Jag har alltid tyckt om att sporta. Idrott var det roligaste ämnet i skolan. Spelade ingen roll om det var fotboll, innebandy, gymnastik eller dans, jag gillade allt. Spelade fotboll på fritiden gjorde jag också och dansade några terminer till och från. I 6an började jag i en idrottsklass där ämnet idrott sjönk på min lista. Det hade inget med mitt intresse för sport att göra mer upplägget och tyvärr skolans budget.

Sen jag slutade på fotboll har jag dock haft svårt att börja träna. Ville inte börja på någon ny sport så jag försökte börja gymma istället. Det höll i kanske någon månad innan jag hade tröttnat totalt och bojkottade det hela. Något år senare blev zumba ett känt fenomen och jag fick upp ögonen för dans igen. (inte för att mitt dansintresse hade försvunnit men det hade legat lite på hyllan) Jag började gå på zumba varje fredag och det var höjdpunkten på veckan. Så mycket glädje och bra energi att jag kunde leva på det hela veckan tills nästa pass då jag fick fylla på igen. I och med zumban började jag dansa lite smått igen men som i många fall och inte bara mitt, så tog skolan över.

Men nu finns det inget som är i vägen. Så idag tog jag tag i mig själv och gick till Pure Gym som jag, sen i torsdags, är medlem hos. Nu är det slut på lata Ellinor och dags för hälsosamma, starka och glada Ellinor att komma fram.

Pure legs, bums & tums kan ha varit det jobbigaste träningspasset någonsin. Eller så har jag glömt hur det känns att träna på riktigt. Hur som helst så tror jag inte att jag kommer kunna komma upp ur sängen imorgon. Mina ben värker redan nu och jag hade svårt att ta mig upp för trapporna till duschen. Men jag måste säga att det är en härlig känsla.

Välkomna, omfamna och älska Ellinor 2.0

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag startade jag dagen med ett skönt yogapass. Har provat på det förut men har aldrig riktigt fastnat för det. Men när jag gick hem från passet imorse kände jag hur ett lugn lagt sig i kroppen. Jag kände mig utvilad, rörlig och genuint glad. Det var det perfekta sättet att starta dagen på. Så från och med nu ska jag unna mig en skön start på dagen varje fredag. Påbörja helgen med ett lugn.

Morgonstund har guld i mun.

Likes

Comments

Sluta kritisera.

Titta dig i spegeln och ge dig själv en komplimang. Eller varför inte överösa dig själv med komplimanger när du väl håller på?

What you looking at Willis?

JUST A BEAUTIFUL, SMART, FUNNY AND GORGEOUS GIRL. OH, IT'S ME

Likes

Comments

Ingen är ful. Alla är vackra. Gå ut och rocka den här dagen. Put on some lip gloss!

Likes

Comments

Det är söndag igen vilket innebar att jag återigen fick kliva in i den varma danssalen. I mitt nya liv som jag lever här, en flygresa bort från Sverige, existerar inte söndagsångesten. Den känslan som jag i så många år fått i slutet av varje vecka är som bortblåst. Det är som om den aldrig funnits. För när jag kliver in i den varma danssalen finns inga negativa tankar. Inga dåliga känslor eller jobbiga krav. Jag känner mig 100% hemma.

Den sista dagen varje vecka klockan 13-14:30 kommer jag titta mig själv i spegel och vara omringad av personer som har liknande drömmar som mig. Drömmar om att bli något stort. En strävan om att alltid bli lite bättre tills man tillslut nått sitt max. Förra söndagen trodde jag att jag hade haft mitt livs bästa dansklass. Idag visade det sig att jag hade fel. För idag var låten lite bättre, koreografin lite hetare och känslan lite starkare. Ville bara stanna hela dagen och dansa med alla otroligt duktiga dansare. Ville lära mig mer, inspireras, testa mina gränser och bara låta kroppen få leva ut. Ta ut varje steg lite mer efter varje gång och förmedla känslan lite starkare.

Idag var en bra dag. Hejdå söndagsångest och hallå söndagsglädje!

ME

MYSELF

AND I

Likes

Comments

Har ni någon gång suttit på en buss med musik i öronen och bara försvunnit bort? Du sveper med blicken över alla okända ansikten utan att riktigt se. Allt som finns här och nu försvinner bort och blir suddigt. Jag vet inte om det beror på trötthet eller att musiken på något sätt för oss bort? Vad det än beror på så upplevde jag det idag. Allt runt omkring kändes så obetydligt, som om ingenting kunde komma åt mig i min egna lilla värd. Där fanns varken bekymmer eller fördomar. Jag lät mig själv sväva bort. Bort i en vacker värld.

Ehm vänta här nu...

Var det där min hållplats?

ATTANS!

