Som de flesta vet skulle jag egentligen ha lektion idag, men då det bara var jag som kunde blev den inställd och jag får hoppa in imorgon istället. Det ska nog bli bra det med. Red istället igenom GT ett kortare pass men med mycket avslappnad galopp. Jag minskade och ökade och kände att han var med mig vilket han verkligen var! Han var verkligen så avslappnad och fin! Han lyssnade faktiskt extremt bra vilket jag hoppas att han även gör imorgon. Detta kan ha varit ett utav våra bästa pass någonsin. Dock blev han svett av att springa i låg och avslappnad form samtidigt som han minskade och fattade galopp och gjorde allt jag bad han om suveränt.

Imorgon blir det ingen vanlig dag i skolan då vi har lgr11 dag vilket också betyder att det är en schema brytande dag och alltså inga lektioner. Om jag ska vara helt ärlig har jag ingen aning om vad vi ska göra mer än att vi inte har någon sovmorgon som vi brukar ha på onsdagar så vi får alltså inte sova ut en timme som vi brukar få göra... Samma sak är det på torsdag. Vi får väll se vad det är imorgon helt enkelt.

Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Det är måndag vilket innebär kort dag, gillar att vi får en mjukstart på veckan. Det är ju en ny vecka och denna vecka ska jag ge mig tusan på att den ska bli ännu bättre än förra. Jag ska rida ännu lite bättre än förra veckan, jag ska spendera ännu fler timmar i stallet och jag ska träna ännu mer till denna veckans prov/ läxor! Det har jag gett mig tusan på och det tycker jag du ska göra också. Vi kan alltid bli lite bättre men det gäller bara att träna och det är det jag älskar. Det är upp till mig hur mycket jag gav mig tusan på att bli bättre. Därefter kommer också resultaten.

Lite pepp såhär på måndags morgonen funkar alltid! Nu ska jag gå upp och göra min vecka helt super, det är ju trots allt bara jag som kan se till att den blir så bra som möjligt.
Nu startar vi denna veckan positivt med lite inspo bilder!

Såhär grym vill jag också bli! Och jag VET att det kommer kräva oändligt mycket pengar och timmar med en häst för att ens komma en bit på vägen dit. Men jag vet också att jag måste vilja och försöka för annars kommer det ALDRIG gå. Därför är min träning under denna vecka och inställningen till att jag kommer utvecklas viktig, även om det bara är nu när jag är 13 år och en helt vanlig vecka. All träning är viktig!

Kram på er!

  • 148 Readers

Likes

Comments

Just nu sitter jag nyduschad i sängen och njuter av att imorgon är det fredag. Denna veckan har gått fort men känner ändå att jag är riktigt trött så helg kommer sitta fint.
Imorgon efter stallet ska jag till Lysvik på klasskväll. Vet faktiskt inte riktigt vad vi ska göra mer än att lära känna varandra bättre och bli en tajtare grupp. Ska försöka uppdatera lite imorgon men kommer vara rätt mycket att hinna med innan så ni får stå ut med att det kanske inte är så aktivt här.

Måste bara säga att GT var riktigt fin idag! Han släppte efter mycket bättre och fick en längre form så han inte kurade ihop sig. Han var avslappnad, pigg och mjuk vilket var riktigt bra. Red endel galopp och ställde både utåt och inåt på en volt vilket han gjorde med glädje. Riktigt kul! Imorgon får han vila eftersom jag inte kommer hinna rida nått och under helgen ska jag fortsätta fokusera på formen och när han blir fin får han inte springa ifrån mig.
Tur att jag red av han lite energi idag iaf eftersom han vila igår och kommer få göra det imorgon också...

