Spenderade helgen hemma hos mina föräldrar och hundarna, egentligen på grund av att jag skulle till tandläkaren idag, men åkte redan i fredags bara för att.

Det var så himla hemskt att åka ifrån Busibus, speciellt eftersom jag var tvungen att åka tillbaka för att hämta en grej, och busi blev överlycklig :'(

Men jag ska hem snart igen, och i november kommer vi nog kunna ha henne i stan med oss ett tag. Tindra är det inte lika illa med, hon är inte lika bunden till mänsklig kontakt som busi, som får separationsångest trots att hon har dom andra hundarna runt sig. Plus, Tindra är äldre och har försämrad syn och hörsel, så att flänga henne fram och tillbaka skulle bara göra henne en otjänst iom att hon bott på samma ställe hela livet. Busibus är däremot van vid att resa.

Nåväl. Är på väg till jobbet nu (har nattpass), och det verkar såklart vara lite smått kaos i kollektivtrafiken. Vi får se när jag kommer fram helt enkelt.

________________________________________

Spent the weekend at my parents house. I had a dentist appointment today and I thought I might just spend a couple of extra days with my parents and the dogs.

Saying goodbye to Busibus was heartbreaking, but I'm going back soon and I plan on taking her with me to the city in november. I won't be taking Tindra, since she's not as dependent on human contact, and since she's older and her vision and hearing has gotten worse, it would be a disservice take her from the only home she's had.

Anyway, I'm on my way to work (got the night shift), and the trams and busses timetables are of course in shambles. We'll see when I get there.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag ska jag till tandläkaren. Jag vet fortfarande inte om detta är ett rutinbesök, eller om dom ändrat sig angående mina nedre visdomständer. Dom ville nämligen inte dra ut dom nedre, utan skickade istället en remiss till käkkirurgen. Tyvärr är väntetiden väldigt lång och enligt den kommer jag få vänta till nästa år för att få ut dom små djävlarna, vilket betyder att tandvården inte längre kommer vara gratis för mig...

Oavsett vad det är för besök så kommer jag försöka påminna mig själv konstant om att ta med min bettskena så att jag kan få den fixad. Jag har inte kunnat använda den pga mina jobbiga jävla visdomständer, och för att tandläkaren som gjorde den åt mig stressade mig under mitt besök så jag kunde inte med att säga för en femte gång att den inte satt helt rätt i munnen.

Tyvärr kan man tydligen inte ha en illasittande bettskena i flera veckor utan att ens tänder börjar kännas ömma och nästan lösa. Vem kunde anat det.

Smart drag

Likes

Comments

Jag älskar att köpa presenter. Jag älskar att planera vad jag ska köpa, jag älskar att hämta med det jag ska ge bort (vare sig det är via nätet eller i en riktig affär), jag älskar att slå in presenter och göra fina små tillhörande kort. Kort och gott: jag älskar processen som det innebär att ge bort en gåva.

Och extra roligt är det att köpa julklappar, eftersom man då får köpa presenter till alla sina nära och kära. Jag brukar börja planera i god tid och köper oftast julklapparna lite pö om pö allteftersom det börjar lida mot jul (även om jag gärna tar ett par rundor längs de pyntade gatorna i stan för att i alla fall låtsas julhandla). Årets lista över potentiella julklappsköp påbörjades i september och jag har redan tjatat hål i öronen på jonte och ak angående vad de vill ha i julklapp. Faktum är att den första julklappen redan är inhandlad, och jag planerar att köpa nästa inom en snar framtid. Egentligen vill jag hålla julkänslorna utanför oktober eftersom den månaden är reserverad för halloweenkänslor, men eftersom jag stundvis är 100% upptagen och stundvis helt sysslolös så verkar det som en ganska svår uppgift.

För många kan detta säkert starta små varningsklockor, men jag är ganska säker på att jag inte är den enda som beter sig såhär.

Likes

Comments

Vem skulle någonsin kunna tro att jag, en person som fortfarande bär ärr från hemkunskapslektionerna i högstadiet, som misslyckats med både havregrynsgröt och brownie-mix, skulle bli en sån jäkla haj på att laga mat och baka???

Jag har förvisso bara en liten mat-repertoar så att säga, och min bakning är ännu mer begränsad, men antalet rätter växer och växer. Mina mest lyckade försök den senaste tiden har varit rotfruktsgratäng, och nektarinpaj, båda hopsnodda helt på känsla.

Och nog för att detta är både en trevlig och nödvändig kunskap för fortsatt överlevnad för min egen del, men stoltheten över mina florerande kunskaper hade varit mäktigare om just denna typ av kunskap spelade rakt in i den roll samhället under århundraden utstakat för de som fötts under samma biologiska omständigheter som mig.

