Hej! Som den periodare jag är så låter jag även bloggen vara något periodiskt. Hela mitt liv är ett periodiskt system. Men! Nu är jag här. Tycker det är ett måste att blicka tillbaka på det föregående året när det blir ett nytt år så här kommer det:

När året började var jag arbetslös, jag och Viktor var osams och jag bodde på Storgatan. Året var lite trögstartat så att säga. Att utläsa från min kamerarulle så hände inte så mycket i början av året utom att jag startade min selfieskola på instagram och löste en jävla massa korsord.

Sen hittade jag mig två jobb och kollegor jag trivdes med. Det var roligt i början att bossa och bygga butik men det rann ut i att dagarna mest bestod av att shoppa snus på ÖoB och att lära sig alla låtar på radion. I januari var jag på min första ölprovning och fick med mig en Laguinitas-tröja hem. Det var kul! Kanske höjdpunkten på hela januari haha.

I februari kom Stina och man fick gosa bästis-bebis. Så sjukt vad hon växt till nu! Är alldeles för dålig på att höra av mig men tänker väldigt mycket på henne.
Jag var till Bydalen ett par dagar och till badhusparken, har bevis på att jag en gång vistas utomhus. Det känns ändå lovande, då kanske det finns en chans att jag kommer göra det under året också.

I mars hände något större än både barn och utomhusvistelse - JAG GJORDE MIG AV MED MIN TJOCKTV! Saknar den än... Men, det var väl det enda rätta. I mars hade jag också den bästa utgången på hela året. Åkte till Åre med Sanna och Eleonore och vi hade så kul och var nöjda och glada hela kvällen. Tror aldrig det hänt att ett gäng förtärt så mycket alkohol som vi gjorde då men ändå aldrig blivit fulla eller borttappade. Fick också hänga med han från Skilda världar haha.

April representerar mitt liv. Mina båda jobb gick i konkurs så jag sökte utbildning istället. Då la även den ned. Det var en pissig tid i mitt liv där mina sparpengar rök rätt fort. Jag tröstshoppade en resa till Sundsvall med boende och mat till mig och Viktor, då körde jag också för första gången längre än till Brunflo haha! La sedan upp en årsbudget baserad på att jag skulle vinna på Bingolotto påskspecial men eftersom jag inte vann så återgick jag till att vara en livshatare.

I maj umgicks jag mycket med Eleonore och hade någon slags peak utseedemässigt kan jag utläsa från alla selfies. Riktigt good looking en stund där i maj. Något roligt jag kommer ihåg från maj är att jag och Julia hade en supermysig kväll i solen, tog en öl på stan och åt på balkongen. Det är med på min to-do list till nästa år också. Sen kom nästa babyboom med Ellas Ninja och syrrans Sebastian. Resten av året är det mycket Ninja i mitt liv! I slutet av maj tog jag min första tripp till Övik och kikade in hur Modo bor. Där var det mysigt.

I juni blev det en del öl med vänner och när jag inte var och drack öl med barnlösa vänner så umgicks jag med barn och deras föräldrar. Mycket gos! Sen kom såklart midsommar. Då var vi i Håkafot och hade askul. Badtunna, öl och mat är nog en bra sammanfattning. Något annat kul från juni var ju definitivt att åka och kolla på alpackor! Fyfan vad jag skrattade. Hade haft det lite tufft och mådde skräp så så tog Klara och mamma med mig som chaufför till munkflohögen. Det var en bra dag. Utöver det jobbade jag en del på Lindex och fick en träningsflipp för en kort stund, gick på yoga och grejer. Haha

I juli fick Viktor ett intresse för cross så vi åkte en del till Stugun. Hade en helg med övernattning och badtunna som var riktigt bra! Gick inte en enda dag på stråket så inga roliga historier därifrån haha. Dock hyrde jag ut min lägenhet i två veckor till början av augusti...

