American life, I USA

Hej alla!

Här kommer lite bilder från några veckor sen då jag var hemma hos Megan! Hon bor på en liten bondgård med kor, hästar, hönor och kalkoner. Kalkonerna är skitstorm och så så läskiga.

Eftersom man är en liten tönt tyckte jag att det var skitcoolt med alla djuren bara gåendes omkring på hela tomten. Korna kan komma upp till deras ytterdörr och hästarna är blandade med dem. Jag hjälpte till att "vattna" korna och körde ut hö till dem. Vi red hästarna och som tur är har Matilda lärt mig att trava. Min häst bestämde sig helt plötsligt för att trava runt och hade nog ramlat av om jag inte hade någon slags idé om hur man höll sig kvar.

Megans pappa fick mig att testa mudding, vilket är att köra så snabbt man kan med sin bil i gyttja och svänga och glida runt. Vi körde precis vid korna, det var bäckmörkt ute och jag var lite freaked out. Fick sedan testa att köra själv. Hade då aldrig kört en bil i mitt liv innan detta, men satt nu bakom en gigantisk ratt i en gigantisk amerikansk truck. Var myshet enklare än jag trodde det skulle vara, och dödade ingen ko.

KRAM

Likes

Comments

American life, Natur

Hello!

Förra lördagen hade vi scrimage i tennis. Det är en övningsmatch som alla sporter har innan säsongen börjar på riktigt så man vet lite hur det står till. Mötte fyra personer, vann över tre. Den fjärde var Warren som för det första är kille och för det andra kom vidare till State förra året och tror till och med han hamnade på prispallen. MEN förlorade inte jättejättemycket, 3-6, så är ändå nöjd.

Efter tennisen åkte jag, Sierra, Tori och Elise till byns affär för att köpa picknickgrejer. Det blev jordgubbar med en burk nutella till, en påse matchos, mac and cheese, juice, en stor låda oreo och lite morötter. Sen körde Sierra oss till Mission Dam där vi slog oss ner för att ha picknick. Först försökte vi tända en brasa, men vedbitarna vi hittade var för blöta, så det rök bara. Men då kom solen så vi kunde sitta och värma oss där istället.

Efter några timmar blev det lite kallt så vi tog oss hem till mig och spelade The Game of Life.

(notera att alla har på sig typiskt amerikanska hoodies)

KRAM

Likes

Comments

​Inser att detta var en vecka sen, men trodde att jag hade publicerat inlägget, men så låg det bara där och väntade. Så här är det :):):):):):):):)

ST Patricks Day!!! Och ingen skola! Så himla chill. Hade träning dock, så mellan 1-3 så spelade jag kass tennis. Har fortfarande inte kommit in i det.

MEN klockan 6 skulle Megan komma och hämta mig för att köra mig till Billy Bears St Patricks Day Party. Såklart var hon sen pga att det tog längre tid att mata hennes kor än hon trodde, så Billy Bear, Warren och Elise kom och hämtade upp mig istället. Hemma hos Billy Bear åt vi pizza, chips och marshmallows. Efter ett tag hade killarna fått igång en brasa så vi gick ut och satt där tills klockan 11 då jag kördes hem. 

Däremellan dock, så åkte jag, Megan och Faith och köpte mer pizza, för alla hade ätit den med bara cheese och ingen vill ha sunkig, svettig pepperoni. Efter bensinmacken åkte Faith till en barack för att samla medicinsupplies för sin kurs. Vet inte riktigt. 

HADE SUPERMYSIGT I ALLA FALL.

Likes

Comments

American life, I USA

07.10

Väckarklockan ringer och jag sätter timer på fyra minuter. Varje morgon. När de fyra minuterna har gått går jag upp och tar på mig träningskläder för har idrott första lektionen. Förhoppningsvis har jag packat vanliga kläder kvällen innan, annars gör jag det nu. Går in i badrummet och tvättar ansiktet.

07.30

David gör frukost till oss 90% av alla morgnar, oftast pannkakor eller ägg. Sitter tillsammans med Lanie och Jack och pratar om massa onödiga saker. Oftast är det Jack som håller i det meningslösa samtalsämnet.

