​Inser att detta var en vecka sen, men trodde att jag hade publicerat inlägget, men så låg det bara där och väntade. Så här är det :):):):):):):):)

ST Patricks Day!!! Och ingen skola! Så himla chill. Hade träning dock, så mellan 1-3 så spelade jag kass tennis. Har fortfarande inte kommit in i det.

MEN klockan 6 skulle Megan komma och hämta mig för att köra mig till Billy Bears St Patricks Day Party. Såklart var hon sen pga att det tog längre tid att mata hennes kor än hon trodde, så Billy Bear, Warren och Elise kom och hämtade upp mig istället. Hemma hos Billy Bear åt vi pizza, chips och marshmallows. Efter ett tag hade killarna fått igång en brasa så vi gick ut och satt där tills klockan 11 då jag kördes hem. 

Däremellan dock, så åkte jag, Megan och Faith och köpte mer pizza, för alla hade ätit den med bara cheese och ingen vill ha sunkig, svettig pepperoni. Efter bensinmacken åkte Faith till en barack för att samla medicinsupplies för sin kurs. Vet inte riktigt. 

HADE SUPERMYSIGT I ALLA FALL.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

American life, I USA

07.10

Väckarklockan ringer och jag sätter timer på fyra minuter. Varje morgon. När de fyra minuterna har gått går jag upp och tar på mig träningskläder för har idrott första lektionen. Förhoppningsvis har jag packat vanliga kläder kvällen innan, annars gör jag det nu. Går in i badrummet och tvättar ansiktet.

07.30

David gör frukost till oss 90% av alla morgnar, oftast pannkakor eller ägg. Sitter tillsammans med Lanie och Jack och pratar om massa onödiga saker. Oftast är det Jack som håller i det meningslösa samtalsämnet.

07.50

Borde sätta oss i bilen och vänta på Sara men är aldrig i tid. Lämnar oftast huset klockan åtta.

08.15

Idrott börjar, har nu hunnit fylla i mina ögonbryn när alla andra bytte om. Fattar inte varför de inte har på idrottskläder direkt, så himla onödigt att byta om så många gånger. På idrotten är vi antagligen inne i gymmet om det inte är onsdag, då det är kondition. Varje dag gör vi samma sträckningar och samma antal sit-ups och armhävningar. Just detta ämnet är "Advanced" och extra tufft, så får alltid träningsverk. Varje dag.

08.09

Har förhoppningsvis hunnit sminka klart mig och bytt om för first period är över. Har tre minuter på mig innan nästa lektion börjar, men är nästan alltid sen. Inte för att Mr. Ligas bryr sig, så drar på mig de där sista make-up stegen.

09.06

Advanced Biology är över och har antagligen inte åstadkommit jättemycket. Första halvan av lektionen spenderas alltid av att killarna i vår lilla klass, bestående av åtta personer, utbyter skvaller med Mr. Ligas. Därefter kanske vi har labb med ett fårhjärta, mäter skallar och tänder på minkar och björnar eller försöker rita av sina egna benmuskler. Därefter har vi oftast en läxa, i alla fall två gånger i veckan, då man måste researcha massa på egen hand. Det är därför det är advanced tydligen.

Bilden nedan är från när vi ekologiskt odlade basilika och sen sålde det så vi kunde få pengar till vår Utah resa.

10.09

English 10 Honors med värdmamma Sara. Denna klassen är så omotiverad att det är svårt att inte skratta under vissa omständigheter. Kan inte riktigt förklara det, men Honors är för mer motiverade och duktiga elever, de som siktar högt upp. Har ingen aning om vad många ens tänkte när de ville in i den klassen. Men i alla fall, just nu läser vi The Lord of the Flies, plus en individuell bok. Jag läser Jane Eyre och det går väldigt bra trots att engelskan är gammal. Till exempel skrev de horny när de förklarade hur en hand såg ut, istället för typ bony eller thin. Därför kan det vara svårt att koncentrera sig, men har kommit fram till att om jag sitter hopkrupen i en obekväm stol kan jag lösa längre än om jag sitter i en soffa.