I Augusti åkte jag till dalarna och hälsade på släkten. När jag kom hem hade jag fått tillbaka min lägenhet i kaos. Det finns på min instagram, orkar inte ens prata om det men det var en stor anledning till varför jag senare på året flyttade ut. Allt var förstört av en ung Olivia. Men det vände ändå lite i slutet av Augusti för då åkte jag och Viktor till Italyyy! Bodde i Pisa och besökte Florens och Cinque terre. Bodde på ett jättemysigt hotell och drack mycket vin. Italien blir det någon mer gång när det finns mer tid! Firade också ett år med körkort haha

I september var vi på kräftis hos Therese och Jens. Det kommer jag ihåg för jag har inte varit på så många kräftisar haha. Skaffade även skåp på Shoppis och hade mycket med det samt började på Boendestöd.

I oktober flyttade jag officiellt ihop med Viktor igen och hyrde ut min lägenhet i andrahand. Fyfan för att flytta! Vet också att vi var på kretsloppshuset för det var supermysigt! La också jättemycket pengar på Viktor för att han fyllde år. Så svårt att veta när man ska ge sig när det är någon man kommer på så mycket presenter till!

I november färgade jag håret och jag har aldrig blivit så missnöjd. Hade verkligen peppat men det blev åt helvete. Gick till Style. Är fortfarande svinful i håret men har gett upp ändå pga äckligt vinterhår. Det blev också en del öl. Så mycket mer hände inte.

Sen kom december och det blev lite knäck, uppesittarbingo, panik inför julklappar, Jamtli julmarknad. Ja typ det, som december brukar se ut.

Började med den här listan på nyårsafton. Nu är det kanske inte lika spännande men för min del är det roligt att gå tillbaka och läsa. Bara för att komma ihåg vad man gjort. Nu är det 2018 och jag jobbar bara en vecka till för sen börjar jag på socionomutbildningen. Är livrädd och har studieångest i förväg, men jag har iallafall fått en jättefin dator att plugga på.

Har också börjat renovera hemma. Fyfan vilket jobb det är. Tur jag lever med någon som både är lite bättre än mig och har mer ork.

Idag fyller pappa år så grattis till honom och ha ett bra år allesammans!


I

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja fyfan. Här ligger jag och är arg. Vad är man arg på då? Kan det vara att det är november? Att det snart är jul? Att alla människor är idioter? Att det är skitkallt? Att man inte äger ett badkar? Har man lite pms kanske? Det brukar ju ligga jävligt nära till hands att skylla på när en kvinna är arg. Ja kanske är det en kombination av alltihop. Tanken att man vill skita i allt och bara fara till Bahamas ligger jävligt nära hjärtat mest jämt iallafall

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag varit dålig på bloggfronten... Men såhär är det, man kan vara välja ett antal art hinna med per dag av: vänner, träning, mat, sömn, jobb, jobbsök, städ, disk, tvätt, bloggande, kreativitet och övriga intressen. För mig får det plats typ 3, max 4 av tidigare nämnda alternativ varje dag haha!

Nu har jag dessutom spenderat helgen i Italien, lördag till tisdag var jag i soliga Italien och pratade italenglish med älskade Viktor!

Vi hade ett fantastiskt fint hotell, helt i min smak (tyckte det var sämre tills vi tre dagar in på resan upptäckte A/C 😅)! Kort sammanfattning är att jag vill åka till både Florens och Cinque Terre igen, så himla vackert och så mycket att se!

Då väntar jobb i två dagar till, dop, gymkhana, jobbsök, stresstäd i äcklig lägenhet, gos, tvätt, uppackning... Ja ni vet. Nånstans ska jag försöka sätta igång med träningen igen också men misstänker att det blir en bra start att dansen börjar nästa vecka!

Nu har jag ätit middag efter en dag med jobb som följdes av migrän från helvete och en powernap så det blir fan bara soffhäng ikväll!

Likes

Comments

Hej!

Helgen har varit betydligt bättre än vad idag är. Har ätit god mat, bakat valnötsscones och chokladbollar, grillat, sett film, fått sol, jobbat lite, hängt lite... Ja en bra helg helt enkelt.

