Ja, jag tänkte faktiskt försöka delta i en 30-dagarsutmaning. Anledningen är helt enkelt att jag hoppas att jag kommer få in något slags mentalt schema eller i alla fall något som vagt liknar en rutin i mitt bloggande.

Det är ganska typiskt mig att hålla på med något i några månader och sedan totalt släppa det och aldrig få upp en kontinuitet igen (eller i alla fall att det dröjer ett par år emellan isf). Det kan vara en personlig bristfällig kvalité hos mig som person, eller så har det att göra med min depression (hah, ett litet rim). Oavsett så har jag verkligen försökt räta ut mina rutiner nu, och hoppas helt enkelt att om jag gör #nouw30daychallenge så kanske det fortsätter utvecklas.

Så... ja, mer än så är det egentligen inte. Jag menar, det hade ju varit kul att åka till Paris, men det enda jag vunnit i mitt liv var en nivea-give away och det var ca 12 år sedan så jag sitter inte direkt och bankar på det om man säger så.

Om någon mer vill vara med så är det bara att gå in på denna sidan (men jag är som vanligt ute i sista sekund så jag tvivlar på att någon kommer hinna tyvärr....sry)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad är det för mening med nyårslöften egentligen? Vad är ett bra nyårslöfte?

Det var längesedan jag avlade ett ordentligt nyårslöfte, jag insåg någon gång i grundskolan att det var lönlöst att hålla på och säga att man skulle göra eller inte göra en massa saker som man ändå visste med sig att man aldrig skulle kunna genomföra. Spikarna i kistan var att se och höra hur vuxna och jämnåriga (inte minst jag själv) bröt sina löften tre veckor in på det nya året.

Men i år har jag faktiskt tänkt på det där med nyårslöften, och kommit fram till att jag vill ge det ett nytt försök. I slutet på 2017 hade jag redan flera tankar kring det nya året och vilka vanor jag vill ta till mig. På många sätt har jag skött mig rätt bra under året som gått, även om det började väldigt väldigt lågt och mitt akademiska liv drogs till botten av havet.

Tanken är inte att jag ska ha några fasta mål som jag blir besatt av att hålla mig till under en kort period (t.ex: jag ska gå ner X kilo, jag ska bara kolla på TV i X timmar, jag ska bara spendera X kr på kläder etc etc), utan snarare bara lova mig själv att försöka ta hand om mig själv så att jag kan komma ur den här förbannade depressionen.

För att göra det behövs tre saker som jag hela mitt vuxna liv har haft svårt att hålla koll på:

  • Att dricka tillräckligt mycket vatten
  • Att gå ut och röra på mig inte bara när det krävs (t.ex. av jobb), utan även på fritiden
  • Att få i mig alla vitaminer och mineraler som jag bör ha i mig, men som jag förmodligen inte får pga ovarierad vegansk kost och bortglömda kosttillskott

Mitt slagord för 2018 blir helt enkelt VMV; Vatten, Motion och Vitaminer. Hittills har det inte direkt gått perfekt, men vi får la se.

Klart slut i en skut

Likes

Comments

Under de senaste månaderna har jag låtit min blogg falla i glömska, trots att jag haft massor av idéer och tankar som jag tänkt dela med mig av. Det handlar nog mest om brist på motivation att faktiskt sätta mig och skriva ner dom.

Det har i och för sig varit ganska mycket nytt för mig/oss i och med att vi flyttat temporärt till Göteborg, så mitt huvud har varit fyllt med planering och mat och hushåll och allt det där som tar upp tid i vardagen. Och till alla de föräldrar som finner tid att uppdatera sina bloggar utöver jobb, barn etc, kan jag bara lyfta på hatten.

Inför nyår har vi inte planerat något särskilt, det blir bara lite god middag, spel och kanske lite Bingolotto tillsammans med syrran och hennes pojkvän. Busibus är med här i stan också, vilket alltid gör det mycket mysigare.

Så dagen kommer bestå av lite småfix här hemma, sen blir det till att packa ihop det som ska med över vattnet till Gamlestan och dra dit helt enkelt.

