​Hej på er! 

Som rubriken lyder så har jag bakat lite idag, idag fick de bli chokladkaka med kokostäcke typ. Har gjort den innan och tycker den är jättegod. 

Annars idag så gick skolan väldigt fort, jag slutade vid 11.50, men Hanna och jag stannade i skolan så åt vi mat i skolan med Maja. Vi kom ifrån skolan runt ett då jag gick och gjorde naglarna. Blev så sjukt onöjd, dem blev kortare än jag sa, den vita tippen blev förstor, fel form och massa slavfel. Fick även sår. Inte alls nöjd, gjorde fransk manikyr för jag ville göra någon innan stockholm och innan jag fyller år. Ville bara göra något som va billigt, så därför gjorde jag fransk. Funderar på att måla över med egen färg men får se hur de blir med de. 

Bilder kommer på naglarna sen 

Receptet hittar ni här- http://www.recepten.se/recept/kokos_tosca_kaka.html 

Jag la dock i lite till kakao för jag tyckte de smakade för lite. 

Men vi hörs hörnii

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Hej på er! 

Idag har vi haft utedag i skolan, helt okej enligt mig. Dock va de lite kallt ibland men det funkade. Vi slutade vid 14 ungefär vilket är sent eftersom vi brukar sluta 13.15, men men det va en engångsgrej+ att vi fick sovmorgon idag. Vilket vi inte brukar ha. Efter skolan har jag bara tagit de lugnt, tog en lång dusch. Duschade nog i en timme haha, men luktade så mycket rök. Eftersom vi eldade idag på utedagen. 

Imorgon går jag bara till 11.50 så funderar på att fixa naglarna efter skolan eftersom min buss hem inte går förens 13.35. Ganska segt att den går så sent efter att jag slutat, men Hanna och jag funderar på att börja gymma inne i Växjö. Så vi ska göra de efter skolan, då kan fredagen va en bra dag ;) även torsdagar, då vi slutar 13.15 men jag funderar på att börja gå på matte X som inte börjar förens 15.30. Då hinner man det emellan. Men vi får se hur de blir med de. 

Ska i alla fall baka till Olles hockey imorgon, gillar ju att baka så de ska bli kul. 

Men vi hörs hörni, puss

Likes

Comments

"Förlåt killar" + lite tillägg

Här är ursprungstexten- http://nouw.com/elsagustavsson/forlat-killar-23859430

En sak som jag som tjej stör mig på är att män oftast ser oss som ett objekt, dem tror att dem kan göra i stort sett vad som med oss. Män tror att dem kan bestämma över oss, dem tror att dem är så jävla snygga (ursäkta språket). Dem tror att dem kan göra hur som helst med oss. Dem tror att dem bara kan komma och göra oss glada över en natt sedan nästa dag ignorera en totalt. Visst så är det, för är man kär så är det sjukt svårt att släppa den killen/mannen. Killar/män utnyttjar oss kvinnor så sjukt mycket, vi är i ett stort underläge, men vi kan inte göra något åt det. Tror vi.

Vi kvinnor är så sjukt mycket starkare än både vi och män tror. Vi kan också.

Visst alla män/killar är inte såhär, men många. Säger de redan nu, om ni inte är såhär. Ta ej åt er och gå vidare ;) Sen är många kvinnor/tjejer också såhär men inte lika många.

Vi tjejer tar åt oss av allt som folk säger, allt. Killar däremot tar inte åt sig på samma sätt. Många tjejer (tror jag) är väldigt känsliga och tar allt personligt. (Det gör säkert killer också, men det kan ej jag stå för) Jag som tjej kan ibland har svårt att ta åt mig eller tro på de som killar säger kanske är rätt uttryck, men när dem säger att jag är snygg till exempel, jag tar åt mig väldigt mycket men jag tror ej på de. Jag tar åt mig på fel sätt, jag tror att killen bara säger så för att jag ska tro att jag är snygg men i själva verket så är jag skitful tycker dem. Jag vet att det är fel men nästa kille kan lika gärna säga att man är skitful. Vad ska man tro på? Eftersom vi tjejer oftast har så sjukt dåligt självförtroende så utnyttjar många killar det. Man säger att en tjej är snygg bara för att, men man tycker egentligen att hon är skitful. Eller så trycker man ner henne ännu mer. Om en kille kommer till en tjej och säger att hon är ful då tar tjejen åt sig så sjukt mycket, ni anar inte. Många tjejer tar åt sig av fel saker, om en kille säger att man är snygg så tar man inte åt sig så mycket men om dem säger att man är ful, då tar man åt sig. (Det är säkert så för killar också, men nu pratar jag ur en tjejs perspektiv. Okej? :) )

