Förra året i början av december såg mitt liv ut såhär. Jag besteg berg, rullade i lera i en skog och gick luciatåg i 20 graders värme på svenska ambassaden. Då kunde jag sakna snö och kyla, ljusslingor på folks balkonger, julkalendern och lussekatter. Jag bestämde att nästa år ska jag maxa julen. Nästa år ska jag pynta och spela julmusik och baka och gå på marknader.

Det där nästa år är alltså nu. Och jag har ju faktiskt bakat, haft första adventsbrunch och ska gå på julmarknad. Men det känns inte som det borde i december.

Och kanske är det bara så, att människor alltid drömmer ouppnåeligt.

Likes

Comments

Hej och välkommen till mitt liv! Eller ja, två dagar ur det:

Jag har åkt tåg och promenerat. Om jag inte går en liten stund på morgonen eller dagen, när det är ljust, överlever jag fan inte. Det har jag insett.

Sedan har jag provat lite kläder. Provat alltså, inte köpt.
Vill shoppa. Vill spara pengar. Vill spendera. Vill konsumera. Vill låta bli. Vill sälja alla mina kläder och leva minimalistiskt. Det går lite upp och ner det där.

Har sett solsidan!!!!!! Bästa filmen jag sett ju typ. Älskar solsidan. Ni måste se

Och sedan har jag tränat. Skrivit anställningsavtal, jobbat, fikat, pluggat(okej nej det har jag faktiskt inte), kollat på julkalendern, satt upp adventsljus. Lite sånt

Likes

Comments

Har promenerat runt på morgonen och vaknat medan solen gått från rött till gult. Suttit i fönsterkarmen i skolan och skrattat tills magen gjort ont. Tagit selfies på skoltoaletten. Tränat. Ätit veggieburger på surf shack. Umgåtts med vicki och niki som vi brukade göra förut.

FINT

Likes

Comments

- Att ingenting någonsin blir som en tänkt sig. Det spelar ingen roll hur mycket en försöker strukturera, planera, tänka, förbereda och drömma. Det kommer aldrig bli som det var tänkt.

- Att det är så mycket mer värt att gå hem lite tidigare från en fest och kunna tvätta bort smink, borsta tänderna och lägga sig i sin egna säng istället för att stanna den där extra timmen. Det blir liksom inte roligare för att man stannar lite längre, tvärt om.

- Att det alltid är värt att testa, oavsett om det handlar om att våga flytta utomlands, klippa av sig håret eller söka ett jobb. Det kommer alltid någonting utav det, om det så bara är lördom.


- Att bada i hav eller sjöar så ofta som möjligt, det är befriande. Pool funkar väl i och för sig också, som i Kenya när jag och Ellen hade som mål att bada minst en gång varje dag och höll det!

- Att böcker är bland det bästa som finns och kanske det jag lär mig mest av.

-Att en aldrig ångrar ett träningspass. Träning är faktiskt alltid en bra idé.

- Att ta vara på sommaren. Det är då jag lever, mår bra, skapar minnen. Sommaren måste faktiskt tas vara på, och jag tycker att jag är bra på det.

- Att göra skoluppgifter i tid. Gärna för tidigt, och lämna in flera veckor innan det måste lämnas in.

- Att resa så ofta jag har möjlighet. Kan bo i tält eller vandrarhem och äta typ baguette till alla måltider. Bara jag får upptäcka nya platser. Andas utomlands-luft.

- Att fota allt, även om det inte känns värt att dokumentera just då. Det är värt att se tillbaka på minnen, som hjärnan till och med hade glömt om det inte vore för bilderna.

- Att allt som har med utseende och yta är skittråkigt.

- Att det är viktigt att upprätthålla kompis-relationer. Jag glömmer bort det ibland, tar folk för givet. Tänker att de man hade förr finns kvar för alltid.

- Att Håkan Hellströms musik finns där någonstans, även om jag inte lyssnar på ett halvår så vet jag att det är enkelt att ta upp spotify ibland, när det behövs.

- Att det är coolt att göra saker en inte vågar.

- Att tåg alltid är en bättre idé än buss.

Likes

Comments

OKEJ HÖRRNI!!!!!

Här kommer världens bästa frukost-tips. Jag åt brunch på pom & flora både igår och i lördags, och skulle gärna börja varje morgon prick där.

Troligtvis har ni alla redan sett bilder från Pom & Flora all over instagram men här får ni se några fler!

Likes

Comments

Det har varit så välbehövligt att hänga med Kenya-gänget igen, på svensk mark.

Det finns ju faktiskt inga som känner mig så bra som dom. Ingen annan har sett mig i så många olika situationer och ur så många sidor. Tänk att vi har gråtit och skrikit tillsammans, skrattat tills vi fått träningsvärk i magen, delat sex personer på ett två-mannatält, kissat bredvid varandra i skogen, spenderat tio timmar tillsammans i en buss, delat kläder, hemligheter, smink, mat och liv ihop.

Igår tog vi långpromenad i Djursholm då Maja visade oss alla skolor hon gått på, alla gamla kompisars hus, alla minnen. Sedan åkte vi Roslagsbanan till Stureplan och åt sushi.

Och sen!!! Åkte vi till grönan!!!! Det var så.jävla.kallt men så kul! Vi gick spökhus och köade i timmar, spenderade pengar på lyckohjul (som stannade ett nummer från det jag hade varje gång) och köpte sötpotatispommes.

Och sedan i morse lämnade Maja sitt eget hem kl 10 för att hinna med båten till Gotland. När hon gick hade hon några order: ”bädda inte sängarna efter er, diska inte och städa inte! Jag fixar allt sånt när jag kommer hem.”
Så det första vi gjorde när hon gått var att ta fram dammsugare och golvmopp och storstäda hela nedervåningen. Inte mer än rätt.

Vi andra lämnade en timma senare och tog oss in till stan. Vi kramades hejdå och skickade folk till Söderköping och Göteborg medan jag gick ensam till ett café och köpte smoothie-bowl.

GOTT!!

Och sedan gick jag ut på lite upptäcksfärd själv innan det blev mörkt. Älskar ju Stockholm

Likes

Comments