Likes

Comments

Spenderade helgen hemma hos mina föräldrar och hundarna, egentligen på grund av att jag skulle till tandläkaren idag, men åkte redan i fredags bara för att.

Det var så himla hemskt att åka ifrån Busibus, speciellt eftersom jag var tvungen att åka tillbaka för att hämta en grej, och busi blev överlycklig :'(

Men jag ska hem snart igen, och i november kommer vi nog kunna ha henne i stan med oss ett tag. Tindra är det inte lika illa med, hon är inte lika bunden till mänsklig kontakt som busi, som får separationsångest trots att hon har dom andra hundarna runt sig. Plus, Tindra är äldre och har försämrad syn och hörsel, så att flänga henne fram och tillbaka skulle bara göra henne en otjänst iom att hon bott på samma ställe hela livet. Busibus är däremot van vid att resa.

Nåväl. Är på väg till jobbet nu (har nattpass), och det verkar såklart vara lite smått kaos i kollektivtrafiken. Vi får se när jag kommer fram helt enkelt.

________________________________________

Spent the weekend at my parents house. I had a dentist appointment today and I thought I might just spend a couple of extra days with my parents and the dogs.

Saying goodbye to Busibus was heartbreaking, but I'm going back soon and I plan on taking her with me to the city in november. I won't be taking Tindra, since she's not as dependent on human contact, and since she's older and her vision and hearing has gotten worse, it would be a disservice take her from the only home she's had.

Anyway, I'm on my way to work (got the night shift), and the trams and busses timetables are of course in shambles. We'll see when I get there.

Likes

Comments

Idag ska jag till tandläkaren. Jag vet fortfarande inte om detta är ett rutinbesök, eller om dom ändrat sig angående mina nedre visdomständer. Dom ville nämligen inte dra ut dom nedre, utan skickade istället en remiss till käkkirurgen. Tyvärr är väntetiden väldigt lång och enligt den kommer jag få vänta till nästa år för att få ut dom små djävlarna, vilket betyder att tandvården inte längre kommer vara gratis för mig...

Oavsett vad det är för besök så kommer jag försöka påminna mig själv konstant om att ta med min bettskena så att jag kan få den fixad. Jag har inte kunnat använda den pga mina jobbiga jävla visdomständer, och för att tandläkaren som gjorde den åt mig stressade mig under mitt besök så jag kunde inte med att säga för en femte gång att den inte satt helt rätt i munnen.

Tyvärr kan man tydligen inte ha en illasittande bettskena i flera veckor utan att ens tänder börjar kännas ömma och nästan lösa. Vem kunde anat det.

Smart drag

Likes

Comments

Jag älskar att köpa presenter. Jag älskar att planera vad jag ska köpa, jag älskar att hämta med det jag ska ge bort (vare sig det är via nätet eller i en riktig affär), jag älskar att slå in presenter och göra fina små tillhörande kort. Kort och gott: jag älskar processen som det innebär att ge bort en gåva.

Och extra roligt är det att köpa julklappar, eftersom man då får köpa presenter till alla sina nära och kära. Jag brukar börja planera i god tid och köper oftast julklapparna lite pö om pö allteftersom det börjar lida mot jul (även om jag gärna tar ett par rundor längs de pyntade gatorna i stan för att i alla fall låtsas julhandla). Årets lista över potentiella julklappsköp påbörjades i september och jag har redan tjatat hål i öronen på jonte och ak angående vad de vill ha i julklapp. Faktum är att den första julklappen redan är inhandlad, och jag planerar att köpa nästa inom en snar framtid. Egentligen vill jag hålla julkänslorna utanför oktober eftersom den månaden är reserverad för halloweenkänslor, men eftersom jag stundvis är 100% upptagen och stundvis helt sysslolös så verkar det som en ganska svår uppgift.

För många kan detta säkert starta små varningsklockor, men jag är ganska säker på att jag inte är den enda som beter sig såhär.

