Tredje bilden är lånad från: http://nouw.com/elsajanssonn

Som de flesta av er redan vet befinner jag mig i East London, Sydafrika och volontärarbetar på ett barnhem. På barnhemmet bor det ungefär tjugo barn i åldrarna 0-20 år. Jag kände redan innan jag åkte att jag skulle vilja göra något extra för dem (mer än att ge dem min tid) och tänkte därför starta en insamling. Nu när jag varit här i snart en vecka och fått sett och uppleva allting på plats har jag bestämt mig för att försöka samla in pengar till barnhemsbarnens skolavgifter.

Värdfamiljen och mamma Agnes som driver barnhemmet tillsammans jobbar hårt för att dessa barn ska få möjligheten att gå i skolan. Det är mycket som ska betalas, förutom själva skolavgiften som i sig är väldigt dyr, är det kostnader för mat, transport och skoluniformer. När vi satt och pratade om detta sa Ange att det ofta är svårt för dem att få ihop allt och ibland går det inte helt enkelt. Det är anledningen till att vissa av barnhemsbarnen måste vara hemma på dagarna, just för att pengarna inte räcker hela vägen. Det är sorligt att se då man märker att många av dem verkligen har en stor vilja till att gå i skolan och lära sig.

En stor del av de pengar vi volontärer betalar för resan går till just dessa kostnader men trots det kvarstår behovet. Det är därför jag skulle vilja be om er hjälp så att vi tillsammans kan ge dessa underbara barnen möjligheten till utbildning och en väg ut från fattigdomen. Varje liten krona är värdefull och jag och barnen skulle vara evigt tacksamma för er hjälp❤️


Man kan skicka valfritt bidrag via:

Swish: 070-175 99 97
Kontonummer: 5707 18 192 46

Märk gärna bidraget med "Sydafrika"


Kom ihåg, ingen kan göra allt men alla kan göra något! ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter en förmiddag i solen begav vi oss till Hemingways för att gå på bio med de äldre barnhemsbarnen. Vi såg ”Justice League” och de fick varsin popcorn och läsk, de var verkligen så glada och tacksamma. Jag tror dock att några av dem var mer exalterade över att åka rulltrappan och hissen haha. Där märker man verkligen skillnaden på vad de uppskattar gentemot oss som har alla de sakerna i sin vardag.

Nu sitter vi tjejer och pratar, i morgon kommer det en till volontär så det ska bli spännande. Jag filar även på ett inlägg om min insamling som jag tänkt att starta😍

Likes

Comments

Idag har vi haft en ganska hektisk dag, vi började dagen med att ligga ute och sola innan vi följde med vår värdfamilj på ärenden och jobb. Ange och Matt som vi bor hos är festfixare och skulle anordna ett barnkalas idag. Vi var därför runt lite överallt med bilen och hämtade tårtor och fixade och sen åkte vi och satte upp allt. Var kul att få vara med och se vad de gör om helgerna även om det blev lite kaotiskt där ett tag haha.Efter vi hjälpt Ange med detta blev vi skjutsade till barnhemmet. Var verkligen så mysigt idag, vi hängde mest på daghemmets skolgård och lekte. Vi tog med oss asfaltskritorna jag hade köpt med mig från Sverige och det blev riktigt lyckat. Mitt mission just nu är att försöka lära mig allas namn. Vissa är ju där på veckodagarna när vi är på daghemmet men de flesta av dem är i skolan då, så idag var det en hel del nya ansikten. Dessa barnen är verkligen så härliga och i morgon ska vi ta med oss några av de äldre till Hemingways och gå på bio. Ska bli väldigt roligt att se hur de reagerar!

Likes

Comments

På tredje bilden står vi och pratar med Agnes, det är kvinnan som sköter barnhemmet rent praktiskt. Hon gör verkligen allt för dem här barnen och har stor respekt i området.

Bilderna får sammanfatta dagen på daghemmet, massa lek och gos med alla barnen. Idag var det en man och en kvinna där ifrån regeringen som observerade och kollade hur utbildningen och lärarna var, så dagen såg lite annorlunda ut. När vi kom hem hade solen äntligen kommit fram så hela eftermiddagen spenderades i solen med en podd, så skööönt! Nu ligger jag i sängen och laddar upp för en hel helg med alla barnhemsbarnen!