Det jag försöker säga är att jag hade inte haft något emot att vara så huslig (som min mor brukar kalla mig), om det inte också var exakt det min tilldelade könsroll sa att jag borde vara.

who'v'de thunk

Likes

Comments

Nu har vi bott här i stan i över en månad, och jag vet inte om det är på grund av mitt jobb, eller vädret, eller bara årstiden i allmänhet, men vissa dagar passerar hur snabbt som helst medans vissa känns som att de tar för evigt. Eftersom jag jobbar såpass långa skift när jag väl jobbar är det kanske inte så konstigt att det ibland känns som att veckorna tappar en dag eller två, och kontrasten när jag är ledig blir ju på så sätt ganska påtaglig.

Sakta men säkert tragglar jag mig igenom A Clash of Kings, och ordet "tragglar" använder jag inte för att boken är tråkig, utan för att jag oftast läser innan jag ska sova och då får jag inte läst så många sidor per dag som jag hade velat innan jag slocknar. Har läst precis över 300 sidor, vilket motsvarar en tredjedel av bokens fulla längd... Jag tror inte jag läst en så lång bok sen jag gick i gymnasiet, men jag är glad att jag äntligen känner att jag har tid att läsa lite skönlitterärt nu för tiden.

Förutom att jobba och läsa, har jag även börjat måla mer regelbundet igen. Ibland blir det bara kladd, men andra gånger blir det något trevligt att titta på. Jag måste dock nästan ta med mig vårt ministaty hemifrån, för jag kan inte måla mer än en timme innan ryggen brakar ihop. Sitter nämligen på golvet och målar, vilket inte på något sätt kan vara ergonomiskt, men det är den enda placering jag testat som inte ger helt skeva proportioner.

God morgon

Likes

Comments

Liksom alla andra hundar här i världen, så är också detta den mest underbara av dem. Imorgon kommer jag och syrran hälsa på denna och fyra till av de mest underbara hundarna i världen.

Likes

Comments

Har inte varit på skrivarhumör det senaste. Det känns som att det alltid gått saker emellan (jobb, sömn, hunger, och alla andra grundläggande behov t.ex.), men jag inser att jag har haft gott om tid till att skriva om jag bara hade velat.

Jag antar att jag bara är trött, eller utmattad snarare. Vet inte om det är på grund av mental sjukdom eller mina mediciner jag tar för att stävja den mentala sjukdomen. Eller så är det något helt annat. Typ vädret kanske.

Oktober är en av mina favoritmånader, dels för att sensommar och början på hösten är min favorittid på året, och dels för att jag älskar halloween. Jag är en av dom som anser att halloween gäller hela oktober (och kanske till och med längre iom alla helgons natt). Jag är också en person som har en hel del riter och seder för mig, vilket resulterar i filmlistor, dekorering, och andra typer av förberedelser för att förhöja stämningen.

Det är inte som om att jag håller mig till något speciellt schema, eller ens till de listor jag gör, men jag gillar att sjunka in i rätt sinnesstämning, så om jag blir tvungen att öppna alla fönster för att 7 värmeljus blir för varmt i ett rum är det bara så det får bli. För tända ska dom vara. Det ska ju för fan vara mysigt också.

Välkommen tillbaka

Likes

Comments

Hade en väldigt trevlig dag på jobbet igår, 11 timmar tycktes passera dubbelt så snabbt, vilket var väldigt skönt. Efter att jag slutat mötte jag upp Jonte och tillsammans begav vi oss till syrrans pojkväns ställe, där vi spelade That's You!

Vi blev rätt trötta ganska tidigt (i alla fall jag), så det blev en rolig men kort kväll.

Hejdå

Likes

Comments

För ungefär en och en halv månad sedan höll jag på och skrev ett jättelångt inlägg där jag skrev om en herrans massa produkter från The Body Shop, men all text försvann och sedan dess har jag bara inte orkat försöka igen. Hade velat redogöra för alla produkter jag använt/testat i ett enda inlägg, men vi får la se när det blir av i så fall.

Likes

Comments

Jag gick förbi den här drömbädden igår på väg hem från jobbet och blev påmind om hur mycket jag tycker om inredningen på Indiska. Som tonåring hade jag en tendens att alltid råka få köpt en ljuslykta eller två varje gång jag var där, men har sedan dess lagt band på mig själv.

Hoppas dock på att få anledning att gå in där inom en rimligt snar framtid och plocka på en del, men får se hur det går. Får ta saker som de kommer.

Likes

Comments