Länge sedan nu, men nu jäklar har det varit mycket på gång!


La aldrig ut någon inlägg om avresan men det är ok för det var verkligen inte sådär jättespännande. Vi var en grupp på 14 svenskar som satt på ett plan i 8,5h, så ni förstår kanske varför det inte rullade in någon fartfylld och spännande uppdatering. Däremot fick jag några fina bilder på mina söta kompisar när vi hade landat och väntade på bussen. <3

Däremot har vi alltså varit på Soft Landing Camp i två dagar nu! Det har varit sjukt spännande att träffa folk från Finland, Norge, Danmark, Italien och Tyskland som alla ska på utbytesår! Vi bor i flygplatshotellet i Newark, som ligger i New Jersey. Under de senaste två dagarna har vi besökt New York City (more specifically Manhattan) vilket har varit helt jäkla galet. Denna del av New York City är på riktigt en helt fylld med liv och spänning runt varje hörn.


Första dagen in the city var riktigt häftig alltså. Vi åkte in till Grand Central Terminal och käkade lite lunch, samtidigt som alla gick runt och flippade ut över att så sjukt många serier och filmer spelats in här (host, Madagaskar). Jag, Rakel och Källa begav oss till Shake Shack och det var definitivt inte ett misstag. Kan vara bland det godaste jag ätit i hela mitt liv.

Efter Grand Central åkte vi på en härlig bussresa med en riktigt gosig guide som berättade massor med sjukt viktiga och intressanta saker om Manhattan, typ hur man hittar på gatorna (förvånansvärt enkelt????) och hur ofantligt dyrt det är om man vill bo på Fifth Avenue med utsikt över Central Park.


Efter denna busstur gick vi då av i Central Park, vilken på riktigt var en av de bästa platserna jag varit på i hela mitt liv. Även fast det var så sjukt varmt att man ville lägga sig på marken och dö så var det definitivt värt det.

Efter Central Park såg vi massor med roliga saker när vi var påväg till Greenwich Village. The Village var ett väldigt fint område som även är extremt dyrt att bo i. Folk som Mark Twain och Edgar Allen Poe är kända för att ha bott där, och det är ju lite fräsigt. Vi såg även ett hörn där massa människor stod och tog kort på ett specifikt hus, och vi förstod inte just då varför, men sedan slog det oss - det är huset från "Friends". Har aldrig sett en människa så lycklig som jag såg Rakel just då (<3). Efter detta var det inte jättemycket mer vi gjorde, utan vi hade mycket fritid. Jag och Rakel vandrade runt i Times Square och tog oss även bort till Rockefeller Center, dock gick vi aldrig upp (men det kommer!). Kort därefter var det dags att åka tillbaka till hotellet, och alla gick och la sig så fort vi kom hem.


Allt som allt en riktigt fin dag <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 143 readers

Likes

Comments

Äntligen blev det dags för förmodligen den läskigaste delen av alla förberedelser - ambassaden. Eftersom jag bor ganska långt bort från Stockholm så åkte jag och min mamma ner och bodde på hotell den 16de, för att sedan åka till Ambassaden till 08:00 på morgonen den 17de. Först var det är kö utomhus, och sedan en liten security check och sedan fortsatt väntan inne. Väl därinne började jag prata med Leopold och Alice som även dem åker med Explorius, samt en tjej som skulle åka med en annan organisation. Det var jätteskönt eftersom jag tror att vi alla var ganska nervösa! Men allt gick bra för oss alla och som tur nog fick vi våra visum godkända!

När allt var klart gick jag, Leopold och Alice vidare och träffade Källa, Cissi, Emelie och Sara. Vi gick och åt på Flames och delade våra tankar och förväntningar om året. Det var verkligen jätteskönt att träffa andra studenter som förstår sitsen man själv sitter i! Sedan gick vi vidare runt i Stockholm och kikade runt, och sen köpte vi glass (vilket var sjuuuukt välbehövligt). Tyvärr fick vi lov att säga hejdå och jag tog någon timme senare bussen hem till Dalarna igen. Allt som allt var det en väldigt lyckad tripp till Stockholm, och nu är det bara några få papper kvar som måste skannas och sedan är det dags! 24 dagar kvar nu! ✈️

  • 408 readers

Likes

Comments

Den 10:de mars (dagen efter min födelsedag) när jag satt kvar i skolan med två kompisar märkte jag att jag hade ett missat samtal från ett 08:nummer. Vanligtvis brukar jag ignorera dem, men fick en stark känsla i hela kroppen att det kanske kanske hade något med Explorius att göra. Innan jag ens hann söka up numret så ringde de tillbaka, och precis som jag hade trott så var det Explorius. De berättade att jag hade fått min placering, och med gråten i halsen skrattade jag rätt ut och berättade för mina vänner.


Äntligen äntligen ÄNTLIGEN händer det! Det känns helt galet, har väntat så otroligt länge på detta och det känns nästan lite overkligt nu när jag väl fått veta det. Jag har blivit placerad i Cedar Park, som en ganska medelstor stad i centrala Texas, vid gränsen till Austin. Jag ska bo i en familj med en mamma, en pappa och en 13-årig dotter som ska börja High School samtidigt som mig. De har två hundar och en katt, och bor i en stad som är ungefär lika stor som den jag bor i nu. Jag ska gå på Round Rock High School, där det går runt 3000 elever. Det känns helt galet, eftersom jag för tillfället går på en väldigt liten gymnasieskola. Mitt avresedatum är den 12 augusti, alltså är det idag 134 dagar tills jag lämnar svensk mark i 10 månader. Helt galet.


Jag är så så så nöjd med min placering, även fast jag har haft mina doubts om Texas. Jag tror det kommer bli jättebra ändå. Nu är det bara att proppa dessa 134 dagar med massa roligheter! ♡

  • 505 readers

Likes

Comments

För ett par dagar sedan fick jag detta välbehövliga mejl! Har alltså blivit godkänd av CETUSA, och letandet efter en värdfamilj har börjat! Måste bara fixa några små saker på min ansökan som missat, och förnya mitt pass, men sen är ALLT klart (äntligen)! Nervositeten har verkligen börjat ta fart nu, och jag hoppas att placeringen kommer bli bra och passa mig, annars blir det nog ett ganska jobbigt läge. Håller tummarna! ♡

  • 508 readers

Likes

Comments

Hejsan!


I mitten av nian tänkte jag att det kanske skulle vara roligt att åka på ett High School-år i USA. Att åka iväg har alltså inte varit något jag planerat i flera år, utan något som jag bara funderat på i en någorlunda kort tid. Såhär långt har det gått jättebra. Jag har varit på en intervju, skrivit min anmälan (som nu är i USA!), gjort ett engelskaprov samt träffat flera studenter i Stockholm som ska åka iväg med Explorius 17/18. Processen hittills har varit riktigt rolig, och jag är hur taggad som helst.


Anyways, uppdateringar kommer nog inte flöda in då jag fortfarande väntar på en placering, but until then, ha det fint!

  • 513 readers

Likes

Comments