Header

Tisdagen åkte jag ju till Vasa med Siimon, Sara och Heidi som jag skrev i senaste inlägget. Vi gick runt där i butiker och kom hem med två tröjor, ett armband och någon ögonbryns pomade. Resten av kvällen var jag med Siimon vid hans och sov också där.

Onsdagen var jag med Siimon hela dagen. Var på en skogspromenad bland annat och sen åkte jag hem till natten.

Idag vaknade jag runt klockan 10 och steg upp och gjorde frukost. Låg i soffan någon timme och tittade på tv innan jag åkte med mamma först till Fäboda på en promenad, en snabb visit vid Pörkenäs och sen och hälsa på mommo. Där krattade vi någon timme och sen åkte vi hem.

När vi kom hem färgade jag mitt hår och nu har jag bara legat i sängen och tittat på youtube. Ha en fortsatt bra torsdagskväll! Godnatt på er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godmorgon på er! Spenderade min helg med Siimon vid hans och kom hem under söndagskvällen. Igår runt klockan halv 10 väckte mamma mig och då åkte vi till mommo&moffas en sväng. Efteråt gick vi i några affärer och kom hem med hårfärg, två nya inredningskuddar som är såå mysiga och lite annat. Vi åt på rolls på vägen hem och när jag kom hem fick jag som uppgift att fixa upp skohyllan som vi hade köpt.

Resten av eftermiddagen/kvällen tittade jag på film med mamma och bara tog det lugnt.

Nu är det tisdag och jag vaknade nyss. Ska åka i duschen och ställa mig och sen blir jag hämtad. Jag ska till Vasa med Siimon och några vänner. Hoppas ni får en fin tisdag!

Likes

Comments

​Skrev ju mitt inlägg "Det är okej att inte vara okej" för nästan en vecka sen. Men när jag skrev inlägget kändes det som om jag inte ville fördjupa mig i detaljerna, ville bara ha det sagt. Så jag skrev inlägget med en väldig hast och skrev bara de största detaljerna.

http://nouw.com/ellinornordlund/det-ar-okej-att-inte-vara-okej-27301017

Under denna kväll när mamma fick höra allt som hände åkte vi tillbaka mot lektionsrummet, men när vi var påväg dit mötte vi hen utomhus eftersom hen varit ute i kylan och letat efter mig. Mamma frågade vad hen höll på med och fick svaret "Ja vad håller ni på med? Nu ska ni komma in i till pianorummet och då ska du få höra på din dotter hur dålig hon är". 

Vi kom in till rummet tillbaka och jag satte mig vid pianot och spelade samma stycke jag spelat innan och tårarna bara rann på mig. Jag minns att när mamma kom in i rummet så sa hen åt mamma med uttrycket "Sätt dig ner vackra mamman och lyssna på hur dålig hon är".

Under kvällen rev hen också sönder mina notpapper, förhör och prov (som jag dessutom fått fullpoäng i).

En sak som jag också glömde nämna var att under hela tiden satt det en pojke med oss som också skulle ha pianolektion och fick bevittna allt som hen gjorde åt mig. 

Mamma sa åt mig att "nu åker vi härifrån, Elli" och då började hen gråta och blev helt hysterisk och sa att vi skulle synas nästa vecka en viss tid. Men mamma sa såklart att vi aldrig kommer att komma till henne igen och då åkte vi.

​Hen var inte på stället på någon månad eftersom hen fick vård men minns känslan när jag gick i korridoren en tid senare och var påväg till min pianolektion. Jag gick och tittade ner på min telefon och när jag tittade upp gick hen i korridoren mot mig. Tror inte hen fick syn på mig men jag vände om och sprang och låste in mig på en toalett i närheten. Vågade inte ta mig ut på en stund utan bara satt där och grät, hade sånt trauma efter hen. Jag var så rädd att hen skulle skada mig igen, och hade fått det i tankarna att nästa gång kommer hen att skada mig fysiskt. Efter många minuter som jag bara satt och grät på toaletten sprang jag ut. 

Efter det så fick jag inte längre vara ensam på stället. Blev förd in av en av mina föräldrar till teorin, från teorin till lektionen av teoriläraren och sen hämtad av någon förälder från lektionsrummet. En gång när jag var med mamma kom hen igen och ropade åt oss att vi ska komma en viss tid tillbaka till hen. Då kom hen äckligt nära mamma, med hennes ansikte tryckt mot min mammas.

