Valborg var för ett tag sedan men jag tänkte blogga om det ändå. En brasa placerades vid skolans rondell och alla skolans elever med föräldrar som bor här i Kenya kom. Det såldes svenskt godis och korv med bröd! Innan brasan tändes var det mösspåtagning för studenterna vilket var en ceremoni då en i tvåan eller ettan gick fram till respektive student med deras studentmössa. Kvällen var mysig och rolig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjenare mannen!

Det var ett tag sedan jag bloggade så nu kommer det några inlägg på rad om det som har hänt sen sist. Det som jag ska skriva om i detta inlägg är påsklovet då vi åkte till Uganda och Rwanda. Men innan resan fick jag finbesök av min familj (minus Anton som var väldigt saknad) som skulle följa med på äventyret tillsammans med en stor del av internatet, plus många andra föräldrar som följde med. Så till en början spenderade jag tid med familjen här i Nairobi där jag fick visa dem internatet och hitta på roliga saker med dem. Bland annat safari och besök på orphanages.

Efter några dagar här var det dags för den långa resan till Uganda, hela resan spenderades på buss så det var dags att mentalt förbereda sig för de långa resorna. På första resdagen kom vi fram till Eldoret vilket fortfarande ligger i Kenya där vi spenderade en natt.

Dagen efter åkte vi en lång bussresa till Uganda vilket därmed också betyder att vi behövde ta oss över gränsen vilket tog otroligt lång tid. Sedan var vi framme! I Uganda bodde vi på fyra olika ställen under fem dagar. Väl i Uganda körde jag river rafting vilket var en av de bästa upplevelser jag har gjort och kommer definitivt göra om det. Vi var också och besökte Kampala vilket är Ugandas huvudstad där vi var i en Moské och i ett parlament.

När det var dags att åka till Rwanda delades den stora gruppen in i två, ena gruppen skulle till Ruhengeri för att kolla på bergsgorillorna och spendera en natt där medan den andra gruppen skulle åka till Rwandas huvudstad, Kigali. För att sedan byta ställen och sen mötas allihopa i Kigali en sista dag innan hemresa. Jag var i den gruppen som skulle till Kigali och där gick vi på två olika museum som berättade om folkmordet i Rwanda. Det var otroligt hemskt. (bilden med alla skallarna var inte alla som visades upp, det där var nog en tredjedel av alla de visade upp + detta var "endast" de skallarna de hittade på just denna plats vi var på vilket var en skola och en kyrka)

En vanlig "toa" här i Afrika som är det enda valet ibland...

Sedan var det dags att åka till Ruhengeri där det var dags för den efterlängtade gorillavandringen. Det var helt otroligt att få se dessa varelser ca 1 meter ifrån en. Den gorilla familj vi fick se var totalt 15 stycken och vi fick se 10 av dem tror jag. Vi fick gå en bra och tuff bit för att komma fram men det var värt det!

Sedan var det dags att flyga tillbaka till Nairobi!

Likes

Comments

I tisdags spelade både tjejerna och kilarna fotbollsmatch samtidigt, jag kunde tyvärr inte spela men jag var där som support! Tjejerna vann med 4-0 vilket var super kul men jag kommer inte ihåg hur killarnas match avslutades. Att få se killarna spela var något nytt och intressant eftersom jag aldrig sett dem spela förut och deras spel skildrar sig en del från hur vi tjejer spelar. För på killarnas match är det MYCKET mer hets och bråk, men själv tyckte jag bara det gjorde deras match roligare att titta på.

Likes

Comments

Hej Hopp!

Igår, söndag var jag och fem andra tjejer och red i Karura forest. Om jag ska vara helt ärlig så var jag nervös innan eftersom att de jag skulle rida med har mycket erfarenhet inom ridning medan jag nästan inte har någon. Förra gången jag var där red jag i nybörjargruppen där man blev tilldelad en ledare som gick bredvid hästen, då fick vi knappt trava och det var inte så kul. Så nu kan jag ha sagt att jag var bättre än jag var och fick rida med dem duktiga ryttarna, jag fick ingen ledare och trav var nästan det ända vi red. Det var super kul och jätte fint i skogen! Jag måste vara ärlig och säga att jag klarade mig bra och ramlade aldrig av! Min häst var super snäll och hette Prince <3

På kvällen stannade vi hemma och jag, Olga och Emma bakade en jätte stor maräng som var otroligt god (och fin!).


