Header

Med risk för att låta lite tjatig, men gud vad livet leker just nu. Har i flera månader stött på motgång efter motgång och nu... ja nu äntligen vänder det! Ska bli så kul med allt den kommande tiden jag har framför mig och jag kommer dela med mig utav det hela allt eftersom.

Om vi ska börja med dagens äventyr som var en liten tur på tant brun i ridhuset. Som gick fantastiskt! Ett sådant där effektivt och bra pass. Framskrittning 15 min, jogging ca 10 min, avskrittning 15 min. Men känslan var faktiskt fantastisk! Varför traggla på när man inte måste? Dessutom så var hon ju hos massör och fick genomkörare av hela kroppen igår, logiskt med ett lättare pass idag. Red igenom alla gångarter, provade något byte åt båda hållen och allt bara kändes fantastiskt. Sadeln jag är inne på verkar vara fortsatt uppskattad men ska prova den med en gelemankpadd istället för en mankpadd i tyg som jag har just nu, så får vi se vilken som blir favoriten.

Nu är det 2 veckor kvar på hackamoret innan det är dags att åter kontrollera frökens lilla problemmun (underbett), hoppas vi kan ta tag i säsongen efter det. 😃👊 Imorgon planerar jag att göra min hemläxa och glo på hästar om det inte regnar, utlovar en massa bilder isåfall ❤

Likes

Comments

Då var den roliga och spännande dagen avklarad, en annorlunda dag som kanske kommer på tal eller inte, vi får se, men kul var den och livet har helt klart tagit fart och rullar åt rätt håll igen, sadel på g, planer på g, vad mer kan man önska sig?

Heidi var ju då på "spa" idag med egen massör och djupvågsbehandling. Började med att hon klämde och kände igenom hela hästen och precis som jag tyckt hade hon spänningar i nacken. Även lite i rygg och korset, men inte så konstigt eftersom vi inte kommit till någon riktig ridning på ett litet tag och inte haft en fullt passande sadel. Men inget som var allt för farligt men som ändå behövde lossas. Heidi tyckte djupvågsbehandlingen som kom efter var mycket skön redan från början, men efter ett bra tag stod hon mer eller mindre och sov, var iallafall lugnare och tröttare än när hon är hos tandläkaren med höga doser lugnande (hon hatar tandläkaren), så tar det som ett bra betyg från Heidi. En liten hemläxa och order om morotsinköp tackar vi för den här gången. Ska bli spännande att sitta upp imorgon och rida.

Nu ska jag fixa iordning lite frukost och lämna det nya favvoplagget, en rosa onepice formad som en drake utrustad med svans och allt innan sängen. Got to love it <3

En Heidi som precis påbörjat sin djupvågsbehandling, en liten Puff (som jag råkar kallas ibland 😂) och solnedgången över Heidis grannars hagar eftersom jag efter dagens specialare tillbringade eftermiddagen i stallet istället för förmiddag.

Likes

Comments

God morgon solstrålar!

Sitter och njuter av lite frukost i sängen innan jag ska ta tag i dagen och alla dess äventyr som den bjuder in till. Ska bli riktigt spännande. Har som jag nämnde tidigare en massör bokad till Heidi idag som jag är lite nyfiken på. Har sett en del behandlingar hon gjort på andra hästar och blivit rent utav imponerad, så blir kul att se om hon kan göra "underverk" på Heidi också. Vad jag själv tänkt på senaste tiden är att hon är lite spänd uppe i nacken, så kan bli intressant att se om det är i nacken spänningen sitter, eller om det kommer från en annan del av kroppen men visar sig där. Kroppar är intressanta ibland asså.

Ni får ha det så bra så länge så hörs vi lite senare i eftermiddag om det inte blir bloggande från mobilen. Tuddiloo!

Tbt till när Heidi fick prova gå på sommarbete en sommar.

Likes

Comments

Ni vet när inspirationen bara rullar fram över en? När man har en massa idéer på fina bilder man vill ta, eller outfits att ha på träningar? Jag är i en sådan period nu. Finns en massa saker jag vill ha, ex dessa schabrak från Equestrian Stockholm med lite matchande benlindor 😍

Men har även sneglat lite på träns och pannband från PS, funderat lite på om deras "hoppträns" High jump revolution kan vara intressant, med tanke på hur remmarna ligger över nosen, som man dessutom får tävla på i de flesta klasser. Värt att klura på. (Även om jag inte diggar pannbandet 😂 )

Letar även efter ett ridtäcke i typ ylle eller kanske fleece som är utskurna för skänkeln, som inte är för korta. Ett vanligt täcke i storlek full är oftast för kort, även vissa i storlek 155.... Så.... storlek 155 som inte är små i storlek, eller 165 små i storlek, kom gärna med tips.

Likes

Comments

...det tar ca 5 veckor innan tarmfloran hos en häst anpassat sig vid ett foderbyte?

Miss my little pony <3 Wiktor

Likes

Comments

View tracker

... man inte ska ge hästen något foder, varken kraftfoder eller grovfoder efter en kraftig ansträngning om den svettats mycket? Utan man ska vänta tills hästen druckit innan något foder ges.

Likes

Comments

Det vart visst en liten bloggsovmorgon idag, men ska jag vara ärlig så sov jag otroligt länge idag. Men men, man får passa på på helgen när man är ledig. Raraste Nattis hjälpte mig att kolla medans jag prova dagens sadlar, en intressant provning där Heidi verkligen visade vad hon tyckte om eller inte.