"Men det är ju inte vårt fel?" "Ni tjejer gör också så"

Nej på sätt och vis är det inte de, MEN det är ni som behandlar oss såhär. Det är ni som kan visa jättemycket intresse för oss ena dagen sen dagen efter ignorerar ni oss totalt. Det är väl självklart att man blir osäker och inte har något självförtroende då? Om en tjej skulle göra så mot en kille skulle killen bli skitarg och kalla henne hora, slampa, fitta, jävla feminist, pms-unge osv osv. När en tjej ignorerar en kille så kan man få en bild på vad som men texten "SVARA MIG JÄVLA HORA!!!!!!" elr slampa, fitta, feminism jävel, pms-unge osv osv. Eller så får man en bild på killens kön. Man vill ej svara då killar, lär er :)

Om en kille dissar en tjej så tar tjejen åt sig, sjukt mycket. Man sitter där och sörjer, ungefär. Man tänker igenom vad man skickade och var det kunde gått fel? Man kanske skickar igen om han inte svarar då, nej då stänger man sig inne och vill inte gå ut. Ska det verkligen va så tjejer? Är de inte killen som får skylla sig själv, eftersom det är han som går miste om något sjukt bra? ;) am i right?

Skriver vi "SVARA MIG DIN JÄVLA HORA!!!!!! " eller skickar på vårt kön? Nej, aldrig. (Händer säkert men inte lika ofta)

En sak som jag tycker är lite kul, det är när killar verkligen lackar sönder över att vi tjejer kallar dom fuckboys ibland. Men snälla gråt, för de är sanningen. Ni killar/män lackar söner för att vi kallar er "fuckboys" ni kallar oss hora, slampa, feministjävel, manshatare, pms-unge, jävla kvinna, listan kan göras lång. Ni lackar sönder för ett, ETT ord. Vi har hur många som hest som vi blir kallade för. Förlåt killar men ni har ingen talan där, gråt.

En annan sak är att killar verkligen inte har någon logik eller respekt alls, inte för 5 öre. Dom tror verkligen att dom kan göra hur som helst med oss. Dom ba "jag har ju känslor för dig, men jag har även känslor för Kerstin, Lotta och Berit.. Men jag har mest känslor för dig" VAAA???!!!!!

Ursäkta men vad sa du?

Man kan inte säga så.

Killar har 0 logik när det kommer till sånt man kan ej säga att man har känslor för femtioelva stycken, sen ba "men jag har mest känslor för dig". Nej. Det funkar inte så lilla gubben.

En annan sak är när killar ba "ställ dig i köket, förfan!" Många killar är seriösa när dom säger de. Ska vi säga de till er? Ska vi säga att ni ska hänga tvätten, laga mat, tvätta, gå ut med soporna, städa osv. Tror inte ni skulle bli så glada då....

Varför är de ens så?? Att kvinnan "ska" sköta allt i hemmet och sedan jobba också?? Medans mannen han ska bara jobba, han ska inte behöva göra något hemma. What?!?? Ska inte männen också lära sig allt det där?

​Men även när man är står och väntar på bussen tex. Man står där själv och väntar med musik i öronen oså märker man att det är ett eller fler gäng killar/män som står och glor på en. Visst det kan va okej det gör vi tjejer också MEN ni kan ju göra det lite diskret. Inte säga något oså kollar alla samtidigt och pekar. 

Jag kan använda en händelse som hände mig som senast i måndags, jag och Vilma hade ju ätit glass så skulle jag vänta på bussen. Det var jag och massa killar/män, i alla åldrar. Jag var livrädd, helt seriöst jag höll i min mobil hela tiden släppte inte blicken ifrån den knappt. Jag försökte hålla kontakt med mina kompisar hela tiden. Jag stod alltså och väntade vid busshållplatsen och märkte att männen/killarna kom närmare och närmare mig. Tillslut stod dom inte ens 1 m ifrån mig.. Jag märkte att dom pratade om mig med tanke på att dom kollade och pekade. Tillslut kom en kille fram till mig och frågade om jag ville ha hans kompis?? Jag sa då nej och dom fortsatte tjabba även att jag sagt nej? Tillslut fick jag säga att jag hade pojkvän för att dom skulle låta mig vara. Man ska inte behöva de, killar/män måste lära sig att ta nej, man ska inte behöva ljuga...