11.07

Geometry!!! Mitt bästa ämne, wohooo. Trodde matten här skulle bli svår men vi gör superenkla saker plus att man får ha med sina egna anteckningar, så man kan skriva exakt hur man gör vissa uppgifter och det är accepterat. Jag fuskar inte ens det behövs inte :-))))

12.00

Lunch! Här är det olika varje dag. Ibland går jag till matsalen med Megan och äter där, andra dagar har jag med mig lunch och äter med Tori, Sierra och Shaniya.

12.35

Har min värdmamma som lärare i Speech. Det är en väldigt liten klass, tror vi är 6 stycken. Just nu håller vi på med reklamer och hur man använder olika tekniker för att få folk att köpa produkter. Det var väldigt kul fram tills Sara tog våra texter och bytte runt, så nu är vi tvungna att presentera någon annans produkt och skrivna text.

13.29

Historia. Gör ingenting. Sitter alltid med Tori och diskuterar Harry Potter eller lyssnar på varandras musik.

14.26

Har Study Hall och det är mycket striktare regler nu. Man kan inte ens lyssna på musik och knappt sitta vid samma bord som någon annan ifall man pratar med någon. Det är ganska okej dock, för nu har jag mer läxor nu när jag har Advanced Biology, och läser fler böcker.

15.30

Slutar skolan!!! Men åker inte hem direkt, för Sara har tid efter skolan för elever som är nära F eller som bara behöver extra tid till läxor och behöver be om hjälp. Oftast stannar vi en timme eller så kommer David och hämtar upp oss. Nu har tennis startat dock, 04.30, så kommer väl vara i Saras klassrum och sen gå över till tennisen till 06.15. Förhoppningsvis kommer någon och hämtar upp mig (David glömde mig igår :)).

07.30-ish

Dinner med familjen, David lagar alltid jättegod mat. Sen kanske vi sitter och tittar på nyheterna eller sitter framför brasan. Ibland går alla sitt egna håll och har privattid. Då ser jag på That 70's show på Netflix.

SEN säger vi godnatt.

KRAM

Likes

Comments

I USA

HELLO!

Gud vilken stress jag genomlidit de senaste veckorna. Ska jag välja friidrott eller tennis? Tennis eller friidrott? AAH.

Har fortfarande ingen aning riktigt, men tror det lutar mot tennis. Har fortfarande ångest och mental stress när det gäller friidrott från yngre dagar. Vet fortfarande inte riktigt vad det beror på, om det var för att jag var rädd för att skada mig (vilket jag trodde att jag gjorde hela tiden) eller för att jag var ganska kass. Antagligen båda, men mest det sistnämnda. Det enda jag var bra på var häck och det var det jag tänkte göra här, men sen kom stressen ikapp och jag insåg att jag kommer vara mer relaxed och glad om jag spelar tennis.

Bestämde mig för att jag skulle testa båda, så jag sa det till coacherna. Tenniscoachen Kimimi var superchill och föreslog att vi skulle spela lite innan säsongen startade. Har bara spelat två dagar nu, fått ett refreshed memory och det går superbra! Hon sa att jag har en chans att placera i Districts om jag kämpar för det.

Har ännu inte berättat för friidrottscoachen att jag inte kommer göra friidrott, men hoppas hon förstår.

ROLIG HISTORIA: Tenniscoachen och Friidrottscoachen tävlade om mig!!! De tar båda en weightlifting class och de hade snackat om mig, att jag inte kunde bestämma mig. Så de bestämde sig för att tävla om mig, vem som kunde lyfta tyngst, och den som vann skulle få mig i sitt lag. De kom båda och berättade det för mig dagen efter, att de hade skrikit "This is for you, Elsa!". Super random, men superkul.

Har precis avslutat min privata tennislektion i snö, men var tvungen att avbryta för planen blev för blöt, så vi halkade omkring. Hade fyra lager tjocktröjor på mig, plus vantar.

KRAM

Likes

Comments

I USA, Tankar

Maten börjar finna sin väg till min kropp, och lägger till massa lager jag inte vill ha. Sitter just nu och äter popcorn för trodde det skulle vara okej, men fettfläckarna på den bruna påsen visar annorlunda.

Även om jag ser att jag går upp i vikt, känner jag inte så mycket ångest. Jag visste att detta skulle hända och känner mig tillräckligt säker i mig själv för att det inte ska påverka mitt självförtroende.

