Säger bara detta var så fruktansvärt gott!

Xoxo, Elsa Göransson

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag får ofta höra saker som att "åhh jag önskar jag också bara kunde sätta mig och plugga som du gör", "hur orkar du plugga", "jag ger upp nu" eller "kan du hjälpa mig(men dem vill egentligen inte ens förstå)". Det som driver mig till att orka är den envisa personlighet jag har, att jag har såpass höga krav på mig själv, att jag inte ger mig förrns jag förstår vad som händer i till exempel en ekvation. Det som driver mig är vetskapen av att jag vet vad som krävs för att jag ska kunna nå dit jag vill, för att jag ska kunna få det lättare längre fram i livet.

Vetskapen av att kunna hjälpa andra på ett förståeligt sätt, där faktumet är att jag förstår vad jag snackar om. Ett tips jag har är att sätta upp mål för dig själv och då menar jag inte små mål på vägen utan ett slutgiltigt mål, det där som du vill bli när du växt upp och blivit stor. Jag förstår att det inte är lätt att sätta sådana mål för sig när man är mindre eller i tonåren men det kommer hjälpa dig, så tänk mycket på det men inte så att du får ångest av det. Men för vissa kan det faktiskt till och med hjälpa att få lite ångest, det kan vara ett driv.

Xoxo, Elsa Göransson

Likes

Comments

Hej allihopa!

Lyckades hamna i Norberg ändå på något vänster så blir här tills imorgon. Jag och några tjejer har haft en intressant konversation på senare tider om hur vi ofta blir "utvalda" som exempel eller hur det märks om vi inte gör något eller om vi väl inte gör något och detta samtalade vi ur skolperspektivet.

Vi insåg att det inte alls är lika många killar som exempelvis behöver läsa inför klassen utan lärare vill ofta att minst en tjej ska läsa och vi är ändå mer än dubbelt så många killar som tjejer, ändå så argumenterar lärare för att det ska vara jämställt. Visst jag förstår att tjejer behöver ta mer plats, men alla känner inte sig bekväma i den rollen.

Xoxo, Elsa Göransson

Likes

Comments

Hej finisar!

Idag är det fredag och snart helg. Det blir ett pulspass på idrotten idag, som antagligen kommer kännas väldigt trögt efter gårdagens match mot Lindesberg. Herregud vilken bra match det var och resultatet blev till och med tvåsiffrigt till oss! Hela 10-0 blev det. Vilken drömmatch det var alltså! När vi spelade borta mot dem ifjol så förlorade vi med 4-2 då det var en dålig dag och motståndarlaget spelade fult, deras publik satt och hånade oss och dem hade tagit in en sjukt dålig domare. Men igår fick vi revansch deluxe!

Älskling är sjuk så jag blir själv hela helgen, tyvärr men då det blir en matchfri helg så blir det nog en löprunda och lite egenträning.

Nedan så ser vi två bilder som visar mitt dagliga smink och min matchpackning.

Lirar med nummer 26 på ryggen

Xoxo, Elsa Göransson

Likes

Comments

Älskade mamma laggade extremt god mat <3 Älskade mor!

Blev mycket plugg både med Melker och själv, säger bara håll tummarna på att han blev legad på coop för att köpa Nocco.

Matematik är nog bland de roligaste jag vet men jag kan ha extremt svårt med det ibland.

Hoppas ni haft en underbar fredag och gjort det just du älskar!

Xoxo, Elsa Göransson

Likes

Comments

Herregud säger jag bara, vad saker jag haft och göra. Igår var jag hos min kille fram till åtta efter skolan och bara dega. När man kommer hem måste man plugga och skriva låttext till musiken. Idag slutade man fyra och hade träning klockan sex så det var bara att plugga matte och franska däremellan, träningen var rolig och så men det finns nog inget värre än att spela på blött gräs med ler pölar här och var.

Imorgon är det fredag, antagligen blir det att dega lite mer efter skolan med min kära pojkvän. Plugg lär det nog också bli, då det kan vara bra med lite hjälp på matten.


Xoxo, Elsa Göransson

Likes

Comments

Hej allihoppa!

Idag så ska man på volleybolltunering nu på morgonen i typ två timmar. Sen rullar det på med vanliga lektioner. Senare ikväll så har man även fotbollsträning och träningen igår kan man säga blev ganska så blöt, vi fick lite spöregn på köpet.

Byxor: Puma och tröja: Bagheera.

Xoxo, Elsa Göransson

Likes

Comments

Hej people! Detta inlägg kan vara inom trigger zonen så om du är lätt retlig så skulle jag rekommendera att hoppa över detta inlägg och läsa något annat!

Detta är alltså ett inlägg som är inspirerat av Amanda Axelssons video #fucklogic" som handlar om folks sätt att reagera på olika situationer när det kommer till vem som gör det, t.ex vad för klädesplagg är okej att bära beroende på hur ens kroppsform ser ut...främst synen på kvinnor.

Så detta är vad jag kommit framtill och sammanfattat så kommentera fler #fuckogic saker och sprid detta vidare...så att folk kan inse att det inte spelar någon roll vem som gör dessa saker det är okej vem man än är!

  • Underkläder och bikini, samma sak? Det är okej att gå runt på stranden i bikini medans folk verkligen glor, men det är inte okej och är tabu att prata om folk som tar bilder i underkläder. Dessutom så kan man vara på stranden i bikini med sin familj och släkt, men man vill absolut inte se en släkting/familjemedlem i underkläder? Visst jag förstår att man inte vill det på grund av blodsbandet man har till varandra men det är lite dubbelmoral eller?
  • Vara sig själv! Samhället: - Var dig själv... Jag: - Är mig själv. Samhället: Men nej sluta inte så. Att vara sig själv är väl en självklarhet eller? Men enligt samhället så ska man vara sig själv men inte riktigt så mycket så att man sticker ut från mängden för då är det pinsamt?! Det jag säger är var dig själv hur mycket du vill för du är skön precis som du är!
  • Tjej -och killkläder, finns det?
    Om en tjej går runt i "killkläder" är det oftast helt okej och enligt några ganska coolt, visst folk kan kolla lite snett på en men inte direkt i en överdriven mängd eller så man tänker på det som själva "offret". Om en kille däremot skulle gå runt i "tjejkläder" så blir han kallad bög och/eller fjolla samt andra skällsord liknande fjolla, dessutom får ordet bög en nedlåtande mening som egentligen bör vara något positivt. Folk stirrar även mycket mer när det kommer till den manliga varianten, för att det klassas som mindre okej? Min åsikt är att det är fucked up och att vem som helst får ha vad som helst utan att bli dömd och ska man kolla så borde man göra det för att man blir fascinerad inte för att håna någon.

Vill ni ha fler sådana inlägg så ge inlägget en tumme upp och lämna en kommentar och glöm ej att trycka på följa knappen, så skulle jag bli väldigt glad<3


Xoxo, Elsa Göransson

Likes

Comments

INNEHÅLL

  • 1/2dl Blåbär
  • Valio Naturell yoghurt(laktosfri)
  • Granola müslie
Xoxo, Elsa Göransson

Likes

Comments