Idag sitter jag och söker jobb. Sökt 8st jobb och en kurs. Väntar på samtal från höger och vänster samtidigt som jag inte vet hur jag ens ska ta mig ur soffan nånsin igen. En sån dag men så blandade känslor. Ena sekunden känner jag att jag bara kan skita i allt och ta på mig tjugo jobb och aldrig mer sova eller umgås. Andra sekunden vill jag fly staden, för att tillslut känna att jag inte orkar något alls.

Är så jävla kräkless på att hoppa runt bland jobb och har aldrig varit så förbannad som idag på att socionomutbildningen inte blev av i höst. Vill verkligen bara sätta igång och veta vad fan jag gör om dagarna lite längre än någon vecka i taget.

Behöver en kram och en utlandsresa

Likes

Comments

Har haft tusen funderingar den här veckan. Trist bara att jag inte skriver ned dem för det blir massa attacker mot mig själv när de dyker upp/ja men just det-känslan.

Närmast till hands har jag dock funderingen på träning. Har börjat röra på mig nu, bara för mitt eget välmående och inget annat. Känner dock direkt att man hamnar i någon slags bubbla. När jag inte orkade allt på passet i tisdags kände jag bara att jag antingen skulle ge upp samt den där känslan att "kan inte räkna detta som ett pass, måste träna mer när jag kommer hem för att kompensera". MEN VARFÖR?? Som att jag har en röst som säger åt mig att jag inte duger, att jag är tjock, att det inte är tillräckligt. Det liksom dyker upp så fort jag börjar träna igen. Det är så farligt och där har jag lärt mig att peppa mig själv med "jag gick iallafall hit och jag är med på det jag kan. Det viktiga är att jag gör nånting och att jag inte bara jobbar och sitter i min soffa".

Igår kom jag på mig själv att kolla kalorieinnehållet i middagen. MEN VA? Då gjorde jag annan mat och kollade inte på baksidan. Åt tills jag blev mätt och sket i vilket. Har ändå lärt mig hantera det men jag fick så många tankar på de där ute som kämpar med detta i detta nu. Alla tonåringar som bara ser massa fitspo på instagram och inte känner att de duger. Som inte vågar äta pizza för rädslan att bli fet. Som kollar på sig själva i spegeln och avskyr vad de ser. Jag tycker det är helt sjukt och jag önskar jag kunde hjälpa.

Jag önskar att någon hade funnits där som förebild när jag fick mina ätstörningar. Att någon satt ute på gräsmattan och mulade choklad "för fan vad gott det är". Istället för vänner som pushade att träna, som la ut bilder på sina abs på instagram och som i varje tugga sa "jag borde inte äta det här men jag kanske kan ta en extra joggingtur sen". Det lilla jag försöker göra är att lyfta de i min närhet på andra sätt. Att komma ihåg att visa uppskattning och att faktiskt säga när jag tycker något gott om något och inte bara tänka det eller bli avundsjuk.

Jag är nöjd med mig själv. Jag är nöjd med min kropp som den är. Sen finns det dagar då det känns bättre och sämre men generellt så har jag ändå tanken att jag är så jävla glad att jag har en kropp som fungerar och att jag har mat på bordet varje dag.

Jag blir förbannad och ledsen när jag ser vad många av mina vänner gillar på insta. Det är före/efter bilder. Det är fitspiration-quotes om att man ska pusha sig själv över gränsen och äckliga Katrin Zytomierska som hatar överviktiga människor. Men samtidigt är jag också glad att vi lär oss att se förbi ytan. Att det finns en massa inspiration från bra människor som Stina Wollter och kroppsaktivister som notondietanymore. Jag kan säga att en stor del för mig att ta mig ifrån mitt självhat var att ta bort alla ytliga- samt bantningssidor från mina sociala medier och att börja följa den typen av människor istället.

Jag mår bra med mig själv och önskar alla fick göra det var väl kontentan. Ta hand om er älskade

Likes

Comments

Tips!

