Från Idaho till Texas, från Texas till Florida, Från Florida till Texas.

Jag har verkligen varit med om en hel del under mitt frånvarande här. För att göra en alldeles för lång historia kort kan man säga att jag tog ett sjukt svår och jobbigt beslut då jag valde att byta ut mitt liv i Idaho för nya äventyr i Texas. Processen var ganska lång men när den väl kom igång på riktigt gick det snabbt, bara på några dagar var jag förflyttad till Texas. Anledningen till detta var mitt lilla town där jag bodde, på 300 människor vilket var mycket annorlunda för mig och resulterade i att jag kände att jag behövde mer att se under mitt år. För övrigt älskade jag familjen där och älskar familjen här. Slut pratat om de. Jag spenderade en vecka i Florida under jul med mina underbara släkting, jag känner nu att det var ett bra beslut för mig att komma bort från allting ett tag. Jag hade även blivit med bjuden att fira jul med min nuvarande familj i Michagan men känner att det hade blivit för mycket för mig på samma gång.

Jag har extremt mycket bilder som jag kan posta lite då och då. känn er välkomna att ställa frågor om ni har några :) Idag har jag varit i USA i cirka 175 dagar och har cirka 150 to go, det är en helt sjuk känsla.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan, längesen var det sedan jag bloggade... såg nyss att mina läsare sjunkit från 300 läsare till 10. Mycket händer på samma gång samtidigt som man inte är i skolan vill ta vara på tiden eller helt enkelt ta sig tid till att repa sig för ännu en skol-vecka. Det har till och gått för lång tid för att komma ihåg vad jag gjort alla dessa dagar.

som jag kommer ihåg har jag iaf

- Varit på homecomingdate och homecoming dans.

-Åkt fyrhjuling i berg av mald majs.

-Flyttat kossor med med min brorsa och han kompis.

-Haft brasa/lägereld med kåmpisar.

-Ridit.

-Haft min födelsedag vilket inkluderade (mat, film, volleyboll match som för övrigt vart min bästa, baka med en kompis + film igen, avslutade kvällen med lite basket med killarna i skolan.

-Följde med min kompis till kyrkan i 10min för att sedan gå hem till en tjej och laga mat med några från kyrkan.

-Varit i twin falls några gånger (superglad att ross öppna förra veckan, dock tråkigt att jag inte kunde handla något pga för mycket folk.

Det var lite utav vad jag har haft för mig dom senaste veckorna. Hösten är här med solen skiner ändå alltid under dagarna. Nu är det bara två veckor till basketen börjar.


Just nu är bilder tyvärr ur funktion..... :( ska dock försöka posta dom lite senare, ciao

Likes

Comments

Somsagt mycket svårt att uppdatera i veckan men här får ni lite matbilder

Likes

Comments

Wow, helt sjukt hur denna vecka gått som ett stenkast! Har inte haft en minut över till att bara sitta. Mitt schema ser ut såhär

Us historia
Matte
Djur kunskap (bästa läraren!!!!)
Engelska
30min lunch? (Sjukt stressig iaf)
Världshistoria (låter sjukt konstigt på svenska vilket de alla gör)
Företagsekonomi
Physologi
End

Alla dagar ser precis likadana ut. Man har alla dina valda ämnen varje dag. De alla lektioner är endast 40 minuter och kolla på schemat Ella som hatar historia valde till världshistoria?? Vad har hänt. Lektionerna nr 1,5 och 7 har jag en lärare som jag gillar väldigt mycket och även i djurkunskap!!! Matte lektionerna är super svåra, det är inte mycket jag förstår men jobbar på det. Läraren är proper typisk mattelärare. Engelska läraren är sjuk i huvet och så är lektionerna också.. Han ser ut som en enorm kanin, då han är stor med överbett, för kort överläpp och tuggar tuggummi med hela munnen (öppen) samtidigt som man hör hur salivet pressas ut ur tuggummit och in i igen. Engelska lektionerna är svåra och han ger inte tydliga instruktioner om läxor osv. Min andra lärare förklara att man kan jobba hur hårt som helst men ändå inte få bra betyg i engelska klassen. Betygen baseras på poäng som blir till bokstäver, samma som i Sverige förutan att poängen för allt i stort sätt räknas ihop. (Alltså inte bara poäng för proven) Du kan få poäng/avdrag för att skriv ditt namn i rätt hörn, gjort din läxa, tagit med bokskydd till dina böcker, glömt material för lektionen i skåpet osv osv. Som tex imorgon då har vi ett prov på regler, information och brandsäkerhet. Vi får använda anteckningarna på de och om man lämnar in ett papper på frågor om brandsäkerhet på lektion så är det värt 25 poäng i den klassen. Jag fick 64/70 på mitt prov, då vi ändå fick använda anteckningar (man fick 2 poäng för varje svar)

Tisdag: Första dagen. Vofflor till frukost vilket man äter/får i skolan. Chicken Nuggets till lunch. (Har tyvärr glömt min mobil i skåpet varje lunch, då jag ville fota). Kommer inte ihåg så mycket av dagen men dagen avslutades med en vollyboll match och vinst. Sedan en svår engelska som höll mig vaken ett tag..

