Untitled #1

Gucci leather bag
4 130 SEK - farfetch.com

Gucci brown bag
2 085 SEK - gucci.com

Gucci card holder wallet
1 935 SEK - ssense.com

Gucci card holder wallet
1 905 SEK - ssense.com

Gucci wallet
1 805 SEK - net-a-porter.com

Jag växlar mest mellan mina Stella väskor och min plånbok får inte plats i någon utav dem så jag får liksom ha mina kort lösa vilket inte är det mest optimala. Jag har dessutom jöttesvårt att hålla reda på saker och ting när det ligger löst så det händer ofta att jag glömmer mitt bankkort för att jag glömt det i den andra väskan och tvärt om.. Ja ni fattar. Så jag ska köpa mig en korthållare för det känns som det kommer underlätta en del. Här ovanför har ni ett collage jag satte ihop på ett par jag har kollat på. Visst skulle jag kunna köpa en betydligt billigare men känner att jag vill ha en lite lyxigare. Som den pink-lover jag är så lutar det mest åt en rosa.. Nu är mer frågan vilken modell som jag skall välja..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nytt

I fredags kom mamma hem med en ny locktång till mig. Min förra som jag haft sedan jag var liten gick sönder i somras så det var på tiden med en ny. Den kostar en aning men den är ju vad jag förstått det som typ bäst på marknaden så känner att det får vara värt dem pengarna. Ändå inte jag som betalar😝

Jag var i en Lykobutik för ett tag sedan och fick rådgivning om vilken av modellerna som matchade mina önskemål mest och då rekommenderade hon verkligen den här. Hon testade även att göra lite lockar på mig och woooow, hoppas bara jag kan få till det lika bra;)

HÄR (adlink) hittar ni den om ni skulle vilja kika. Funderar på att spela in en video där jag testar att använda den första gången..

Likes

Comments

Livsstil

Igår var det först kalas hos kusinerna i Växjö och därefter bio och Pinchos i Karlskrona. Jag och Malin såg filmen All inclusive vilket jag kan rekommendera! Jag behövde verkligen den kvällen så mycket. Att få skratta med Mallan är något som får mig att må väldigt bra<3

Likes

Comments

Nytt

När mina föräldrar kom hem från Asien för någon vecka sedan hade de med sig en mugg ifrån Starbucks till mig. Blev så himla glad för har velat ha en sådan ett tag. De håller värmen i flera timmar utan att överdriva så den är perfekt när man är på språng och vill ha varmt kaffe i.. Synd bara att det inte är kaffe ifrån just Starbucks:/ Tror de köpte den i Phuket så vet inte om den finns att köpa i Sverige men det gör den kanske. I vart fall har vi alla tre varsin nu. Den ser så himla lyxig ut, vad kan ens gå fel i kombon guld+vitt??

Likes

Comments

Nytt

I måndags beställde jag hem ett par byxor som jag tänkte ha när jag ska på tillställningen hos Ideér för livet. Tycker verkligen latex-trenden är ball och när jag jag hittade dessa på rea så slog jag till. Du hittar de HÄR (adlink)

Fick faktiskt precis ett sms om att de finns att hämta ut nu så det ska jag göra idag. Hoppas hoppas de sitter snyggt. Annars har jag en reservplan. Jag tänkte matcha byxorna med en ny blus som ni kan se här nedan.

Tycker den är så himla fin och passar inte byxorna tror jag att jag kommer bära kjolen nedan

Till kommer jag addera guldsmycken och min nya Stella. Mums!!

Likes

Comments

Livsstil

Hahah, alltså det händer verkligen någonting i mig när jag dricker mitt morgonkaffe. Denna morgon i sängen. Halva Filippa K koppen kaffe, halva mjölk. Två sådana. Dock vart det nog inte det smartaste att välja kaffe just idag, då min mage inte mår särskilt bra. Jag är inte den där typen som kräver kaffe för att vakna till liv och kan starta dagen. Eller också är jag det. För det är verkligen någonting som händer i mig. Min coca cola Zero konsumtion av koffein har nog trots allt inte gjort mig immun.

Idag kände jag ett sug efter att blogga. Så det är det jag gör nu helt enkelt. Kanske tröttnar jag efter detta inlägget, kanske imorgon. Kanske inte alls. Återstår att se helt enkelt ;)


Typ en helt vanlig onsdag i november. Grått och trist. Ser gärna att snön får komma nu faktiskt. Gillar ljuset och då kommer kanske hjärnan också att ställa om sig till vintertid. För HUR sjukt är det inte att det snart är jul?? Det tar emot att sätta på sig vinterjackan då det känns som jag är kvar i sommartid. Alltså förstår ni? Men som sagt, jag gillar snö och jag gillar den bitande kylan. Så december månad är mer än välkommen.