Det handlar inte om att vi också vill kör lastbil, laga bilar, göra “mans jobb” utan att vi vill visa att vi tjejer kan också, för vi kan. De är bara samhället som är väldigt konstigt. 


Det handlar också om att i många länder blir kvinnor våldtagna flera gånger om dagen, sedan blir dom med barn och barnen när dom föds tvingas att kolla på när mamman blir våldtagen för dom ska lära sig att så ska de vara. Hur sjukt är inte de?


Det handlar om att samhället just nu har en sjuk syn på kvinnor på många ställen runt om i världen. Vilket jag som sagt tycker är sjukt. 


Vi kvinnor och män måste sätta stopp på detta. Vi kvinnor (och män) måste visa att detta inte är okej.

Jag hörde senast idag på bussen att hennes kompis hade blivit våldtagen kvällen innan. Detta var sant också för de stod i tidningen, hon visade artikeln.


Vi kvinnor vi kan också, vi är minst lika bra som män. Om inte bättre. Vi måste verkligen sätta stopp för detta för det kan ej forsätta såhär. 


Vi ser 60% mot 40% som jämnaställt. Där männen står för 60% och kvinnor för 40%. Där män står för de 60% och kvinnor för 40%. Vi ser alltså detta som 50% mot 50%. 


Den ni, tänk lite på den. 

Tack för mig.

Likes

Comments

Lite bilder på Rambo då det är bara honom jag har bilder på, på denna datorn

​Hej på er! Hur är det med er? Med mig är det okej, har bara varit en känslig dag för mig. 

Som jag sa i meningen över så har det varit en känslig dag idag. Alltså inte till en början men efter middag idag så skulle jag och några i klassen filma djur o så, till en uppgift vi gör på samhällen. Då skulle vi filma hästar vilket jag inte hade tänk på alls, jag skulle nog ha förberett mig nu när jag tänker efter. 

Jag har ju alltså inte rört en häst, inte ens varit i närheten av en på 4 månader och 5 dagar. Men idag va jag i närheten av en och klappade en. Ni tänker säkert "och? vad är de med de?" 

Men som ni vet så avlivade vi min ponny för 4 månader och 4 dagar sedan. Vilket tog väldigt hårt på mig med tanke på att de va min tredje häst som jag fick beskedet om att den ej kunde leva. Jag har haft 3 st ponnysar i mitt liv, som har varit mina egna. Jag har ju ridit ponnysar åt folk osv men egen som jag ägt har "bara" varit 3 st. Alla dessa 3 har jag varit tvungen att avliva. Första ponnyn visste vi nästan att han inte skulle hålla så det var ingen chock direkt så och eftersom jag hade en annan ponny samtidigt som denna så var de ingen big deal. Jag tänkte inte så mycket på det. Dels för att jag inte va jättegammal sen för att jag hade en annan ponny att rida. 

Efter ungefär ett år så fick jag beskedet att denna ponnyn inte heller var frisk, vilket kom som en chock. Jag åkte hem ifrån veterinären gråtandes (såklart). Jag skulle ALDRIG rida igen, men jag fick chansen att rida min favorithäst samma dag när jag kom hem och ändrade mig på 5 sek. Vi skulle ge Bojje som vi kalled honom tid över sommaren innan han skulle avlivas. Så hela sommaren letade jag en ny ponny. Jag kollade inte på alls många, kollade faktiskt bara på en. 

Det var Rambo. Jag fastnade för honom direkt. Så tiden gick och Bojje avlivades. Bara någon vecka efter kom Rambo och flyttade in i boxen. Jag bestämde mig då för att detta är min sista chans, skiter det sig nu ska jag sluta rida. Vi hade sjukt kul och jag lärde mig mycket. Även han lärde sig mycket, vi lärde oss tillsammans och vi utvecklades tillsammans. Men någon var det som ej stämde, jag kände de. 

Efter ungefär 1 och ett halvt år så började han stanna på hinder, stanna när man skulle rida honom. Han ville ej, han som alltid gick fram. Han som alltid var pigg och glad. Han som alltid sög på hinder. Han som gjorde allt för att han skulle göra rätt. Han som gjorde allt för mig. Just han protesterade, då visste jag att något va fel. Vi åkte till veterinären. Han visar ingenting mer än att de är något som inte står rätt till, han visar alltså inte vart de är fel bara att de är fel. Vilket inte är så lätt när man är häst. Efter många olika metoder, testar vi ultraljud. 