Efter allt som hände då så har allt som hon sagt och en massa annan skit snurrat runt i mitt huvud. Men där började allt. Jag var 12 år när jag blev deprimerad och jag kämpar för att komma från det men går inte ännu för jag mår inte bra. Visst, jag har haft hjälp av kuratorer och psykologer men när jag åker till något sånt ställe så känns det ännu värre för mig. För då börjar jag tänka att "det är verkligen något fel på mig" när jag är där. Så jag mår bättre av att "bara få vara". 

Såklart har jag fått fler konsekvenser av det. Har sådan prestationsångest hela tiden att jag måste vara bra och bli nöjd med allt och när jag inte blir det så kan hela dagen vara förstörd. I början hade jag också svårt att lita på någon eftersom jag var rädd att de skulle såra mig som hen sårade mig. Men det har jag inte lika svårt med längre. 

Men jag har accepterat att må såhär nu, känns som det ska vara såhär eftersom jag nästan alltid mått såhär som jag minns. Minns knappt hur det var innan det hände. Minns att jag inte hade problem med mig själv och mina tankar. Men någon dag så kommer jag må bra, bara inte ännu. Jag har tid på mig att börja må bra och kämpa, och jag tänker inte hålla det som en hemlighet mera. Man ska inte skämmas över att man mår dåligt. Alla människor mår dåligt någon gång.

Likes

Comments

Igår började som sagt mitt höstlov med dansträning och sen åkte jag till Framnäs och tittade på film. Resten av kvällen var jag med Siimon och en liten stund med Sara.

Vaknade runt halv 10 imorse och tittade på filmen Southpaw tillsammans med frukost. Efter maten ställde jag mig och åkte till Siimons. Nu har vi varit till Kokkola på lite ärenden och på Nystedts "öppet hus". Nu sitter jag och väntar på att Siimon ska duscha klart och sen får jag se vad som händer ikväll. Hoppas ni får en fin lördagskväll! 💙

Likes

Comments

Gårkvällen spenderades med mamma här hemma och tittade bland annat på klassikern Dirty Dancing och sen somnade jag redan halv 9.

Steg upp halv 6 imorse och åkte i duschen och började vid Lindex klockan 8. Dagen gick ganska snabbt och lyxade även till det med Subway till lunch idag och nu har jag höstlov! Har bara hunnit vara hemma en stund men nu ska jag byta om till träningskläderna och ombyteskläder för nu står träningar på schemat först! Sen åker jag och umgås med älskling. Ha en skön fredagskväll!

Likes

Comments

Sen i måndags då jag bloggade om min vardag så har jag för det mesta varit på LiA så har inte gjort så mycket sen på dagarna förutom att bara tagit det lugnt. Igår var jag med Siimon men annars bara varit hemma.

Är så himla tacksam över alla fina kommentarer angående mitt inlägg "Det är okej att inte vara okej" som jag publicerade i tisdags. Och så många som verkligen tagit sig tid och läst det! Tack så mycket! 😘 Jag kommer att publicera ett till inlägg angående den kvällen inom kort tid eftersom jag inte skrev vissa saker där eftersom jag både glömde bort saker och jag var trött när jag skrev inlägget så kände att det blev lite flummigt.

Imorgon ska jag sista dagen på LiA och sen har jag höstlov hela nästa vecka så det kommer att bli skönt med lite ledigt och att bara få ta det lugnt en vecka. Men nu ska jag och ta ut en kaka ur ugnen haha och sen äta den och titta på någon serie. Ha det bra så hörs vi! 💙

Likes

Comments

Detta inlägg har jag velat skriva i årtal. På gamla bloggar har jag skrivit det klart men aldrig vågat publicera det, men nu ska jag berätta om det. Det som jag nästan har blivit nertystad för att inte prata om, men jag vill skriva ut det för det har hänt mig och jag har rätt att berätta om det. En sak jag måste tänka på är att alla kan läsa det så jag tänker inte nämna namn eller plats men allt har hänt påriktigt.

Som några kanske vet, så har jag spelat piano i cirka 7år när jag var mindre. När jag var 11 år blev jag trakasserad av min pianolärare, jag var så liten och det har verkligen påverkat mig.

Det var en februarikväll och jag skulle ha min pianolektion, och jag satt utanför lektionsrummet och väntade. När min pianolärare kom ut genom dörren och skulle ta emot mig så såg jag direkt att något var fel. Personen såg annorlunda ut och stämningen hade aldrig känts likadan. Plötsligt började hen ropa åt mig om något som jag inte förstod och fick reda på sen att det inte ens hade något med mig att göra, minns att det handlade om några tider men förstod ingenting.