Men innan dess ska jag beta av en hel del roligheter. Nästa torsdag åker vi upp till Stockholm igen och den här gången för något alldeles speciellt. Jag är nämligen uppbjuden av Skandias stiftelse Ideér för livet som fyller 30 år. Det ska bli riktigt roligt men jag är samtidigt väldigt nervös. Dock följer mamma med och är med mig under kvällens gång så det känns tryggt. Så mellan den 30-1 är jag i Stockholm med mamma och pappa. På eftermiddagen den 1;e tar jag tåget ner till Göteborg och möter upp Eric och Felicia. Vi ska spendera helgen där med bland annat Jul på Liseberg. Ska bli fantastiskt att börja december månad på ett sådant vis.

Catch you later

/ELikes

Comments

NPF + psykisk ohälsa

Brukar i möten med folk jag vet kommer ha en betydande roll i mitt liv, oavsett relation, berätta att jag har Aspergers Syndrom.

Nej men, bli inte rädda nu. Jag ska förklara. Jag ska i min bästa uttrycksform berätta för er varför jag väljer att vara så pass öppen med mina diagnoser.

Jag har alltid känt mig annorlunda. Som att jag inte lever på samma villkor som "alla andra". Jag sätter just det inom citationstecken för att det för mig är ett sådant luddigt begrepp. Visst har jag stött på människor som jag kan tänka mig kommer ifrån samma planet som jag, men dem kan jag faktiskt räkna på mina tio fingrar. Kanske skulle jag skippa intresset för rymden och utomjordingar och se till mig själv som en utomjording. En sådan som faktiskt finns men som ingen hade upptäckt skiljde sig från mängden.

Nejdå.

När jag i mina sena tonår fick stämpeln fick jag ju faktiskt ett levande bevis på att det finns fler som jag. Att jag inte är ensam här på jorden om min superkraft. Aspergers Syndrom. Så kallas det.

Men en sak var säker, jag skulle bannemej inte sättas in i något fack. FUCK NO.

Jag är så mycket bättre än att se till att vara ett samhällsproblem som är fylld med fördomar.

Och det ÄR ju faktiskt sedan dagen jag själv fick diagnosen jag bestämde mig för att ta bort stigmat och skapa en mer hållbar och accepterad värld för mig och alla andra "onormala".

Nu menar ju inte jag att jag titulerar mig själv som en AS person med en expedit eller liknande. Det kanske ni förstod undermedvetet för det skulle ju vara rätt knas. Jag menar man ser ju inte direkt att jag har Asperger. Om det hade funnits ett praktexempel på hur en person med Asperger såg ut skulle ju det underlätta något enormt. Men nu är ju inte fallet så, och tur är ju det. För det jag vill komma fram till är att man absolut inte får glömma att se personen bakom diagnosen. Jag är inte min Asperger. Men det adderades till just mig och det vill jag värna om. Min power. Min älskade superkraft.


Jag har växt så otroligt mycket som människa det senaste året, inte minst med min Asperger. Couplegoals it is. Jag skulle inte vara där jag är idag om det inte vore för min Asperger. Trots att jag många gånger vill dumpa mig själv så vet jag att jag måste se till vart jag är idag. Hur sunt jag valt att se till min funktionsvariation och hur jag varje dag kämpar på mot fördomarna och mina hinder i vardagen. Jag vägrar se att nackdelarna skulle väga tyngre än fördelarna.

Så, anledningen till att jag väljer att vara så pass öppen är för att bryta tabun. För att jag vägrar se hur andra ser på sin diagnos. För att jag vägrar bli kallad onormal. För att jag vägrar se ansiktsuttryck som om jag kom från ett annat solsystem som dem. För att jag vägrar vara 1177s exempel på psykfall.

I min arbetsroll som projektledare möter jag ungdomar som upplever samma tomhet av förståelse och respekt från sin omvärld som jag gjorde förr. Som känner sig maktlösa och till besvär. Till vilket pris? Jo, en ökad psykisk ohälsa och till följd många självmordsförsök. För att man inte får samma chans till livet. Detta är verkligheten.

Jag tänker inte tiga. Bara kriga.Likes

Comments

känslor/jag

Att jag många gånger frågat mig själv varför jag aldrig blev lillebrorsan du bytt Pokémonkort med, snackat brudar med, spelat bollsporter med eller kunnat ärva kläder av. Kanske med anledning för att modet hinner ändras på sju år och att jag nästan är säker på att jag aldrig skulle passa i det som du hade som liten. Eller att vi nu båda två har en lillebror som leker Pokémon med pappa varje kväll. För visst har vi väl ändå förmänskligat Zacharias? Eller att jag för den delen är livrädd för bollar.

Eller, kanske bara vikten av att älska som du bevisat ända sedan du förstod att jag blev en flicka istället.

Saftkalas hos mormor med Adam. Med hopp om att jag inte skulle vara en Ellinore, eller det faktum faktiskt vara den du aldrig någonsin kunnat drömma om.

Fan fan fan. Jag önskade mig en lillebror morsan!!!

