De senaste dagarna har jag drömt mycket. Funderat. Faktum är att jag är väldigt sugen på att flytta utomlands, lära mig ett nytt språk, lära känna nya människor och uppleva nya äventyr. Jag vill testa på helt nya saker, tänja lite på gränserna och se vart jag hamnar. Ibland stannar jag upp och tänker: "Hur längesen var det egentligen jag gjorde någonting helt nytt?" och det slår mig att jag faktiskt inte har någon aning. Det är så lätt att falla in i vardagsrutiner och mönster och man hinner inte med att vara fullt så spontan som man önskar. Olika faktorer begränsar hela tiden ens frihet, det är inte lätt att bara lämna det man är uppe i för någonting helt annat. Ibland vill jag bara sluta vara duktig och göra precis vad jag vill. Ibland orkar jag inte längre göra vad som förväntas av mig, utan bara släppa alla plikter och flyga iväg. Jag saknar den känslan, den känslan när man gör någonting för första gången. Hur spänd, livrädd och förväntansfull man är. Det är mer utav det jag vill uppleva, jag behöver äventyr. Jag behöver någonting annorlunda, någonting spännande och gärna oförutsägbart. Jag vill ut och se världen, jag vill se vad livet har att erbjuda och leva till fullo utan några begränsningar. Jag vill vara fri. På riktigt.
 
(Bilderna är inte mina, utan är tagna från weheartit)
 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Många minnen är ofta förskönade. Man målar upp en perfekt bild som man börjar längta tillbaka till, och bortser från det som eventuellt var dåligt då. Därigenom blir många minnen en illusion. Man luras till att tro att allting var perfekt, när det i själva verket bara är en elak retusch. Var allting verkligen så underbart som det framstår i den stunden man minns? Nej, men det negativa har sållats bort, och det positiva förstärkts. Här är nostalgi boven. Brottet är att det får saker att framstå som betydligt bättre än vad de faktiskt var.
För visst är det härligt att tänka tillbaka på dessa underbart uppmålade minnen, men längtan av en befintlighet som egentligen inte riktigt existerade blir plågsam. Därför är det inte alltid bra att hålla alltför hårt fast i minnen, för de kommer inte tillbaka. Man får helt enkelt inte glömma bort att leva i nuet.
Skillnaden mellan minnen och nuet är att man inte riktigt kan försköna nuet på samma sätt. Därför njuter man helt enkelt inte lika mycket i den stunden någonting bra händer, till skillnad från när man tänker tillbaka på dem senare.
Saker och ting blir visserligen inte precis som förut, men behöver det alltid vara dåligt? Nej, saker och ting kan istället utvecklas till det bättre. Allting blir kanske inte som man vill, men det blir oftast hur bra som helst ändå.
Life is what you make it to, so let's make it rock.

Likes

Comments

Igår drog startskottet igång för Helsingborgs första upplaga av maraton, och jag var givetvis med! Jag körde stafettlöpning med tre andra tjejer, och fick springa ungefär en fjärdedel av den totala sträckan som är på 42 kilometer. Jag hade igång RunKeeper under hela min runda, och till min stora glädje har jag förbättrat mitt personbästa!! Jag är otroligt nöjd med min prestation, och det var superkul att delta. Det var en fantastisk upplevelse måste jag säga, och jag vill absolut ställa upp igen! 
Det var så många duktiga som deltog, både i maratonet och stafetten. Det var riktigt roligt att stå vid målet och se på när alla grymma löpare sprang in, helt färdiga och lyckliga. Vilken känsla, alltså!
Hur fantastiskt hade det inte varit att själv springa hela sträckan? 


Likes

Comments

När jag tänker på Grekland föreställer jag mig alla härliga dagar på stranden, sol och bad, och alla strandförsäljare som springer runt hela dagarna och försöker sälja allt från synålar till flugsmällare, från falska märkesväskor till paraplyer. Jag tänker även på alla bläckfiskjakter med morfar - och tro det eller ej, men vi har fångat flera stycken varje år!