Småsaker påverkar sättet jag äter på. Till lunch får vi ibland kakor eller cheesebreadsticks, när det är en basketmatch "behöver" man köpa snacks, hemma finns det alltid glass eller nachos. Såklart behöver jag inte äta något av detta, men vafan.. bor bara i USA en gång. I need to embrace the culture.

Det är inte riktigt sant, onyttigheter finns hemma också, men det känns annorlunda här.

Som tur är har jag inte gått upp jättemycket. Runt jul var det katastrof. Vi hade först Thanksgiving i november, julafton och två födelsedagar i december och sen nyår. Som grädded på moset var det ju lov och man satt hemma och åt överblivna kakor och mat. Allt detta utan den minsta träning. Gjorde inte heller en sport som faktiskt tränade min kropp. Cheer kan vara träning, och väldigt jobbig sådan, men inte för oss.

Är glad att jag har Advanced PE om morgnarna nu, känner mig fräschare.

Men nej, jag har inte ångest över att jag äter onyttigare och att min kropp har ändrats. Förhoppningsvis kommer det gå ner igen när jag kommer hem. Kommer naturligtvis träna och hjälpa till.

KRAM

Bild från i somras när jag åt bär och grekisk yoghurt i stress för att jag gick upp i vikt. Var även brun och smalare än jag var hemma i Sverige så fattar inte vad jag höll på med.

Likes

Comments

American life, I USA

Fick en liten request från en vän att jämföra mina två städer, så kände varför inte.

SAMTALSÄMNEN:

Malmö. Hemma känner jag att folk skvallrar sjukt mycket. Vem som hade sex med vem, varför en speciell person inte var bjuden på just den festen, och varför de hade matchande tröjor. Sen är det ofta kläder, TV-serier och vad man har för planer i helgen. Folk klagar alltid på tidiga morrar och att bussen är sen.

St Ignatius. Här är det lite annorlunda. De klagar på snön för de kan inte ta sig från uppfarten för den är full med is. Sen är det mycket kor, och hästar, och djur i allmänhet som fyller samtalen. Jakt och fiske är extremt stort, ofta hör man elever diskutera exakt hur tung deras elk var, eller hur många ankor de sköt, hur många så och så fiskar de fångade. Såklart är det extremt mycket skvaller här med, men eftersom det är en liten stad är det lite annorlunda saker man snackar om, plus att de inte har fester på samma sätt.

FRITIDSSYSSLOR:

Malmö. Fika. Plugga på bibblan. Fika. Chilla hemma hos någon eller gå runt på stan. Festa. Vet faktiskt inte vad jag gör i Malmö.

St Ignatius. Här är det alltid någon sport direkt efter skolan, och de flesta håller faktiskt på med i alla fall en sport. Träningarna är direkt efter skolan och håller på flera timmar. Där träffar man kompisar och på helgerna är det antingen träning eller match, så sporterna tar upp väldigt stor del av folks fritid. Sen finns det folk som måste hem direkt efter skolan för att jobba eller ta hand om sina djur på bondgården. Såklart gör folk vanliga saker som att shoppa och fika och åka in till Missoula, men allt det krävs mer planering än det gör hemma, ingenting är liksom nära och enkelt.

RELATIONER:

Malmö. Hemma är man ett gäng. Man har sina kompisar och blandar sig inte ofta. På fest kramar man massor av random människor, men när man ses på stan tittar man åt andra hållet. Pojkvänner och flickvänner träffas på fest eller via kompisar, skriver med varandra ett tag innan de träffas. Man visar helst inte hur mycket som helst av sin relation, man tar det lite lugnt.

St Ignatius. Här hänger alla lite med alla, kanske mest eftersom att det är en liten skola och by och de flesta har känna varandra hela livet. Man kan prata med nästan vem som helst i skolan och det är inte superkonstigt. Såklart finns det gränser, men de kan tänjas mer på än hemma. I Malmö om jag pratade med någon i skolan hade vi automatiskt börjat hänge, börja lite smått med att ta en fika eller gå på fest tillsammans. Här om jag snackar massor med en person, betyder det inte att jag behöver vara nära kompis med den personen. Dessutom händer saker som att jag åker hem till Megan och sen kommer en till tjej utan att jag riktigt visste om det och vi alla tre bara höger och har skitkul. Hemma hade det varit så himla konstigt. Vet inte om detta är jätteoklart, men det är i alla fall en stor skillnad från hemma. Eller så är jag bara inte lika stel som innan.

