Måndag:

Guldmorgon. Springtur i sol och 23 grader och efter det iskall dusch och avokadomackor till frukost. Både jag och Sharon var lediga från skolan men det enda vettiga vi fick gjort var nog att duscha hunden och sortera all tvätt. Annars har vi mest bara lyssnat på musik och suttit med varsin dator och gjort vårt. Känns lite som det brukar göra hemma i Sverige när vi systrar sitter vid matsalsbordet, var och en för sig själv pluggandes (eller inte) men ändå tillsammans. Skönt, faktiskt. Till lunch åt vi chips och dipp, sånt som händer när Ana inte är hemma.

Tisdags:

Trots ledighet blev det uppstigning i skoltid. Följde med Ana till skolan där det hela veckan är fotbollscup vilket också är anledningen till att jag är ledig hela veckan. Jag hade frågat mina kompisar förra fredagen om någon ville se fotbollscupen någon dag med mig, men alla är väldigt osportiga och var inte så intresserade. Så jag åkte dit själv inställd på att hjälpa Ana och hänga med lärarna. Så blev det inte riktigt, det första Ana gjorde när vi kommer till skola var att gå fram till ett gäng som jag aldrig sett förut och frågade om jag kunde vara med dem idag. Lite stelt, men samtidigt väldigt bra. Var med dem hela dagen, de var supertrevliga. Det är faktiskt väldigt skönt att ha sin värdmamma på samma skola, hon hjälper mig i många olika situationer, ibland mer överraskande sådana haha <3 Det var sjukt nostalgiskt att hänga i cupmiljö, liknade de cuper jag varit på med fotbolls- och innebandylagen i Sverige. Mindre väldoftande klassrum proppade med madrasser, mängder av godis och onyttigheter, hela stämningen, förberedelserna inför match och så vidare.

Onsdag (idag):

Idag har jag än en gång sällskap av Sharon. Jag har på förmiddagen bara suttit i solen och lyssnat på podcasts samt skrivit av mig lite. Som vanligt står Sharon för musikunderhållningen, hon håller på att träna inför en julshow så har redan nu härlig julfeeling. :) Annars har jag verkligen inget planerat idag, dessa dagar hemma är väldigt händelselösa.


Tänkte också dela med mig av lite tankar angående religion. Det är inget jag har tänkt på och påverkats så himla mycket av här, men i fredags fick jag verkligen ett religions-bad. I Costa Rica är den klara majoriteten katoliken och näst intill alla är troende. Gud är en central och självklar del av livet, även om det inte innebär kyrkan varje söndag för alla. Iallafall, på väg till skolan började jag och Ana prata om tro, även om organisationen avrått från att prata om det då det kan vara ett känsligt ämne. För mig är det intressant att höra hur de ser på religion, men så fort MIN (icke?)religion kommer på tal blir jag obekväm. Här brukar jag oftast säga att jag är protestant men att Sverige är ett väldigt sekulariserat land. Jag vill inte ljuga, men att säga att jag inte tror på gud eller att jag oreligös känns opassande. Ana berättande att hon och folk här associerar ateister med terrorister. Att det är folk som inte tror på någonting, inte gud men inte heller kärlek och fred. Det gjorde mig ännu mer säker på att jag inte ska prata så mycket om min tro.. :/

