Hej alla fina, hur mår ni?

Jag mår sådär, har många bollar i huvudet som vanligt. Först och främst håller jag på att försöka hitta ett nytt boende här i Stockholm då mitt nuvarande kontakt tar slut sista april. Har varit och kollat på några alternativ. Var och kollade på ett jätte fint rum men fick det tyvärr inte, töntig som jag är grät jag några tårar. haha Men äsch, bara att fortsätta leta. Håller för övrigt också på att försöka få ihop mitt examensarbete. Svårt att hålla fokus på den biten just nu, så lär bli mycket stress i slutet om jag känner mig själv. Det är väl typ de som händer. Puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag har hela jag varit svartvit. Allt jag filmat, skapat eller fotograferat har resulterat i svartvit. Bara en sån dag helt enkelt.

Är inne i någon djup period som jag hoppas kan ta slut snart. Känns som om den pågått alldeles för länge nu. Det gör ont där inne och jag är utmattad av stress. Utåt är jag glad och visar inte ens för mina nära&kära hur högt pulsen slår. Men ibland känns det som om luften håller på att ta slut inom mig. Jag är inte olycklig, jag är bara väldigt utmattad och djup som person.

Likes

Comments

Ikväll ligger jag i sängen, andas och lyssnar på härlig musik. Känns oerhört skönt att veta att jag snart ligger och snarkar mot kudden. Jag är sliten och min kropp är utmattad. Imorgon ringer mitt alarm klockan 6 och efter det väntas några veckor med friskluft. Just vad lilla jag behöver. För kan inte ens tänka klart i nuläget.

Jag är en individ som gillar högt tempo, men ibland kraschar även min kropp. Hoppas ni har en fin kväll. Puss

Likes

Comments

Kan inte riktigt förstå att det är sista dagen på praktiken idag. 6 månader av ren lycka.

Praktiken är den tiden som har varit allra viktigast för mig under min skoltid och det är en av de störta anledningarna till varför jag just sökte denna utbildningen. Känns helt jävla sjukt att den nu är över och att jag hunnit växa 10cm under denna tiden. Både inombords och runt midjan (skämt på sista)... Men skulle dock inte bli förvånad så mycket som jag sitter framför datorn. haha Lämnar verkligen Stockholm med blandade känslor nu för några veckor i Småland för att avsluta min kurs inom egenföretagande. Men ser också väldigt mycket fram emot att få komma upp till Stockholm igen när kursen är klar och fortsätta bygga kontakter och börja assistera fotografer. Men först och främst.. examensarbetet. Med vem, vad eller hur jag kommer jobba är fortfarande under process och därför kommer jag inte vilja avslöja något förrän jag börjat jobba med det till 100%.

Jag är så förbannat stolt över mig själv att jag vågade bita en tugga av NYC och jag ens ifrån början vågade skicka iväg ett mejl till en av mina förebilder inom modebranschen. Vem hade anat att just lilla jag skulle lägga flera månaders tid på att planera att göra min praktik i the big apple som jag sen tonåren drömt om att få turista i (men aldrig tänk att jobba eller bo i, haha). Sitter och gråter just nu för att jag inte ens kan beskriva känslan över min upplevelse där. Har verkligen öppnat så många ögon inom livet och branschen. Efter tre fantastiska månader av praktiken anlände jag skeptiskt till Stockholm utan någon ny plats att fylla resterande månader med. Skolan fixade en plats åt mig på en fotobutik, men jag vägrade. OMG kände jag, sätter jag min fot där kommer mina kunskaper bromsas. Gav inte upp och efter mänger av mejl till olika fotografer lyckades jag komma på en intervju på Mjuklyx! Studion man enbart pratat om men aldrig ens vågat tänka tanken på att besöka (för att de sitter så förbannat coola fotografer här). Här har jag spenderat mina sista tid som deras studio manger och assisterat några olika fotografer. Något som också betytt väldigt mycket för mig är personerna som sitter här, trots att vi är "konkurrenter" så hjälps alla åt. Känns liksom som om att man kommer hem om ni förstår hur jag menar? Är verkligen så tacksam över alla fina människor jag träffat under min resa av praktiken. Är så hungrig på vad branschen mer har att erbjuda och vill nu bara ha mer av den stora kakan. Med andra ord, jag har hittat hem.

