Header

Food, Lifestyle

I går var en helt underbar kväll! Träffade Lina på vår villa på dagen. Vi åt lite mat, tog det lugnt och fixade oss eftersom vi skulle ut på lite tjejkväll med Ellen til Faros. Ett underbart ställe, så fresht och så gott!! När vi hade tjejsnackat klart ;) åkte vi iväg till en förfest som våra kompisar hade och därifrån sedan ut till baren. Så roligt att få träffa så mycket människor igen. Det var länge sen sist.
Nujust är vi på Vasafotbollcup och skall se min systers bronsmatch, håller tummarna för medalj :D

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Food

Gokväll gänget, hoppas ni har en skön kväll! Är så glad det är fredag imorgon, behöver verkligen helg nu känner jag. Det har varit ganska stressigt med jobb, träning och mina syskon :P Mamma och pappa hade 20 års bröllopsdag i onsdags så de drog till Estalnd på en liten get away under några dagar. Och då de är borta är det automatiskt jag som får mamma rollen, haha :D Vi har ändå haft det roligt med mina syskon, men ska nog verkligen bli skönt att m&p kommer hem ikväll!
Ikväll hade jag sån cravings på rabarberpaj. Om jag vill ha något så gör jag något åt det, haha, så blev en stoor bit paj! Nu just sitter jag och kollar på Diamond League, såklart är höjdpunkten herrarnas stavhopp, spännande. Sitter även och avnjuter en till bit paj på samma gång ;)

Likes

Comments

Training

Då var vi på den årliga Stavhoppskarnevalen i Somero. Alltid lika roligt, eftersom alla stavhoppare runt om i Finland kommer dit för att träna och/eller tävla. Jag kom i fredags, men var så trött att det inte blev så mycket till träning den dagen. Men i dag har det känts mycket bättre fast jag hade en fruktansvärd natt. Ändrade lite saker i min teknik vilket ledde till bättre hopp, och fick även väldigt mycket bra tips. I morgon ska jag tävla, så hoppas verkligen jag skulle kunna få med mig tips från dagens träning! Nu blir det lite Diamond League innan vi stänger ögonen. Vi ses :D

Likes

Comments

Lifestyle

I helgen var det ju Lag EM i Vasa. Och såklart var jag där en dag! Jag var i lördags och var främst ute för att kolla damernas stavhopp. Så roligt att kolla kvinnor från andra länder hoppa live, att få se så många olika tekniker alla har :D Det blev en andra plats för Finland i stavhoppet, med Minna som hoppade 4,30. Hejade även på alla andra finländare som tävlade tex. Storbacka som sprang 3000m, Söderberg som kastade slägga och Mörö som sprang 400m häck. Hela helgen slutade med Finland på en andra plats, så vi slapp med till SuperLigan precis som vår granne Sverige :D

Likes

Comments

Hej allihopa, hoppas ni haft det bra denna vecka hittils! Själv har jag varit riktigt trött, stigit upp nu tre dagar kl.03.00 för att gå till jobbet. Det är mycket nu innan midsommar vet ni :P Men i dag hade jag vanlig dag, så skönt. Tog då även tillfället i akt, då det även var så fint väder i dag att ta cykeln. Så härligt, få röra på sig efter man varit stilla i princip hela degen. Vek även in via butiken efter en glass på hemvägen, gött ;) I morgon är det sista dagen för denna veckan, sen är jag ledig tre dagar och guud vad jag ska njuta!! Har planerat lunch med mina två vänner på lördag och även att åka och titta på Lag-EM som är i Vasa nu denna helgen. Så om ni är i närheten föreslår jag att ni tar en vända dit!!