PS. Mamma nu kan jag börja rida mer med dig!

Likes

Comments

Det var inte igår jag bloggade, men idag tänkte jag bara göra ett litet inlägg om det som skett på senaste tiden.

Jag har haft otroligt mycket i skolan och det blir bara stressigare desto kortare tid det är kvar i skolan med alla arbeten. Så mycket av min tid har lagts ner på skolan. En annan nyhet är att SSN vikings (fotbollslaget på skolan) gick till semifinal mot ISK men tyvärr förlorade vi och gick inte till final. Det var extremt tråkigt för vi tjejer har spelat otroligt bra under fotbolls säsongen och vi borde ha gått till final iallafall.

Annars har jag ätit god mat med vänner även fast att kortet oftast inte har mycket pengar, firat födelsedagar och haft besök av Emmas syster under en vecka vilket var super kul.

Om mindre än två veckor kommer familjen och sedan bär det av mot Uganda och Rwanda, efter den resan är det ca 1 månad kvar. Det är helt sjukt hur fort tiden har gått och det kommer gå ännu fortare nu i slutet, därför måste jag göra det jag inte gjort än i Kenya och se till att jag utnyttjar min sista tid här.


Tack farmor och mormor fö paketen jag fick! Jag saknar er <3

Likes

Comments

Förra veckan fick jag oturen att bli sjuk precis innan skolans fältstudievecka. Jag behövde därför stanna hemma på internatet med bland annat antibiotika jag fått efter ett långt besök på sjukhuset. Men nu har jag blivit frisk och mår bra!

Det har därför inte hänt så mycket för mig så har inte mycket att skriva om, förutom att vi har kollat på bio och och ätit god middag på Ocean's Basket.

Men den största anledningen till detta inlägg är att visa er en video från Mt. Kenya. Det är inte jag som har gjort den men tänkte att det kunde vara kul att kolla på ändå!

Likes

Comments

Igår kom jag hem från Mt. Kenya. Under 5 dagar har en stor andel av internatet och några föräldrar bestigit Mt. Kenya. Alla klarade inte att gå hela vägen upp till toppen pga till exempel höjdsjukan, som en del blev drabbades av. Men jag klarade mig finfint och kom hela vägen upp!

Dag 1:

På denna dag anlände vi till början av berget och blev introducerade till de som skulle hjälpa oss under de kommande dagar, alltså kockar, bärare och sjukvårdare. Vi började med att vandra i 4 timmar på en väg, det var alltså inte en hit eftersom det var en tråkig miljö att gå i. Sedan kom vi fram till det första campet som var super mysigt. Där vi fick äcklig middag, men det var bara att fortsätta vara positiv och göra sig redo för nästa dag!

Dag 2:

På denna dag gick vi väldigt länge, tror ungefär i 7-8h. Det var coolt att se hur miljön runt om en ändrades helt från skog till nästan ingen växtlighet alls. Det som var jobbigt var att det var varmt ena sekunden och kallt den andra och så var det nog varje dag. Sen kom vi fram till nästa camp där vi skulle spendera två nätter, det låg jätte fint och vi fick vara med om en underbar solnedgång.

Dag 3:

Vi fick sovmorgon denna dag vilken var skönt, sen skulle vi gå till en liten sjö och sedan tillbaka. Man fick chansen att bada där, men med tanke på att det var 3 grader i vattnet valde jag att inte göra det. Det var jätte vackert! Sen var vi tillbaka vid campet och tog det lugnt.

