Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej vänner! Väldigt ledsen för dålig uppdatering. Men har inte riktigt tid just nu då det är väldigt mycket som händer här. Både bra och mindre bra saker. Har väldigt mycket att ta tag i och lösa så kommer inte ha tid att uppdatera så mycket just nu.

Idag var jag med min värdfamilj på Green Bluff Farm. Ett ställe i Spokane där man efter säsong kan plocka olika frukter osv. Under hösten är det äpplen och pumpor.
Behövde verkligen denna dag, att bara få vara ute och njuta av naturen och vädret. En väldigt härlig höstdag!

Likes

Comments

Made cross country varsity todayy!! Vi var på ett cross country meet idag i Clarkstone och min coach hade tidigare i veckan sagt att om jag springer en bra tid i Clarkstone så blir jag varsity. Var väldigt nervös innan racet, men det gick riktigt bra.
I och med att jag är nu är varsity kommer jag åka till Portland och tävla nästa helg med varsity teamet. Veckan efter kommer hela cross country teamet åka till Seattle och tävla. Fyller även år den helgen! Wohoo!!

  • 179 readers

Likes

Comments

Är riktigt glad. Väldigt stolt och glad över att jag åkte. Ett bra val jag gjort.

Har verkligen växt så mycket under dessa veckor och jag känner äntligen att jag börjar slappna av mer. Det händer bra saker varje dag och mindre bra saker. Men dom bra sakerna väger verkligen upp det dåliga.
Är bara så himla glad just nu!

Likes

Comments

Igår hade min skola sin första hemmamatch i football och första dans. Kort sammanfattat: football är väldigt roligt att titta på!!! Vår schoolspirit är på topp och alla var väldigt taggade. En väldigt amerikansk upplevelse.
Dansen däremot, herregud. Väldigt annorlunda upplevelse. Kändes nästan som jag gick på lågstadiet igen. Det var halvkul. Det finns några riktigt roliga personer som verkligen vågar bjuda på sig själva, jag gillar sånt:))

Idag var det första x country racet. Skolbussen mot Moses Lake lämnade skolan 6.15 och resan tog cirka 2 timmar. Banan var väldigt väldigt jobbig. 3,2 Miles(3 varv runt en bana). Man sprang på gräs(vilket är väldigt väldigt jobbigt), det var 4 höbalar man skulle hoppa över, sammanlagt hoppade man alltså över dessa höbalar 12 gånger?!? Direkt efter höbalarna var det en brant backe man kämpade sig upp för.
Alla i laget som inte sprang, mina coacher och min värdfamilj hejade på de som sprang. Teamspirit<33
En mycket rolig upplevelse och nu börjar vi tävla minst en gång i veckan resten av hösten. Nästa race är nästa lördag.

​Coooola<333

Våra cheerleaders. Skulle vilja vara en cheerleader bara för att det är så amerikanskt osv, men nej. Känns inte som jag

Älskar american football players!

Vår uniform. Älskar den. Så proffsig

Min favvo coach. Gean. Han blev biten av en skallerorm får många år sedan, han blev därför tvungen att amputera ena armen. Han är en kämpe!

Jaaa, vi stoppade och åt lunch/middag. Första gången jag åt Fries och drack milkshake här. Herregud vad gott.

  • 212 readers

Likes

Comments

​Idag, torsdag, inträffade en "katastrof". Jag går som vanligt till skolan och allt är frid och fröjd. Känner mig lite snuvig så går in på toan i skolan för att snyta mig innan 1st period. Vad händer då??? Jo, jag börjar blöda näsblod. Och det är inte lite näsblod heller, det forsar verkligen. Jag blir helt chockad, detta har inte hänt mig på mer än 10 år. Jag får alltså stå inne på toan i 20 minuter?!? För det slutar aldrig att blöda. Jag hör den första klockan ringa och sen den andra klockan ringa. Vilket betyder att man då ska vara inne i klassrummet redo för 1st period. Här i Amerika är det superstrikt med tider, om man inte är i klassrummet när den andra klockan ringer blir man inte insläppt, utan man måste gå till kontoret och hämta en lapp, där det antingen står att man har godkänd frånvaro eller icke godkänd. 

När min näsa äntligen slutat blöda får jag alltså gå till kontoret och berätta hur det ligger till. Jag får lappen med godkänd frånvaro och går sedan till klassrummet. 

Jag var efter det orolig hela dagen att det skulle hända igen. Tänk att jag, en ny elev, sitter i klassrummet och helt plötsligt börjar blod forsa från näsan. Men som tur var hände det inte igen. Tack gode gud för att jag var inne på toan när det hände. Vet inte vad jag skulle gjort om det hände bland människor. Jag berättade för min värdmamma och hon sa att det var tur att det inte hände på vägen till skolan, har inga kleenex eller nåt i väskan så det skulle varit panik. Skulle behövt springa hem med blod forsande från näsan medan alla elever kör förbi i sina bilar :)

Mina dagar här blir bara bättre och bättre, väntar på nästa katastrof nu. Undra vad det kommer att vara?

