KOLLA så fin hon är, får lite panik. Borstade och flätade hennes hår i ca en timme, hade kunnat fortsätta i evigheter.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I USA

Sleepover hos oss en torsdagkväll!!! Vi såg Frozen för Ari har aldrig sett den??? Liksom va. Sen jämförde vi svensk och norsk choklad och inser att jag har levt i en lögn hela mitt liv: Marabou är inte bäst. Så himla stor besvikelse verkligen.

Fredagkväll = Game day! Idag var sista matchen för säsongen och det var en bortamatch, så vi åkte till Ronan. Vi förlorade och det var kallt, men som tur är har man bra sällskap.

Och nej, ingen aning varför mitt huvud är vågrätt när alla andra tydligen vet hur man håller uppe sitt eget huvud.

Lördag och sista tävlingen i Cross Country. We made it to State! Lite sorgligt att det är över, men också lite skönt på grund av mina benhinnor. Denna dagen gick det jättedåligt för hade superont i mina ben och ville helst dö. Men sprang hela tiden och stannade inte!!!!! Kommer sakna träningarna, att springa, men framför allt min coach. Hon fick mig att gilla löpning?

Senare samma kväll hade vi sleepover hos Ari och såg på Harry Potter, bakade och åt upp familjens popcorn igen :--)

KRAM

  • I USA
  • 1 readers

Likes

Comments

Tankar

Livet rullar på och jag har accepterat att jag inte alltid kan vara 100% lycklig. Vill just nu ta flera timmars långa naps och äta choklad. Men det är okej, så är det ibland. Så hade det varit även om jag var hemma i Sverige. 

För att se saker från den ljusa sidan tittar jag alltid tillbaka på bilder där jag var glad, bilder människor jag tycker om eller bara allmänt fina bilder. Den stategin funkar inte lika bra när jag befinner mig så långt bort från de människor som betyder mest för mig i hela världen. Därför kollar jag bara på bilder från min tid här i USA och inser att jag är lite, ganska så jätte, bortskämd. Tänk så många som vill ut och resa och se världen som inte kan. Men jag kunde. Detta blir min nya strategi för att sluta vara ledsen.

Ska nu gå och laga en lyxig, vegetarisk maträtt med asiatisk twist.

KRAM

Likes

Comments

I USA

Sunday and no church.

I alla fall nu för tiden, i början gick jag varje vecka. Eftersom min familj är katolsk, och väldigt troende, ville jag visa respekt. Insåg senare att jag inte kunde visa respekt varje vecka; det tog bort min sovmorgon. De förstår om jag inte går i kyrkan, jag är ju faktiskt inte troende. 

Så istället för att gå till kyrkan klockan 09.00-10.30 sover jag. Denna söndagen hade jag även andra planer (!!!!!). Jag, Tori och Shania skulle till Missoula och se Shanias kusins ishockeymatch och sen alla tillsammans gå på ett Spökhus.

Istället spenderade vi en timme i bilen när vi letade efter ishallen, en iskall timme väl inne i ishallen, 20 minuter utanför Spökhuset diskuterandes om vi skulle gå, vilket vi inte gjorde, och 45 minuter på Noodle Express. En förvirrad men bra söndagskväll.

Likes

Comments

I USA, Shopping

LÖRDAG!! SHOPPING!!

Spenderade som vanligt onödigt mycket pengar, men behövde varmare kläder och lite småsaker (som två jättefina Victoria Secret bh-ar kanske:)). Våra mål för dagen var Ulta; smink, Target; allt, The Mall; kläder och skor, World Market; AAAh!!!! Där hittade jag fick äntligen mina SVENSKA Ballerina!! Livets kex, ärligt talat.

Söndagen var en oklar dag, skulle åkt med Shania och Tori till en ishockeymatch och sen ett Spökhus, men blev istället bara en kall timme i ishallen och sen middag på Noodle Express.

"It smells like coffee."

Svar ja, vi behövde ALLT.

Likes

Comments

I USA

På torsdagen, som sagt, fick jag nytt rekord på 5 km: 24:42!! Kom hem tidigt, tog ett bubbelbad och lyssnade på Veronica Maggio tills jag nästan somnade. Myyyys. Hade hela huset för mig själv resten av kvällen så lagade vegetariska quesadillas med massor av grönsaker och såg The Dark Knight. Älskar Jokern sååååå mycket. 

Morgonen därpå face timeade jag med mina vänner, och uppdaterade mig med saker som hänt. Senare samma kväll gick jag själv (Elise var sjuk) mot skolan för att se amerikansk fotboll i 20 kalla minuter innan Ariannas värdmamma hämtade oss. Vi åkte hem till henne och badade jacuzzi, kelade med kattungen, såg Mamma Mia och åt popcorn. När vi sedan skulle gå och lägga oss lyckades hon övertala mig att se en skräckfilm? Ingen annan har lyckats?

Så fin hon är, min lilla italienare 💙 love

Likes

Comments

Tankar

Hösten är här och det är kallt och blött. Jag har varit i USA i nästan 70 dagar och det är ca 260 dagar tills jag åker hem igen. Jag saknar mina bästa kompisar, min familj och maten, men inte det som brukade vara min vardag. Visst, börjar känna av att det "nya" här börjar bli mitt "normala liv", för varje morgon blir det lite jobbigare att gå till skolan mot samma schema och samma saker som dagen innan. Men när jag väl kommer dit, efter att ha duschat och försökt komma på en frukost jag inte än tröttnat på, känns det bra. Jag vet vad jag ska göra på lektionerna och har många att snacka med, det är kul och tycker om alla mina lektioner (nästan).

Hemma gör vi inte mycket, kanske en tur till Missoula i veckan men oftast inte. I början var det jobbigt att inte göra något speciellt. Jag jämförde med vad jag hade gjort hemma och vad mina kompisar gör. De fikar och shoppar och håller på, när jag bara sitter hemma med Netflix. Det är mycket bättre nu, har riktiga kompisar att snacka med och känner mig inte längre ensam. Jag visste att det skulle vara så i början, men det förändrade inte min situation.

Har däremot äntligen accepterat att jag inte har samma frihet här som jag hade hemma; jag måste göra läxan det första jag gör när jag kommer hem, jag måste berätta alla mina planer, jag kan inte ta mig någonstans på egen hand och har ingen ensamtid alls. Men på samma sätt är jag "friare" än jag var, för jag är ensam i USA utan släkt och gamla vänner att ta hand om mig. Jag tar hand om mig själv, men utan att vara ensam. Tänker ofta på hur konstigt det är egentligen, att lämna allt jag kände till för att bo med en okänd familj i ett år och gå i en skola där betyg inte spelar någon roll när jag kommer tillbaka. Men är så glad att jag gjorde detta valet.

Det är det konstigaste men bästa valet jag gjort i hela mitt liv.

  • Tankar
  • 241 readers

Likes

Comments