Senare på kvällen var det dags för ungdomskyrka för mig och Sharon. Bland annat lekte vi viskleken med meningar från bibeln, snacka om att jag sumpade för mitt lag haha. En del av kvällen brukar alltid innebära att någon ungdom håller en föreläsning, såklart handlade det i fredags om folk som inte är troende. Hon ställde bland annat frågor som "känner du något ateist?" vilket några (inklusive jag) svarade ja på. Sen "varför är dessa människor inte troende?", då kom svar som okunskap och vetenskap. De pratade om folk som inte är troende på ett nervärderande sätt och det känns faktiskt tråkigt att jag har respekt för deras religion, även fast jag inte sympatiserar med det den står för. Men de har inte respekt för min ickereligion. Jag tror allt handlar om okunskap, för många här finns det bara en religion och allt annat är konstigt och fel.Från söndagens äventyr med värdsyrrorna, Anyels pojkvän och Mainor. Vi åkte först till ett ställe med vindkraftverk, jag fick bilden av att det är något som fortfarande är nytt och häftigt här i Costa Rica. Det var flera turister där som tog kort, själv var jag mer intresserad av utsikten som ni ser på första bilden. Efter det åkte vi till en lagun som ni ser på bild 3 och 4, väldigt vackert! Naturen slutar aldrig överraska här. Sen, Zipline!! Inte väldens största och häftigaste, men det var coolt ändå! Sista destinationen var en restaurang precis vid ett vattenfall, lägg märket till namnet på såsen. Hellmanns låter väldigt svenskt eller hur? Känner dock inte igen den, det är iallafall en majonnäs som jag ser lite över allt här.

Brukar rätt ofta sova med syrror i baksätet ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Lördag:
Dagen efter playan var jag minst sagt trött även fast jag gick och la mig åtta kvällen innan. Men 9.00 stod vi, Ana, Sharon och jag, på futsalplanen redo för Zumba. Efter att vi skakat lite på fettet och även hunnit äta och duscha var det dags för månadshandling på Walmart.Från Walmart! Vi handlade för både oss själva, los abuelos och Anyel. De resulterade i två fulla korgarna, fick knappt plats i bilen..

Söndag:

Motorcross-tävling. Yes, även jag blev förvånad. Det var iallafall kul, mycket action (och några ambulansolyckor). Denna dag fyllde även Ana år, eftersom man inte firar så stort här gav jag henne en ask med fin choklad. På kvällen överraskade även Mainor fixat Mariachi, ni vet sånt här mexikanskt band. Supergulligt!


På tävlingen lyckades jag bränna mig rejält... Så typiskt när jag innan klarat mig hela resan med organisationen och smörjt in mig mycket. Var ungefär lika glad som jag ser ut.

Jag, Sharon och två Yhon på tävlingen

Mariacha och söta värdföräldrar

Måndag:

I måndags var jag ledig så då passade jag på att träffade Anna, min Danska, nutella-älskande utbytesstudents-kompis. Så på morgonen tog jag bussen till grannsamhället, ca 20 min bort, där Anna bor och hennes värdmamma har affär.


Vi målade hus i affären.


När vi gick runt i området hittade vi en paintball plan!! Den hoppas vi få besöka någon dag.Lunch! Har ätit där två gånger innan, enkelt men mycket gott. (Som ni ser är jag inte nå vidare vegetarian här.)

Besökte djuraffären och där träffade jag även Sharons universitetskompis och hans dotter (på bilden) som var med på roadtripen som jag var på för ett tag sen. Kändes lite coolt att träffa bekanta sådär på en random affär.

Tisdag:
Första skoldagen på lång tid, inget speciellt hände, det var roligt att träffa klassen igen. Förutom att min kära klasskompis kallade mig hundkuk för att jag var solbränd i ansiktet, extremt oklart. Tar det dock som en positiv gest när de börjar driva med mig haha.. Även Anyels födelsedag som vi inte kunde fira då hon inte var hemma, har en liten present till henne som jag hoppas få ge i helgen.

Onsdag:
Jag hade bara en lektion så Ana sa åt mig att jag kunde vara hemma om jag ville haha. Kände mest, ja visst om du säger det så! Så jag sov länge, chillade mest hela dagen och gick på Zumba på kvällen.

Torsdag:
Idag hade vi bara lektioner på förmiddagen, engelskaprov bland annat. Så vid lunch hämtade Alisons pappa upp mig och henne. Vi åt, gjorde läxor och umgicks. Bland annat hjälpte hon mig att hitta några bra spanska låtar som jag ska lära mig texten på, för att det är ett bra sätt att lära sig men framför allt för att vara redo för nästa tillfälle för kareoke. Påväg hem från skolan stannade vi även vid ett vattenfall!!


Det var jag som ba wow ett vattenfall!! På väg hem, så vi stannade bilen så jag kunde ta kort. För dem är det inget särskilt.