Jag saknar också mormors goda, traditionella middagar. Det finns ingen restaurang, snabbmatskedja eller dylikt som har godare mat än hennes. Efter maten är det givetvis dags för den klassiska eftermiddagssiestan, vilken är en otrolig energikälla för att orka med kvällarna.

På kvällarna brukar vi promenera in till stan, där de har en härlig strandpromenad som bjuder på allt från barer till affärer. Här är det öppet väldigt länge, och man kan shoppa fram till nästan midnatt om man så önskar. Det brukar alltid vara mycket människor i alla åldrar ute varje kväll, vilket jag upplever som en stor skillnad från hur det är i Sverige.

När vi inte känner för att gå till stan, är det också mysigt att stanna hemma i mormor och morfars trädgård. De har hängt upp nätgungor i ett stort träd som står i mitten av tomten, och det står trädgårdsmöbler framme, i vilka vi brukar sitta och mysa i. Att spela kort är också ett bra och roligt tidsfördriv, då jag onekligen inte har tillgång till internet under dygnets alla timmar som här hemma. Att umgås på riktigt är någonting jag värdesätter högt, vilket lätt tas för givet hemma i Sverige när produkter som smartphones är lättillgänliga. Vi är helt enkelt väldigt bortskämda här i västvärlden.

Jag har också några vänner i Grekland, som har sin sommarstuga bredvid mormor och morfars tomt. Senast vi träffades satt jag ute på deras veranda i flera timmar, drack frappé (grekiskt kaffe som jag på sista tiden har blivit riktigt förtjust i), åt grekiska delikatesser och bara pratade om allting som var aktuellt i våra liv. Det är så roligt med vänner i andra länder!

Jag älskar verkligen att resa, och det har jag gjort så länge jag kan minnas. Att resa ger för mig avkoppling, nya äventyr och upplevelser, massor av erfarenhet och lärdom, spänning och en känsla av att man faktiskt lever. Än har jag inte upptäckt allt Grekland har att erbjuda, och det finns så mycket kvar att upptäcka. Det sparar jag till framtiden.

Likes

Comments

Det är när man sitter ensam som alla tankar börja svämma fram. Alla tankar om allting som någonsin har hänt, om allting som någonsin har sårat en. Gamla sår rivs upp, det gör ont, men man fortsätter att älta på det. Kunde jag ha gjort någonting annorlunda, varför hände det ens, var allting mitt fel? Vissa saker tycks man aldrig kunna komma över, oavsett hur längesen det än inträffade. När man tänker tillbaka på det, kommer alla känslor tillbaka igen, som om det vore igår man blev sviken. 
 
Jag försöker trösta mig själv med att det som hände då, det är inte nu. Det är okej att vara ledsen ibland. Ibland är det det som krävs, för att man ska kunna bli glad igen. 

Likes

Comments

Hej allihopa! 
 
Det här med att blogga är någonting nytt för mig, but I'll give it a try. För att mjukstarta tänkte jag dela med några snabba fakta om mig, så att ni lär känna mig lite bättre.
 
1. Jag verkligen ÄLSKAR popcorn, och blir ibland kallad för popcornman av närstående.
2. Jag älskar att resa, och i skrivande stund har jag besökt cirka 30 länder.
3. När jag var tre år gammal fick jag bakteriell hjärnhinneinflammation, vilket resulterade i att jag blev döv. Idag har jag två Cochlea Implantat, och det är tack vare dem jag hör.
4. Jag kan teckenspråk.
5. Jag tycker det är ganska äckligt när folk kletar kvarblivet smör runt kanten på smörpaketet. 
6. Jag är galet spontan, och älskar att prova på nya saker. 
7. Jag skadade både korsbandet och ledbandet när jag åkte skidor för tre år sedan.
8. Jag älskar att läsa deckare, och brukar läsa ut flera stycken när jag har sommarlov.
9. När jag var yngre drömde jag om att bli modedesigner, och tittade alltid på Project Runway.
10. Jag började följa Game of Thrones i somras, och väntar nu ivrigt på den femte säsongen.
 

Likes

Comments