Header

Fetaste psykologiboken i mina händer på engelska - vi har med andra börjat med vår första kurs på högskolan. Sjukt spännande och lärorikt såklart men en utmaning direkt! Men det är bra!

Lär vara helt slut i helgen av alla intryck och nya saker som cirkulerar i huvudet hehe. Hursomhelst, jag hoppas ni har det bra och att ni gör det ni vill göra, annars se till och göra det för det är dumt att bara göra något för någon annans skull i det läget.

Jag känner mig för första gången fri, jag har varit på jobb bara för pengarna tills jag satte stopp och ville bli något och därmed också plugga. Läskigt? JA, men så värt! Nu kan jag ta hand om min framtid, mig själv, min sambo på absolut bästa sätt.

Investera i dig själv!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Det är måndag och en ny fräsch start har satts igång! Vi har tillbringat lördag - söndag i Danmark, i Fredrikshamn. Vi var på äventyrsbadet The Reef och ja, det var roligt trots att vi inte är några barn längre. Men helt klart var det mer för barn än för vuxna. Själva Fredrikshamn var inte heller något direkt sevärt så, fanns ingenting direkt och se eller göra. Så vi drog slutsatsen att äventyrsbadet var det som stod i centrum i den stan.

Nu är det ny vecka som sagt, jag har två introdagar framför mig på skolan innan föreläsningarna drar igång på onsdag. Började med yoga imorse, hemma. Så skönt!

Ha en fin vecka!

Likes

Comments

Godmorgon! Fredag och helgen är på gång, och min ledighet går mot sitt slut, inte än men snart. Igår gjorde jag mitt första yogapass på stranden - som jag misstänkte var där minimalt med folk och att ha havet precis intill - vilken känsla! Jag kommer lägga till detta i min träning, verkligen skönt och ändå träning så att säga. Jag tror detta är en bra grej som män som kvinnor borde göra med tanke på vilket stress-samhälle vi lever i.

Jag bestämde mig för att jag ska prova nya saker, bli av med gamla begränsningar och mönster och inte tänka - bara göra. Lyssnade på morgonpasset i P3, när Mikael Dahlén var på besök och dom snackade om lycka. Tänk att en människa bara kan vara lycklig som längst i tre månader i sträck men kan vara glad istället varje dag som också ökar lyckan.

Jag tillhör den gruppen som hela tiden planerar och som tänker långsiktiga tankar/planer/mål men nu ska jag lära mig att tänka kortsiktigt här och nu också, svårt men värt att jobba för. Lite mer här och nu så att säga -

Trevlig helg!

Likes

Comments

Visst är det skönt att vi kan skratta och vara glada? Många gånger är det ett val vi kan göra, ibland är det kanske lättare sagt än gjort. Men visst är det också skönt att vi kan vara ledsna, arga och sura ibland? Jag tror det är viktigt att vi får utlopp för alla våra känslor, att vi inte håller dom inne för oss själva.

Jag vill ju såklart alltid vara glad och skratta precis som alla andra vill men som sagt ibland är det lättare sagt än gjort. Jag tror alla människor i denna värld bär på akilleshälar som tynger, som är jobbiga, som är pest. Jag tillhör den gruppen som har det och jag erkänner det för såväl för mig själv som för mänskligheten. För jag är ju människa och bara mänsklig.

Jag kämpar med självkänsla, självförtroende, självacceptans, att våga mer, säga mer ja än nej, att ta mig ut ur min lilla grotta m.m. Och jag vet också att detta är konsekvenserna av dåtidens handlade (som var min enda utväg där och då) men idag ser mitt liv helt annorlunda ut - jag har allt jag behöver men jag behöver lära mig på nytt med vissa grejer.

Hur ser det ut för dig? Vågar du prata om det du tycker är jobbigt eller håller du det för dig själv?

Likes

Comments

Vilken eftermiddag igår! Solsken, varmt och häng på Kullaberg. Vi gick massor där igår och stannade till för att kolla utsikten, liksom WOW!

Vi människor är i princip som myror om man jämför med stora världen, vi ska vara glada och tacksamma att vi är här på denna planeten i rymden och får uppleva dessa skapelser runtom oss. Vi ska inte ta det för givet, men vi glömmer det lätt.

Ha en grym dag!

Likes

Comments

Som jag nämnde igår har min syn på träning ändrats ganska rejält det senaste året av antagligen många olika anledningar. Träning är något som alla människor behöver eller kanske jag ska säga motion istället - det låter nästan bättre så. För träning, just ordet träning är för mig något som är ganska laddat idag. Träning har som många kanske också känner blivit en hets, men motion är inte alls lika laddat.

