I USA

Måndag. Härliga måndag!

Idag var en bra dag, inte mycket hände, men det var en bra dag.

Det mest intressanta som hände idag var att vi hade lock down. Det är precis som att vi övar ifall det skulle brinna, vi har brandövning. Så har amerikanarna lock downs, de övar ifall en galning skulle komma in med vapen i skolan och skjuta folk. Det man gör är att alla slänger upp möbler mot dörrarna och bygger en barrikad, sedan sitter man knäpptysta och gömmer sig i klassrummet. Inte direkt någonting vi brukar göra i Sverige...

Förutom det hände inte så mycket, jag hade mitt första riktiga prov i American Studies. Visste inte om att vi hade prov, men det var 5-svars alternativ och väldigt enkelt. Kommer förhoppningvis få 100%.

Pratade med Mr. J idag om power lifting, eftersom vinter säsongen börjar om några veckor (sista fotbollsmatchen är på fredag), och uttagningarna till basketlaget har redan varit. Jag och Lena vill köra power lifting tillsammans, Mona (Grandma and grandpas gamla utbytesstudent) sa att power lifting var höjdpunkten på hennes år. Skulle jag inse att det inte riktigt är min grej, kan jag förhoppningvis byta till bowling, eftersom Taylor och Lily ska köra bowling i vinter. Mr. J vill hursomhelst gärna ha med mig i laget, det ska bli kul att ha en aktivitet efter skolan igen, då jag bara har softball en gång i veckan.

Just nu är jag hos Grandma & Grandpa, vi åt kyckling och potatis till middag. Kände bara för en liten uppdatering om hur min dag varit.

En liten selfie med mig och Grandpa. Puss puss

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • I USA

Likes

Comments

I USA

Klockan 2:20 kom Taylor och hämtade upp mig (20 min sen!) Jag var så glad för att jag för första gången kunde ha på mig höstkläder.

Vi åkte till Anderson & Girls Orchards, det är en farm market.

De hade en massa söta djur att klappa, jag var mer exalterad än småbarnen.

Det här var nog det läskigaste jag gjort, man betalde 1$ för att få en sticka med fågelmat, sen gick man in i en bur med minst 100 undulater. Alla flög upp på en, jag började gråta så Taylor fick ta min sticka. Senare när de lugnat ner sig kunde jag ta min sticka, ta lite bilder och njuta.

Sedan åt vi donuts, eftersom de har de bästa i stan. Jag åt pumpkin & apple.

Likes

Comments

I USA

Igår var en lång dag, som började klockan 5. Bussen från skolan lämnade klockan 6:30, resan tog över fyra timmar så vi var inte framme förens klockan 11.

Det är mid-October men ändå så varmt, var 25 grader + och folk gick runt i shorts och t-shirt. Tillochmed fram emot kvällen när det var mörkt, så var det fortfarande varmt.

Tyvärr var det proppfullt med människor, vi hann därför bara med tre åk (plus en barnkarusell). Vi köade i tre timmar för ett åk, dock var det värt det. De bästa tre minuterna i mitt liv.Detta var vårt första åk, vi köade i en timme ungefär.

Vårt andra åk, vi köade i nästan två timmar.

Vårt sista och bästa åk, där vi köade i tre timmar.

Ceder Point är en ö i Lake Erie, som är en av de fyra Great Lakes.

Framemot kvällen var det vackert när allting lystes upp. Klockan 9:30 lämnade vi Cedar Point och klockan 2 var vi hemma igen.

Likes

Comments

I USA

FREDAG! Den 13e. Tyvärr måste jag upp klockan 5 imorgon och kan därför inte sova ut eller gå på matchen ikväll. Men det är värt det eftersom imorgon ska vi till Ceder Point!

Efter skolan åkte jag och Bizzy till Ionia där mamma jobbar för att storhandla. Vi köpte även pumpor som vi ska skära upp inför Halloween.

Är det inte väldigt söta bilder på mig och Bizz?

