Denna vecka har jag varit hemma och jobbat på bokföringsbyrån där jag sommarjobbade. Jag jobbade måndag-torsdag och på fredagen tog jag ledigt och åkte till Umeå på en kort visit. Det var i all fall roligt att få vara hemma lite och träffa alla som man inte sett på länge!

Denna helg har jag bara tagit det lugnt. Lördagen bestod av utedag där vi städade upp på gården. Rocky fick också vara med, vilket resulterade i att det tog lite längre när han bara ville ha uppmärksamhet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fredagen började med presentation i forskning och undersökningsmetodik, därefter jobbade vi med inlämningsuppgifterna till statistikkursen. När jag kom hem fick jag inte gå någonstans för Otto, för han hade någon överraskning han ville visa via facetime. När vi skulle facetima så dök han istället upp utanför dörren. Bästa överraskningen. På kvällen gick vi in till centrum, och sen åt vi gott. Han åkte dock dagen efter, så det blev en kortvisit i Åbo för honom.

På lördagen åkte jag och Ida till skolan och planerade vårt prosemi som vi ska göra i höst. Vi kom en bra bit på vägen, så nu är det bara att börja på teoridelen. Lördagskvällen blev en chillkväll hemma hos mig. Ida kom hit och vi gjorde nachos och pratade om allt möjligt, och senare kom några till över på en kort visit.

Idag ska jag bara ta det lugnt, och inte göra någonting som har med skolan att göra. Har så fruktansvärd nackspärr så kan inte röra på huvudet utan att det tar hur sjukt som helst.

Likes

Comments

Nu är verkligen hösten här, alla träd skiftar i olika färger och löv yr omkring överallt. Hösten är egentligen en ganska så fin månad, trots att det blir kyligare och mörkare. Men det är ganska mysigt när man får tända ljus och ha det bekvämt inomhus när det blåser och är kallt ute.

Nu är det tredje veckoslutet i rad som jag åkt upp till pampas. Tredje och sista gången för en kort tid framöver. Har främst åkt hem för att hjälpa till hemma, men nu börjar det snart bli klart för i år vilket är ganska skönt. Denna vecka har bestått av skola, gym, sitz och jobb. Det har varit en ganska så lugn vecka, vilket är bra, för kommande vecka kommer bli ganska så fullspäckad känns det som.

Likes

Comments

I helgen var jag som sagt hem till Österbotten. Lördagskvällen spenderades på brahegården. Åkte dit tillsammans med Otto för det var företaget som han sommarjobbade på som firade 25 år. Utöver lördagen så gjorde jag inte så mycket speciellt, jag jobbade mest hela helgen. Jag åkte tillbaks till Åbo först på måndagskvällen, så jag kunde hjälpa till lite mera därhemma.

Tisdagen bestod av en kort skoldag och onsdagen hade vi ingenting på schemat, så vi åkte till Pargas och golfa. Riktigt roligt var det!

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka i Åbo och skolan har kickat igång igen. Åkte ner i Söndags me bil, lyckades fastna på en kamera trots att navigatorn varnade mej om den, lyckat. När jag kom fram städade jag lägenheten och packade upp, innan jag åkte till Prisma och storhandlade.

På måndagen började skolan på ett nytt ställe. Träffade upp Ida innan och gick runt lite innan det var dags för intro till hösten. Efter skolan åkte jag på bodycombat och senare på kvällen till en åbåt med Ida och några av hennes vänner. Den här veckan består inte alls av så mkt skola. Igår hade vi bara information om prosemi, och idag och torsdagen har vi ingen skola alls. På fredagen har vi endast en lektion, och efter den åker jag direkt upp till Österbotten.

Nu ska jag börja göra mat och senare ikväll blir det back to school

Likes

Comments

Den här sommaren har verkligen gått sjukt snabbt. Har nästan inte gjort något annat än jobbat, vilket är ju bra iofs. För någon vecka sedan var det full rulle med att fixa till min mammas 50-årsdag. Vi överraskade henne med brunch till frukost helgen före hennes födelsedag och gav en av hennes presenter åt henne.

Den här veckan är det min sista lediga vecka innan studierna drar igång på nytt. Ser verkligen framemot att få åka ner till Åbo igen, dock blir det lite ledsamt när både Jessica och Julina är på utbyte hela höstterminen. Har själv börjat fundera på dedär med utbyte, men tror att det är en aningen försent för min del att börja fundera på det nu. Om jag skulle ha åkt så skulle jag definitivt åkt till Tyskland, dels för att förbättra min tyska och dels för att det är ett så fint land.

Likes

Comments

Sommarens väder har ju inte varit helt perfekt så att säga. Därför måste man verkligen ta vara på de dagar som är soliga å varma. Nu har jag haft ledigt från bokföringsbyrån i två veckor, men har hoppat in på Nordautomation istället. Från och med nästa vecka öppnar bokföringen igen, och då jobbar jag säkerligen ända tills skolan börjar, om det inte blir några ändringar i planerna.

I helgen var det iallafall marknad här i Kristinestad, vilket för det mesta brukar vara den roligaste helgen här på sommaren. På lördagen förfestade vi hos Julia, innan vi tog taxi in till stan. När vi hade köpt biljetterna åkte vi vidare till Julina på förfest. Lyckad kväll men synd att den var över så snabbt.

Nu under sommaren har det också varit väldigt mycket släktingar som har kommit till Finland för att hälsa på. Från världens alla håll typ. Alltid roligt att få hälsa på sina släktingar. På bilden är vår syssling från Seattle, såå liten och söt! Vågade knappt röra honom haha

Likes

Comments

​I helgen firades min systers och Jukkas förlovning. Kvällen blev helt lyckad och det var perfekt väder för en trädgårdsfest! Pappa och dom andra hade byggt ihop ett dansgolv och paketbilen användes som dj-bås, så senare mot kvällen blev det ganska livat!

Likes

Comments

I helgen åkte vi över till Stockholm på en kort visit och firade Rickards student i förskott. De har först sitt utspring på tisdag, men eftersom ingen hade möjlighet att åka då på den riktiga dagen, så åkte vi nu över veckoslutet istället.

Likes

Comments

I helgen var det skolavslutningen som firades. På dagen åkte vi och firade min kusin som hade tagit studenten, och när vi kom hem började jag göra mig i ordning inför kvällen. Kvällen spenderades i hemkommunen med bästa umgänget.

Likes

Comments