​Satt och tänkte i bilen för mig själv.
Nu har jag har diabetes i 19 år. Om dryga 20 år, (Kanske mindre) Så har jag inga ben kvar.
Om 10 år kanske. Måste jag göra en levertransplantation.
Om 10 år ung, kommer mina tänder att börja lossna.
Förhoppningsvis lever jag tills jag blir pensionär. Kanske får en stroke innan. Kommer förmodligen vara blind också. Vem vet.
Går på 2 blodtrycksmediciner. Nu är de en tidsfråga när jag får laseroperera ögonen.
Och när folk säger: "Jag skulle vilja lätt ha Diabetes!" De vill ni inte om ni fick veta hur det egentligen är att ha diabetes. Vill ni sitta i rullstol, halvblind/blind? Med en trasig lever och inga tänder kvar?
Diebetes handlar inte bara om att ta en spruta sen är de "klart". Du måste kolla om du tog rätt mängd insulin till maten. Du måste hålla stenkoll på ditt blodsocker. Varje dag. Jag tar prover varje halvtimme, för att veta vad jag har för blodsocker, och om jag måste ta mer insulin, eller äta mer.

De här är min vardag. Mitt blodsocker går som en jävla jojo.

En positiv sak dock: Jag kommer få köpa min nya SSD hårddisk idag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kan börja med att inleda vad diabetes är:

En vanlig folksjukdom, kommer i flera olika former, bla Typ 1, Typ 2, gravitets diabetes (Som kan bli typ 2 sen) LADA, MODY.

Jag har Typ 1, vilket gör att jag MÅSTE ta blodprov minst 8 gånger om dagen (Helst varje timme för mig) Jag MÅSTE ta insulin när jag äter. Annars kan jag dö. Om jag skulle ta för mycket insulin, hamnar jag i en sockerkänning, och börjar krampa.
​Och de va precis de som hände inatt. Så nu har jag bitit sönder min tunga, så den är uppsvälld + att den blöder. Och eftersom alla muskler börjar spänna sig hejvilt (Man krampar och får en blackout), så har jag för jävla ont i kroppen. Spydde gjorde jag också när jag vaknade. Nu börjar migränen komma fram.
Sen kommer rekylen; Då får man för högt blodsocker. Och måste sänka det så man inte blir förgiftad och dör.

Likes

Comments