Likes

Comments

En av värdfamiljens hundar😍

Idag har vi haft en riktig lugn dag, vi sov lite längre idag eftersom vi var ute igår. Var riktigt roligt att få komma ut och se och träffa lite annat folk. När vi satt där kom det fram en tjej som visade sig vara från Göteborg, hon var här på semester med sin kille som var härifrån. Vad är oddsen att man träffar på en svensk på en pytteliten lokal bar här mitt ute i ingenstans haha??


Efter lunchen, som bestod av pannkakor, satt vi ute en stund i solen då regnet äntligen börjar att ge sig. Ska tydligen bli soligt och varmare i helgen så det ska bli skönt, allt blir såklart lättare med bra väder. Nu har vi satt på en tvättmaskin, ätit kvällsmat och lagt oss, i morgon väntar en dag på daghemmet igen! Längtar😍

Likes

Comments

Idag har vi som tidigare nämnt haft ledigt. Vi jobbar alltså på daghemmet måndag, tisdag och fredag och på barnhemmet lördag-söndag. De resterande dagar har vi ledigt. Jag, Signe och Amanda har spenderat största delen av dagen på Hemingways. Två av de andra tjejerna är i Kapstaden nu när vi är lediga så det är just nu bara vi tre. Vi åt lunch på Mugg & Bean och kollade runt lite i affärerna, hittade ett par jeans och lite småsaker på mataffären. På eftermiddagen har vi legat och chillat och lagat kvällsmat till oss och familjen.

Nu håller vi på att göra oss i ordning för att åka till någon slags pub/bar för att spela biljard och umgås ☺️

Likes

Comments

Nu är första dagen på daghemmet gjord. Puh, mycket intryck och nya människor men jag är jätteglad över att vara här. Barnen är så goa men de flesta är i stort behov av uppmärksamhet, skulle vara skönt att kunna dela på sig i dessa situationer. Vi har även dragit igång ett litet projekt med de stora barnen på barnhemmet. Tanken är att vi ska röja ur ett förråd som ska bli ett till klassrum, tror det kommer bli riktigt bra om det går vägen. Om de engagerar sig och är med och hjälper till ska vi ta med dem på bio på söndag! 

Nu ligger jag i min säng och tar det lugnt, är fortfarande trött efter flygresan. I morgon har vi ledigt och jag tror vi skulle åka till Hemingways som är ett stort shoppingmall och kika runt lite. 

Likes

Comments

Efter nästan ett dygns resande är jag framme i East London. Resan hit gick bra förutom att min väska höll på att inte komma med från Johannesburg samt att sista flyget hit blev försenat pga oväder. Men nu är jag äntligen här!!! Ligger just nu helt utslagen i sängen och ska sova, mycket intryck och lite sömn under sista dygnet. I morgon ska vi till daghemmet, längtar!

Likes

Comments

Nu är jag äntligen påväg!! Sitter i skrivande stund på Paris flygplats och väntar på nästa flyg mot Johannesburg. Planet dit tar 10 timmar och 40 min så jag hoppas på lite sömn...
Nästa gång vi hörs befinner jag mig förhoppningsvis i Sydafrika!

Likes

Comments

Om nästan exakt en vecka sitter jag på planet mot Sydafrika och East London. Det känns helt overkligt och jag har verkligen alla möjliga tankar och känslor i kroppen just nu. Ena stunden vill jag bara kräkas av all nervositet och andra stunden vill jag bara komma iväg direkt. Det här har länge varit en stor dröm för mig och nu är det bara några dagar kvar tills den slås in!!

Jag ska, för er som inte vet, åka till East London, Sydafrika för att volontärarbeta på ett barn- och daghem i ungefär en månad. På plats kommer jag tillsammans med andra svenska volontärer att bo hos värdfamiljen som driver projektet. Allt känns väldigt bra och det som jag egentligen är mest rädd för är flygresan. Jag kommer nämligen att mellanlanda två gånger på vägen dit, första gången i Paris och sedan i Johannesburg innan jag slutligen kommer fram till East London. Allt som allt tar resan dit ungefär ett dygn och att jag ska flyga helt själv känns skrämmande!

Annars är jag otroligt förväntansfull och jag tror att det här kommer bli en betydelsefull resa. Jag ser verkligen framemot att få träffa alla barnen och få möjligheten att hjälpa till och finnas där för dem. Att jag sedan får möjligheten att uppleva ett helt nytt land är såklart ett plus i kanten.

På den här bloggen kommer ni förhoppningsvis kunna följa mitt lilla äventyr. Mitt mål är att försöka hinna med att skriva så mycket som möjligt, både för er där hemma men också för mig själv.

Likes

Comments