TB från i somras! Och nej han är inte så mager som han ser ut på bilden och jag är inte så stor. Var en konstig vinkel men en glad ponny!😊

  • 148 Readers

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag som vanligt varit på hoppträning eftersom det är tisdag. Bästa dagen! Vi tränade mest markarbete och gjorde klockan utan stigbyglar. Gah vad det var svår. GT var extremt pigg efter uppvärmningen som också var utan stigbyglar. Han trippade extremt mycket men gick fint och flyttade bra. Dick måste vi träna på att när jag gör halvhalter när han går på tygel får han inte krulla ihop sig utan han måste släppa fram nacken lite mer när jag lättar utan att han springer i trehundra för då skumpar man bara runt på han. Speciellt eftersom han har så kort steg. Men han är väldigt fin och går på tygel hela tiden när jag ber om det men vi vill få han att när han stressar upp sig och bara vill fram få han att komma fram mer med nacken i den formen han har. Sedan när jag rider lätt då kommer han ner i den låga formen och joggar på bra. Men det är just när man ska sitta ner och kräva att han går med längre men långsammare steg.
Sen märks det även att han blir väldigt pigg när man är på en volt och vid samma ställen exempel flyttar. Då blir han extremt fokuserad på att skynda sig dit och göra det och hittar inte lugnet och väntar på att jag ber han göra något.

Det är något vi ska träna på mycket hemma nu under jul.

Mamma var tyvärr inte med och filmade något vilket gör att jag heller inte kan visa några bilder... Men jag bjuder på ett språng från våran LB debut på hemmaplan i maj. Även om vi inte tog oss längre än till 4:an där tredje stoppet kom var jag grymt nöjd med detta språnget och oxern innan. Lite skillnad från att på tre LB starter gått från att vara utesluten till att vara felfri och vinna! Min prins gör allt rätt om jag rider som jag ska!

  • 148 Readers

Likes

Comments

Hej!
Måndag, ny vecka! Imorse när klockan ringde 06:40 kände jag bara "om jag kryper under täcket nu så är det helg igen va?" Så sjukt jobbigt att gå upp.
Dock blev dagen bättre. Haha. Vi slutar ju som alltid vid ett på måndagar och har väldigt chill lektioner så själva skolan är inte så jobbig faktiskt. Det är det där med att gå upp och sedan veta att man har en hel vecka framför sig med skola. Suck.

Var i stallet vid ca 2 och fixade alla sysslorna samt red. Han var ganska spänd idag och släppte inte riktigt igenom så fort som jag kanske önskat. Dock flyttade han bra och var kvick för skänken. Han släppte efter bättre sen och gjorde det jag ville bra. Red enbart lugnt vilket var planerat för att behålla energin till träningen imorgon och endast känna att han var pigg och fräsch. Vilket han var.
Imorgon blir det hopplektion och sedan resten av veckan ska det vara mycket fokus på dressyren då den halkat efter lite på sistone vilket märks.

Kram

  • 150 Readers

Likes

Comments

Som jag skrev imorse skulle jag ut till stallet lite tidigare för att rida lite markarbete. GT hade super mycket energi när vi skuttade på de små hindren och tyckte det var riktigt kul. Han fick leka av sig lite men när han var lugn var han riktigt fin men tyckte det var lite för roligt att rida bommar. Han har mest gått ut och pass i ridhuset under veckan och då tyckte han det var speciellt kul. Han blir så stark. Haha. Skönt att han fick ur sig lite energi iaf och sista gången vi red över det var han riktigt fin faktiskt.
Ett problem vi har när det är två bommar med runt 7 galoppsprång ( alltså när det blir längre mellan bommarna ) blir han gärna stark och jag bromsar upp men glömmer att ha ben och hålla på ytter byter han till korsgalopp. Det är något jag måste träna på.

Annars är jag nöjd med passet. Han fick ur sig energi så imorgon ska han mest gå skritt och trav i ridhuset innan träningen på tisdag.

Kram

Likes

Comments

Godmorgon på er allihopa!
Idag åker jag och Frida ut till stallet på FM för att rida lite markarbete. Var ju tänkt att jag skulle göra det igår men det var provridningar på förmiddagen och på eftermiddagen var det Mia Grane träningar. Lite jobbigt nu på vintern när man planerat att rida bommar eller ett hårdare pass och så är ridhuset upptaget hela dagen... Men jag ska verkligen inte klaga då vi har både en relativt stor utebana och ett ridhus. Blir lite bortskämd ibland.
Iaf så red jag och en tjej i stallet ut istället och det var bra att han fick röra lite på sig i vilket fall. Men som jag skrev så ska vi rida lite bommar idag istället.

