Ja hej!

Nu är det ett riktigt bra tag sen jag var här och skrev. Så tänkte försöka uppdatera lite mer nu.

Ja som rubriken säger så har jag fått riktiga glada nyheter. Det är ju nu ca en månad kvar till studenten. Åå Gud så jag längtar! Det ska bli så skönt att sluta plugga. Så nu kanske nån undrar men skulle inte du plugga i höst på Åland?! Jo de var tanken till en början, men tankarna har ändrats lite på vägen. Jag vill fortfarande gå den utbildningen, men inte till hösten. Kanske blir till nästa höst eller året där efter, vi får se helt enkelt.
Men vad är de glada nyheterna då?!?
Jo idag var jag och träffade några som jag tidigare i år var hos på en arbetsintervju. Och jag fick idag nyheterna om att jag fick jobbet hos dem. Men vad är det för jobb då? Jo jag har alltid pratat om att jag vill jobba som fotograf eller satsa mer på golfen. Nu har min första chans om att jobba som fotograf kommit. Till hösten kommer jag jobba som skolfotograf för Viron media (photomic och kungsfoto). Jag är jätte glad för denna möjlighet jag har fått och är super taggad in för hösten!
Inte nog med att jag bara har fått jobb till hösten utan även nu i sommar. Dock så handlar de jobbet under sommaren inte om foto eller golf, utan arbetsledare. Jag kommer att vara arbetsledare för Nykvarn ungdomar inom trädgårdsskötsel. Detta ser jag också som en stor möjlighet och tycker det ska bli jätte kul.

Så nu är det bara att kämpa på den sista månaden i skolan för att sen ta tag i arbetslivet!

Hoppas allt är bra med er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Jag vet att många av oss känner vissa dagar att man bara vill ligga kvar i sängen hela dan, för man känner sig bra allmänt seg.. Idag är det en sån dag för mig..
Jag är trött, har ingen motivation till någonting och har ont i kroppen. Och att vakna då när klockan ringer klockan åtta på morgonen och man vet att man måste gå upp för man måste till skolan är bara rena rama helvetet. Och när man är så skoltrött som jag är just nu, så vill man bara slita av sig håret och skrika rakt ut...
Jag har väl det ändå rätt chill i skolan, jag har tre dagar med teoriämnen sen torsdag, fredag har jag mitt inriktnings ämne foto. Med dessa tre första dagarna i veckan vill jag bara skjuta för de är så jävla tråkiga och jag orkar inte med dem. Och nu när jag känner så här vet jag inte ens om jag orkar plugga vidare ett år till efter gymnasiet..
Om någon har något tips på hur man får bort skoltröttheten skriv gärna i kommentarerna eller ta kontakt med mig på något annat sätt, jag tar emot all hjälp jag kan få..
Tack!

Likes

Comments

Hej och god dag!
Ja det var ett tag sen nu, men nu så måste jag bara få skriva av mig lite...

Som ni ser i rubriken så är jag så trött på den svenska sjukvården. Jag hade idag en tid på vårdcentralen i Nykvarn, för det första finns det knappt någon som pratar svenska, jag har inget emot utländska de är inte det, men man har så svårt att höra vad de säger och man missuppfattar nästan allt..
Mitt ärende idag hos vårdcentralen var att göra ett allergi test och sen gå vidare med utredningen av mina knän och förhoppningsvis få veta vad de är för problem med dem.. Jag kommer in och hon frågar varför jag har kommit. Jag berättar hur det står till med mina knän och hon börjar då läsa i min journal där de står att de från Östertälje hälsan (ditt jag gick innan de skickade vidare mig till min husläkare) tycker jag ska gå vidare med vattengymnastik. Hon säger direkt ja men det tycker jag också att du ska, utan att ens ha undersökt mina knän.. Hur vet hon att de är det bästa alternativet om hon inte ens undersöker knäna?!?
Och det vart inge bättre med allergitestet häller, hon frågar varför jag tror att jag är allergisk. Jag berättar vad jag har för besvär under vår och sommaren, hon frågar där efter vad tror du att du är allergisk emot? Hur sjutton ska jag veta vad jag är allergisk emot, jag svara att jag tror de är pollen efter som de är under den tiden som pollen är. Och till svar fick jag men eftersom du vet vad du är allergisk emot varför vill du då göra ett allergitest?
Man gör väl ändå ett allergitest för att säker ställa vad det man är allergisk emot, eller?
Det hela slutade med att hon sa att jag skulle ta allergi medicin och sen komma tillbaka om jag ville veta säkert vad de är jag är allergisk emot.
Jag blev så arg och förklarade för henne att de är därför jag är här, och jag vill göra ett allergitest nu.. men de fick jag inte utan var tvungen att se hur de blev näst vår, för de kanske skulle vara bättre då..
Asså vadå kanske bara bättre då, jag har ju för sjutton haft allergibesvär länge, då kommer de ju inte var bättre nästa år.. asså hur tänker man... Detta gör mig så förbaskat arg och less på sjukvården vi har...