Likes

Comments

I fredags när jag hade skrivit klart mitt inträdesprov hade jag några ärenden i stan, men försökte slutföra de så snabbt som möjligt eftersom jag ville komma hem för att packa väskan och åka iväg till paradiset. Jag är en riktig villa person. Njuter till hundra att bara få vara, utan att behöva tänka på något eller några andra för några dagar :D Jag kan verkligen slappna av. Brukar faktiskt även sätta undan telefonen och datorn under dagen och bara vara ute och njuta med familjen, fiska, bada bastu etc. Och en av favoriterna är såklart att åka iväg på små båtutflykter, drömmen! Så var det ny vecka och tillbaka till verkligheten då igen. Men kommer inte ta lång stund innan jag sitter på terrassen igen :D

Likes

Comments

Var så slut efter min första arbetsvecka vid RiitanHerkku att jag bara tog det helt lugnt på fredagkväll, åt gott och mös framför några avsnitt av Good Wife. På lördagen tog jag sovmorgon och fick vila ut ordentligt. Det regnade ju precis hela dagen men det hindrade mig inte från att städa och göra balkongen snygg och fin för sommaren. Är fortfarande några saker jag vill ha dit men såhär blev det nu till först åtminståne. Nu kan äntligen balkonghäng börja för sommaren!!

På söndag tyckte vi det var dags att lägga ut båten. Äntligen, var så härligt att få köra båt igen! Och nu får man börja åka till villan, vilket som är ett av de bästa ställena jag veta att vara vid på sommaren.

På kvällen planerade jag och två kompisar träff. Vi hade tänkt att sitta på endera Strampen eller Faros. Men tyvärr var båda ställena stängda, så det blev fönsterplatserna vid Amarillo i några timmar istället. Så mysigt och roligt hade vi iallafall :D

Likes

Comments

Lifestyle

Tyvärr var det min sista dag av praktiken igår.... Känner jag inte alls skulle behöva sluta där, kunde lätt ha fortsatt på måndag :D Människorna på Logset är helt otroligt trevliga och härliga. Inte en dag som det skulle ha varit tråkigt att jobba där, för det händer alltid något roligt. Men jag har såklart också haft ett par lärorika veckor, har till och med varit model för Logsets klädkollektion, haha!
Sista dagen hade jag med muffins till morgonkaffet, vilket var väldigt uppskattat. Senare åkte vi på lunch till Svenska klubben (rekommenderar). Och innan jag slutade för dagen gav de mig en present och ett kort som de hade lagt ihop med bilder på dessa fina ladies. Blev så glad och rörd!

Jag kunde inte ha fått en bättre praktikplats. I will be back ;)

Likes

Comments

Lifestyle

Hej på er, hoppas ni haft en trevlig morsdag! Själv började vi dagen med frukost på sängen åt mamma, med alla våra morsdagskort vi hade gjort :D Senare gick vi ut, vi tvättade båten (förhoppningsvis lägger vi den i sjön nästa helg), så hjälpte jag även mamma med att röja lite i blombänkarna på bakgården.

//Hi everyone, hope you've had a nice mother's day! Ourself, we started the day with breakfast in bed for mom, and with all the mother's day cards we had made :D Later on we went out, washed the bout (hopefully we get it out to the sea next weekend), and I helped mom make it nice in the flowerbed on te back yard.

Varje morsdag brukar vi ha som tradition att äta middag hos mommo och moffa. Och som varje år var det så gott (som ni kanske kan se på bilderna ;)) Man åt så mycket att man verkligen behövde en tupplur för att överleva :'D
Sedan avslutade jag dagen med en promenad med mamma + bastubad.

//Every mother's day we have a tradition to go and eat at grandmother and grandfather's. And like every other years it was so good (as you can see on the pictures ;)) You ate so much that you had to have a nap, to survive :'D
Then I ended the day with a walk with mom + sauna.

Likes

Comments

New in

Nå nu har jag fått mitt lilla träd :D Har länge inte haft några växter i mitt rum, (kanske för att jag är väldigt dålig på att ta hand om dem, haha) Men jisses vad det blev skillnad i rummet. Det känns så mycket friskare på något vis. Jag hittade det lilla trädet vid Plantagen, som jag fell in love with direkt. Hittade några stenar som jag sparat från vår strand i Trieste där vi bott. Det ser ju mycket finare ut än att ha bara jord att se på:P

//Now I have my little tree :D Haven't for a long time had any plants in my room, (maybe because I'm very bad at taking care of them, haha) But wow what a difference in my room. In some way it feels much fresher than whiteout any green plants. I found it at Plantagen, and fell in love with it directly. Found also some stones from the beach in Trieste where we've lived. It looks so much nicer instead of having humus to look at.

Likes

Comments