Just nu tittar vi på Disney, vilket var mitt önskemål. Ska sova snart eftersom jag vill vara utvilad till imorgon. Kram

Likes

Comments

I USA

Hej, familj & vänner. Här kommer en liten update om hur min vecka varit.

Igår var en förj*vlig dag, rent ut sagt. Det var en jobbig dag, saknade hem, hem, hem. Satt på lektionerna och drömde om Sverige, lustigt att man gör det. När man inte är i Sverige, uppskattar man allt mycket mer.

Jag började dagen med att trösta en tysk utbytesstudent, som brast i tårar. Hon saknade hem, hon var frustrerad över att inte förstå sociala regler, över att vara kontrollerad av sin värdfamilj och att aldrig kunna vara sig själv. Om hon bara visste att jag vaknade med samma känsla brännande i magen. Lena, du är så otroligt stark. Men jag vet att jag också är det, att vara utbytesstudent är inte alltid en dans på rosor. Ibland är det en dans på taggar.

Så under P.E klarade jag inte av mer, jag kunde inte hålla alla känslor inom mig. Så jag brast i tårar, under lektionen. Till min lyckliga stjärna, har jag P.E med freshmens, som är de enda som verkligen är mina vänner och pratar med mig. Jag ska inte säga alla, men många blev väldigt oroliga och pratade med mig. Kom fram och kramade mig, och tröstade mig.

Jag kände mig bättre, men hemlängtan fanns kvar. Den brände sönder min mage inifrån och känslan kunde inte försvinna. Jag visste att jag behövde hantera och processa mina känslor. Jag valde att inte åka hem med Bizzy den dagen, jag bad henne att droppa av mig hos Grandpa & Grandma. Grandma jobbade, så jag var ensam med Grandpa och Mona (en av deras gamla utbytesstudenter som just nu besöker dem). Vi åt middag tillsammans och pratade politik, jag kelade med Sassy (deras hund).

När jag kom hem gav mamma mig en ordentlig kram, sen åkte vi till mitt favoritställe och köpte glass. Somnade glad trots hemlängtan.

Idag bestämde jag mig för att min dag skulle vara bra. Jag måste vakna upp med inställningen av att jag ska vara glad, jag ska le, jag ska ha en bra dag.

Jag hade en bra dag, jag var glad, jag log. Allt handlar om inställning och hur de första två lektionerna börjar, börjar dagen dålig växer sig hemlängtan stark och tar över framemot lunch.

Om exakt en vecka har jag varit i Amerika i två månader. Tiden går allt för fort. Om 216 dagar slutar jag skolan, då tar jag graduation. Stannar en vecka efter skolan slutar, kanske stannar lite extra tills softball season är över. Eller så stannar jag för att resa runt med min familj. Men kommer att vara hemma i Sverige till första juni, det är 232 dagar tills dess.

Det blir lättare, mina helger är fullspäckade av planer. Hittar på mer och mer saker med kompisar vilket gör det enklare och roligare.

Denna helg har jag planer. Imorgon är fredagen den 13e, eftersom jag under lördagen ska till Ceder Point och måste upp tidigt. Ceder Point är en gigantisk nöjespark i Ohio, det är en frivillig skolresa. Bussen från skolan går 6:30 så jag måste upp väldigt tidigt och kan därför inte planera något för fredag kväll. Ska dit med Mona & Bizzy, är taggad till tusen. Ett extra plus att jag får besöka en ny stat också ;)

En liten rolig bild som tyvärr stämmer allt för väl. Med det säger jag godnatt.

Likes

Comments

I USA

Började dagen men en nyttig frukost! Caramel Apple, mamma överraskade mig med det eftersom jag sagt att jag ville prova det

Tog en härlig promenad och är så glad att det äntligen börjar bli höst, även fast det är över 25 grader ute.

Sedan gjorde jag svenska kanelbullar till min familj, de var så goda!

På eftermiddagen åkte jag, Alissa, Taylor och Devin till Greenville för att köpa halloween costumes.

