Helg är människans bästa uppfinning. Eller överenskommelse kanske. Att veta redan på onsdagskvällen att snart slipper du ekvationer, linking worlds och analyser under två dagar. Den vetskapen får mig att fortsätta i alla fall.

Sedan ogillar jag inte vardagar, snarare tvärt om. Men man måste få vila, ha ett mål, veta att det tar slut.

Det är ju fredag idag. Hade förhör på franska glosor som jag inte pluggade till, men nu känner jag liksom att vi tar nya tag nästa vecka istället. Det är ju helg nu

Likes

Comments

HUR FINA??

Likes

Comments

I fredags efter skolan hade jag och Julia vår standard-fika! I en och en halv timme snackade vi om allt och ingenting tills latten blivit kall.
Också har jag gått runt bland pumpor och köpt några att ungsrosta men också några som bara är prydnad. Bockar av min höst-lista som jag skrev för prick ett år sedan när jag bodde i Kenya. Skrev ner sådant jag saknade med hösten i Sverige och har nästan hunnit bocka av alla punkter. Ni vet, ta årets sista dopp, hänga upp ljusbelysning i rummet, köpa doftljus och fixa pumpor.

Likes

Comments

Jag försöker blanda mellan att promenera i skogsbackar och anmäla mig till WOD:s innehållande 100 cleans och pull-ups. Jag tänker att båda behövs för att fylla olika funktioner.

Ville bara dela med mig av det, att ibland är det bästa en kan göra att rota fram reflexvästen och traska runt bland hundägare och pensionärer, och ibland lockar det mer att trängas bland skivstänger som är vita av magnesium.

Likes

Comments

Ser ni hur fantastiskt fint detta är? Jag fattar knappt. Såhär såg det alltså ut imorse när jag väntade på ett 20 minuter försenat tåg. Det gjorde liksom ingenting att det var sent för då kunde jag stå och stirra på detta ännu längre.

Likes

Comments

Klockan är 20 och det är mörkt ute. Alltså kolsvart, sådär så att om det inte funnits gatulampor hade man inte ens sett konturer på träd eller ett hus utan gått rakt in i det.

Men jag gillar det, det känns okej just nu. Jag har carpat det sista av september och känner att trots att det inte går att carpa höst i närheten av samma sätt som det med sommar så har jag gjort mitt bästa.

Igår tillexempel, hade jag studiedag! Jag stekte veganska bananpannkakor till brunch och tog sedan årets sista dopp. Jag tänker liksom inte förneka att det var iskallt och att jag hade ont i halsen hela kvällen sedan, men jag är väldigt glad att jag gjorde det. Tog vara på lite sol, fast det var 29 september. Och jag var faktiskt inte ensam vid sjön, för det var två andra människor som även dem badade, och en hund.

På kvällen mötte jag upp Tea och Vicki. Efter några incidenter, bland annat att Tea glömde sin plånbok på bussen och sprang efter flera kilometer men inte hann, så hamnade vi på Ystad-tåget och åt vår middag där. Sushi på tåget kanske inte var vad vi menade med "sushimys och idol" men ibland duger plan B.

Och idag hörni, gjorde jag något som verkligen fick mig att känna att jag lever. Jag sprang en mil på 50 minuter genom Malmö med några tusen andra. Malmö höstmil, jag gillar dig!

Likes

Comments

Jag tror nog det, att var jag än hamnar kommer Malmö alltid betyda något. Det kommer alltid vara den stad jag kan utan och innan, den stad jag alltid kan komma tillbaka till.

Likes

Comments

Det kanske bästa med hela hösten är att fika. Att lägga pengar på en chai-latte och sitta med den på ett cafè i flera timmar och bara prata. Prata om att för några månader sedan var ni ute, badade, gick långa promenader, reste Skåne runt med sommarkortet, var ute och grillade till midnatt och var fria, och nu sitter ni här kl 16 och vill inte ens gå ut då det är för kallt.

Jag gjorde precis det, fikade och pratade med Abrar och Julia om sommaren häromdagen. Ibland är det fint att prata om kontrasterna. Att längta och prata om sådant som är över nu. Jag tror att fika kommer bli min höstaktivitet. Och det är faktiskt fint.

Likes

Comments