Likes

Comments

​Nu har jag gått i skolan i sammanlagt 1 vecka. Den första veckan har varit svår, tuff och jobbig. Alla är väldigt snälla men det är, som jag tidigare skrivit, svårt att lära känna dom på djupet. Känner mig helt förvirrad och bara allmänt trött, saknar mina vänner och Norra Real. Men dom och skolan är flera flygtimmar bort så har inte riktigt någon att falla tillbaka på. Folke och jag har väldigt kul tillsammans och han är såklart en trygghet här, men vill ju såklart lära känna andra!!! Just nu är alla bara allmänt trevliga och jag vet inte vem jag klickar med eller vem jag gillar. Allt är bara en enda röra. Jag förstår att det tar tid att lära känna andra och få nära vänner, men skulle verkligen behöva ett mega roligt kompisgäng just nu. Men vet seriöst inte hur det ska gå till. Jag vet innerst inne att jag bara måste ge det tid, men känner mig bara så otålig. 

Likes

Comments

Så denna otroligt stela händelse utspelade sig under söndagskvällen. Jag skulle sova över hos min kompis Vanessa. Väldigt kul tänkte jag innan jag åkte till hennes hus. Men när jag kommer till huset ser jag genast att hennes otroligt tråkiga och stela pojkväns bil är parkerad utanför. Jag utbrister suckande till min värdmamma att han nog kommer att vara med oss denna kväll. Min värdmamma säger då att jag kan sisa henne när som om jag vill bli hämtad under kvällen.

Senare under kvällen bestämmer vi oss för att åka och köpa froyo inne i Spokane. Det är jag, Vanessa, hennes pojkvän och hennes ett år yngre bror. Notera att hennes bror la till mig på Facebook dagen innan och skrev, efter att jag accepterat, tack Elsa för aden. ?!?!?! (något både jag, min värdmamma och Folke tycker är lite märkligt) Jag märker direkt i bilen att han är allmänt stel och väldigt underlig bara. Tänker inte ens gå in på vad han pratade om. Väl på froyo stället betalar han för min froyo?! Väldigt snällt men asså detta var ingen dubbelhet eller så. När vi sen sätter oss ner vid ett bord börjar jag och Vanessa prata om homecoming och då helt plötsligt frågar han mig om jag har en dejt till homecoming(det är mer än två månader kvar?!). Jag blir lite chockad över frågan för jag förstår vart han vill komma. Jag säger ändå, dumt nog som det är, att nej det har jag inte. Ni fattar säkert att han då frågade om jag ville gå med honom. Var ju tvungen att säga okej, för kunde verkligen inte säga nej i den situationen. Så på hemvägen samsar jag Folke i panik för ville VERKLIGEN inte gå med honom. Men jag kände samtidigt att jag inte kunde säga nej efter jag sagt ja. 

Dagen efter berättar jag för min värdmamma om vad som hänt och hon dör seriöst av skratt och samsar genast min värdpappa. Jag har lite panik för vill ju verkligen inte gå med honom. Så jag, min värdmamma och Folke bestämmer att jag ska lösa situationen på direkten, alltså skriva till honom på facebook. Jag vet så dumt och allt, men behövde verkligen bara få det överstökat. Vi skriver alltså ett meddelande som säger att jag tänkt efter och att jag vill gå med vänner till dansen i stället för att ha en dejt. Kände mig verkligen så hemsk när jag skickade meddelandet. Han svarade att det var okej så nu är situationen löst och allt ät bra igen. 

Likes

Comments

Igår var första skoldagen. Har både längtat och fruktat inför skolstarten. Skoldagen var bra, dålig, rolig och jobbig. Var helt utmattad när jag kom hem så sov i cirka 1 timme innan maten.

Det som gjorde att skoldagen inte var super duper var upplägget. Amerikanska skolan har inte alls samma upplägg som svenska skolan. Här väljer man olika klasser vilket innebär att man har lektioner med olika personer. Man är alltså en stor senior klass men alla har olika klasser. Klasserna är också blandade, alltså kan det vara allt från freshmens till seniors i en klass. Det är fem minuters paus mellan klasserna, man hinner alltså gå till sitt skåp, hämta sina böcker och gå till klassrummet innan klockan ringer. Tid för att prata med någon har man inte. Detta upplägg gör att det är svårt att bekanta sig och prata med människor, vilket i sin tur leder till att det tar lång tid för en att skaffa vänner och hitta sådana man trivs med. Och det suger.

Det som gjorde första skoldagen bra var allt annat. I och med att jag började i mitt cross country lag veckan innan skolan startade så har jag hunnit bekanta mig med alla i laget. Jag är alltså inte helt utan vänner. Sen har jag ju Folke och en tjej som heter Vanessa som jag lärt känna väldigt bra. Jag hann även träffa några andra seniors på en dag kallad sneak peak och de verkar väldigt snälla o så. Men som sagt det är svårt att verkligen lära känna andra pga. upplägget i skolan.

Idag var en mycket bättre dag dock. Var mycket mer avslappnad och bekväm. Var inte så fokuserad på att hitta rätt, få upp mitt skåp osv. så jag kände mig mycket mer pratsam och glad. Tror varje dag kommer bli bättre och bättre. Nu är allt så nytt och jag är helt död. Men det är ändå så himla kul, njuter nästan varje sekund av att vara här och av att gå på high school. Älskar verkligen amerikaner. Så snälla, härliga och pratsamma.

Cross countryn är föresten dödens helvete. Mina muskler är gummi. Laget är jättebra och jag älskar tränarna, men seriöst det är dödens helvete.

  • 288 readers

Likes

Comments