Header

Och dagen tar ut sin rätt, armarna värker av träningsvärk sedan rykten igår och en rätt lång sådan idag, låååång dag och jobbdag imorgon, låter bilderna från dagens träning få säga sitt. Heidi var så otroligt söt när vi lastat ut henne och skulle gå upp till ridhuset, full fart framåt, var Heidi som ivrigt småtrippadee till ridhuset med mamma efter. 😂❤Med lite mer muskler och stärkande arbete så tror jag vi blir farliga när det är dags för tävlingsbanan igen, men säger som tidigare, det får vänta, satte personbästa sist och vill ha möjligheten att slå det, ingen brådska i tävlandet för min del.

Känslan var inte 100 % som sist men vi höll ett stadigt och bra pass rakt igenom, kommer till ridning mycket snabbare ❤ Nästa pass är på Tisdag men då ska Jenny rida är tanken så får se om jag e duktigare på att dokumentera än sist.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

När livet tar en sådan vändning att man anser det vara en lyx att komma hem innan klockan 19.00 😂 Nästa vecka kommer jag bara att vara på kvällsträningar hela veckan. Ska ta och få i mig lite middag och kolla igenom material från dagens träning innan ni får se, så vi ses senare 👋

Fick bli en hel del putsande idag, hade lyxen att ha både morgon och lunchfodring OCH skulle träna på eftermiddagen, så livet kan bli, men har väll grovt avrundat spenderar 12 h i stallet idag. Mental notis att jag behöver bättra på förrådet på finputsvårdande produkter.

Likes

Comments

Gav mig på en utmaning idag som sved, riktigt ordentlig faktiskt. Heidi vilade idag så tänkte passa på att rykta så.... vad e bättre än en härlig utmaning om 3000 rykttag? Jag klarade det finemang, men med svidande mjölksyra i armarna haha. Rätt som det var så hade det gått 2 timmar och jag som tänkt vara lite snabb i stallet efter jobbet. 😂

För att hålla räkningen så räkna jag till 50 på olika områden och varje gång jag kom till 100 så skaka jag ur skrapan, på så vis kunde jag veta att jag faktiskt kom upp till kvällens mål, gick från en taggad Heidi till en sovande Heidi till en Heidi som tröttnat på att bli ryktad och ville ha mat. 😂❤ Tur tant brun är så snäll att hon bara höjer upp huvudet när matte försöker nå och inget värre.

Imorgon är det träning igen, taggaaaaaaa, ska även bevaka några kollegor på jobbet samt stallkamrater som tävlar...på jobbet? (kan man kalla det så) Har iallafall morgonfodring så ingen sovmorgon här inte, Tisdag är nästa sovmorgon 🙆

Likes

Comments

Tjenixen på er!
Haft full fart hela dagen här borta, började med att följa med mamma och syrran till gymmet, något jag inte gjort på många år. Men ja... det gick finemang men var inte helt min grej som vi tränade idag. Måste hitta rätt träningsform att komplettera ridningen med, men inte hittat rätt ännu.

Därefter hem och duscha av mig lite snabbt + brunch innan det bar av till stallet med mamma. Var dags för den efterlängtade fredagsträningen för Jenny och säger bara IIIIIIIIIIIIIIIH!!!
Redan från första början stämde det rätt så bra mellan mig och Heidi så utgångsläget var riktigt bra, gällde bara att lossa upp mekaniken och sidorna. Det hela var så mycket lättare också när den ridning Jenny fick fram i Heidi i Onsdags satt kvar fortfarande och jag kunde få njuta. Vilket jag gjorde till största delen av passet. Heidi var så mjuk och följsam för mina hjälper om det så var skänklar, hand eller sits. Fantastiskt! Jobbar vidare med att jag ska få bättre armbågar och slappna av och lita på Heidi igen. Men det hela stämde så fantastiskt bra idag, skulle gå så långt som att säga det var ett av de bästa passen i mitt liv. Vi må ha gjort "simpla" saker i en lägre form som inte ser lika häftig ut som en högre osv, men skit i det, känslan var MAGISK. Dessutom provade jag att sätta dit liiiite tryck i tant brun idag och vi klara det riktigt bra, även om jag studsade iväg då 😂 Längtar så himla mycket till nästa gång på Söndag, tätt mellan träningarna men det ger resultat ❤ Till och med att tanken på tävlingar vakna till liv igen, men tänker avvakta med det ett tag till.

