Egentligen vill jag bara julpynta, men Niclas säger bara att jag måste vänta tills thanksgiving är över. Och nu är Thanksgiving här!

Dagen började med att jag inte åt frukost och sedan blev superåksjuk när vi åkte till Niclas syster vid kl 1. Försökte hinna till mat men slutade tyvärr med att jag spydde på Jack in the box parkering... Kan även ha berott på att jag tog min antibiotika på tom mage.

Hur som helst, resten av dagen var bättre. Jag tryckte pommes så att jag klarade mig fram till middagen. Hos Niclas syster träffade vi massor av Niclas släktingar som är himla gulliga ändå. Vi åt traditionell thanksgiving-middag som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om. Vanligtvis är det kalkon, potatismos, sötpotatismos, sallad, väldigt vitt bröd, gravy och tranbärsgele. Inte imponerad av deras ”gravy”, sås som smakade starkt och smaklöst på samma gång. Tacka vet jag brunsås eller bea!

Vi hade med oss dessert, jag gjorde två kladdkakor som var superpopulära. Dessa människor gillar sitt socker och en rolig kommentar jag fick var att kladdkakan inte var så söt (?). Serverades med grädde som de hade sockrat ihjäl, inte så gott eftersom man knappt kände smaken av kakan men men...

Nu sitter vi och är trötta av kalkonen 🦃

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gick till doktorn här i USA häromdagen. Orkade inte vara sjuk längre och bad mamma om hjälp med att kontakt mitt försäkringsbolag. Betalade cirka 4000 för en utökade reseförsäkring med Länsförsäkringar som går till februari, och nu efter att ha använt den känner jag mig riktigt nöjd med det!

När mamma hade ringt SOS International i Danmark så ringde de upp mig. Amerikanska telefoner tillåter inte att man ringer utanför USA om man inte har ett specifikt abonnemang för det... I alla fall så letade de upp en klinik som låg endast 4 minuter från vår lägenhet, fick en tid samma dag och trots lite väntetid när jag väl kom dit fick jag sedan antibiotika och hostmedicin mot min bihåleinflammation. Allt betalt av försäkringsbolaget, jag behövde inte lägga ut en enda krona.

Så nu känner jag mig redan mycket bättre! Hostmedicinen var inte så bra som Coccilana trots att jag bad om de starkaste han kunde hitta, men den var rosa!

Likes

Comments

Min vän Jossan var här förra veckan och hälsade på i cirkus tio dagar. Vi gjorde mycket skoj, som att cykla i Huntington, besöka Hollywood, gå ut på The Bungalow osv. Har saknat att ha en liten tjej här nu i veckan som gått, någon som fnittrar och går runt och sjunger som jag kan prata svenska med dessutom. Kaffe tog hon med sig också! Väldigt uppskattat, för de har värdelöst kaffe här. Det är både dyrt och äckligt...ingen bra kombo.

Likes

Comments

Idag så är jag fortfarande sjuk... ibland när man övertygar sig om att man är frisk så blir man faktiskt det också. Och ibland blir det värre uppenbarligen. Jag funderar på om de har värre virus i Kalifornien än vi har i Sverige. För så här illa brukar det ändå inte vara (tyck synd om mig 🤗)

Idag har jag ändå släpat mig iväg till Walmart för att handla mat! Jag blev svettig, snorig och döv men det var det värt för att komma ur huset en sväng. Dessutom förde Niclas över 110 dollar att handla för och jag handlade bara för 75, så där gjorde jag en vinst.

Förutom mat så köpte jag ett fint rosa nagellack som jag har roat mig med att måla naglarna med nu på eftermiddagen. Se bild nedan!

Jag köpte två nya teer: chai och grönt med matcha/ingefära. Sedan köpte jag även riktig ingefära och citron som jag haft i det gröna teet. Så känner att hälsan sprudlar nu.

Detta är mitt liv nuförtiden, det gör liksom min dag att få nytt nagellack och te!

Likes

Comments

Vår kära rummis blir sjuk ganska ofta. Jag gissar att det beror på att han aldrig äter grönsaker, men jag kan ha fel. Hur som helst så har han haft en otroligt hosta de senaste 3 veckorna och i och med att han har en förmåga att missa att hålla för munnen när han konstant hostar i lägenheten så åkte vi på samma sak nu i helgen.

Niclas drabbades först, Han åkte på en riktig mansförkylning som började med att han helt tappade rosten i fredags. OJ OJ OJ vad synd det var om honom! Förvisso så fyllde han år igår samt är på jobbresa så det var riktigt dålig tajming.

Jag trodde jag skulle klara mig undan tills jag vaknade upp och knappt kunde svälja min egen saliv i söndags. Jag brukar nästan aldrig bli sjuk och blir jag det så hetskonsumerar jag nyttigheter och mediciner tills jag är frisk igen! Den här hostan är en av de mest irriterande sjukdomarna jag haft. Jag hostar mig på riktigt blå i ansiktet. Rethostan från helvetet. Jag har nått toppen idag tror jag, tredje dagen, så jag förväntar mig att jag ska börja må desto bättre imorgon!

Överkonsumerar ört-te för Respiratory Health!

Likes

Comments

Välkommen till min blogg! Idag har det gått 161 dagar sedan jag kom till Kalifornien för att bo här med min (numera) man. Jag pluggade här år 2011-2012 och det var en fantastisk upplevelse och jag trivdes galant med USA-livet. Denna gång var det svårare för mig att anpassa mig och jag längtar varje dag hem till fina kalla Sverige! Men Kalifornien har sina bra sidor också såklart. Jag kommer dela med mig av både bra och eventuellt mindre bra upplevelser här i bloggen.

Likes

Comments