Månste slutligen bara dela med mig av denna fjärdedels avokado, ser ni hur stor den är?? Vi äter nästan avokado med salt på varje dag, vilket gör mig väldigt lycklig.


Likes

Comments

Idag är det tisdag och min första skoldag på en vecka. Har nämligen varit ledig sen i onsdags då det var dags för första resan med organisationen. Har verkligen haft några underbara dagar. Det är ett superhärligt gäng med utbytesstudenter, kommer bra överens med alla och som ni kanske förstår hade vi mycket att prata om. Att dessutom på prata på svenska och engelska har varit otroligt skönt, en liten paus i spanskan. Även fast jag nu kommit till den nivån att jag pratar och förstår det mycket, så är det fortfarande en ständig ansträngning.

Resan började på onsdag morgon, jag åkte till San José (i bil med Mainor som också skulle dit) där jag plockades upp av organisationens minibuss. Jag var den näst första studenten att plockas upp, men det tog inte lång tid innan bussen var full och jag hunnit krama om alla saknade vänner. På den trå-tre timmars långa resan till stranden tog vi ett stopp vid en flod för att se krokodiler. Det var verkligen häftigt, coola djur! Dessutom var det en nära döden upplevelse, jag och två andra tappade bort gruppen och trodde vi skulle gå ner till floden (ovetandes om vilka djur som väntade där) och hann komma rätt nära innan vi insåg vi verkligen inte var på rätt ställe. Panik! Trots denna insident tog vi oss fram till slutdestinationen oskadda. Så fort vi öppnade bussdörrarna möttes vi av en tryckande fuktighet och värme, runt 30 grader skulle jag tro. Stället var så himla fint. Dels ett lyxigt poolområde, där spelade vi volleyboll, pingis, badat jacuzzi, sjöng karaoke, gick på dansklasser, hittade tvättbjörnar i soptunnor (!!) och gick på vattenaerobics. Och dels två hus där vi bodde och åt lunch och middag som organisationen lagade. Men framför allt utsikten och HAVET! Älskar havet och stränderna som vi spenderade den största tiden på var så underbara. Palmer, vågor och långa stränder, riktigt drömmigt. Det har inte varit mycket sömn då vi har haft mycket att prata om om nätterna, dessutom har det varit tidiga mornar. Så min förkylning som höll på att bli bättre, kom tillbaka. På väg hem stannade vi i San José för att fixa lite med våra visan, jag passade även på att gå till en mall för att köpa födelsedagspresenter innan jag tog bussen hem. Det enda som jag saknade på resan var solen, har varit ganska molnigt, annars har jag inget att klaga på. Några av alla foton jag tog.

Likes

Comments

Jag är med om roliga/konstiga/märkliga händelser varje dag, men glömmer många av dem väldigt fort. Därför har jag den sista veckan skrivit korta anteckningar i mobilen när jag stöter på något minnesvärt. Here you go, en liten lista:

1) Matte Sara
Min mattelärare har kallat mig Sara sen jag kom hit. Jag vet inte om det är ett skämt eller om han faktiskt tror att jag heter Sara. Ser det som en smeknamn, tror han vet vad jag heter och bara driver. Ibland känns det lättast att bara låtsas att man förstår det roliga, fast man egentligen är väldigt förvirrad haha..

2) Pelo de gato
Hela min värdfamilj inklusive jag har varit krassliga senaste tiden, och för ett tag sen sa Ana något om pelo de gato i halsen. Det betyder katthår, jag tyckte det var ett så roligt och bra uttryck. Ni vet när det känns som det är något i halsen som bara kliar. Sen dess har vi iallafall använt uttrycket mycket, istället för att fråga hur varandra mår frågar vi hur våra katter i halsen mår.

3) Tamponger
Har till min fasa upptäckt att de inte använder tamponger här. De finns knappt i butikerna och de få som finns är dyra och sånna här konstiga plastgrejer. Jag har hittills klarat min på mina hemifrån men snart är det dags att köpa nya. Så ni i Sverige, uppskatta era tamponger, en dag kommer ni sakna dem <3

4) Corazon de Jésus
"Jesus hjärta" namnet på mataffären utanför skolan, frågor på det? På affären finns en stor grönsaksavdelning när kunderna får använda en yxliknande kniv för att dela grönsaker som så önskas.