Förövrigt ska vi baka eftersom det är fars dag idag så vi ska ha någon god efterätt att bjuda pappa på. Har inte bestämt mig än vad det blir för något men det lär märkas imorn.

Kram

Likes

Comments

Hej!
Som ni ser i titeln kommer detta inlägg handla om träningen i tisdags. Säger bara, vilken klocka till ponny jag har alltså! Hoppade så galet bra! När jag rider som jag ska då hoppar han som en katt och gör inte ett fel vilket jag faktiskt fixade. Det var styrka som var fokus med mycket studs och en evighetsbana med två räcken. Man skulle vända upp med kortare väg vilket gjorde att man var tvungen att ha aktiva bakben och behålla trycket i galoppen. Vi började på 80cm och slutade på 1,30m! Vi gjorde ett par riktigt bra språng på den höjden och han hoppar mig ur sadeln till och med. Kan inte säga mer än att det var en superträning! Han landade i rätt galopp och hade ett toppen flyt genom hela träningen.

Nu på lördag ska jag rida lite bommar/ markarbete och försöka få samma känsla, alltså att han är lydig och fin samt hitta ett bra "flow" i galoppen. Även fokusera på att han ska landa i rätt galopp och om inte kunna rätta till den fort och smidigt så vi snabbt hittar tillbaka till "flowet" .

Lite flummigt inlägg men tror ni fattar ändå.

Kram så hörs vi imorgon, Fredag!!

Hade tyvärr ingen film från träningen och heller inga bilder...

  • 149 Readers

Likes

Comments

Hej!
Måndag är för många en tuff start på veckan men för mig va den rätt chill faktiskt. Gick upp vid 6:45 och åt frukost och gjorde mig iårdning. Vanligtvis slutar vi ett på måndagar men idag var våran musik lektion inställd så vi slutade vid 12:10 vilket var grymt skönt. Vi kunde ha fått slutat vid 11:10 då våran lunch börjar då men vi visste inte att musiken var inställd... så vi hade bara idrott, engelska och samhällskunskap.

Åkte till stallet vid 2 och red och fixade alla sysslorna. Joggade enbart idag för att mjuka upp han lite och checka att han var fin och fräsch inför träningen imorgon. Travade länge för att få han sådär riktigt fin och avspänd. Han gav efter riktigt bra då och kom ner i en fin låg form. Han travade på bra och var pigg och fräsch som jag anade.

Nu ligger jag i en nybäddad säng och har just duschat. Det är något av det härligaste som finns. Då sover man riktigt skönt!

Kram på er så hörs vi imorgon!

Min stjärna!

  • 150 Readers

Likes

Comments

Hej!
Nu känns söndagsångesten på riktigt. Imorgon är det skola och höstlovet är slut, tur vi slutar ett iaf. Som ni såg i rubriken är det inte det inlägget kommer att handla om utan hur tävlingen igår gick.
Kan faktiskt inte säga särskilt mycket än wow! Allt vi tränat på satt. Kombinationen som jag trodde skulle bli våran svårighet var snarare lättast! Även framhoppningen var super, inte ett stopp och allt flöt på riktigt bra. Två felfria och snabba rundor vilket ledde till två vinster! Trodde aldrig att våra två sista starter på året skulle bli första vinsterna. Möjligtvis i LC+ men inte i LB. I LC+ hade vi en riktigt snygg omhoppning som jag är nöjd över, vann med med nästan 4 sekunder! Han var riktigt fin och lyssnade toppen.

I LB kändes han superfin och fick till alla distanser på linjer och i kombinationen. Red inga super snäva svängar med försökte ha en bra galopp då jag vet att vi tar oss inte igenom en LB runda om jag inte har tempot och trycket då blir vi uteslutna som i våran första LB. Jag startade först och visste att det var tre placerade. Tanken var att ha en bra känsla då jag visste att det var ekipage som skulle vara grymt svåra att slå. Jag hör bom efter bom falla desto fler ekipage som går in på banan. Endel stannar och några är felfria. Men ingen slog våran tid vilket innebar att mästerponnyn slog till med en seger till!

Två felfria super rundor bjöd han på och även två segrar som blev en bonus och ett toppen avslut på denna tävlingssäsong!

Kram

  • 156 Readers

Likes

Comments