När det plötsligt börjar småsnöa och det är 0° C ute så klär man på sig för det praktiska och inte för att vara så stilig som möjligt på träningen. Jag frös inte och mamma snodde min jacka jag har när det är -20° C i stallet.😂⛄

Likes

Comments

Är nu äntligen hemma för dagen och bara studsar omkring av glädje. Känns så toppen att bitarna sakta faller på plats mellan mig och Heidi igen och att Jenny lotsar oss igenom steg för steg. Idag var det Heidis tur att motioneras, jag fick sitta på avbytarbänken medan Jenny red henne. Tanken från början var halva passet var men... 😂 Någon hade visst så kul där på hästryggen att jag nöjt fick trava av Heidi. Men WOW vilken skillnad det var efter, riktigt stor. Kändes näst intill som att man hade kunnat sitta med trådar mellan bett och hand utan att dem skulle gå av.

Mycket fokus blev även denna gång basic, med lösgjordhet och tempo. Hitta en stadigare takt, något som vi får slipa på i vänster varv speciellt, lite svagare där så svårare att hitta en harmonisk rytm hela tiden. Jenny verkade känna det i galoppen medan jag har i traven, så beror nog lite på hur vi inverkar också, men iallafall samma varv. Jag skäms nästan hur dålig jag vart med mobilen idag, men har filmat med Jennys mobil så hon vidare kunde studera och analysera hur vi ska fortsätta. Spännande, längtar redan tills på Fredag. Imorgon är det en välförtjänt vilodag för Heidi som passar in perfekt i och med att jag jobbar längre dagar på Torsdagar och mormor ska ha påskmiddag, mammsen får ta hand om tant brun. Men hon är i goda händer ❤

Jenny var betydligt duktigare med kameran 😂 Jag blev till och med smygfotad påväg från transporten till ridhuset.

Likes

Comments

God morgon på er, rast här på jobbet så tänkte titta förbi lite snabbt. Var ju och tränade igår med en väldigt pigg och taggad Heidi som vilat i några dagar. Var nästintill att jag ville longera innan jag skulle sitta upp, men det blev aldrig så. Men det gick förvånansvärt bra och tycker vi kommer till en bra ridning snabbare och snabbare även om Heidi tyckte det blev jobbigt till och från som resulterade i småskutt. Men men, vi ska tillbaka idag så vi får höras igen ikväll eller något.

Kram

Likes

Comments

Är inne på min sista helgdag då mina veckor ser lite mer annorlunda ut nu när jag jobbar på den riktiga helgen. Tagit det rätt soft, mycket som händer om dagarna ibland så vad passar bättre än att bara ta det lugnt och tänka på sig själv? Jag personligen har väll mer suttit och pluggat inför sista träffen på Strömsholm, hoppas kunna avlägga ett examensprov innan hösten men man får se, måste gå 2 andra kurser först för att vara behörig.

Iallafall, denna vecka är fullspäckad med träning för mig och Heidi, så kul att få komma igång mer igen och känns bra att få börja från steg 1 igen verkligen. Har precis börjat lägga till lite saker där jag fortfarande känner mig bekväm så som skänkelvikningar, en och annan skola och ca 2 galoppombyten / pass när vi bytt varv. Mycket focus har legat på basic så som tempo och lösgjordhet och tycker det sakta ger resultat, har ändrat om min ridning lite nu när jag är nollställd så lika bra att göra det ordentligt från början. Känner ingen press av att behöva tävla eller så än, blir det någon i höst så kul men gråter inte om det inte blir någon i år överhuvudtaget heller.
Som en del säkert lagt märke till så är bilderna när jag tränar från ett annat ridhus än det som finns på min gård och det främst då jag inte rider utan tränare än pga osäkerhet och tillbringat mycket tid där sista tiden. Stor del för att jag trivs med Jenny, men även för att det är en väldigt lugn anläggning. Jag har möjlighet att rida själv i ridhuset och bara fokusera på mig och Heidi utan att behöva oroa mig för att krocka med någon annan eller så, tycker de gånger jag ridit hemma i det vanliga ridhuset där det alltid är fullfart på gården så är det så mycket mer att ha koll på och jag blir stressad och trött. Mycket bättre då att jag kan få komma igång med ridningen i lugn och ro och bli trött av ett ordentligare pass än efter bara några minuter. När jag känner mig mer bekväm lär jag rida lite mer hemma igen också.
Måste bara träna bort mina Charlie Chaplin armar haha, de smyger sig sakta ut från midjan, ihop ihop ihop ihop.