Likes

Comments

Vem skulle någonsin kunna tro att jag, en person som fortfarande bär ärr från hemkunskapslektionerna i högstadiet, som misslyckats med både havregrynsgröt och brownie-mix, skulle bli en sån jäkla haj på att laga mat och baka???

Jag har förvisso bara en liten mat-repertoar så att säga, och min bakning är ännu mer begränsad, men antalet rätter växer och växer. Mina mest lyckade försök den senaste tiden har varit rotfruktsgratäng, och nektarinpaj, båda hopsnodda helt på känsla.

Och nog för att detta är både en trevlig och nödvändig kunskap för fortsatt överlevnad för min egen del, men stoltheten över mina florerande kunskaper hade varit mäktigare om just denna typ av kunskap spelade rakt in i den roll samhället under århundraden utstakat för de som fötts under samma biologiska omständigheter som mig.

Det jag försöker säga är att jag hade inte haft något emot att vara så huslig (som min mor brukar kalla mig), om det inte också var exakt det min tilldelade könsroll sa att jag borde vara.

who'v'de thunk

Likes

Comments

Nu har vi bott här i stan i över en månad, och jag vet inte om det är på grund av mitt jobb, eller vädret, eller bara årstiden i allmänhet, men vissa dagar passerar hur snabbt som helst medans vissa känns som att de tar för evigt. Eftersom jag jobbar såpass långa skift när jag väl jobbar är det kanske inte så konstigt att det ibland känns som att veckorna tappar en dag eller två, och kontrasten när jag är ledig blir ju på så sätt ganska påtaglig.

Sakta men säkert tragglar jag mig igenom A Clash of Kings, och ordet "tragglar" använder jag inte för att boken är tråkig, utan för att jag oftast läser innan jag ska sova och då får jag inte läst så många sidor per dag som jag hade velat innan jag slocknar. Har läst precis över 300 sidor, vilket motsvarar en tredjedel av bokens fulla längd... Jag tror inte jag läst en så lång bok sen jag gick i gymnasiet, men jag är glad att jag äntligen känner att jag har tid att läsa lite skönlitterärt nu för tiden.

Förutom att jobba och läsa, har jag även börjat måla mer regelbundet igen. Ibland blir det bara kladd, men andra gånger blir det något trevligt att titta på. Jag måste dock nästan ta med mig vårt ministaty hemifrån, för jag kan inte måla mer än en timme innan ryggen brakar ihop. Sitter nämligen på golvet och målar, vilket inte på något sätt kan vara ergonomiskt, men det är den enda placering jag testat som inte ger helt skeva proportioner.

God morgon

Likes

Comments

Liksom alla andra hundar här i världen, så är också detta den mest underbara av dem. Imorgon kommer jag och syrran hälsa på denna och fyra till av de mest underbara hundarna i världen.

Likes

Comments

Har inte varit på skrivarhumör det senaste. Det känns som att det alltid gått saker emellan (jobb, sömn, hunger, och alla andra grundläggande behov t.ex.), men jag inser att jag har haft gott om tid till att skriva om jag bara hade velat.

Jag antar att jag bara är trött, eller utmattad snarare. Vet inte om det är på grund av mental sjukdom eller mina mediciner jag tar för att stävja den mentala sjukdomen. Eller så är det något helt annat. Typ vädret kanske.

Oktober är en av mina favoritmånader, dels för att sensommar och början på hösten är min favorittid på året, och dels för att jag älskar halloween. Jag är en av dom som anser att halloween gäller hela oktober (och kanske till och med längre iom alla helgons natt). Jag är också en person som har en hel del riter och seder för mig, vilket resulterar i filmlistor, dekorering, och andra typer av förberedelser för att förhöja stämningen.

Det är inte som om att jag håller mig till något speciellt schema, eller ens till de listor jag gör, men jag gillar att sjunka in i rätt sinnesstämning, så om jag blir tvungen att öppna alla fönster för att 7 värmeljus blir för varmt i ett rum är det bara så det får bli. För tända ska dom vara. Det ska ju för fan vara mysigt också.

Välkommen tillbaka

Likes

Comments