Nu har jag fått klartecken från Ange att mina insamlingspengar kommit in på barnhemmets skolfond och tillsammans lyckades vi samla in 15 500 svenska kronor!! Dessa pengar kommer vara guldvärda och Ange tackar alla sååå mycket för er hjälp.

Jag är verkligen så glad att jag följde min dröm och åkte iväg, och jag är så tacksam för alla ni som stöttade mig under hela resan.

TUSEN TACK ALLIHOPA FÖR ATT NI VALDE ATT BIDRA TILL MIN INSAMLING ❤

Lena Kihlström

Amanda Niinikivi

Charlotta Håkansson

Patrik Mattsson

Maria Henning

Marcus Axelsson

Gunilla Rhodin

Per Henning

Lisbeth/Kjell Kihlström

Ann-Kristin Sjöström

Sabina Fernström Halonen

Emma Berglund

Jesper Henning

Ing-Marie Kihlström

Hanna Isberg

Christer Andersson

Lovisa Rasko Nguyen

Åsa Nyhlén

Maria Sjöström

Sara Bergstedt

Siv/Pia Malmgren

Elisabeth Renberg

Anneli Magnusson

Anette Andersson

Gun/Sven Svensson

Anne Bågenholm

Madeleine Kihlström

Malin Henriksson

Peter Kihlström

Inga-Lill/Johnny Nordensten

Värmecenter VVS & Kyla

PM-hem Dusch & Bad

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På torsdag (4 januari) kommer jag att skicka iväg min donation till barnhemmets skolfond så nu är det sista chansen för er som känner att ni vill bidra med något❤️

Man kan skicka valfritt bidrag via:

Swish: 070-175 99 97
Kontonummer: 5707 18 192 46

Märk gärna bidraget med "Sydafrika"

Som man saknar dessa ungar❤️

Likes

Comments

Tiden har verkligen gått så snabbt och nu har jag gjort min sista dag på barnhemmet. Var väldigt svårt att säga hejdå och åka därifrån då man helst ville krama på alla hundra gånger om. De här barnen är verkligen helt underbara och jag har lärt mig så mycket av dem. De bara överöser en med kärlek och deras leenden slår verkligen allt! ❤️

Det är med blandade som jag åker härifrån i morgon. Saknar ju trots allt Sverige och allt vad det innebär men just nu känns det oerhört tufft att lämna. Jag undrar mycket hur det kommer gå för alla i framtiden. Det kommer bli svårt att åka hem och fortsätta leva på som vanligt när man verkligen sett hur det är här. Det är så orättvist men samtidigt något jag helt enkelt måste acceptera även om det är svårt. Önskar jag kunde ta med varenda unge hem och ge dem allt för ett stabilt och tryggt liv men det funkar ju inte riktigt så tyvärr. Samtidigt vet jag att de har varandra och att de har det bra hos Agnes❤️ Jag kommer verkligen sakna alla så mycket!

I morgon går planet 12.05 och sedan väntar en 25 timmar lång resa hem till Arlanda och Sverige.


Glöm ej bort min insamling, kommer donera alla pengar i slutet av året så det finns fortfarande tid för att ge en slant!❤️


Likes

Comments

Idag har vi haft graduation för de äldsta barnen på daghemmet, de var så fina i sina kläder. Barnhemsbarnen uppträdde med egna danser de tränat på jättemycket och de var så duktiga!! Det enda tråkiga vi reagerade på var att det enbart var mammorna till daghemsbarnen som var där och kollade, inte en enda pappa...

Efter tog vi med alla barnhemsbarnen till huset, vi hade med kakor och film så där satt vi alla och åt kakor och kollade på film på en liten dataskärm. De kunde inte varit nöjdare haha, så goa och tacksamma för det lilla. Nu har jag bara en dag kvar på barnhemmet innan jag åker hem på måndag, känns sorgligt att man ska säga hejdå till dem😓

Likes

Comments

Idag har vi gjort klart det mesta inför graduation i morgon, vi har gjort klart dekorationerna och städat. Har även sagt hejdå till några av barnhemsbarnen som åker på camp i helgen och därför hinner jag inte se dem något mer. Usch är tufft att säga hejdå och man undrar. mycket hur det ska gå för alla i framtiden. Glöm inte att ni kan hjälpa dessa barn till en bättre framtid genom att donera pengar till min insamling, varje bidrag är värdefullt!

http://nouw.com/ellinorkihlstrom/insamling-32060752


Efter matt plockat upp oss så åkte vi direkt till Nahoon beach, först en lunch på restaurangen där och sen låg vi och solade på stranden. Var väldigt varmt men blåste en del så vi blev så sandiga. Nu har vi alla precis duschat och gjort oss i ordning, ikväll ska vi tre volontärer och vår värdfamilj ut och äta tillsammans som en liten avskedsmiddag innan alla vi åker hem. Ska bli riktigt mysigt!

Likes

Comments

Började även denna lediga dag med en löprunda, var riktigt skönt men mycket varmare idag. Efter åkte vi till mugg and bean och käkade frukost, åt jättegod yoghurt med fruktsallad och en avokado toast. De andra tjejerna tog även pannkakor som även de var goda. Tanken var att vi skulle åka till daghemmet idag en liten stund för att måla väggarna i det stora klassrummet. Dock hade vi problem att få skjuts dit då Matt hade fullt upp och även vår taxikille så vi fick stanna hemma. Det kan vara lite jobbigt här nere när det gäller just skjuts då man är så beroende av andra. Hemma är det mycket lättare eftersom de kör på andra sidan här så vi känner oss inte så säkra på att köra själva, och speciellt inte i kåkstäderna.