Då visar det sig att det är ett fel på hans halskotspelare (vet ej hur det stavas exakt). Men det är iaf fel på hans skelett vid halsen, som han alltid haft. Vilket gjorde att han hade ont hela tiden. Det finns ingenting att göra, vissa hästar kan leva med detta men Rambo var en av dem som inte kunde detta. Jag åkte ännu en gång hem ifrån veterinären gråtandes. 

INGET kunde få mig att ändra mig, jag var färdig med ridningen. Jag skulle lämna det för gått. 

Den 12/6 skulle va sista gången jag red. Vilket det blev också, jag har inte ridit sedan dess. 

Den 13/6 somnade Rambo in, klockan 7 mer exakt. Jag var vid denna tiden påväg till Liseberg på klassresa. Den 13/6 blev en känslosam dag, den var både bra och dålig. 

Detta var i början av avslutningsveckan, jag hade fullt upp. Hann knappt tänka efter på att Rambo var borta. Jag slutade nian. 

Det var då allt kom ifatt mig, alla känslor och all sorg. Efter alla ponnyerna kom på en gång, det blev helt enkelt för mycket. Men jag hade väldigt mycket att göra så jag hann aldrig riktigt få ut allt. Jag hann aldrig riktigt tänka på det. Men jag kände mig tom, jag visste bara inte vad. Eller egentligen visste jag, jag ville bara inte erkänna det för mig själv. Sommaren gick, väldigt fort. Jag levde i min bubbla och ignorerade tom rummet som fanns. Jag låtsades som att de inte fanns. Det gjorde jag fram tills den 18/10. Då jag klappade en häst och var i närheten av detta djur. Jag klappade även en hund, vilket jag inte gjort på så sjukt länge. 

Det var då som jag typ "klev ut ur bubblan", bubblan sprack på något sätt. Jag kände mig så sjukt glad, har inte känt den känslan på så länge. Det var riktig glädje. Jag levde på detta till jag kom in på mitt rum hemma, då jag började tänka till. Då kunde jag inte hålla mitt "pokerface" längre, jag kunde inte va i min bubbla längre. 

Jag släppte allt, jag erkände för mig själv att jag måste ha djur i mitt liv. 

Om det är en häst eller hund, spelar ingen roll. 

Likes

Comments

Hej på er!

Hur är de med er? Med mig är de bara bra. Har varit dåligt med uppdatering här, tyvärr. Men men har iaf haft fullt upp, det är mycket i skolan nu. Kommer nog inte bli bättre så kan ej skylla på de.

Förra veckan hade jag dock ingenting typ, så jag bakade ganska mycket och det är de jag tänkte dela med mig av. Jag gillar att baka, verkligen! Men får knappt tid över till de, tyvärr. Det är väldigt bra om man vill slappna av lite+ att man får något gott att äta ;)


Först gjorde jag chocolate chunk (chip) cookies receptet jag använde finns på http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/tag/amerikanska-chocolate-chip-cookies/

Men kan även lägga in min version av receptet här direkt :) :

Chocolate chunk (chip) cookies, ca 20 st:

150 g smör

1 ägg

1 ägg gula

2 dl ljust muscovadosocker (går lika bra med ljusbrunt farinsocker)

0.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

5.5 dl vetemjöl

0.5 tsk bikarbonat

250 g mörk choklad (jag använde mig av marabou´s)

Så hur gör man?

Du sätter ungenen på 175 grader. Därefter klär du två st plåtar med bakplåtspapper. Sedan smälter du smör, när smöret har smält så kan du låte de svalna lite. Undertiden kan du förbereda det du ska hälla i i smörblandningen vilket är; ägg, strösocker, muscovadosocker och vaniljsocker. Rör detta till en jämn och fin smet. Efter det kan du ta de torra ingredienserna (mjöl och bikarbonat, dock inte chokladen) i en egen bunke. Tillsätt sedan smörblandningen och arbeta degen ihop så den blir smidig. Hacka sedan chokladen ganska grovt och tillsätt ungefär 2/3 i degen. Arbeta därefter in chokladen i degen. Rulla ut degen till 10 ganska jämna bollar, ta sedan en boll och dela den på mitten (med händerna). Lägg sedan de halva degbitarna men släta sidan ned.

Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i ungefär 10 min. Undertiden kakorna är i ugnen kan du hacka resten av chokladen till större bitar, som du sedan kan lägga på kakorna när de kommit ut ifrån ugnen. Låt kakorna svalna en stund innan du tar bort dem ifrån plåten. Kakorna går att frysa!

