Slängde ihop en 10 minuters pizza, då man inte alltid har tid att starta från grunden och lägga alldeles för mycket kraft i köket när vardagen är fullspäckat med annat. Pizzan innehåller följande ingredienser:

-ICA's Pizzadegsbotten (färdig, rekommenderas starkt! Innehåller: se nedan )

  • 3 1/2 dl iskallt vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olja
  • 1/2 msk salt
  • 10 dl mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 600 g)


-1 pack tomatsås som jag kryddade med salt, peppar, basilika och lite oregano .
-Hackade rökt kalkonskinka (valfritt hur många gram, funkar även med kyckling, köttfärs, skinka, kebab etc.)
-hackade champinjoner (valfritt hur många)
-spenat (valfritt hur mycket)
-toppade med Mozzarella/prästost

IN I UGNEN CA 10-15 MINUTER PÅ 225 GRADER.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ingredienser

Antal portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör/olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 Morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pack färsk spenat
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 9 lasagneplattor
  • Mozzarella



Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök, vitlök och morötter, fräs dem mjuka i smör eller olivolja i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning. Tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré och kryddorna. Låt såsen koka ca 5 minuter. Vispa utmjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll sedan i resten av mjölken och därefter låter du det koka upp under lätt vispning. Låt såsen koka ca 3-4 min så smakerna blandar ihop sig. Varva köttfärssås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form, mellan alla lager fördelar du bitar av mozzarella eller annan ost som ni gillar samt spenat. Avsluta med att topp lasagnen med ost och spenat. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Likes

Comments

En heldag i Köpenhamn!

Jag och Almen vaknade tidigt och tog bilen ner till Malmö, tog sedan tåget över till Köpenhamn och där har vi vandrat runt hela dagen.

Min sammanfattning av dagen: WOW.
Verkligen 10/10 poäng dag, har ätit så min mage höll på att spricka och mina ben värker av all vandring till höger och vänster, trots allt detta känns det som att vi enbart har hunnit se en liten liten del av staden?

Vi gick igenom Köpenhamns mest kända shoppinggata Ströget, för min del kändes det som att gatan aldrig hade ett slut. Där hittar du allt från budget till lyx, från Vero Moda till Hermès. Något jag måste tillägga... är du en chokladälskare? (precis som jag) måste du gå till Hotel Chocolat som finns i slutet på gatan. Det var knappast svårt att övertala Almen att gå in dit, då han är tio gånger värre än mig när det kommer till choklad. Bäst av allt? Smakprov på olika chokladsorter som serveras vid ingång och utgång, hur bra?!

Fick dock inte med mig några bilder därifrån då det var fullspäckat med folk. Med det sagt.. På återseende Köpenhamn!

Likes

Comments

Ingredienser

  • 1/2 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 paprikor
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • (Valfritt om man vill göra egen deg, jag gjorde med fulkorn, kommentera nedan vid vilja av recept. )
  • Färsk filodeg- Mataffär
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 förp mozzarella (ca 125 g)
  • Toppa med purjolök

    Valfri sallad vid sidan. (se på bilden)

    Så här gör du

    Bra att veta när du ändrar antalet portioner

    Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
    1. 1. Sätt ugnen på 225°C.
      2. Skala lök och vitlök, skär rödlöken och paprikan i tärningar.
      3. Hacka persilja och skölj kikärterna.
      4. Stek rödlöken i olivolja i en stekpanna tills det får färg och har mjuknat. Riv vitlöken och strö på kryddorna, smaka av med salt och peppar och vinäger. Låt det koka ihop några minuter. Blanda sedan in kikärterna och paprikan.
      5. Smörj en pajform med lite olivolja, lägg filoarken eller degen du själv bakat i pajformen.
      6. Fördela grönsakerna på degen.
      7. Vispa upp ägg och mjölk, och häll blandningen över grönsakerna och avsluta med att smula över mozzarella.
      8. Sätt in pajen i nedre delen av ugnen och låt den grädda i ca 25 minuter.

Likes

Comments

​Mixa med nötter du gillar och torkade frukter! 

Gör så här: 

Hacka allt och lägg det i en bunke tillsammans med 1/2 dl linfrön, 1/2 dl havregryn, 1/2 dl sesamfrön, 1/2 dl chiafrön och 1/2 dl psyiliumfrön. 

Tillsätt lite honung och 1 ägg. 

Lägg bakplåtspapper på en plåt och in i ungen ca 10 minuter på 200 grader. 

Likes

Comments

​Mitt namn är Elma Bibic, född i Lidköping men bosatt i Ängelholm. Bor tillsammans med min man Almen Bibic som spelar hockey. 

Just nu jobbar jag inom Detaljhandel, MQ i Ängelholm och har ett stort intresse för service/försäljning, handel och administration, mode/textil och ska inom kort starta min utbildning på Smart Styling Training- stylingträning och materiallära. 

Jag studerar även Ämneslärarprogrammet och har riktat mig in på två ämnen samt, utbildad lärarassistent i övrigt. 

Jag jobbar även som Vikariat inom skolor och har elever mellan 1-16 år. 

Övrig tid lägger jag på träning och kost. 
Träningen är baserat på vad min man till träningsfreak lägger upp till mig. 

Kosten är en del av min passion där jag i tidig ålder började smaksätta min egna mat och göra mina egna recept. Jag har innan gått kurser inom restaurang (1 år) och intresset har ökat än mer sedan dess. Därav tänkte jag ta del av mina egna visioner av hälsosam, vardaglig mat och goda bakelser. 

Likes

Comments

1 paketchoklad tårtbottnar (3 st)

2 st portioner marsankräm
2 dl vispgrädde
Frysta bär

  • Chokladkräm
  • 100 gram mörk choklad
  • 100 gram Toblerone
  • 2.5 dl vispgrädde

Täck tårtan med vispgrädde och Granera med Chokladsorter vid egen smak och vilja!

Likes

Comments