Jag slängde mig på stopp-knappen och någon minut senare stod jag på trottoaren en station bort. Att dagdrömma är något jag är otroligt bra på. Helt plötsligt är jag inte närvarande längre, zonar ut på något sätt. Nu hade jag gjort det igen och befann mig nu på en gata jag aldrig satt min fot på tidigare. Hade jag haft bråttom hem hade stressen hunnit ikapp mig för längesen men idag var inte en sån dag. Behövde inte komma hem snabbt. Var inte sen till något. Hade all tid i världen.

Eftersom jag bara varit här i 2 veckor än så länge så är det mycket som är främmande. Har inte lärt mig vart allt ligger eller hur jag tar mig till vissa ställen. Så en station bort var inte så farligt. Det var faktiskt bara en bra sak för nu fick jag se mig om lite mer. Vet nu vad som finns lite längre bort och är ett steg närmare att känna mig hemma.

Likes

Comments

IDAG ÄR DET KANELBULLENS DAG! Och därför var det en självklarhet för mig att baka KANELBULLAR. Det var dock inte så enkelt som jag trodde. Har letat som en tok efter färsk jäst men liksom med det glutenfria knäckebrödet så fanns det ingenstans. Så jag googlade runt lite och hittade ett recept där man bytte ut jästen mot bakpulver och det skulle tydligen fungera lika bra. Jag började baka och blev snabbt rätt skeptisk till det hela. Men fortsatte att följa receptet och skjutsade in bullarna i ugnen. 10 minuter senare pep klockan. Sanningens ögonblick...

Ja, några kanelbullar hade jag inte bakat i alla fall.

Tack och lov så blev det riktigt goda kanelscones istället! Här slängs ingen mat inte. Så om ni inte ätit middag än eller är sugna på lite te och scones kan jag absolut rekommendera lite kanelscones dagen till ära. Om ni börjar baka nu med det samma kan ni, om bara 30 minuter, kura upp er i soffan eller sängen och titta på en mysig film och mumsa på era nybakta scones.

Trevlig kanelsconeskväll på er alla!


(Är varken fotograf eller bagare så ni får bara lita på att jag talar sanning när jag säger att det är godare än det ser ut.)

Likes

Comments


It's a cold and crazy world that's ragin' outside
Well baby me and all my girls are bringin' on the fire
Show a little leg, gotta shimmy your chest
It's a life, it's a style, it's a need, it's Burlesque

E-X-P-R-E-S-S, love, sex
Ladies no regrets
E-X-P-R-E-S-S, love, sex
Ladies no regrets

Been holdin' back for quite some time and finally the moment's right
I love to make the people stare
They know I got that certain savoir-faire

Fasten up
Can you imagine what would happen if I let you close enough to touch?
Step into the fantasy
You'll never want to leave, baby it's guarantee
Why?

It's a passion, and emotion, it's a fashion, Burlesque
It'll move you, goin' through you, so do what I do, Burlesque
All ladies come put your grown up, boys throw it up if you want it
Can you feel me, can you feel it? It's Burlesque.

I tease 'em 'til they're on the edge
They screamin' more for more and more they beg
I know it's me they come to see
My pleasure brings them to their knees

Fasten up
Can you imagine what would happen if I let you close enough to touch?
Step into the fantasy
You'll never want to leave, baby let's give it to you
Why?

It's a passion, and emotion, it's a fashion, Burlesque
It'll move you, goin' through you, so do what I do, Burlesque
All ladies, confident, flaunt it
Boys throw it up if you want it
Can you feel me, can you feel it? It's Burlesque.

(Woo, dance break!)

It's a passion, and emotion, it's a fashion, Burlesque
It'll move you, goin' through you, so do what I do, Burlesque
All ladies come put your grown up, boys throw it up if you want it
Can you feel me, can you feel it? It's Burlesque.Read more: Christina Aguilera - Express Lyrics | MetroLyrics

Likes

Comments

Idag var det min 10e morgon här i London och mitt glutenfria knäckebröd är slut! Låter kanske inte så farligt eftersom jag borde ju bara kunna gå och köpa mer MEN det finns ingenstans. Mataffärerna har ett bra utbud av gluten och laktosfria produkter, massvis med mjukt bröd i alla dess former men inte knäckebröd. Det enda jag vill och egentligen kan äta till frukost existerar inte här. Men tack vare min underbara mamma vet jag hur man gör riktigt gott fröknäcke.

Blanda 1dl sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor, linfrön och majsmjöl. Rör sedan i 2dl kokande vatten, 1/2dl rapsolja och lite salt. Låt det stå och svälla i 15 minuter, bred ut det på en plåt och sätt in den i ugnen på 150 grader i 1-1/2 timme. KLART!

Grattis, du har precis gjort det kanske godaste knäckebrödet som finns!

Likes

Comments