Några dagar senare gjorde jag lika dana kakor fast gjorde chokladkakor med vit choklad. Jag använde mig av samma recept men la i kakao och istället för mörk choklad hade jag vit choklad.

Men de vanliga receptet finns på:

http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/tag/amerikanska-chocolate-chip-cookies/

Men kan även lägga in receptet här direkt :) :

Chocolate chunk (chip) cookies, ca 20 st:

150 g smör

1 ägg

1 ägggula

2 dl ljust muscovadosocker (går lika bra med ljusbrunt farinsocker)

0.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

5.5 dl vetemjöl

0.5 tsk bikarbonat

3 msk kakao (beroende på hur mycket du själv vill ha, men jag hade 3)

185 g vit choklad (jag använde mig av marabou´s)

Så hur gör man?

Du sätter ungenen på 175 grader. Därefter klär du två st plåtar med bakplåtspapper. Sedan smälter du smör, när smöret har smält så kan du låte de svalna lite. Undertiden kan du förbereda det du ska hälla i i smörblandningen vilket är; ägg, strösocker, muscovadosocker och vaniljsocker. Rör detta till en jämn och fin smet. Efter det kan du ta de torra ingredienserna (kakao, mjöl och bikarbonat, dock inte chokladen) i en egen bunke. Tillsätt sedan smörblandningen och arbeta degen ihop till så den blir smidig. Hacka sedan chokladen ganska grovt och tillsätt ungefär 2/3 i degen. Arbeta därefter in chokladen i degen. Rulla ut degen till 10 ganska jämna bollar, ta sedan en boll och dela den på mitten (med händerna). Lägg sedan de halva degbitarna men släta sidan ned.

Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i ungefär 10 min. Undertiden kakorna är i ugnen kan du hacka resten av chokladen till större bitar, som du sedan kan lägga på kakorna när de kommit ut ifrån ugnen. Låt kakorna svalna en stund innan du tar bort dem ifrån plåten. Kakorna går att frysa!

Likes

Comments

Hej på er!

Hur är de? Med mig är de helt okej idag, värken i vaderna och de har släppt lite nu. Så skönt!! Just nu sitter jag på bussen mot skolan, är inne i Växjö runt 9.

Efter skolan måste jag verkligen köpa en ny hårborste, den jag har nu är ganska utsliten så tycker de är dax för en nu hihi men de blir nog ingen längre stund eftersom jag måste hem och plugga idag, har en inlämning och en läxa till idag, sen har jag 2 inlämningar till fredag+ ett matteprov. Så måste plugga lite, men gjorde klart svenska inlämningen som jag har tills idag i måndags. Så igår kunde jag plugga på spanskan som jag också har till idag, sen pluggade jag lite matte haha. Engelskan har jag lagt lite åt sidan för den kan jag lika gärna göra på lektionen idag.

Men vi hörs hörnii, puss

Likes

Comments

​Hej på er! 

Har inte hunnit blogga alls idag för jag har haft fullt upp! Klockan ringde vid fem första gången sen låg jag kvar och halvsov lite till kvart i 6 typ. Bussen gick runt 7, skolan gick hyfsat fort idag, den längsta dagen i veckan är nu avklarat vilket är skönt!! Efter skolan har jag bara pluggat. 

Imorgon har jag sovmorgon igen, 1 timme senare tar jag bussen (weyy vilken sovmorgon!!) 

Men nu ska jag nog in i duschen sen lägga mig i sängen och försöka sova lite. 

Men vi hörs, puss

Likes

Comments

Favoritkillens nya låt / Bussbild / Fika med Vilma

Hej på er!

Blev inga jeans idag utan en fika med min saknade Vilma och det behövdes verkligen! Shit som jag har saknat henne! Vi mötte upp varandra efter skolan sen så gick vi lite på stan innan vi gick och fikade lite, så sjukt mysigt! Jag tog bussen hem vid 15.35, då var farmor på bussen så satte mig med henne och pratade lite. När jag kom hem satt jag med mobilen lite, mamma kom hem så då åt jag lite. Sedan dess har jag bara gjort inlämningsuppgifter, är klar med svenskan så nu sitter jag med företagsekonomin. Vi har en text som vi ska skriva en sammanfattning av sen ska man översätta den till engelska, så får vi både betyg i engelska och företagsekonomi på den uppgiften.

Men kan vi bara prata om Nialls låt??? HUUUR sjukt bra är den inte????? Alltså jag är kär på nytt. Rekommenderar den stark!!! Den heter "This town" och finns på Spotify 

Men vi hörs, puss på er

Likes

Comments