För övrigt mitt bland alla känslor som vill jag bara meddela till er som missat att fotoskolan Gamleby, alltså skolan jag går på kommer läggas ner. De blev nekade ett nytt uppstart för andra året i rad och antar därför att skolan helt och hållet inte kommer finnas kvar...

Nu knyter jag skorna, slänger sopporna och stänger igen datorn för idag. För nu börjar nästa kapitel.

PussLikes

Comments

Har verkligen inte bloggat sen jag kom tillbaka till Sverige, varför? Det är ingen som vet. Inte ens jag. Men fick där emot en chock när jag var inne här på bloggen och kollade runt lite bland alla inlägg osv. Vad i tusan, i flera av mina inlägg visar statistiken att det är över 1000 människor, individer, kottar kalla de vad du vill som varit inne och läst. Vad i hela friden kommer ni ifrån?! Superduper kul! En tanke slog mig och det är att försöka starta igång bloggen igen med en Q/A (frågestund för er som inte vet hehe). Vad säger ni om det? Gissar på att några av er är nyfika om vad som sker in my lifePuss&KramLikes

Comments

Jag vet inte vad som hände, men gick från att vilja bli Sveriges nästa största bloggare till att inte vilja bli någonting. Antingen har jag blivit för trygg med i vem jag är, då det här med att bloggen ibland bara varit en sorts fasad. En fasad till att vara någonting jag vill vara, men egentligen inte är. Nu menar jag inte att jag varit fejk här på bloggen, men för mig själv har jag byggt upp något under flera år. Längtan efter att bli någon, men jag är ingen. Jag är bara Ellinor, en helt vanlig människa som drömmer om att få jobba som fotograf. Jag är nöjd med att vara Ellinor. Jag kommer aldrig bli Sveriges största bloggare med tusentals följare eller miljoner, jag kommer alltid vara jag.

Dagen innan jag lyfte från New York hem till Sverige igen hade jag tillsammans med min handledare en diskussion om livet och hans ord fick ner mig på jorden. Har tagit ett tag för mig att ta in det han sa och jobba med det. Men efter det har jag känt mig mycket lugnare inombords. För övrigt, ni läste rätt. Jag är tillbaka i Sverige och har varit den sen snart 6 veckor tillbaka. Saknar New York för varje dag som går. Jag vill hem! Men har satt upp ett mål, men det är inget jag kommer avslöja här. Tänkte att jag gör som sist, släpper allt och bara drar. Det har blivit lite utav min grej, haha.

Nu, år 2017. Asså ni fattar inte hur jävla redo jag är för nya dagar att ta ann. Lämnar 2016 med en lättnad inombords och är oerhört redo för att ta för mig av ett nytt år. Tror att jag kommer växa ännu mer som person detta året med ett megakliv. Nu mina vänner, nu lyfter vi!


Likes

Comments

Hej och välkommen till mitt rum här i New York! Kände att det var dags för mig att dela med mig av om hur jag bor. Vet att jag många av er varit väldigt nyfikna och äntligen får ni ert inlägg. Det är kanske inte direkt något "drömrum" men äsch, vad gör det?! Jag trivs, det är ljust, högt i tak och sover väldigt gott om nätterna. Puss

Likes

Comments

På riktigt, jag skämtar inte om hur sliten jag var igår efter långa dagar av plåtningar och sen utgång på lördagen. Kom hem klockan nio på morgonen och sov typ 12h efter det. Insåg inte hur jävla bakis jag var igår förrän idag när jag är mer utvilad. Haha Men helt klart värt efter helgens äventyr. Lyckades ta mig ut på kvällen för att köpa sushi och lite annat gott. Perfekt när man är bakis och vill ha något att tugga på när man kollar på youtube.

Likes

Comments

Det finns bara en sak jag önskar mig just nu och de är detta tracksuit from JRF. Perfekt julklapp till mig om någon känner att ni vill ge mig något. Brukar inte vara den som faller för rosa plagg, men asså OMG! Älskar sammet och krossat sammet är bara to die for. Hade dött ännu mer av lycka om de vore i marinblått. Fatta vad mys att gosa runt i denna nu under höst/vintern. 

Likes

Comments