När det gäller dejting så delar folk med sig väldigt mycket av vad som händer. Man ser ett par hålla hand en vecka och skriva massa söta texter till varandra, när de två veckor senare har någon ny. Detta behöver inte betyda att folk dejtar mer här, det är bara att de delar med sig mer av sina privatliv.

Skicka gärna idéer till mig om något jag skulle kunna skriva om, har tappat greppet lite om bloggisen här.

KRAM hoppas allt är bra!

Likes

Comments

American life, Holidays

Hej!!! Igår var det äntligen prom! OCH HERRE GUD SÅ KUL DET VAR!! (Råkade ha caps lock men det gör inget!!!)

Ska berätta allt från och med fredagen. Åkte hem till Megan direkt efter skolan och hade med mig övernattningsgrejer, såklart allting utom tandborste. Väl framme hemma hos henne klappade jag en dag gammal kalv, en av mina lyckligaste stunder. Kort där efter kom Faith och körde oss hem till henne där hon gjorde gel-naglar på mig som tog två timmar men som blev skitcoola. Vi chillade och åt pizza och pizzakaka, kakor i pizzaform, något av det godaste jag ätit. Som tre duktiga flickor gick vi och la oss klockan 11.

Vilket var tur eftersom vi vaknade 06.40 morgonen därpå. Efter att chocken och irritationen hade lagt sig åt vi pannkakor och såg på Bee Movie. Klockan 12 körde Faith hem mig så jag kunde plocka undan i köket och städa badrummet och förhoppnings sminka mig innan hon var färdig hos frisören med att får sitt hår stylat för prom. Hann såklart inte sminka mig alls, men hon hämtade upp mig igen, nu hade jag packat allt jag behövde; balklänning, allt smink jag ägde och skor. Hemma hos Faith igen sminkade vi oss i två timmar och hennes sister in law gjorde mitt hår! Megan kom efter hon fått både hår och smink professionellt stylat och vi hjälpte henne med smycken.

Megan and Faith.

Klockan 5 träffade vi Megans pojkvän Benton (de har varit tillsammans i 4 år, sötaste💜). Vi åkte till Missoula och var för tidiga till bordsreservationen så åkte till Walgreens för att köpa tandkräm och Swedish Fish. Sen tog vi oss till restaurangen Montana Club. Vi var ett gäng på 18 och det var jättekul. Maten var asgod också.

Vi drog tillbaks till Mission, men vi var lite tidiga så vi svängde förbi Faiths mormor och morfar för att förbättra smink och döda lite tid. Klockan 9 svängde vi in på Blood Ranch LN och fram till lokalen där vi skulle ha vår bal. Ute hade det börjat snöa jättemycket och vi sprang in, som tur var hade ingen klackaskor, Megan hade till och med gummistövlar med kor på som hon hade på sig hela kvällen.

Först fick alla par gå i led och posea för en kamera på en konstgjord bro, vet inte riktigt varför och det var kaos. Efter alla föräldrar hade gått (jag blev överraskad av David, Sara, Lanie och Jack som alla var där) började alla dansa! Det var bra musik, visst fanns det låtar som Apple Bottom Jeans, men det blir kul när alla är engagerade.

Lokalen var jättefin!

När klocka var tolv kunde vi ha stannat en timme till, men eftersom vi hade varit vakna hela dagen åkte vi hem till Billy Bear för att hänga runt lite, supermysigt. Vid halv 2 körde Faith hem mig i snöstormen och sen satt jag och Sara uppe ytterligare för att snacka om massa random saker.

Idag vaknade jag klockan 16.44.

Likes

Comments

I USA, Youtube-videor

TACk till Tori igen för att bidra med massor av bra låtar som jag kan ha i mina videor.

Här är filmklipp från torsdag-lördag, då vi åkte buss 2 timmar till Hamilton för att spela fyra matcher, två för killarna och två för tjejerna. Eller vi och vi, basketspelarna spelade och vi cheerade. Tyvärr förlorade vi alla matcher och gick inte vidare till Divisinals eller placerade, men det är okej.

Likes

Comments