07.50

Borde sätta oss i bilen och vänta på Sara men är aldrig i tid. Lämnar oftast huset klockan åtta.

08.15

Idrott börjar, har nu hunnit fylla i mina ögonbryn när alla andra bytte om. Fattar inte varför de inte har på idrottskläder direkt, så himla onödigt att byta om så många gånger. På idrotten är vi antagligen inne i gymmet om det inte är onsdag, då det är kondition. Varje dag gör vi samma sträckningar och samma antal sit-ups och armhävningar. Just detta ämnet är "Advanced" och extra tufft, så får alltid träningsverk. Varje dag.

08.09

Har förhoppningsvis hunnit sminka klart mig och bytt om för first period är över. Har tre minuter på mig innan nästa lektion börjar, men är nästan alltid sen. Inte för att Mr. Ligas bryr sig, så drar på mig de där sista make-up stegen.

09.06

Advanced Biology är över och har antagligen inte åstadkommit jättemycket. Första halvan av lektionen spenderas alltid av att killarna i vår lilla klass, bestående av åtta personer, utbyter skvaller med Mr. Ligas. Därefter kanske vi har labb med ett fårhjärta, mäter skallar och tänder på minkar och björnar eller försöker rita av sina egna benmuskler. Därefter har vi oftast en läxa, i alla fall två gånger i veckan, då man måste researcha massa på egen hand. Det är därför det är advanced tydligen.

Bilden nedan är från när vi ekologiskt odlade basilika och sen sålde det så vi kunde få pengar till vår Utah resa.

10.09

English 10 Honors med värdmamma Sara. Denna klassen är så omotiverad att det är svårt att inte skratta under vissa omständigheter. Kan inte riktigt förklara det, men Honors är för mer motiverade och duktiga elever, de som siktar högt upp. Har ingen aning om vad många ens tänkte när de ville in i den klassen. Men i alla fall, just nu läser vi The Lord of the Flies, plus en individuell bok. Jag läser Jane Eyre och det går väldigt bra trots att engelskan är gammal. Till exempel skrev de horny när de förklarade hur en hand såg ut, istället för typ bony eller thin. Därför kan det vara svårt att koncentrera sig, men har kommit fram till att om jag sitter hopkrupen i en obekväm stol kan jag lösa längre än om jag sitter i en soffa.

11.07

Geometry!!! Mitt bästa ämne, wohooo. Trodde matten här skulle bli svår men vi gör superenkla saker plus att man får ha med sina egna anteckningar, så man kan skriva exakt hur man gör vissa uppgifter och det är accepterat. Jag fuskar inte ens det behövs inte :-))))

12.00

Lunch! Här är det olika varje dag. Ibland går jag till matsalen med Megan och äter där, andra dagar har jag med mig lunch och äter med Tori, Sierra och Shaniya.

12.35

Har min värdmamma som lärare i Speech. Det är en väldigt liten klass, tror vi är 6 stycken. Just nu håller vi på med reklamer och hur man använder olika tekniker för att få folk att köpa produkter. Det var väldigt kul fram tills Sara tog våra texter och bytte runt, så nu är vi tvungna att presentera någon annans produkt och skrivna text.

13.29

Historia. Gör ingenting. Sitter alltid med Tori och diskuterar Harry Potter eller lyssnar på varandras musik.

14.26

Har Study Hall och det är mycket striktare regler nu. Man kan inte ens lyssna på musik och knappt sitta vid samma bord som någon annan ifall man pratar med någon. Det är ganska okej dock, för nu har jag mer läxor nu när jag har Advanced Biology, och läser fler böcker.

15.30

Slutar skolan!!! Men åker inte hem direkt, för Sara har tid efter skolan för elever som är nära F eller som bara behöver extra tid till läxor och behöver be om hjälp. Oftast stannar vi en timme eller så kommer David och hämtar upp oss. Nu har tennis startat dock, 04.30, så kommer väl vara i Saras klassrum och sen gå över till tennisen till 06.15. Förhoppningsvis kommer någon och hämtar upp mig (David glömde mig igår :)).