Började med sadeln jag hämtade igår. Såg ut att ligga som en smäck när man la på den i gången, fritt för bogarna och mycket utrymme för Heidis höga manke. Alltså vad man såg borde denna sadel ligga perfekt. Men ja... Den låg där den låg ja, den rörde sig inte, men trivdes inte helt med benen i denna sadel (som är mindre än förra gången jag prova denna modell) och tyckte att Heidi bromsade en hel del. Provade göra allt, skolor, serier och piruetter. Visst det gick, men känslan var inte där.

Swisha om till den andra sadeln. STOR skillnad redan när jag börja skritta igen, från att inte vilja gå i förra sadeln tände Heidi till, blev het här och var samt överambitiös i serier och piruetter. Men var så kul att rida på henne då, fantastiska lilla knasboll. Dock hade den åkt ner lite på manken igen, men hade inte tagit isär schabrak och paddar mm sedan igår. Så kanske.... Provas igen imorgon, men helt klart ett steg i rätt riktning.

Time to run, födelsedagsmiddag hos mormor! Ska förbereda lite inlägg ikväll.

Likes

Comments

Solen skiner, fåglarna kvittrar och livet allmänt leker för stunden. Gårdagens Blöhö var mer eller mindre borta idag, åtminstonde tagit några steg tillbaka för att låta glädjen få ta plats igen. Provade gårdagens sadel idag igen, fast med en mankpadd. Tycker att sadeln verkade ligga bättre idag, igår kunde jag knappt få in fingerspetsarna mellan sadeln och manken, idag fick jag in 4 från början och 3 vid slutet av passet, alltså inget tryckande på manken. Dock hade sadeln glidit fram yttepyttelite mot bogarna, men vet jag var sämre på att spänna sadelgjorden idag än igår, anar att det är orsaken. Så får bättra mig med det i helgen då jag fortsätter att låna sadeln några dagar till.

Heidi var pigg och glad idag iallafall, jobbade på bra, rörde mycket på ryggen. Även om det såg ut som att hon var full bitvis i skrittarbetet för att det är jobbigt och tant brun försöker slingra. Med en helt annan häst idag passade jag på att leka lite, även om det för det mesta vart jogging, men några serier med byten i varje. Har precis börjat med byten i varje men kan göra 1..2... utan problem, men idag verkade hon fatta galoppen (eller helt enkelt tycka det var extra kul att göra byten - hennes specialitet) och bara fortsatte 😂 Och där sitter jag, försöker göra 2 byten i varje, medans hästen studsar på i 3 till. Jaja, klappa och vara glad haha.

Hörde av min sadelutprovare igen idag efter att ha kollat status efter dagens pass. En sadel jag tyckte var skön men som var fel storlek för Heidi, beställdes av en annan kund som nu ska sälja sin häst, så en mindre sadel av den modellen kom igår, som nu så fint står i min hall, wihoo. Provas genast imorgon, tsm med den andra också. Denna är dock mycket dyrare än den jag provat idag, så den ska ligga som en smäck om jag ska köpa den. Bara hoppas jag äntligen kan få komma igång igen och kanske hinna få ihop något bra inför tävlingssäsongen om bett vill funka om 1 månad.

Lilla sötnosen ville inte alls vara kvar ute i solen efter dagens pass, släppte ut henne, gick iväg 4 steg innan hon vände och gick tillbaka till grinden för lite kel. Tant brun är en mästare på att gnägga när jag slinker förbi ex boxen, sötnos. ❤

Likes

Comments

... dammet som uppstår när du ryktar en lerig häst är ofarligt för t.ex hästens lungor, visst du nyser, men dammet är för grovkornigt för att ta sig ner i lungorna, till skillnad mot ex dammet från havrekross eller när du kastar ner en höbal från loftet, som har mycket mindre dammpartiklar. Är alltså att föredra att göra det när inga hästar är i stallet om man kan. 👍

Oj vilken gammal bild man fick rota fram på lerig häst, tror ca 5 år sedan 😂

Likes

Comments

Börjar väll inlägget med att säga hej och välkommna alla nya filurer, har haft en spurt på 3x min vanliga ström av bloggläsare sedan igår, riktigt kul att fler verkade uppskatta mina inlägg om Strömsholm, utlovar mycket mer av den varan nästa gång jag är där, tar förmodligen med datorn då det fanns internet till alla gäster. 😄

Vidare till dagen så... har den väll rullat på rätt så bra egentligen, en skön sadel som låg rätt bra på Heidi (tjoho) MEN, den trillar ner på manken. Vet inte hur många sadlar jag provat nu som legat bra när jag sadla, men när jag sitter av har den trillat ner på manken. Skillnaden med dagens sadel var väll att den inte glidit fram och stört bogarna det minsta. Ska prova den imorgon igen men med en mankpadd... eventuellt två.

Utöver det så är vi lite ringrostiga ridmässigt och då hon har lite problem med munnen och är ordinerad ridning på bettlöst. Eftersom vi redan är ringrostiga kändes det lite blöh att försöka rida loss och göra Heidi mjuk och fin på hackamore. Är hon redan ridmässigt lösgjord för att vi kunnat rida som vanligt är hon oftast mycket finare på hackamore. Men när hon är ringrostig säger jag bara BLÖHÖ. Men ska inte klaga, fick en fin känsla till och från och vi lyckades göra lite serier och prova piruettjobb i sadeln (där tidigare sadlar slagit i manken eller glidit fram). Har bokat massör som även ger djupvågsbehandling om det behövs i nästa vecka, så kanske blir lite lättare efter det, att få hjälp på annat håll att lossa och mjuka upp musklerna. Inte provat henne själv innan men vet flera på gården som tyckt att hon gjort ett riktigt bra jobb. 

Likes

Comments