Eloise Kvist
Eloise Kvist
Instagram @eloisekvist


Höre ni, idag har jag varit sjukt seg. Ville verkligen inte gå upp från sängen i morse och under dagen har jag bara fortsatt vara seg. Har ingen ork eller motivation till att göra någonting. När jag hämtade Emma från skolan klockan 12 så hade jag fortfarande pyjamas på mig. På någon vänster lyckades hon övertala mig att följa med ut på en runda med Wilmer som såklart var jätte skön. Det blev ingen lång runda men ändå bättre än ingen alls. När vi kom tillbaka så kollade jag posten och då hade min Sköna Hem tidning kommit, så jag bestämde mig för att gör lite varm choklad som jag drack medan jag bläddra igenom tidningen. Bredvid mig i soffan hade jag världens mysigaste Wilmer som var nyduschad då han blev ett lerigt monster efter promenaden. Ikväll har jag inga planer mer än att ta de lugnt, kanske kolla någon film med la familia och äta något gott. Sounds good for me.


Likes

Comments


Förberedde de här skålarna innan jag och Emma drog till gymmet. Så skönt att ha något lätt att äta direkt när man kommer hem. De är banan, äpple, blåbär, hallon, nötter och fröer. Och sen tog jag även lite keso till så de blev lite mer mättande. Super gott och enkelt! Innan gymmet körde vi in om apoteket och köpte krämen som jag skulle ha. På gymmet blev de endast en runda på löpbandet. Vi gick och sprang lite tills vi blev uttråkade.

Just nu i skrivande stund så sitter jag i soffan och gottar mig i solen som skiner in i vardagsrummet genom vårt stora skjutparti. Ska snart slita mig här ifrån och gå in och duscha.

Likes

Comments


Godmorgon! Vaknade vid halv 8 idag med härligaste träningsvärken i mage och rygg från passet på gymmet igår. Just nu sitter jag i soffan och kollar på PLL medan jag äter favvo frukosten. Grovmacka med cream cheese, avokado, tomat, flingsalt och citronpeppar. Sen har jag som rutin varje morgon att koka te-vatten och sedan pressa i citron då de är jätte bra för kroppen. Det hjälper tillexempel matsmältningen, stärker immunförsvaret, balanserar pH-nivån, renar huden och mycket mer. Jag dricker även ett glas med hemmagjord apelsin & ingefära juice, samt ett stort glas med vatten.

Har inget speciellt planerat idag mer än att jag måste till apoteket och köpa ny ansiktskräm för min har tagit slut och sen ska jag hämta Emma från skolan vid 12. Snöar gör de idag också så funderar på om man ska ut och ta lite bilder, eller man kanske skulle hasa sig ner till gymmet? Hade ju varit skönt faktiskt..


Likes

Comments

Ja de kanske ser ut som att jag fortfarande har lite jul känsla kvar medan de flesta är taggade på våren, och det kan ju förvisso stämma.. Det snöade faktiskt idag så jag tycker att det är helt okej att ha lite jul stämning kvar. Vi hade saffran kvar från julbaket i December så jag och mamma bestämde oss för att baka vår traditionella Saffranskrans igen som är så gudomligt god! Jag skriver receptet nedan, tycker verkligen att ni ska testa.


Saffranskrans med vanilj

10-12 bitar

50 g smör eller margrin

1 påse saffran à 0,5 g

2 dl mjölk

15 g färsk jäst för söta degar á 50 g

1/2 dl kvarg, 10%

1/2 dl strösocker

1 krm salt

5-6 dl vetemjöl

Fyllning

75 g smör eller margarin

1/2 dl strösocker

1-2 tsk vaniljsocker

Till pensling

ägg

pärlsocker


1. Smält matfettet. Stöt saffranet med en morte-lstöt eller kavel på påsen. Rör ner saffranet i det smälta smöret. Tillsätt mjölken och värm tills ca 37°C. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om. Tillsätt kvarg, socker och salt rör om. Arbeta ner nästan alla vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Täck den med en bakduk och låte jäsa 30-45 minuter.

3. Rör matfettet, socker och vaniljsocker smidigt till fyllningen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form ca 24 cm med löstagbar kant.

4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda igenom den med ev. resten av mjölet.

5 .Kavla ut till en kaka ca 25 x 50 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen och skär ca 4 cm breda bitar. Lägg dem i formen med snitt ytan upp. Täck med en bakduk och låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 °C.

6. Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.

7. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Låt kallna på galler övertäckt med bakduk.

Likes

Comments

Mest lästa

Nouw Magazine