Vi har istället legat ute i solen ett tag och även lagat kycklingtacos till middag, i morgon ska vi åka så tidigt som möjligt till daghemmet så vi hinner klart med allt inför graduation!

Likes

Comments

Ledig dag idag så jag började morgonen med en springrunda innan vi käkade frukost ute på verandan. Har varit så konstigt väder idag och ena stunden har det regnat och sen har solen skinit. Amanda skulle på återbesök till läkaren så jag och Signe bestämde oss för att åka till Nahoon beach och gå strandpromenaden. Det är så fint där verkligen och ännu finare när solen är framme. Efter det åt vi lunch på restaurangen där innan vi tog taxin hem. På eftermiddagen har vi bara tagit det lugnt hemma då vädret varit lite halvtaskigt, men i morgon ser det ut att bli bättre! Planerna för imorgon är att åka till Hemingways på morgonen och käka frukost och på eftermiddagen ska vi till daghemmet. Vi är egentligen lediga men vi har lovat att hjälpa till med att måla väggarna i klassrummet och även städa så det ska bli kul!

Glöm ej min insamling!!!

http://nouw.com/ellinorkihlstrom/insamling-32060752

Skicka valfritt bidrag via:

Swish: 070-175 99 97
Kontonummer: 5707 18 192 46

Märk gärna bidraget med "Sydafrika"

Jag och barnen skulle bli så tacksamma!❤️

Likes

Comments

Idag har vi haft en dag på daghemmet, allt färre barn nu och därför har de alla i samma klassrum oavsett ålder. Dock kan det bli lite bråkigare när alla är samlade på en plats och alla drog i en hela tiden. Man försöker hålla modet uppe eftersom de egentligen bara vill ha uppmärksamhet men det kan ändå bli lite jobbigt när verkligen alla klänger på en. Sen är det bara jag och Signe som är och jobbar nu eftersom Amanda fortfarande har ont efter operation och de andra tjejerna har åkt hem.

Menmen, de är bra goa ändå och ibland är vissa dagar bättre/sämre än andra. Efter lunch gick jag och Signe ut på en promenad i spöregnet innan vi åkte alla tre till Hemingways. Gick runt i lite butiker, handlade mer frukt hehe och åt middag på Mugg & Bean, åt en jättegod sallad med butternutpumpa, kikärtor och valnötter. Nu har vi precis kommit hem och tror faktiskt jag ska lägga mig snart. I morgon är vi lediga så får se vad vi hittar på, jag ska i alla fall börja dagen med en springrunda!

Likes

Comments

Idag har vi hjälp till lite med förberedelserna inför skolavslutningen, jag och Signe hjälpte Agnes dotter med att rensa upp bland allt det höga gräset. Vi pratade även med henne en del och hon är verkligen så mysig, väldigt tacksam och otroligt driven. Annars har vi tillbringat större delen på barnhemmet, mest för att det inte är lika mycket barn på daghemmet nu när skolan snart är slut och för att alla barnhemsbarnen är lediga från skolan nu. Det var även Linneas och Therese sista dag idag så de ville såklart hinna säga hejdå till alla ordentligt. Usch ser inte framemot när det är min tur, förstår inte hur jag ska kunna lämna dessa barn om en vecka...

När vi kom hem käkade vi lunch sen gick jag Linnea och Signe ut på en promenad. Nu har de precis åkt till flygplatsen och det känns redan konstigt att vi bara är tre nu, man kommer verkligen varandra nära när man umgås konstant under en sån lång tid. Extra när man upplever en sån här speciell sak också. Kommer verkligen sakna dem❤️

Likes

Comments

Bild ifrån middagen igår, vi käkade med några kompisar till Signe innan vi gick ut en sväng.

Vi var som sagt ute igår och kom hem ganska sent, åtta kom taxin och hämtade oss då vi skulle till kyrkan med några av barnhemsbarnen. Vi var rätt trötta kan jag säga men vi får skylla oss själva hehe.

Det gick dock bra och var riktigt häftigt att få uppleva hur det är här och man märker att religionen är otroligt viktig. Det är även mycket sång och dans vilket är lite skillnad från hemma. När vi kom tillbaka till barnhemmet satt jag och Linnéa och pratade länge med Agnes och hennes dotter. Hon berättade mycket om barnen och deras historier om varför de bor hos henne, var väldigt intressant men också sorgligt. Många av dem har varit med om saker man knappt kan föreställa sig. Agnes är verkligen en otrolig genuin människa och hon ser alla som sina egna barn. Kommer bli tufft att lämna alla dessa människor om en vecka, tiden har verkligen gått så snabbt.

När vi kom hem från barnhemmet hade vi lite första adventsmys med pepparkakor och skumtomtar som vi sparat på. Sen ville Linnéa åka till Hemingways en sista gång innan hon åker hem. Jag var såklart snäll och hängde med hehe, handlade en del själv också. Varje gång någon åker hem får de bestämma vad de vill äta så nu på kvällen har vi haft braai, vilket är som barbeque. Det var sååå gott och efterrätten var något typiskt sydafrikanskt som heter malvapudding. Efter maten har vi suttit och pratat med värdfamiljen, de är verkligen så härliga och skämtar hela tiden. Vi tjejer har även klickat bra och kommit varandra nära❤️


❤️ Insamlingen: http://nouw.com/ellinorkihlstrom/insamling-32060752 

Likes

Comments