Hej! Nu var det 2 dagar sen jag kom fram till Stillwater och jag har haft en fantastisk första stund!

Flygresan hit gick trots flygrädsla helt ok, min ångest la dig nästan direkt efter vi hade lyft. Mitt byte på Newark gick också mycket bra och pga att mitt första flyg var 2 timmar sent behövde vi bara vänta 3 timmar på flygplatsen istället för 5.

Väl framme på flygplatsen i Minneapolis stod min familj och väntade på mig med svenska flaggor och en välkomnings-skylt i högsta hugg. Inte nog med det utan även två av mina släckningar som bor i Minnesota kom för att hälsa mig välkommen och gav mig en påse med presenter.

Vi åkte hem och det första jag gjorde var att gå och lägga mig eftersom jag inte sov på planet och därmed hade varit vaken i ca 24 timmar. Jag måste medge att första kvällen hade jag lite hemlängtan, som förmodligen till mesta dels bestod av det faktum att jag var förvirrad och trött, för nu känner jag ingen hemlängtan längre.

Min familj är jättetrevlig och jag känner mig redan mycket bekväm vid dem. Jag har två synskon, en syster på 15 och en bror på 17, som båda går på samma skola som jag och är jättetrevliga. Mina föräldrar har ett eget heminspektionföretag och mamman är även involverad i en organisation som går ut på att även de fattigare ungdomarna i samhället ska ha råd med att testa olika sporter och instrument. Jag har även två hundar, en är en pudel blandat med cockerspaniel, han heter Herbie och älskar alla. Den andra är en chiwawa som heter Lulu och är rädd för alla utom de i familjen, men hon har börjat vänja sig med mig också.

Igår var vi på mig high school och kollade runt lite, de höll på med tryouts för det amerikanska fotbollslaget och för tjej tennis. Jag kan inte vänta tills jag själv börjar där den 28 Augusti! Vi var även en snabb sväng på Starbucks och en mataffär, samt träffade några grannar i min ålder.

Nu måste jag gå och göra mig iordning för snart ska jag och mina syskon till Mall of America, som ligger i närheten Minnesota och är en av USA största köpcentrum.

Likes

Comments

Hej! Eftersom att detta är första inlägget på jag gör tänkte jag passa på att skriva lite snabb information om mitt kommande år. Jag kommer imorgon (14 Augusti) åka upp till Stockholm för att sova en natt på Arlanda, för att sedan invänta planet som tar mig till Newark (New Jersey). Efter det kommer jag ta nästa plan till Minnesota, där jag då ska vara det kommande året.

Jag åker med en organisation som heter Rotary och känner mig väldigt trygg i att mitt år blir bra i deras händer. Jag fick min värdfamilj för lite mindre än en vecka sen (vilket är lite senare än vanligt), detta beror dock på att processen för att få bli värdfamilj är lite längre i USA än den är i Sverige. Jag tycker att min värdfamilj verkar helt underbar. De gillar att röra på sig mycket, har två hundra och två barn på 15 och 17 år. Som det ser ut nu hade jag inte kunnat vara mer nöjd.

Hursom, eftersom att jag drar till Stockholm imorgon var jag tvungen att packa klart idag, väskan har en övervikt på ca 5 kg, men ändå känns det som om jag inte har med mig tillräckligt...men man kan ju alltid köpa mer väl framme! Så just det problemet är ju lätt att lösa. Det störta problemet just nu är flygresan och att ta farväl av familjen. Det kommer självklart att bli jobbigt att vinka hejdå till familjen där på flygplatsen, men samtidigt vet jag att det kommer vara där när jag kommer tillbaka och att de bara är ett telefonsamtal bort. Tack vare dagens teknik slipper jag iallafall att skicka flygpost en gång i veckan. Jag har redan sagt hejdå till alla mina vänner också och önskat dem ett fantastiskt år och sagt att vi ses snart igen.

Men så var det ju det där med flygresan... Jag har alltid tyckt att det är jobbigt att flyga och att ångesten kommer sig smygande när man sitter och väntar på planet. Starten är det värsta, men när jag väl gråtit färdigt över den brukar det gå bra (så läge det inte blir för mycket turbulens). Så jag är rätt säker på att jag klara av det och gör jag inte det, så gör jag det ändå för jag är en envis liten varelsen. Jag kommer förmodligen skriva mer när jag kommit fram, men nu: en god nattsömn inför resan (om jag lyckas få någon).

Likes

Comments