Gissa vilken kostym jag köpte?

Vi avslutade med att äta middag på Arby's.

Likes

Comments

I USA

10 skillander mellan svenska och amerikanska skolan:

1. Varje morgon börjar med att vi alla reser oss, tar av oss eventuell mössa/keps/hatt, vänder oss mot den amerikanska flaggan (som finns i varje klassrum) , lägger handen för hjärtat och "pledge alliance to the flag". Genom att säga de välkända orden: "I pledge alliance to the Flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."

2. Ungefär 1-2 gånger i veckan kommer män i uniformer från militären för att försöka rekrytera elever till U.S Army.

3. Vi måste kalla lärarna för Mr/Mrs/Ms, men det jag har svårast med är relationen mellan lärare och elever. Är van att lärarna behandlar en som en vuxen människa som kan ta hand om sig själv. Lärarna har verkligen full auktoritet och ställer man för många frågor anser de att man argumenterar och blir skickad till rektorn.

4. Vapen är såklart inte tillåtna på skolan. Därför är inte knivar tillåtna, eftersom det räknas som ett vapen. Vi äter därför lunch med plastgaffel och plastsked, då knivar är förbjuda.

5. Det är även förbjudet att ta mer sig en ryggsäck in i klassrummen eller gå runt med, eftersom en elev kan gömma en bomb i väskan.

6. Varje vecka har vi quiz/tests för att kontrollera att vi lärt oss någonting under veckan. Testen är dock enkla och vanligtvis är det 1, X, 2 - frågor.

7. Eftersom alla elever på skolan har samma schema (bara olika lektioner) så betyder det att ingen kan vistas i korridorerna under lektionstid. Vistas man i korridoren utan ett "pass" blir man kallad till rektorn och får ett telefonsamtal hem. Man får även ett telefonsamtal hem om en lärare hör en svära.

8. Betygen är i procentform, om man är hemma för att man är sjuk en dag så sjunker ens betyg. Eftersom närvaro räknas in i betygen.

9. Vi har "T.R.A.C.K"-tickets som lärarna delar ut om en elev gjort bra ifrån sig. T = Teachable, R = Responsible, A = Accountable, C = Commited, K = Kind. Får man track tickets lägger man dem i en låda. Varje fredag drar de fyra track tickets ur lådan och den elev vars biljett dras vinner ett pris.

10. Dom har en skolklocka som ringer varje gång en lektion börjar, varje gång den slutar. De har även en högtalare där de kallar folk till rektorn. De kallar nog upp minst 5 personer underbar varje hour/lektion.

Likes

Comments

I USA

Regn och strömavbrott i hela Sheridan, därav anledningen till sent inlägg.

Igår var fredag och sista hemmatchen för fotbollssäsongen. Eftersom temat var "Jersey Out" skulle alla bära Jerseys. Efter jag inte hade någon Jersey, fick jag låna Regans lillebrors Jersey, som spelar fotboll för Elementary school, han är en 5th grader och därför 10-11år. Tröjan jag fick låna var nummer 44, så jag höll tummarna för att ingen hade nummer 44. Flickvänner/tjejer spelaren dejtar bär fotbollsspelarnas Jersey/nummer. Hade därför blivit otroligt stelt om någon på planen bar nummer 44. Det första jag gjorde när jag kom till matchen var att dubbelkolla planen för att försäkra mig. Som tur var kunde jag inte se mitt nummer. Fören lite senare då en JV-player i publiken kom gående mot mig med nummer 44. JV är alltså skolans fotbollslag gör freshmen och sophomores och deras matcher är torsdagar. När han insåg att jag bar hans nummer blev han överlycklig, en snygg senior i hans Jersey. Vi skrattade mest åt saken och tog några bilder. Men han frågade om jag kunde bära hans Jersey de sista två bortamatcherna med.

Som vanligt förlorade vi, men efteråt drog jag och Regan och några kompisar till Applebee's (en resturang i Greenville). Somnade därför mätt och belåten.

