Ligger i sängen för hundrade dagen i rad känns det som. Drabbades av den förbannade förkylningen som jag verkligen trodde jag hade klarat mig ur, men icke. Efter att ha spenderat julen med hela familjen sjuk (inklusive barn och alla vet att de är smitta personifierade) så var jag väl doomed, och här är jag nu. Jag mår dock mycket bättre och hoppas jag är 100% frisk till helgen när jag ska se Phantom of the Opera (!!! Aka min favoritmusikal) och sen börjar skolan på tisdag...sista terminen i gymnasiet, sista terminen jag pluggar på ett tag (mer om det en annan gång). Lite apropå det, alltså framtiden och studenten, men också lite apropå förkylning eftersom jag legat i sängen den senaste veckan, så har jag binge-kollat på diverse Youtube videos. Bland annat minimalism vilket är nya favoriten och när jag haft orken så har jag städat och städat och rensat och vill bara bli av med allt (tipsar om minimalism såhär till nya året!! Det innebär kortfattat att leva lätt/enkelt, konsumera mindre = sluta bidra så mycket till kapitalism och materialism, fokusera på det viktiga i livet osv osv, det är ganska individuellt och man kan göra precis som man vill men i princip betyder det att leva "lätt") Tips på riktigt bra minimalism-youtubers är Jenny Mustard, muchelleb, Zoey Arielle och LightbyCoco , rekommenderar att ta en kik och bli inspirerad, eller bara för att waste some time. Har även matat min wanderlust med rese-youtubers/vloggers (speciellt PsychoTraveller de senaste dagarna) och även skrivit upp några av de länder jag skulle vilja besöka i mitt liv (helst nu) eftersom jag har planer på att resa en massa nu i sommar och till nästa år. Tipsar även om Utrikesdepartementets app "UD Resklar" som är riktigt bra. Där skrivs det allmänna tips och råd angående landet, speciellt säkerheten såklart vilket spelar stor roll, både hälsosäkerheten och brottslighet/terrorism, och appen inkluderar länder som avrådes att åka till, med specificering för områden som bör undvikas/går bra att vistas i trots avrådan att åka till landet. Det går även att markera ett land som favorit, som jag gjort med länder jag kanske vill eller vill åka till, eller i alla fall vill researcha lite mer.

Lite rörigt inlägg men har haft alldeles för mycket tid i min egen hjärna, och att städa/stöka till i den och i mitt rum för den delen och bara tänkt på livet helt enkelt.

Likes

Comments

Att börja blogga sista terminen i 3an känns kanske lite som high maintenance och att ta en aning mycket vatten över huvudet, speciellt med tanke på den personen jag är. Men jag har funderat på detta länge, speciellt eftersom jag hade en blogg från 2009-2013 (fortfarande öppen, fortfarande förpubertal, pinsam, sorglig och extremt hemlig) och var väldigt aktiv på den och att blogga/skriva funderade som en dagbok för mig, liksom det gör för många andra. Jag gillar ju ändå att skriva, väldigt mycket, och att titta tillbaka på min gamla blogg är ändå kul för det är så detaljerat och får mig verkligen att komma ihåg hur jag kände då, och så är det kul att kolla på gamla bilder. Anyways, babbel babbel, mer än så tänkte jag inte säga mer än hej - välkomna ska ni vara. Vad den här bloggen kommer handla om vet jag inte riktigt, men vad som kan komma är mycket inlägg om skolan, vänner, studenten, förändringar, tankar, drömmar, resor, jobb, livet osv osv. Lite som med alla bloggar (kul att jag framställer mig själv som riktigt medioker)

Men, läs på egen risk, förvänta er allt eller inget och ha det bra så länge helt enkelt

Likes

Comments