Dag 4:

Nu var det dags, nu skulle vi upp hela vägen till toppen. Klockan 00:58 somnade jag och klockan 01:00 skulle vi upp. Jag hade alltså inte sovit någonting alls och var nervös över vandringen. Till "frukost" fick vi lim (gröt) som jag och Olga tryckte i oss för att få någon energi. Sedan var det dags att gå mitt i natten med 100 lager kläder som inte räckte för att bli varm. Medan jag gick tänkte jag inte på något utan jag bara gick och ville bara komma fram någon gång. Till slut började solen visa sig och inte långt efter stod vi där på toppen. Det var otroligt vackert men pga kylan så stängdes både min kamera och mobil av så jag har lite bildbrist från just toppen. Det var otroligt skönt att få komma upp och veta att man klarade det!

Efter några minuter på toppen var det bara att börja ta sig ner igen. Jag tror jag aldrig har haft så ont i mina knän som jag hade på vägen ner och vägen var inte kort inte. När vi väll kom tillbaka till campet var det bara att börja gå igen i ca 5 timmar till det allra första lägret vi bodde på. Mina knän sved och bultade, kroppen var spagetti och jag hade inte fått i mig mycket mat alls. Men när vi äntligen kom fram var jag så otroligt glad, stolt och lättad att det bara var en natt kvar.


Dag 5:

Då var det dags att dra sig hemåt, först gick vi ungefär 1,5h sedan åkte vi buss i 4h tills vi var hemma. Jag hoppade in i duschen på direkten och har aldrig njutit så mycket av en dusch.

Hela den här resan var något jag aldrig varit med om innan. Jag är stolt över mig själv och alla andra som var med på det här äventyret!

Likes

Comments

Här sitter jag vaken mitt i natten med en hög plugg som bara blir större och större. Life is great :). Imorgon, torsdag åker vi till Mt. Kenya vilket är helt oförståeligt för mig. Det har alltid varit en evighet bort men nu är det dags. Är väl förberedd med snacks i stora lass som kommer ta upp hela min packning hehe. Jag har dock ett problem då min stora ryggsäck är circus 45 L stor när man behöver ha en som är 75-90 L stor... Lite nervös för att packa imorgon som ni kanske förstår.

Annars då? Jo, har dissekerat inälvor på biologin, skrivit mitt namn i någon annans rum med målarfärg, försökt spara pengar och fått en hel del nya bilder på min mobil som bara Olli har tagit på sig själv, han är lite väl självgod.


Har insett på senaste att det inte är mycket kvar nu av min tid här, det är många resor och utflykter som kommer gå otroligt snabbt och ta tid från skolan och internatet. Svårt att ha kul och göra det bästa av allt när man har plugg. Jag vill ju bara se allt som finns att se och utnyttja min tid här till fullo.

Vi hörs efter Mount Kenya! Wish me good luck <3

Likes

Comments

Idag åkte hela skolan till Nairobi National Museum som en skolaktivitet, personligen tyckte jag att det var tråkigt och jag lärde mig inte så mycket. Trist. Men det var iallafall kul att få åka iväg och se något nytt. Det fanns dock en snake park där det fanns stora, äckliga ormar, alligatorer, sköldpaddor och fiskar. Den delen var lite roligare om jag ska vara ärlig.

Likes

Comments

Idag är det måndag och jag tänkte bara ta er genom den senaste veckan här i Kenya!


Denna lapp sitter just nu på min och Fridas dörr eftersom vi på skämt har startat en salong i vårt rum. Vi har än så länge inte fått så många kunder, men alla är välkomna!

I torsdags åkte SSN vikings på ännu en fotbollsmatch. Laget (RVA) vi skulle möta har vi mött två gånger innan och förlorat mot, så vi var både nervösa och supertaggade. Det slutade med att vi spelade lika mot RVA och själv tycker jag att vi borde vara nöjda med resultatet. På vägen hem så kom det såklart ett helt gäng försäljare som ville sälja sina godheter så jag snappade några bilder på det.

På fredagen så åkte ett gäng tjejer och käkade sushi på sushi soo. Det var supergott som vanligt men såklart var det problem med betalning, vilket händer på nästan varje restaurang så de lät oss gå och litade på att vi skulle komma tillbaka och betala en annan dag. Vilket vi också gjorde såklart :).

Likes

Comments