Jag satte mig ner på pianostolen efter att hen sagt åt mig att sätta mig. Jag var förvirrad efter att hen ropat åt mig om något som jag inte förstod men satte mig ner iallafall och försökte ta det lugnt, minns att jag redan då hade en orolig känsla i kroppen.

Då började hen påpeka mitt utséende om att jag inte ska se ut som jag gör och att jag inte duger till. Hen påpekade att jag inte fick använda smycken när jag var så liten tyckte hen (bar örhängen och ett halsband) och allt möjligt nervärderande fick jag höra och verkligen inte i en vanlig samtalston, utan hen skrek ut allt. Fick höra att jag var jättedålig, omusikalisk och så vidare fast jag verkligen varit duktig. Jag gillade verkligen det jag höll på med då. Allt nervärderandet höll på i 10 minuter och jag bara grät.

Sen fortsatte det med att hen tvingade mig att ringa min pianolärare som jag hade innan och fråga utav henne varför jag är så dålig. "Hej, de e Ellinor Nordlund, varför är jag så dålig och varför har du inte lärt mig att spela bättre piano?" Vad skulle man svara på ett sånt samtal? Fick dock inget svar eftersom hen höll i telefonen vid mitt öra och så fort jag fått sagt det hen tvingat mig att säga så tryckte hen av samtalet.

Då tog hen fram ett papper och en penna. Sen började frågorna. Hen frågade en massa info om min familj och familjemedlemmar som jag sedan var tvungen att skriva ner. Födelsedatum på alla i familjen, hela namnet, telefonnumror, åldrar, var mamma&pappa studerat och var de bott som liten och så vidare.. Då blev jag verkligen rädd påriktigt, jag menar säg hur mycket skit du vill om mig sålänge inte min familj blir indragen i dendär skiten. Men jag var så liten och rädd och jag såg inget annat val, jag kan ärligt säga att jag trodde inte att jag skulle komma levandes därifrån.

Sen fortsatte kvällen med att jag var tvungen att spela en låt om och om igen, säkert 15 gånger. Jag kunde den utantill och jag spelade felfritt men "jag var för dålig" och hen sa att jag måste spela om och om igen. Jag hade varit så rädd så jag hade ju inte vågat röra på mig alls men mitt i när jag spelade låten så steg jag upp och skrek att hen skulle låta mig vara och jag sprang ut.

Som sagt, det var i februari, det var kallt. Hade inte ens tanken på att ta min jacka så sprang ut i kylan och ringde åt mamma. Tänk att få höra av sin 11-åriga dotter vad som hänt medans hon satt ute i bilen och väntade på att jag skulle komma lite senare eftersom hon då trodde att lektionen hade blivit förlängd. Ringde sen åt pianoläraren jag var tvungen att ringa åt under lektionen och berättade vad som hänt. Vi ringde åt stället som jag då hörde till och berättade åt rektorn vad som hänt, fick responsen "skaffa en kurator" och inget mer.

Jag fortsatte där något år efter det som hänt med en ny pianolärare som jag verkligen gillade men jag tappade glädjen så slutade ett tag senare.

Har varit till kurator och psykolog och allt för detta också, personen var psykisk sjuk. Men här är jag, sex år senare.. deprimerad och utan självförtroende bara för att livet började sådär. Som sagt så tyckte jag att det är dags att skriva mina äkta tankar och inte bara skriva om vad jag håller på med på dagarna.

Inlägget blev väldigt rörigt men hoppas det går att läsa. Ha det bra 💗

Likes

Comments

Ska bara beskriva min måndag med lite kort text och bilder eftersom jag börjar redan bli trött och klockan är lite över 9 och ska bara tvätta bort mitt smink så ska jag sova.

Iallafall, dagen har bestått av väckning klockan 6, LiA från 8-3, for till mommos med henne och mamma och krattade löv, åkte hem och har tittat på youtube och målat bara. Godnatt!

Likes

Comments

Igår, lördag var jag som sagt in till stan med pappa och kom sen hem med arbetsskor och nya byxor. Sen tog jag det lugnt en stund och när jag skulle duscha så var vattnet borta. Någon vattenledning hade tydligen krånglat så vi var utan vatten någon timme men till sist slapp jag i dusch och sen åkte jag med Siimon. Kvällen var vi mest i Jeppis med Noora och Jakob.

Idag sov vi länge och sen tog vi det lugnt ända tills en 6-tiden och då åkte vi till Jeppis. Blev hämtad runt klockan 8 och känns så skönt att ha klart allt inför imorgon så här tidigt så nu ska jag bara mysa med youtube. Godnatt på er! 😘

Likes

Comments