Aja, hoppas allt är bra med er så ni slipper gå till någon sjukvård! Ha det bäst!

Likes

Comments

Jaa nu börjar ju golfsäsongen här i Sverige lida mot sitt slut.. Nästa helg har vi avslutning med juniorerna och om några veckor är det helt slut med golfandet.. Tråkigt nog..
Jaa men vad bjöd den här tävlings rika helgen på då?

Lördags (igår) var det Nykvarns Open som spelades, och det gick ju riktigt bra. Började lite halv rassligt men kämpade mig tillbaka och spelade riktigt bra golf. Kom två i min grupp på 70 slag netto, och vart bästa dam, så jag är nu Nykvarns bästa dam 2016.

Och idag då (Söndag) spelades finalen i Skandia tour Distrikt, hade redan vunnit min första match då den jag skulle möta inte kom. Gick då vidare direkt till semi där jag avgjorde efter sex hål och gick till final och spela om först och andra plats..
Så nervös som jag var innan första slaget i finalen var länge sen jag var, med de kändes skönt efter första hålet då jag tog ledningen från första början. Fortsatte att spela riktigt bra golf hela dan idag också. Så som nu kanske har listat ut.. Jag van finalen och kom på första plats. Något jag har kämpat för i några år nu, och så kom det nu. Det känns så himla skönt.
Nu känns det som jag kan ta nästa steg, att gå upp i regional. Det känns som jag är klar i distriktet. För jag har nått de mål jag velat.
Och inte nog med att jag van finalen, utan jag van också Order Of Merit.

En riktigt bra helt med ett riktigt bra golfspel🏌️‍♀️

Likes

Comments

Jaa nu vad det ett tag sen man skrev något här på bloggen, och de är av olika anledningar.. Och det har ju hänt ett och annat sen sist också.. Men en kort sammanfattning av vad som har hänt kommer här och nu:

Det har vart en och annan golf tävling, men den som sticker ut skulle jag säga var när vi tjejer från Vidbynäs och Kallfors var och spela tjejligan förra helgen. Tjejligan är när man är ett lag på fyra personer där av två st spelar en foursome match och de andra två spelar singel match. Vi från Vidbynäs och Kallfors är då ett lag tillsammans på fem tjejer och därmed får vi turas om att spela de olika matcherna. Och man har tre matcher per omgång mot tre olika lag. Men förra helgen var vi bara tre av fyra lag och där med hade vi bara två matcher under dagen.
Spelet fungerade extremt bra för oss alla och vi van första matchen i alla matcherna. Och i sista matchen van vi två av tre matcher, och de menas med att vi van den omgången och dessutom gick vi vidare till final spel som spelas nästa helg.

Förra helgen va vi i familjen även till Lindesberg för att hälsa på mammas kusin med familj. Där var vi på en OS dag och man fick prova på alla möjliga sporter så som, trav, golf, klättring, gymnastik och en massa mer. Sen begav vi oss vidare hem till dom för en otrolig god middag och en massa bus med barnen.

