Vi började med gå fel, manen läste en bokstav fel och plötsligt var vi utanför lekterapin. Tur nog han vi precis i tid till rätt avdelning.

Ultraljudet började med att jag fick upprepa mitt personnummer fem gånger eftersom sköterskan inte hörde vad jag sa, pg av att jag är så hes. Direkt såg vi hjärtat slå så fint och jag drog en lättnads suck för en stund.

Lilla bebisen låg väldigt dåligt och var svårt att se alla viktiga organen. Efter en lång stund blev hjärtat godkänt, fötter och händer såg också fina ut.

Är så glad över ha moderkakan i framvägg denna gång. Jag hade nästan redan misstänkt det eftersom jag känner bebis nästan dagligen. Med Tuva blev det flera svängar in på både gynakuten och förlossningen. Hoppas vi slipper det nu.

Jag var helt övertygad om att det skulle bli en pojke men verkar bli en till flicka. Blir det en flicka är det superbra för både plånbok och miljö att slippa köpa nytt. Något nytt kanske vi köper, men första året kommer Tuvas gamla kläder användas.

Likes

Comments

Halva tiden har gått. Jag börjar äntligen må fantastiskt. Mitt illamående är nästan helt borta, och är piggare än förut. Enda jag kan klaga över är foglossning, som vanligt.

Jag känner lilla bebisen mer för varje dag och njuter till fullo. Efter Tuva först visade sig vara tillväxthämnad och vart sjuk precis efter födseln känns inget så självklart längre. Jag oroar mig nog mer än sist eftersom jag vet att "det" händer även oss.
Tuva klarade sig ju, men kan man verkligen vinna varje gång? En del av mig är livrädd, en annan del försöker ta det med ro. För om något skulle hända skulle man nog istället sörja att man inte tog vara på tiden mer.

Sist var jag orolig för plötsligt spädbarnsdöd, nu är jag ännu mer orolig. Vi funderar på köpa andningslarm denna gång för slippa fundera på om bebisen andas eller inte. Just andningen är extra läskig, jag ser fortfarande bilder av Tuva i min famn som hostar, maskinerna som tjuter och hur hon blir blå.

En del av mig vill få in tuva på förskolan snart efter flytten, andra delen ber mig vänta för minska smittorisken och ge dom en chans att knyta an med varandra.

Likes

Comments

Ni som följt mig ett tag kan knappast missat min besatthet av vagnar. Vi är inne på andra donkeyn nu och jag älskar sidokorgen men är inte helt övertygad ändå.  Jag älskar sidokorgen, varukorgen och att den är så stilren. Helt ärligt har vi använt den fåtal gånger sen vi köpte den. Vi använder sällan vagn nu eftersom vi åker bil om vi ska handla eller tar emmaljungan om vi ska till förskolan, läkaren eller likande.

Jag är så kluven i om vi ska sälja och behålla. Säljer vi behöver vi ändå köpa en annan syskonvagn eftersom jag kommer vara hemma själv största delen med barnen och vill kunna shoppa, kunna gå och veckohandla.

Varje gång jag bestämt mig för sälja donkeyn ser jag en och påminns om hur mycket jag trånat efter den tidigare. Jag ska bara njuta lite till, sen lär den nog komma ut på försäljning.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många bärsjalar vi haft till Tuva. Vi har sålt av en hel del förutom första sjalen och den hon fick i dopgåva. Men självklart är förrådet påväg att fyllas på.

Vävda sjalar är dyra, men andrahandsvärdet är ännu bättre. En barnvagn förlorar stor del av värdet direkt. En sjal får man nästan alltid igen pengarna som spenderats. En begagnad sjal är ofta att föredra framför ny eftersom dom är mjukare och lättare att knyta med.

Idag fick vi hem två packet med sjalar. En ringsjal och en kortare vävd. Den korta sjalen kommer nog bli perfekt i sommar med lilla bebisen.

Likes

Comments

Både jag och T har åkt på höstblåsor nu efter ett par veckor med förkylningar. Tuva var bara dålig ett par dagar. Jag var varit krasslig rätt länge nu. Senaste veckan har jag spytt tiotal gånger pg av hostan. I soffan, ur bilen och självklart toan också.

Nu är hostan nästan över, men har riktigt ont i halsen och tappat rösten. Så trist, bara längtar kunna sjunga med Tuvis, skälla på katten, och bara kunna föra ett normalt samtal.

Nu kryper vi strax ner i sängen, så trött efter denna dag.