Idag är det dags för veckans första träning senare ikväll, ska bli så spännande verkligen. Så får försöka återkomma ikväll om det inte blir för sent och jag måste sova innan jobbet, men vem vet, kan jag inte somna är det inte omöjligt att jag hör av mig iallafall. 😜

Likes

Comments

Är bland de bästa citaten jag har hört under min vistelse här på Strömsholm. På schemat i Måndags stod löshoppning och foderlära. Lite extra kul vart det att här på födelsedagen som det då var, var den vi skulle haft löshoppning sjuk (tror jag) så vi fick en vikarie som var ingen mindre än Jens Fredricson så riktigt kul. Väldigt klok hästkarl skulle jag vilja kalla honom. Mycket vikt låg på det mentala och hur han vill poängtera att allt kring hästar ska ske avslappnat, vänta med att börja löshoppa tills hästen börjat slappna av, samma sak i hantering och ridning osv. Spänning kan vara jättebra för ex en försäljare vid löshoppning då man kan få hästen ta i från tårna och hoppa högt högt högt över hindren, men den spänningen har man ingen användning av i längden. "Det är lite som att kissa på sig, blir varm och skönt i början (wow faktor ex försälningsvideor osv) men blir inte så trevligt efter ett litet tag." Tror inte jag var ensam om att småskratta lite när han drog den kopplingen, men vi alla förstod ju vad han menade. Med sig till sin hjälp hade han hästen Cadrilj E:Cardento.

Men nu till den spännande färden till Strömsholm för när jag nästan var framme, strax utanför Köping så small det ordentligt och svarta saker fladdra förbi fönstret. Självklart bar det av raka vägen till väggrenen även om jag inte ens fick sladd. Måste säga jag vart en aning förvånad när jag gick ut och såg att hela mitt däck var borta. 😂 Passar på att påpeka att inget luktat bränt innan eller indikerat på något som kan förvarna om att däcket planerat att gå sönder.

Så där stod jag, på en busshållplats lämpligt nog och funderade på hur tusan jag skulle göra nu. Då är det bara bäst att ens vän som bor i Köping lyckligtvis var ledig idag. Så bästa Sara kom och hämtade mig och körde runt mig under dagen medans pappa kom och bytte däck åt mig. Efter dagens lektioner där vid 20.00 kom Sara och hämtade mig igen, skjutsade mig till bilen, visade mig vägen till en öppen bensinmack så vi kunde kontrollera lufttrycken osv. Står i evig skuld ❤

Avslutade min kväll med gofika i sängen med paketöppning från långväga kompisar i Norrland ❤

Likes

Comments

Eller något sådant. Har precis fyllt 22 wihoo och måste säga att det har vart några oerhört spännande dagar. Firades i dagarna 3, först med några kompisar. 😂 Vi hade en så ovuxen och ostrukturerat flummig kväll det bara gick, var så himla kul! Började med indelning i lag som vart förvånansvärt komplicerat fastän vi drog lappar om det, för att börja med Krocket... medans någon granne på andra sidan skogen också fyllde år och hade en sjudundrande fest. Dundrade på genom skogen med jubel, klubbmusik och ja.... kan inte ens beskriva det men... arabisk / Iransk.... musik? Inte så bra på dem språken. Och där står vi, ett gäng ungdomar och spelar krocket. Låt mig skryta om att mitt lag vann ❤

Fortsättning med min hembakade moussetårta som ja... både kollapsa och var djupfryst. Fick såga till oss en bit med en brödkniv mitt i all smet. 😂 Måste hitta ett bättre recept tills nästa gång. Under tiden så spelades även minibasket på bordet där bollarna flög åt alla möjliga håll, med någon träff i korgen.

Den vuxna kvällen bara fortsatte, med Eyetoy, Twister och bubbelbad med Disney på högsta volym. Got to love it <3

Med släkten vart det något lugnare men även där Eyetoy med kusinerna innan födelsedagsbarnet själv försvann på hästträning. Men det gick bra där med, något spänd från min sida som smitta av sig lite på Heidi men hittade några riktigt bra stunder här och var där allt stämde. Även om det bara vart korta stunder här och var, men det är i rätt riktning, speciellt nu när jag backat tillbaka och börjar från 0. Blir en färd dit ikväll igen men jobb på morgonen = ingen uppdatering innan imorgon.

För er information så var det dock inget bröllop.... Men träff på Strömsholm är väll nästan samma sak? Speciellt med det underbara äventyret och allt flyt som blev denna gång, haha. Men det får bli ett eget inlägg, Instagrammare vet precis vad jag talar om.😂

Likes

Comments

Oj oj oj vad länge jag var i stallet igår, 6,5 timme och gjorde ändå inte så mycket ovanliga saker.... Tog i och för sig tag i att rensa ut vintern med att mocka ur hela hagen som inte blivit av tidigare, 4 stora skottkärror, tur man kan vara bortskämd och stå i ett hörn och mocka allt som samlats på hög. Under tiden fick Heidi stå och sola sig utan täcke nu när jag var i hagen och kunde se till att hon inte rulla sig innan träningen. Efter träningen var hon så svettig (Överväger om jag måste klippa henne...) att hon fick en vattendusch, väntar med vårtvätten och schampoonering. Men tork fick bli åter igen i solen där vi mös i gräset med stallkatten Olle som kom och gjorde oss sällskap. Så en lång dag till mestadels i solen.

Likes

Comments