Och sen idag då, jo idag var vi på en tränings dag med Sabina, Johan och Pierre från biggest loser. Vi fick köra ett träningspass på morgonen på biggest loser style, och de var burpees, Mountain climbers, utfallsteg i backe, step up och sen idioten.. Det var ett riktigt tufft pass men kul ändå. Efter första passet vart det sen lunch och prat från Johan och Pierre om hur deras liv ser ut nu efter biggest loser och hur det var under biggest loser. Det var väldigt intressant att höra och de har två helt olika historier. Sen vart det även prat av Sabina om kost, träning och de mentala.
Och de hela slutade med ett eftermiddags pass då de var fokus på styrka. Då vi fick gör vanliga knäböj, bäckenlyft med ett ben utsträckt, armhävningar, rygglyft och sen situps. Detta gjorde vi först 20 repitioner och sen 10 repitioner.

Och ja de var det intressanta som har hänt sen sist, imorgon är det då dags för golf tävling igen så får se om jag ens kan ta mig upp ur sängen.. #träningsvärkhärkommerjag

Här är en liten bild efter första träningspasset😅

Likes

Comments

Klara teorin igår och uppkörningen idag🚗
Nu får ni se upp, för nu vet man aldrig bart jag dyker upp😜

Likes

Comments

Det är många gånger man säger att det finns människor till allt, men de är faktiskt sant.

Igår utsattes jag för två olika människor när jag var på väg hem från en dans audition. Jag klev på pendeltåget i Årstaberg och skulle till Södertälje hamn för att bli upphämtad av min syster.
Tåget var ganska fullt då de va förseningar, men när jag kommer till Huddinge kliver de flesta av och då fick jag en sittplats. Sätter med vid en man i 30 års åldern, efter ett tag kommer de en man i närmare 45 års åldern och sätter sig bredvid mig. Han sitter där i kanske ett par minuter, sen börjar han fråga mig frågor. Som är du på väg hem? Har du tränat, du ser väldigt sportig ut? Pluggar du eller har du jobb?
Och på dess frågor kom sen nya frågor och han ville veta vart jag bodde och så vidare..
Men de var här den andra mannen (han i 30 års åldern) grep in. Han typ: ursäkta att jag avbryter, visst är de trevligt när man kan ta kontakt med andra på tåget istället för att man ska sitta med telefonerna. Men jag hörde att du var intresserad av foto, och att du går foto utbildning. Får man fråga vart du går och vart du vill komma inom foto? Jag är nämligen själv väldigt intresserad av foto, men jag fotar bara på min fritid.
Jag gick då över och började svara på hans frågor för att jag tyckte de var mycket vettigare frågor, och varför ska jag svara till en främmande man vart jag bor o.s.v. Efter ett tag gick mannen jag pratade först med och då passade den andra mannen på att säga: förlåt om jag gick in i eran konversation, men jag märkte hur han gav dig konstiga blickar och började fråga lite för privata frågor. Jag ville bara avbryta honom innan de gick alldeles för långt.

Asså den här människan som gick in och avbröt för att han märkte att en annan människa ställer privata frågor eller ger konstiga blickar är guld värd. Jag kommer aldrig kunna tacka honom tillräckligt för vad han gjorde. Vem vet vad som kunde ha hänt..

Om inte annat så fick jag en väldigt trevlig konversation med den andra mannen. Han fota mycket själv på sin fritid och vi gav varandra lite små knep att tänka på när man fotar. Vi satt och pratade om foto från Tumba till Södertälje hamn och det var väldigt trevligt må jag säga.
Så tack åter igen för att du gick in och avbröt, du är guld värld.

Likes

Comments

Hej på er!