5) Vem är vackrast?
Den frågan fick jag av min värdmamma, då syftade hon på mig och mina systrar. Jag blev väldigt förvånad, hon förtydligade då och sa, ja alltså vem har mest kropp? En väldigt osvensk fråga, rätt obekväm. Ticos har inga problem med att uttrycka sig om det mesta och har inte alltid förmågan att avgöra vad som är passande och inte. Fördelen med det är att det, som jag upplever det, är mycket mindre skitsnack. Mer rakt på, angående det mesta.

6) Magiker till kusin
Idag åkte vi i klassen och lämnade blommor till en klasskompis som just opererats. Vi åt även pizza och hade det väldigt mysigt. Efter ett tag kom en kusin till klasskompisen och frågade om vi ville se hans korttrix. Det slutade med att vi fick en grym föreställning! Han var några år yngre och verkade till en början väldigt blyg, så blev lite förvånad när han plötsligt började showa.

7) Fel flagga
Alison påpekade lite diskret att jag hade fel flagga i min instagram-bio. Istället för Costa Rikas flagga som är blå, vit, röd, blå, vit uppifrån och ner så hade jag en flagga där röd och blå var omvända. Kul att man har koll på landet man bor i :) Ännu mer tur att man har vänner som berättar sånt för en :)

8) Absolut vodka
En lärare i skolan, som alltid säger hej och gärna stannar och pratar, kom fram till mig igår och ville visa hans facebook-inlägg för mig. Det var en bild på en Absolut Vodka med texten "Jag gillar Sverige, kanon!". Väldigt oklart, men kul.Vi systrar var med i tidningen!! Bilden i mitten högst upp, från Dia del ninos :D

Likes

Comments

En mångsidig huvudstad minst sagt. Kanske inte världens finaste arkitektur och inga höga mysighetspoäng. Jag skulle säga att det är naturen som gör staden. Alla dessa gröna parker och bergen vid horisonten. Här bor 60% av CR befolkning, ca 3,5 miljoner. San José är en stad som på natten blir väldigt osäker och farlig, vilket guiden berättade är något de verkligen jobbar på.  Det var iallafall kul att få se lite mer av la capital.

Temple de musica, står man mitt i templet och sjunger får man den perfekta akustiken. Coolt!

Ett universitet för tjejer.

Parker och statyer

Nationalteatern, även den fin! Här erbjuder de lunch och teater för ca 100kr. Vilket lät väldigt värt enligt mig.

Ett av de "finare"/dyrare områdena i staden, med många nybyggda hus.

Costa Ricas stadium, en liten gåva från Kina.

Överallt finns små frukt- och grönsaksstånd. Är är ett i farten, i de ruffigare delarna.

Ett galleri med lite målningar

Från ett tak.

Ett hus som gått från fängelse till barnmuseum.

Vår lilla turbuss.

Likes

Comments

Middagen igårs samtalsämne: fattigdom. Det började med att jag berättade att jag skulle ha prov på boken El moto nästa vecka. Mina värdföräldrar blev nyfikna och jag fick berätta lite kort om handlingen som jag googlat upp. Får boken imorgon, den är kort och ganska enkel så ska nog kunna ta mig igenom dem. Iallafall handlar boken om en fattig costarikansk bonde som blir kär i dottern till den rika man han jobbar för. En historia om klasskillnader, omöjlig kärlek och fattigdom. Boken utspelas i Desamparados, vilket då var ett fattigt jordbrukslandskap precis som majoriteten av landet var. Idag är det en förort till San José med shoppingcentrum, industrier och mycket liv.