07.30-ish

Dinner med familjen, David lagar alltid jättegod mat. Sen kanske vi sitter och tittar på nyheterna eller sitter framför brasan. Ibland går alla sitt egna håll och har privattid. Då ser jag på That 70's show på Netflix.

SEN säger vi godnatt.

KRAM

Likes

Comments

I USA

HELLO!

Gud vilken stress jag genomlidit de senaste veckorna. Ska jag välja friidrott eller tennis? Tennis eller friidrott? AAH.

Har fortfarande ingen aning riktigt, men tror det lutar mot tennis. Har fortfarande ångest och mental stress när det gäller friidrott från yngre dagar. Vet fortfarande inte riktigt vad det beror på, om det var för att jag var rädd för att skada mig (vilket jag trodde att jag gjorde hela tiden) eller för att jag var ganska kass. Antagligen båda, men mest det sistnämnda. Det enda jag var bra på var häck och det var det jag tänkte göra här, men sen kom stressen ikapp och jag insåg att jag kommer vara mer relaxed och glad om jag spelar tennis.

Bestämde mig för att jag skulle testa båda, så jag sa det till coacherna. Tenniscoachen Kimimi var superchill och föreslog att vi skulle spela lite innan säsongen startade. Har bara spelat två dagar nu, fått ett refreshed memory och det går superbra! Hon sa att jag har en chans att placera i Districts om jag kämpar för det.

Har ännu inte berättat för friidrottscoachen att jag inte kommer göra friidrott, men hoppas hon förstår.

ROLIG HISTORIA: Tenniscoachen och Friidrottscoachen tävlade om mig!!! De tar båda en weightlifting class och de hade snackat om mig, att jag inte kunde bestämma mig. Så de bestämde sig för att tävla om mig, vem som kunde lyfta tyngst, och den som vann skulle få mig i sitt lag. De kom båda och berättade det för mig dagen efter, att de hade skrikit "This is for you, Elsa!". Super random, men superkul.

Har precis avslutat min privata tennislektion i snö, men var tvungen att avbryta för planen blev för blöt, så vi halkade omkring. Hade fyra lager tjocktröjor på mig, plus vantar.

KRAM

Likes

Comments

I USA, Tankar

Maten börjar finna sin väg till min kropp, och lägger till massa lager jag inte vill ha. Sitter just nu och äter popcorn för trodde det skulle vara okej, men fettfläckarna på den bruna påsen visar annorlunda.

Även om jag ser att jag går upp i vikt, känner jag inte så mycket ångest. Jag visste att detta skulle hända och känner mig tillräckligt säker i mig själv för att det inte ska påverka mitt självförtroende.

Småsaker påverkar sättet jag äter på. Till lunch får vi ibland kakor eller cheesebreadsticks, när det är en basketmatch "behöver" man köpa snacks, hemma finns det alltid glass eller nachos. Såklart behöver jag inte äta något av detta, men vafan.. bor bara i USA en gång. I need to embrace the culture.

Det är inte riktigt sant, onyttigheter finns hemma också, men det känns annorlunda här.

Som tur är har jag inte gått upp jättemycket. Runt jul var det katastrof. Vi hade först Thanksgiving i november, julafton och två födelsedagar i december och sen nyår. Som grädded på moset var det ju lov och man satt hemma och åt överblivna kakor och mat. Allt detta utan den minsta träning. Gjorde inte heller en sport som faktiskt tränade min kropp. Cheer kan vara träning, och väldigt jobbig sådan, men inte för oss.

Är glad att jag har Advanced PE om morgnarna nu, känner mig fräschare.

Men nej, jag har inte ångest över att jag äter onyttigare och att min kropp har ändrats. Förhoppningsvis kommer det gå ner igen när jag kommer hem. Kommer naturligtvis träna och hjälpa till.

KRAM

Bild från i somras när jag åt bär och grekisk yoghurt i stress för att jag gick upp i vikt. Var även brun och smalare än jag var hemma i Sverige så fattar inte vad jag höll på med.

Likes

Comments