Jaa de är mycket nu som är så himla skönt! Det är endast en månad kvar i skolan innan sommarlovet, vädret är helt underbart och de är varmt och skönt, dessutom verkar de ju som att det ska hålla i sig framöver också☀️ Mamma och pappa åker bort nu i helgen och är borta en veckan, samt att syrran jobbar så egen tid hemma ska bli rätt najjs👌🏼 och så klart golfen, har kommit ut lite på banan och spelat. I måndags var första tävlingen, det var dam golfen som körde igång, dvs jag och 50+. Men tro de eller ej de är så himla kul att spela med dem. (Kan gå in mer på de senare). Sen körde även träningen igång i tisdags men den nya tränaren. Och gud vad det känns som att jag utvecklas detta år. Med en tränare som kan beroende på vem de är han ska prata med, byta sättet att kommunicera. Han kan verkligen "leva sig in" i vad man själv känner och därifrån se vad man behöver träna på och vad de är man kan utveckla i sitt spel. Jag känner verkligen att detta år kommer bli ett bra år😜

Men igår var det Kristi himmelsfärd, vilket menas med att man är ledig😆
Vaknade runt åtta, kollade lite på mobilen, gick upp käka frukost. Där efter åkte mamma och pappa bort för att handla, de kom lagom hem till elva då jag hade gjort ordning kaffe. Efter en liten fika ute i det härliga vädret så satte jag och pappa ihop den nya mossrivaren. Vi hade tänkt att bara pröva hur den funkade, men de slutade med att jag körde den från ca halv tolv till fyra😬 kom dock inte jätte långt på gräs mattan men vi har så himla mycket mossa🙄 blev också lite röd, de är precis på gränsen till att jag brände mig så att de svider😅

Men men nog om de, idag då? Vad händer idag? Trumvirvel! Golf! Japp så är de, jag och pappa ska ut och spela vår första 18 håls runda👏🏻 är så taggad för de💪🏼💪🏼
Får se hur de går men uppdaterar er snart igen, ha de så bra!!

Likes

Comments

Jaa nu börjar våren och sommaren närma sig och du kanske har nått spännande du har planerat och vill komma ihåg, och varför inte ha bilder från just den upplevelsen?

Det kan vara studenten + mottagning, bröllop, dop, konfirmation, nått event eller du kanske bara vill bli fotograferad tillsammans med familjen eller vänner.

Varför inte höra av dig till mig då, jag erbjuder alla dessa fotograferingar + redigering av bilderna.

Fotografering + bilder inlagda på en cd: 800kr

Du kanske även vill ha en broschyr/katalog till ditt företag eller liknade så kan jag även erbjuda de.

Broschyr/katalog : pris enligt överenskommelse

Jag går fotoutbildning på gymnasiet, har läst fotografisk bild 1 & 2, mediaproduktion 1 och håller på att läsa digitalt skapande 1, så jag har en grundlig utbildning inom fotografi som utvecklas. Jag har tidigare fotograferat golftävlingar, porträtt fotograferingar, fotat ett dop och en student. Jag kommer även under nästa vecka göra en fotografering på Botkyrkas filmfestival som kommer innehålla mingelbilder och scenbilder vid prisutdelningen.

Jag har även en grundlig utbildning i grafisk kommunikation, och där får man lära sig just hur man bygger upp en broschyr/katalog.

Så är detta något du skulle vara intresserad av eller du kanske känner någon som skulle vara intresserad av detta, så hör av dig på:

Telefon/sms: 076-946 42 42

Mail: lindstrom.ellinor@hotmail.com

Likes

Comments

Hej på er!

Ja nu äntligen har man kommit igång med golfen, första rundan idag och de gick väl helt okej ändå. Lite smått ringrostig men de är man ju så här i början av säsongen.

Var dock så himla rädd att dra upp inflammationen i axeln igen då den precis har blivit bra igen efter två veckor.. Men just nu så känner jag inget och kände inget under rundan häller. Men får väl se om nån dag eller nått..

Annars idag så började jag skolan vid åtta med matte prov, de gick också helt okej. Efter de så fick vi sms av våran lärare att vi fick jobba på valfri plats, och vem åker inte då hem😉 så jag slutade alltså vid halv tio, då man blev hämtad av syrran för att åka och handla lite mat. Väl hemma började man hålla på med hemlig heter in för pappas födelsedag om två veckor. Och nu så är man hemma efter första golf rundan och sen lite senare träffa lite vänner. De blir en väldigt bra start på denna helg.
Imorgon är de ju Valborg så får se vad de har att bjuda på.

Hoppas allt är bra med er!

Likes

Comments