Det fick oss att börja prata om fattigdomen här i Costa Rica idag. Även om såklart mycket utvecklats sen 1900 då boken utspelas, så finns det fortfarande många som lever under väldigt svåra förutsättningar. I San José finns det bland annat ett red light destrict, mycket droger och fattigt. Det finns även delar av landet som är väldigt isolerade och lever ungefär som de gjorde förr i tiden . Utan internet och elektricitet, ofta kaffeplockare. Vi brukar se ett gäng ibland, ett tiotal män i fallfärdig flakbil på väg upp i bergen för att jobba. Den Karibiska kusten har också riktigt fattiga områden, då den inte alls har samma turistindustri som Stilla havet-kusten.

Även om den vardagen jag lever här skiljer sig mycket från hemma i Sverige, så har min värdfamilj och omgivning det bra ställt. En annan middag berättade mina värdföräldar om deras fantastiska resa till där de är idag, hårt arbete minst sagt. Även min skola och eleverna där har det relativt bra, ändå berättade Ana att många har det väldigt fattigt. Skollunchen är enorm (även för mig haha) och kostar ca 5kr och jag börjar förstå varför, för vissa kan det vara i princip det enda målet på dagen. Det finns bidrag att söka om man till exempel bara har en förälder och inte har råd med alla de kostnader som skolan faktisk innebär. Med de pengarna som är tänkt att gå till skolmaterial går ofta till fel saker. Kläder, telefoner och annat för att eleven vill smälta in i mängden eller i värsta fall tar föräldrarna pengarna själva till eget bruk. Här tycker jag att man verkligen kan se fördelarna med skoluniform. Det jämnar verkligen ut skillnaderna och att avgöra vem som är fattig eller inte tycker iallafall jag känns svårt. 

Såklart anpassar jag mig till livsstilen här, vilket har gjort gott för plånkan. Det enda jag lagt pengar på är mat, skolgrejer och hygienartiklar. Tror verkligen att jag kommer bli mindre matrialistisk efter det här utbytet. Har insett att det inte behövs så mycket och att vara glad för det man har. 

En bild från ett tak i San José, mer bilder från citytouren kommer snart!

Likes

Comments

Känns så tråkigt att jag inte tog några bilder från överraskningsfesten, glömde helt bort det... Här är iallafall tre från presentöppningen i slutet av kvällen då de flesta hade gått hem. Har även lite videos från piñatafighten men vet inte riktigt hur man överför filmer till bloggen. Några av presenterna jag fick var en tavla med bilder på mig och värdsystrarna, en bikini och strandklänning som min moster sytt (så jag är redo för playan nästa vecka) och en gosedjursåsna som var tänkt som en tillfällig Villevalle. De hade letat i hela San José efter en valross men inte hittat någon, kände att åsnan var mer än bra nog även fast inget kan mätas mot Villevalle. <3 Det var verkligen en tanke bakom många av presenterna vilket var så fint, att jag dessutom fick blommor av Axel och paket från familjen gjorde det hela ännu bättre. Har så fina människor i min omgivning.

Innan jag åkte sa många att "det kommer vara väldigt jobbigt i början", "bit ihop första månaderna", "du kommer vilja åka hem i början" och liknande. Faktiskt har jag haft turen att inte känna dessa känslor. Jag har aldrig känt att jag vill hem, inte trivts och inte heller haft hemlängtan på en jobbig nivå. Hade en dipp typ andra veckan, då jag insåg att det här kommer vara mitt liv ett år framöver vilket mest var en överväldigande tanke. Sen har jag som jag berättade tidigare många lediga dagar och rastlösheten har lett till mycket betänketid, men inte riktigt på ett jobbigt sätt. Däremot har jag haft enstaka dagar som varit tunga, vilket jag även har i Sverige, därför svårt att veta om det har också göra med själva utbytet. Konstigt nog så hade jag i söndags, dagen efter överraskningen, en riktigt dålig dag. Jag kände mig otillräcklig i flera olika aspekter, gentemot mina kompisar och värdfamilj här och så vidare. Vilket var lite absurt med tanke på att jag dagen innan fått extremt mycket kärlek och uppskattning.. Skevt. Det jag vill komma fram till är iallafall att jag mår bra här, men att jag har dåliga dagar då och då. Precis som det var hemma. Idag är jag ledig (skräll) och ska nog dra ut på en promenad eller springtur i värmen (ca 25 grader här just nu). Har även 5 prov nästa vecka som behövs plugga till.. Yay

Likes

Comments

En måndag avverkad, lite annorlunda, men egentligen inte jätte. Det känns som att en vecka som inte är schemabrytande är en ovanlig vecka här. Jag är ofta ledig eller har halvdagar och det är ofta olika typer av specialdagar.