Onsdag: Andra dagen i skolan, äggröra och bröd till frukost. Minns inte så mycket av den heller även om det var igår... Gick till fel lektion en gång vilket gjorde att jag blev sen till matten, klockan hann ringa när jag hade 2 steg till kvar till klassrummet och han står utanför och ser till att alla kommer in och ser att jag har 2 steg kvar men pekar på klockan och skakar på huvet. Jag ler lite och "fnissar lite stelt" men märkte sedan att han var heeelt serriös. Lämnar in min engelska läxa och har skrivit på 2 st papper istället för baksidan vilket egentligen skulle slutat med minus poäng men han var snäll pga av att det var min första gång.? Snäll? Vollyboll träning. Juuuste godaste lunchen bön enchelada suuuuper gott. Smaka inte bönor dock.

Torsdag: Bytte ut min publishing lektion till världshistoria. Prat med rektor och mattelärare och fick dom till att få använda min svenska matteboken på lektionerna (boken ni använder nu) vilket var väldigt nödvändigt och skönt. Matteord på engelska är inte min grej då jag aldrig hört dom osv osv. Svårt var det iaf. Jag blev iaf supernöjd för Jag vill ändå hålla upp matten vilket jag även tycker är ganska kul och självklart lite svårt ;))) volleyboll match vi vann, jag spelade en bra match och gjorde poäng tredje gången gillt :))

Fredag: provet, som sagt 64/70
Engelska glosor tror jag hade rätt på alla förutom en då felet var ett e istället för a eller nått sånt. Lunch från baren. Bytte ut 2 klasser som jag kanske ska ta nästa termin (världshistoria och ekonomi - till Welding och pe/idrott). Sedan tog vi bilen till en borta fotbollsmatch, vi förlora tyvärr för första gången :( kul ändå för många var där.


Det jag tycker är skönt är att man slipper raster och väntan vilken gör dagen snabbare (7 ämnen per dag är mycket men man håller upp minnet när man har de varje dag) klockan ringer, alla springer ut ur klassrummet, ingen övertid här heller. Hämtar sina böcker, 2min efter ringer klockan igen och lektionen börjar. Mycket effektivt. Hatar dock luncherna på 30 min.. Står i en kö, slänger i sig maten och går upp till skåpet (jag och en annan tjej i min klass sitter alltid kvar sist av alla 60 elever 😆). De har inge vatten till måltiderna endast mjölk så jag tar med mig en vattenflaska och fyller på i fontänerna runt i skolan. Till sist, de har inga knivar till måltiderna?!?!? Det är sked och gaffel som gäller.

De andra luncherna såg bättre ut om jag ska vara ärlig! Mina inlägg skrivs nu mer på bussen till och från volleyboll matcher

Kom på att jag skulle fota då jag redan hade ätit halva lunchen

Likes

Comments

Fullt upp, kommer troligtvis bli helguppdateringar framöver.

Extremt ful bild på oss första skoldagen

Likes

Comments

Likes

Comments

En månad har gått, känns konstigt. Hej på er iaf. Usel uppdatering, jag vet. 33 dagar har varit borta från Sverige, 10 camp och 23 dagar i Idaho.

Dag 29,30 kommer jag inte ihåg vad jag har gjort.. Antar att jag ridit, badat, spelat volleyboll, ätit, eftersom det är ungefär det som är mitt liv här. Vi har även hunnit skaffat hund valp, vilket ni säkert inte missat. Samma dag sov en kompis till Mattie över, vi sov i vardagsrummet och det var första gången hon spenderade en natt borta. Spelade inte volleyboll matchen där på då jag inte kände mig så bra. Det var en spännande match men som slutade med förlust. Efter matcherna åker man tillsammans och äter på tex donken.  Igår tror jag var bästa dagen hittills :) Började med att kolla på volleyboll träning för kände mig fortfarande inte till 100% efter det åkte vi hem och jag sov 2 timmar, vi bakade brownies, bästa rid turen, gick hem för att duscha inför fotboll matchen, skötte cafeterian vilket vi alltid gör på på fotbolls matcher. Sen fick jag träffa lite gamla vänner som nu hade flyttat ifrån området, de var super trevliga! vi var ett tjejgäng som gick till restaurangen och åt sedan skulle vi tydligen göra "tp" vilket menas toilet papier. Vilket är att linda toalett papper runt andras trägårdar?... Så vi åkte runt 7 tjejer på en fyrhjuling i mörker och gjorde "tp". När vi skildes åt så satt jag, mattie och en annan tjej på fotbollsplanen och chillade lite, kolla lite stjärnor. Nu är hösten här och det tog endast 2 dagar från sommar till höst.

Likes

Comments

Hello, Dagen började med att Mattie väckte mig rätt tidigt då jag hade glömt att vi skulle åka till twin falls och fixa lite skolsaker, min telefon, äta lunch osv. Att fixa min telefon gick inge vidare tyvärr :(( alternativen är nu att köpa en ny telefon htc eller liknande vilket jag helst inte vill göra men isf måste jag köpa en ny iPhone eller helt enkelt bara använda wi-fi... Aja vi får väll helt enkelt vänta och se. Dagen fortsatte med volleyboll, konstigt nog kom de upp med en helt ny, super komplicerad rotation som de vill och vi ska använda på matchen imorgon vilket kommer bli klurigt eller helt enkelt kaos

Likes

Comments

Jag gjorde lite Swedish pancakes till frukost i baren, glömde fota.. :( red, åt, kolla film med min värde brorsa vilket jag även gjorde igår :)) Jango och Forrestgump blev det! Sorry för kort uppdatering men är super trött, klockan är 00.20 och jag har vollyboll träning imorgon. På tisdag får jag vara med och spela riktig match pga att en är skadad.. Blir lite intressant men ska försöka hänga med så gott det går.

Likes

Comments