Likes

Comments

View tracker

Graviditet

Klockan är bara tolv och jag är redan trött. Jag vaknade åtta i morse och var pigg för en gångs skull. Tuva sov vidare ända till nio.

Nu har vi precis lunchat med storasyster och lilla Maya. Varit sugen på fetaostsallad i flera dagar nu. Behöver jag ens berätta hur gott det var?

Likes

Comments

Jag slutar aldrig förvånas över mänskligheten. Inte heller av människor som inte kan stå för det dom skrivit.

Ikväll fick jag en kommentar om våran
familjesituation igen. Sist jag fick det var det när jag och K blev ett par, när vi flyttade ihop.

Varför, varför kan man inte bara låta bli kommentera vissa saker? Varför kan man inte glädjas över andras lycka, eller åtminstone visa respekt?

Man behöver inte gilla alla, man behöver inte gilla allas äktenskap och barn. Men att kommentera något om det här, offentligt känns inte okej.

Ingen, absolut ingen har med vart vi bor, barnen, våran flytt, eller graviditeten att göra.

Ska vi verkligen begränsa oss för andras skulle? Ska vi bo kvar i Stockholm för att göra andra nöjda? Skicka in en ansökan om få göra sen abort för andra blir "upprörda"?

Jag förstår att det kan vara känsligt, helt ärligt. Jag förstår att det gör ont, men för eran egen skull. Släpp allt och gå vidare.

Jag, vi är lyckliga nu.

​Eftersom jag valde radera Kommentaren, så kort och gott. Nej, T och bebisen kommer INTE bli kusiner. 

Likes

Comments

Det händer så mycket just nu i våran vardag. Varit en månad av stress, oro och andra otrevligheter.

Ikväll fick vi däremot ett väldigt bra besked! Snart kan vi pusta ut, snart vänder det och vi är så lättade. Ett under att jag inte blivit gråhårig på kuppen av all stress senaste tiden.

Idag var vi en sväng i Sörmland, så mysigt och fint där. Åkte för första gången på E20 från Stockholm!

Minns så väl första gången någonsin jag åkte där. Då var det snöstorm och becksvart. Jag och min dåvarande skämtade stelt mellan tårarna. På väggen bakom oss låg Tuva i en kuvös full med sladdar. Så läskigt!

En dag lär vi lämna Stockholm, det känns skrämmande på något vis. Här är ju barnen säkra om dom blir sjuka, här finns det BIVA, det finns mängder med grymma barnläkare som jobbar dygnet runt. Bor vi tex i Nyköping finns knappt inget. Akuten och hänvisning om kontakta vårdcentralen istället. Usch, jag ryser.. Redan innan vi flyttade hit fick jag ju bekräftat att sjukvården var i världsklass här, sen fick ju Tuva en ruskig infektion efter en katt bitit henne. Vi spenderade hela natten på akuten. Mängder av undersökningar gjordes gång på gång, sen fick vi åka hem, efter någon dag blev hon febrig, kissade inte och helt slapp.. In till akuten igen och inlagda.

Stockholm har både sina för och nackdelar. Det är stort, finns så många gamla minnen som skaver, en hel del ångest och rädsla över att T och lillen också kanske skulle hamla så fel som jag gjorde.. Rädsla över fel umgänge, över allt som kan gå fel.

På så vis känns landet tryggare, landet där allting är lugnt och bra. Självklart finns det "fel" folk där med, men ärligt talat så spårade inte mina tidigare tonår ur förs jag förälskade mig i Stockholm.

Nog pratat om det, nu ska vi göra oss i ordning för natten.

Ett par veckor gammal bild, magen växer så det knakar och kliar! Börjat känna lillen nu, så mysigt och läskigt på samma gång.

Likes

Comments

Vilken kris i morse! K mådde väldigt dålig inatt så vi alla tre sov dåligt. Vi vaknade vid fem vaknade vi första gången, sen vid nio steg vi upp helt och upptäckte att vällingen nästan var slut. Tur nog fick vi ihop till en flaska.

Nu är vällingförådet påfyllt och alla är nöjda!

Likes

Comments

Graviditen går så snabbt! Känns som vi nyss plussade, som vi nyss berättade för familjen. Samtidigt känns det som tiden går så långsamt.

Idag gick vi in i vecka 16.
Mitt illamående är något bättre, men istället är jag galet hungrig. Skulle kunna äta precis vad och hur mycket som helst.

Helst av allt skulle jag vilja äta risgrynsgröt, julbord eller nudelwook.

Ska bli så mysigt och få köra denna med två små barn sen!

Likes

Comments