Även idag var det presentationer av alla olika inriktningar på skolan, men denna gång för småttingar från la escuela. Jag skulle egentligen ha börjat skolan efter lunch, men åkte med Ana till skolan tidigare än vanligt. Strax efter sex var vi i skolan och började förbereda Anas klassrum med pynt och sötsaker. Därefter hade jag och klassen ca 20 presentationer där vi sa exakt samma sak. Min uppgift var att berätta om mig själv och vad jag tyckte om vår inriktning (på spanska såklart) och även dela ut choklad till barnen. På lunchrasten tog vi oss ut från skolområdet och köpte glass. Jag passade även på att ta ut lite pengar, eftersom att det nästan bara används kontanter här går det åt. Såklart hade vi även tid för lite foton. Vad vore en dag utan fotostund här i Costa Rica? Svar: ingen dag.

Sen jag kom hem från skolan har jag bara slappat framför tvn med Sha. Efter middagen gick vi två till Anas föräldrar. Det är så mysigt att gå dit på kvällen. Dels är det alldeles mörkt men ändå ljumet i luften, hunden Cielo följer aldrig med hack i häl och man får alltid massor av frukt med sig hem. Min värdmorfar kallar mig alltid macha, vilket kan översättas till "blondie". Tyvärr är min värdmormor rätt krasslig och börjar blir rätt dement.. Det får mig att tänka på min lilla morfar i Sverige. Jag undrar hur han mår och om han kommer komma ihåg mig när jag kommer tillbaka, om han ens kommer vara vid liv då. Tycker demens är obehagligt, det är det som skrämmer mig mest med att bli gammal.


Imorgon är jag ledig och ska ännu en gång följa med Sharon till skolan. Vi ska på en rundtur i San José, ska bli jättekul att få veta mer om la capital! Vet som vanligt inte så mycket om vad som kommer hända, men vet att jag ska upp runt 5 och verkligen behöver sova.

  • 337 readers

Likes

Comments

Jag kom på att jag faktiskt inte riktigt sagt vart jag bor konstigt nog. Det känns ju ganska relevant och basic haha, men bättre sent än aldrig. Jag bor i provinsen San José, i distriktet Asserí och samhället San Gabriel. Provinser ligger som man kan förstår runt huvudstaden San José, och San Gabriel ligger ungefär en timme sydsydost om San José. Det är ett lugnt, säkert och fint litet samhälle på drygt 6000 invånare. Därför har det inte varit några problem för mig att gå ut själv, till gymmet, till centrum eller bara på en springtur. Det är jag väldigt tacksam för, vet att många andra delar, framför allt runt huvudstaden, är mycket mer ruffiga. Jag har en bra klasskompis här i byn, annars bor alla väldigt utspridda över hela provinsen.

HÄR kan ni se en video där min värdpappa berättar om hans jobb, tänkte att det kunde vara kul för det visar även upp Sanga lite.Sen sist har det hänt en hel del grejer, här kommer fyra nyliga händelser.


Min klass hade en presentation om vår inriktning för årskursen under oss som ska välja till jul. Jag tyckte det lät som en ganska vanlig grej. Men alla skulle ha speciella kläder, vi hade pyntat klassrummet superfint och allt var bara väldigt påkostat. Jag missade dessutom en del av dresscoden, tydligen skulle alla tjejer ha svarta klackskor. Det gjorde inte så mycket för som ni ser på bilden var jag ändå samma längd som tjejerna. Här är jag snarare lång än kort, yay! Presentationen var uppdelad i två delar, en på engelska, vilket kändes enkelt. I Sverige var redovisningar på engelska något som jag ofta var nervös inför, här är det som att prata Svenska. Det är liksom det enkla språket där jag kan slappna av och slipper anstränga mig. Den andra delen var på spanska och jag fick några minuter innan vi började reda på att jag skulle avsluta presentationen. Blev lite smått nervös men kände mest att folk här blir imponerade så fort jag säger Hola, så kraven var inte skyhöga direkt. Tror vi hade sju olika presentationer sammanlagt, de första gick sådär, men mot slutet tyckte jag att det gick himla bra faktiskt. Kände mig mycket nöjd efteråt iallafall.