Jag och Regan innan matchen hemma hos henne.

Här är alltså Brock, killen vars Jersey jag bar.

Eftersom jag inte tog några bilder från Applebee's får ni nöja er med den här suddiga videon. Är Gavin som på videon vill att jag ska säga "chicken" igen eftersom jag uttalat "chi" väldigt roligt. Är ofta jag får kommentarer och skratt över att jag uttalar namn och ord annorlunda. Inga är elaka, de tycker bara att det är gulligt.

Är ofta jag får höra "your accent is so cute", jag brukar svara "I don't have an accent". Då brukar personen härma mig och uttala "accent" på det "konstiga" sättet jag uttalat det ("äkseeent").

Puss och kram

Likes

Comments

I USA, Känslor

Idag var en sådan dag. Det var inte en dålig dag, det var en bra dag men jag saknade hem. Det började under min Triglektion, när jag kande ett sting i magen: det var hemlängtan. Ibland är det svårt att avgöra vad det är man saknar. Jag saknar allt.

Det jag saknar är min trygghet, jag saknar att vara mig själv. Jag saknar att veta min plats, jag saknar tryggheten med att öppna min mun och säga vad som faller mig in, när jag känner för det. Jag saknar att uttrycka min åsikt. Jag saknar en vän..

Jag vill inte längre vara "a foreigner". Jag vill inte längre vara den personen som uttrycker sig fel, som inte vet vad saker är och som alltid gör fel. Jag är trött på att inte förstå sociala normer och strukturer, jag är trött på att inte förstå skämt. Jag är trott på att vara annorlunda.

Folk har förklarat för mig att så fort jag öppnar munnen hör man att jag inte ar amerikansk, nej förlåt jag behöver inte ens öppna munnen. Man kan se det direkt, utan att jag säger något på sättet jag klär mig.

Under min engelskalektion brast det, jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. Jag blev ursäktad och gick till toaletten. Ska man försöka se saker från den ljusa sidan, kan jag förklara att vara ensam gör en att skapa en tajtare relation med sig själv, man växer närmre sig själv. När jag är ensam är det jag som måste tala om för mig själv att jag är stark. Det är jag som måste berätta för mig själv hur jag stolt jag är över mig själv. Jag måste vara min egen klippa, jag måste gråta ut over min egen axel, jag måste själv hitta en väg ut.

Jag berättade for en kille under min gymlektion att jag saknade hem. Han skrattade och sa "jag vet att du ljuger, for du har sagt att du tycker om Amerika och inte vill hem". Men att vilja åka hem och att sakna hem är två helt olika saker.

Jag vill inte åka hem. Jag vet att det är värt det, jag vet att jag kommer tacka mig själv och vara nöjd med mig själv. Jag tycker om att vara i Amerika, att gå i en amerikansk skola, se världen ur ett nytt perspektiv, få inblick i en ny kultur, att få testa nya upplevelser, se nya miljöer och lära känna nya manniskor.

Likes

Comments

I USA

Har goda nyheter, jag har lyckats byta ut Trigonometry mot Algebra, som ar en niva enklare. Det ar Algebra I & II, som ar obligatoriska, Trig ar level 3 och frivillig. Darfor ar det mestadels mattesnillen och nivan ar snabb. Kanns valdigt bra att jag fick byta, i borjan var det mycket strul. Jag har (hade) trig "first hour" och ville darfor ha Algebra II first hour, sa det inte storde med mina andra klasser. Men den klassen var full, sa de ville att jag skulle ha Algebra "fourth hour" da jag har American Studies, vilket ar ett av mina favoritamnen. De borjade titta pa nya kurser och klasser at mig som jag kunde ta. Men tillslut pratade de med Mr. Kohler som ar min nya algebralarare och han gick med pa att ha en extra elev i sin klass. Ibland har det sian fordelar med att vara utbytesstudent ;)


Likes

Comments