Här är min standardfrukost. Billigt och tar tre min att göra. Dessutom bra om man som jag är känslig mot gluten (och eller laktos) och inte vill äta mackor till frukost och fika och kvällsmat. Grahamsgröt med russin och pumpakärnor 👌 nu har jag också två tsk chiafrön i gröten. Försökt att använda det i både gröten och i smoothies för det innehåller mycket omega 3, magnesium och järn som de flesta har brist på. Grahamsgryn finns på typ alla affärer och receptet på gröten finns på baksidan av paketet. Kunde inte blir lättare

Ha en bra tisdag 🌸

Likes

Comments

Det blev munkflohögen i söndags. Vi åkte fel några gånger, sen kom vi rätt. Gick på café och åt sallad, praliner, drack kaffe i tystnaden. Sen tittade vi på alpackor, mitt favoritdjur of all times. Fantastiska djur. Skulle det vara en alpackabonde med i bonde söker fru så söker jag dirr!

Sen blev det kaninvaktande, skitsnack med Eleonore, Tacomys hos Jessica och sleepover med Klara. När det känns som man gjort ingenting alls inser man när man skriver ner det att man faktiskt gjort saker. Det blev en innehållsrik söndag. Hade tänkt träna men det blev inte. Det är väl tanken som räknas?

Idag är det kaos. Kaos överallt, med allt, i hela mig. Det är för mycket nu. Och än är det bara måndag. Dagen började i kaos och kom exakt på sekunden till jobbet. Har varit i en dimma hela dagen, kommer inte ens ihåg arbetsdagen. Efter det har jag städat (mamma kom och stöttade), tvättat, lagat matlådor, snabbtränat, badat och tvättat hår, bäddat rent och panikerat. Stirrat mig blind i kalendern, sedan på bankkontot och repeterat det ett par gånger. Behöver fler timmar på dygnet.

Nu ligger jag i sängen men är inte alls sugen på att sova. Ska lyssna på musik och försöka att inte känns någon stress över att kliva upp imorgon. Ha en bra vecka 🌸

Likes

Comments

Hej!

Började skriva ett inlägg när det äntligen blev fredag. Inte haft tid att skriva klart det för jag har gjort något hela tiden och nu är det söndag (???) varför är söndagar så nära fredagarna men fredagarna så långt bort från söndagarna?

Har träffat vänner, har dansat, ätit glassbuffe, gosat bebis x2, blivit bjuden på grillat och idag tänkte jag att jag skulle kliva upp och vara effektiv men just nu ångrar jag bara att jag satt larm. Är döende trött idag.

Ska försöka ta mig iväg till munkflohögen med mamma idag. Mest för roadtripen och café. Tänkte att jag ska försöka träna lite sen, blir kanske lite hemmaträning bara eller en promenad. Ska försöka att göra nånting iallafall, bara för att hålla rutinen. Dessutom har jag inga pengar denna månad (skäms verkligen över det men så är det ibland) så måste hitta saker att göra som inte kostar pengar.

Nu blir det kaffe innan jag gör något annat. Kaninen ska matas och bilen ska tankas. Sen börjar dagen.

p.s om någon vill komma och tvätta är de varmt välkomna, är klappslut på rena kläder. d.s

Likes

Comments

Jobbar måndag till fredag denna vecka. Varit vimmelvimsig och tröttbjörn varenda dag men snart är veckan slut och snart får jag (förhoppningsvis) provsvar som ger mig något att gå på!

I måndags hemmatränade jag och Ella efter jobbet, det var sjukt jobbigt. Det finns på riktigt inte en vaken muskel kvar i min kropp! I tisdags efter jobbet gick jag, morsan och Ella till campus och tränade med friskis. "Dans fusion" flummigt och konstigt men jobbigt. Träningsvääärk. Igår efter jobbet gick jag, mamma, Ella och Eleonore till surfbukten och var med på yoga. Jag tänker att om en person till hakar på varje gång så har man ju tillslut ett fit jävla kompisgäng. Hahaha närå. Tro inte att jag blivit sjuk nu bara för att jag tränar, vi råkade faktiskt halka in på brunis på vägen hem igår.

Näst sista dagen av jobbvecka och snart är det sovmorgon på riktigt. Gud vad sköönt!

Ha en bra torsdag!

Likes

Comments

En uppdatering kring helgen kommer. Den var fantastisk. Nu vill jag bara säga grattis att du överlevde måndagen, sov gott och här har ni en mysig låt:

Likes

Comments