Min värdsyster har fyllt år också! Det firade jag, värdsyrrorna och en kompis till dem i San José. Vi gick på bio, åt middag i ett shoppingcenter och jag hittade sushi (<333) och strosade runt i staden. Vi hittade även detta mysiga lilla café som hade de mest underbara frapparna, som ni ser på bilden. Wow, det blev dagens lunch, så otroligt mättande. Jag gav Sharon den nya Harry Potter-boken i födelsedagspresent, hon blev superglad. Vi har lite interna skämt om att jag är Ron och hon Harry, så tänkte att det skulle passa perfekt. Hon kallar mig även L, och jag kallar henne Sha. Mysigt med smeknamn.

Dagen efter Sharons födelsedag var jag ledig och eftersom bion slutade så pass sent sov jag över med dem i Desamparados hos deras moster, och följde jag med Sharon till skolan. Jag hade turen att tajma den dagen då en känd harpist (säger man så?) hade konsert på skolgården. Det var verkligen så fint och den 30gradiga värmen och den blåa himelen gjorde alla ännu finare.

En annan ledig dag hängde jag och tre av mina klasskompisar hemma hos en av dem för att göra ett grupparbete. Själva skoljobbet rörde vi knappt, slutade med att jag gjorde klart det hemma. Istället pratade vi en massor, åt massor och skrattade massor. Det är ju viktigt det med tänker jag. 

Likes

Comments

Hej från en myndig själ.

Jag har nog upplevt min största och mest speciella födelsedag hittills. Den började med att det knappt var någon som grattade mig, jag tänkte lite jahapp.. Kändes lite konstigt att ingen sa grattis när de visste om att jag fyllde år, men brydde mig inte så himla mycket. Inget hände förens andra lektionen då jag kom in i klassrummet och möttes av sång, tårta med ljus och massvis med kramar av klassen. Det var en fantastisk överraskning, men det var inget i jämförelse mot lördagen. Då jag var med om min första överraskningsfest!! Efter att jag hade varit med Mainor hela dagen och bland annat mediterat i djungeln (haha det var bäst), väntade hela släkten och alla klasskompisar i huset. Massor av mat, tårta, ballonger, dans, musik, en piñata och så härligt folk väntade. Dessutom var det tema valrossar på festen, de hade nämligen kommit ihåg att jag berättat om Villevalle (mitt trogna gosedjur) som väntar hemma i Sverige. Jag blev verkligen så himla glad och chockad, wow det hade jag verkligen inte väntat mig. Ibland är det bra att jag inte förstår allt sägs, blir lite lättare att hålla hemigheter då. De alla hade tydligen haft en chatt och planerat flera veckor i förväg. Det var supertrevligt men också lite konstigt att för första gången inte dela dagen med mina systrar och få så mycket uppmärksamhet riktad mot en. Det var iallafall en upplevelse jag sent kommer glömma, kan inte fatta hur tur jag haft med min placering.

Idag har vi städat och även satt upp en hängmatta som jag tog en liten nap i vilket var otroligt skönt. Nu på eftermiddagen har jag hjälpt Ana med ett syprojekt. En riktig slappig söndag, så som det ska vara! Bloggupptateringen har dalat lite nu på sistonde, vilket är tråkigt.. Vill minnas vad jag gör. Ska försöka göra en liten summering av mina senaste dagar i ett annat inlägg.

Tre bilder från skolan, just nu har ja inga bilder från överraskningsfesten. Men ska be vänner och familj skicka dem till mig!

Likes

Comments