss i Vancouver. Sista flyget blev också försenat, men kom iväg tillslut - kändes dock lagom sketchy då flygvärdinnorna hade 0 koll och motorn lät som grannens borr. Needless to say, vi var som Zoombies när vi kom fram. Nu har vi sovit i typ 11 timmar, ska bli spännande att se vad Seattle har att erbjuda!


Soluppgång över Sverige


Grönland


Norra Canada/Alaska


Utanför Vancouver


Vancouver


Tröttis


Seattle!

Likes

Comments

Var ska man börja?

Direkt när jag kom hem till Sverige skrev jag på kontrakt med en förskola som "lagt undan" ett jobb till mig på en internationell förskola på Östermalm. Det är extremt jobbigt men ännu mer roligt. Jag tar hand om elva (snart tolv) små ett- och tvååringar. Det är dock en rejäl skillnad på att vara fröken och aupair. Jag saknar familjen något otroligt! Nu har jag bara jobbat med dessa barn i två månader men jag vet att jag aldrig kommer komma ens i närheten av så nära dem som jag var med Indi.

En glad nyhet är att min värdfamiljs bäbis föddes för drygt två veckor sedan!! Herregud vad konstigt det var att få se en bild på lilla bebben som jag sett växa i magen. Känns som igår Steph berättade att hon var gravid..

Jag har så mycket att se fram emot nu framöver! Om en vecka kommer Tuv hit!!!!!! Det har varit så konstigt att inte träffa henne varje dag, men vi pratar ändå rätt så regelbundet i telefon. Kan inte förvänta mig less than amazing dagar när hon är här.

Efter det flyger jag och min bror till Seattle där vi ska spendera en vecka. Pappa som varit en vecka i Cali by then möter oss där. Har varit en dröm för mig att åka dit (mest pga Grey's anatomy tbh) så hade lagom tur när mina släktingar flyttade dit från Berkeley :))

Efter alla dessa roligheter följer förhoppningsvis ett besök hos min värdfamilj i London. Inget bestämt än men kommer göra allt för att det ska ske!

För att runda av vill jag säga att jag trivs hemma i Stockholm. Jag får infall då jag saknar London så det gör ont i magen men just nu vet jag att det är här jag ska vara, och det känns bra. Kramisar


Bild på mig och min värdfamilj (-pappan) morgonen jag lämnade dom.

Likes

CommentsDet har redan gått tre dagar sedan jag sade hejdå till min underbara Londonfamilj. Många tårar och ett jobbigt flyg senare var jag hemma i Stockholm. Förvånansvärt nog packade jag upp så fort jag kom hem - men det är inte förrän nu allt är i 100% ordning. Nu ska jag bara fixa jobb, sedan är jag all set. Har intervju både imorgon och på tisdag så det bör inte vara en alltför jobbig process. Wish me luck!

Likes

Comments

Imorgon (torsdag) är det exakt en vecka kvar tills JAG FLYTTAR HEM!! Känslorna är många och röriga men till den största delen ser jag fram emot det. Något jag inte ser fram emot är dock packningen - varför har jag 15 par skor här när jag bara använder typ tre?! Har införskaffat mig vakumpåsar och hoppas på att det ska hjälpa mig lite på traven.
Mammis och pappis verkar vara lite skräck-blandat förtjusta över att jag kommer hem igen, de har nog vant sig vid att bara ha en ungjävel hemma vid det här laget.
Försöker suga upp så mycket kärlek från barnen som möjligt nu, då jag vet att nästa gång jag träffar dom kommer de ha en ny bästis här :( that's life hörni!

Likes

Comments

Idag är det exakt ett år sedan jag kom hit. Tiden har gått så snabbt!!! Jag satt och läste igenom mina blogginlägg från de första veckorna, så kul att se hur allt förändrats. Både till det bättre och det sämre. Jag var så taggad när jag först kom hit, allt var nytt och spännande - nu är allt rutiner. Det märks också hur jag ser detta mer som ett hem nu, snarare än något tillfälligt, jag har trots allt bott här i ett helt år! Det är så mycket att vara tacksam för. Alla människor jag lärt känna, från världens alla håll och kanter. Familjen här, som jag förhoppningsvis kommer hålla kontakten med hela livet. Inte minst barnen, alla mina söta små pluttar. Har ju haft turen att få lägga till lilla Hector och George på listan. Det har verkligen varit SÅ mycket roligare att jobba med barn än jag någonsin kunnat tänka mig. Så kul att jag till och med antagligen kommer jobba på förskola nu när jag kommer hem om knappt en månad (!!!)

Det jag kommer sakna mest är min relation med Indi. Jag har varit med om hennes utveckling från liten bäbis till den roliga, coola lilla tjej hon numera är. Vi är så nära man kan komma utan att ha mamma-dotterbandet. Hon kommer inte komma ihåg mig, och det gör mig lite ledsen, men jag kommer aldrig glömma :)Första bilden är från när jag precis kommit hit. Andra skickade Steph till mig här om dagen, från Spanien.

Likes

Comments