Palominofölisen// Cowboyfölis// mamma Juno

Dagens morgonrunda på hästarna! Jag satt på Lexie och Kat red Sid

Puppies!!!!

Första dagen avklarad på ranchen och jag kan inte vara nöjdare eller gladare! Allt är som jag hoppats eller tänkt mig. Går inte att förklara med ooord hur stor farmen är, men 850 hektar kanske svarar på det haha. Djuren ska vi inte ens tala om - sooo many. 20-25 hästar, 10 hounds + 5 valpar, 50-100 kor, 6 grisar, höns i mängder. Så AH det finns att göra 😍

Jaja, dagen började med att Calvin gjorde pancakes, efter det fick alla djuren käk. Runt åtta tog Kat och jag in Sid och Lexie för att rida dem. Minsta hästen är alltså runt 170:))) här kommer jag som typ bara ridit ponny hela mitt liv :)) men de gick jätte bra! (Kat är alltså en annan tjej som gör det jag ska börja med nu, men hennes tid är över om 1 v, men de gör inte mig något! Hon är en asskön tysk haha) Det blev 1,5 timmas skrittrunda och vi var bara på 1/4 av farmen. Heelt sinnes. Sen åkte vi fyrhjuling upp till en av alla tusen hagar för att kontrollera stängslet samt kolla till fölen. Asså ser ni bilderna? Dog så fina, men blyga tyvärr :( när det var klart så luncha vi och då återstod stänglsa hagar resten av dagen. Sen klart!! Det kanske inte låter fantastiskt, men det ääär det. Lovar. På tal om inget så har jag börjat prata brutal svengelska haha, så heeemskt. Sen kommer jag antagligen snacka sån här go engelska som de har här, de är mitt stora mål har jag bestämt mig för.

Nu ska jag försöka hålla mig vaken i ungefär 1 h till och sen totalslockna :')

Cheers!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ett kort, snabbt inlägg med lite halvkassa mobilbilder på vad jag sett och gjort de senaste dagarna :))) har ju gopro med mig så ska se om jag kan göra någon film?? Det hade ändå varit något🤔 och ska sjäälvklart fixa bilder på ranchen och alla djur som finns här! Löser det idag :)

Cheeeers

Likes

Comments

Tjenixen pixen ma readers

Nu sitter jag på bussen on my way to Taupo och min värdfamilj. Sooo excited!!!
Dagarna i Auckland har varit fantastiska, vilken stad alltså<3 efter några timmar by myself träffade jag en svensk tjej som hette Emma, och hon var hur jädra härlig som helst :') hon åker också med GoXplore, och bor på en annan farm, nere i Dannevirks. Hon har backpackat runt på Nya Zeeland och i Australien (?) sen i januari så hon va lite mitt trygga bollplank när jag hade lite kriser och stress angående hur man gör med diverse saker i detta landet haha.

Det är lite svårt att skriva igår osv eftersom jag inte riktigt har koll på när de va igår för er haha. Menmen, jag och Emma blev iaf bjudna på frulle dessa dagar av internex, de som placerar ut oss på rancherna och som har koll på oss. Det blev även en dagstur igår till Mount Eden, Aucklands utkiks plats. (Lägger upp en bildbomb i ett annat inlägg höhö) Vad har vi mer gjort... juste! Igårkväll var de BBQ kväll på en terass mitt i stan! Hög musik, god mat och sjukt bra sällskap så ah, kvällen va asbra!

Som sagt nu är jag på bussen till Taupo, och vilka landskap det är här. Allt ser ut att platsa i Sagan om ringen haha. Och så är det varmt<3 äee, jag älskar det här landet! Ångrar inte en sekuund att jag åkte hit.

Jaja nu ska jag försöka att inte spy av nervositet utan träna på samtalsämnen i mitt huvudet inför mötet med familjen :)))

Cheers!!!

Likes

Comments

Hello againnn

Äntligen har jag landat i soliga Auckland :)))
Helt sinnes vad lång tid de tog att flyga hit, känns orimligt att jag är SÅ långt hemifrån?
Flygresorna gick väl helt okej iallafall, förutom den sista. Den var vedervärdig, aldrig känt mig så ensam som under de 10 helvetestimmarna:((

Nu iallafall har jag kommit fram till backpacker hostlet. Här ska jag stanna i 1-2 dagar (?) innan jag tar bussen vidare mot Taupo och min värdfamilj, TAGG. Vill träffa dom nu!!!
However, gått runt lite i Auckland och traskade rakt in i världens mysigaste park? Jag blev bänkad i solen i 40 min innan jag insåg att jag inte hade solkräm så jag kommer säkert vara en kräfta imorgon haha meeen de är life.

Mat behöver inskaffas så ska iväg och leta efter det nu, och sen försöka få checka in, var tvungen att vänta till två för att få mitt rum.. kgelgusoslgk - vill duscha NU.

Ha de g

Likes

Comments

SÅ, nu var det dags!!! Första inlägget på min (antagligen femtioelfte) blogg! VÄLKOMMEN. Är lite nervös må jag erkänna, vet liksom inte riktigt vilka, om ens några, kommer klicka sig in här. Men äh, vem bryr sig.

Åter till det viktiga, varför starta en blogg?

Time to make a change, något som bröt vardagen totalt. Från jobb och de tolv åren i skolan som (tack och lov) är över. Eftersom jag älskar hästar, och levt med de fantastiska fyrfotingarna under en stor del av min uppväxt, ville jag inte riktigt släppa barndrömmen om att jobba med dem på riktigt. Jag googlade runt på hästjobb runt om i världen och klickade mig in på GoXplore's hemsida. De erbjöd en stor variation av jobb i olika länder. För att göra en lång historia kort, fastnade jag för Ranchprogrammet i Nya Zeeland med hästinriktning.
Och varför inte då dokumentera allt? 

Det är nu dit jag är påväg!!!!! Jag kommer jobba och bo hos en familj som har sin egna farm, som är belägen i Taupo. Det jag vet är att jag kommer få rida och hjälpa till både i hem och stall, det kommer bli SÅ spännande! Jag vill inte ha några förväntningar eller krav, vill bara ta allt som det kommer. Men självklart har jag ju lite förväntningar, vem skulle inte haft det liksom??

Enligt tidsplanen än sålänge landar jag på Aucklands flygplats ca 7.00 på söndagmorgon i deras tidszon.
Så hörs då, tschüssss

Likes

Comments