"Ingen får röra henne, hon är min"

Alltid storebror, alltid.
Du är mig tvärt emot men ändå mest lik. Att vi här inte skulle kunna se vart vi står idag. Tillsammans. Faktiskt starkare än någonsin. Häftigt.

Du har alltid gått din egna väg, i med och motgång. Och det är något jag inspireras otroligt mycket av. Du är ett levande bevis på att livsförändringar (ryser bara jag skriver ordet) är något som bara envisa människor tar sig igenom.

Stage egna rockstjärna. Livets stjärna. Det är du för mig. Jag minns det som igår när jag och Kajsa Pyk slet med plakatet inför din konsert. Jag var så stolt. Där skrek vi med i publikhavets jubel.

En kille full av liv. Som gjorde matlådor, räknade tomater, bjöd syrran på torra proteinpannkakor med extra ingenting, vart kungen i baren varenda helg och hade en karriär de flesta inte ens kunde tänka sig. För snäll för sitt egna bästa och ett hjärta av guld. Det kommer aldrig någon ta ifrån dig.

Men den 19e Juli 2013 togs självförtroende, trygghet och känsel ifrån dig.

Ett ärr i hjärtat som du tvingas leva med varje dag.

"Res dig efter varje smäll, Du har en ängel på din axel, Din tid kommer, Din tid kommer"

Du är en vinnare.
För du vågade ge upp allt och börja om på en nystart. Lite av den spontaniteten önskar jag allt jag fick bära på. Men framförallt, styrkan.

Jag vet att du alltid velat mitt bästa. Men aldrig har jag känt att du velat förstå mig som nu. Att du vill förstå min Asperger. Att du vill gå mig tillmötes och alltid alltid alltid ställer upp. Att du orkat leva för två när jag velat somna.

27 års erfarenhet av livet på en boll. Du äger. Du är världens bästa storebror. Du är vikten av att älska. För dig älskar jag villkorslöst.

Grattis på födelsedagen<3

Likes

Comments

känslor/jag

Den här texten är riktad till er

Ni som fått följa mitt liv i snart 6 månader, ett halvt år. Ni som från allra första stund bemötte mig med en så självklar roll och acceptans. Tack.
Ni som har förstått mellan raderna när det verbala inte kunnat komma fram. När tankarna har flygit iväg och jag har svårt att hitta ord för vad jag egentligen vill säg.

Kommer ni ihåg tjejen med huvudet mest riktat ner i bordet, hon som inte vågade ha ögonkontakt för att kanske behöva möta en sådan där blick som säger mer än tusen ord. Den där tjejen med vad ett självförtroende som hon inte längre hade i liv.
Tack för ni hjälpt mig på traven. Tack för att ni delar med er av ert förtroende till mig.

Ni har omedvetet skapat miljön där tillvaron är den mest fantastiska man kan tänka sig. Där krav inte finns. Där vissna borttappade själar tas fram i ljuset och fylls med gnista. Tack.

För mig har inte detta bara varit tiden där jag tillsammans med de i särklass bästa coacherna fått göra drömmar till verklighet. Det har varit en tid fyllt med nya frön sådda för en framtid att tro på. Det har varit en resa på egen hand med bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

För mig har det i synnerhet inneburit ett väldigt lärorikt kapitel som jag sannerligen bär med mig med stark erfarenhet för resten av mitt liv. Tack.

Tack för att ni står ut med att skicka sms varje morgon för att fråga om jag dyker upp på kontoret. Vet ni vad? Jag känner mig lika efterlängtad varje gång. Att känna sig själv bäst är något jag ifrågasätter då ni oftast tar tempen bäst till att jag klarar mer än vad jag själv tror. Jag har överträffat mig själv gång på gång. Tack för att ni tar fram det bästa i mig. Tack för att ni trott på mig sen dag ett. Att ni kämpar med mig när det går emot och att ni ser möjligheterna när jag inte kan tänka så långt fram själv. Tack för att ni alltid går mig tillmötes och får mig att tänka dit drömmarna bär mig. För det är inte alltid jag vågar det. 

Tack för att ni är ni<3


Likes

Comments

Tips

Nu är ju inte matlagning min starkaste sida men däremot så är smak det. Jag har ett utvecklat smaksinne som gör att jag väldigt lätt kan känna av smaker, kryddor osv.. kanske man bör beakta den förmågan och bli kock? ;-)

Skämt å sido, det vart inte ens det som detta inlägget skulle handla om. Som rubriken lyder så tänkte jag bjussa på ett vegetariskt middagstips eller varför inte lunch, eller frukost. Haha. Hur som haver, jag har precis avnjutit den här otroligt goda och väldigt enkla mat.

Nämligen Smålandsrulle!!!!!

Det man gör är en hummus och sedan adderar man isbergssallad, groddar, ost, lök och smörgåsgurka.

Sedan dansar era smaklökar tango.

Snälla ni testa detta om ni inte redan har gjort det<3

Likes

Comments