Förr tränade jag jättemycket, i princip varje dag. Jag var på gymmet, jag sprang, jag gick - hela tiden var jag igång. Idag är jag verkligen inte på gymmet, jag ser ingenting i det längre och uppskattar desto mer att vara i naturen och "motionera" med min egen kropp som belastning alternativt springa eller gå.

Jag tror såhär, att vi alla människor behöver rörelse, och vi behöver motion där vi känner att vi blir svettiga, trötta och gör oss av med negativ energi. Men det har ingenting med antalet repetitioner, hur mycket vi tar i bänkpress eller hur långt vi springer, för just såna saker är helt oviktiga. Det spelar rent ut sagt ingen jävla roll. Det viktiga är att vi rör på oss, vi blir svettiga och vi får upp pulsen 2-4 ggr/vecka.

Att sen dra in vardagsmotion är såklart jättebra! Cykla, gå, ta trapporna - vad som helst som bidrar till ökad rörelse.

Även syftet till varför vi rör på oss bör ju vara för att må bra, för vår helhetshälsa, för våra organ, våra hjärnor, sinnen, blodet - you name it! Men dom flesta tränar enbart för att se bra ut, för att ha en fin rumpa eller synliga magmuskler osv. Själv får jag avsmak för det numera, jag tycker det är helt absurt att enbart träna för en ytlig fasad. Då satsar åtminstone jag hellre på en helhet där mitt inre och yttre går hand i hand och där jag känner att det finns balans. Men alla får ju göra som dom själva vill såklart!

Träning eller motion ska ju vara något som är roligt, befriande och ger dig något som får dig att må bra. Det ska ju inte kännas som en press eller måste eller en stress, för då är det inte hälsa längre, då är det ohälsa. Och framförallt behöver träning inte vara särskilt avancerat idag, du behöver inte ens några redskap.

Tips - Appen 7 minute workout - Perfekt träningsapp med kroppen som redskap!

Likes

Comments

Måndag och en spännande dag vaknade jag upp till - nämligen upprop på högskolan! Som vanligt vid såna tillfällen där man inte känner någon blir jag lätt stel och jäkligt nervös. Ett ypperligt tillfälle att öva på att vara utanför komfortzonen. Men det hela gick bra (som jag visste att det skulle) och nu är jag ledig en vecka till innan det drar igång på riktigt! Toppen, för här blev det fint väder, åtminstone idag!

Kom nästan precis hem, varit och tränat lite med min sambo, utomhus och med bara kroppen. Min syn på träning har ändrats ganska mycket. Tänkte berätta mer om det i ett annat inlägg.

Hoppas ni haft en skön start på veckan - nu väntar dusch och matlagning!

Likes

Comments

Söndag, sköna söndag! Vilodag eller tid för återhämtning och reflektion. En skön helg som varit och nu förbereder jag mig på ett nytt kapitel som ska skrivas f r o m imorgon - upprop på skolan, en veckas ledighet till och sen går startskottet. Lagom nervös just nu hehe....

Men för att summera sommaren, för vi går ju mer och mer mot hösten på gott och ont såklart, så har det ju främst regnat en hel del, om vi nu ska snacka väder och vind, så vattennivån i vårt land bör ju vara rätt väl påfyllt numera. Jag har jobbat en del så jag har inte direkt varit ledig från nu men jag har hunnit med mycket ändå. Ätit massa gott, umgåtts med min fina sambo och våra vänner, njutit av träningar och vilodagar, kollat på många solnedgångar, promenerat och cyklat och tagit tag i även jobbiga grejer, mest psykologiska.

Hur var eran sommar?

Likes

Comments

Vi började vår lördagförmiddag med en promenad på ett naturreservat utanför stan. Ganska högt upp ligger det så utsikten är maximal, så himla fint! Älskar naturen, gå i skogen, upptäcka, passera bäckar och andas in frisk luft ner i lungorna. Lugn och ro - stillhet och tid för reflektion, kärlek och upplevelse.

Ikväll väntar kräftskiva med ett gäng kompisar, men innan dess vilar jag på här hemma och njuter av ledighet!

Likes

Comments

Fredag och helg! Magiskt skönt! En helg med lagom mycket på schemat. Jag vill inte ha allt planerat eller fullspäckat och jag vill definitivt ha ro att göra vad jag vill. Att fylla en helg med massa fint tex äta god mat, vila, mysa, träna, leva, njuta, umgås, prata, skratta, känna och bara vara. Finns så mycket utan att det behöver kosta en krona.

Idag bjöd jag min fina sambo på denna vegetariska pasta - superenkel att göra och god som tusan! Hittade den HÄR. Vissa dagar älskar jag att laga mat även om vi har ett minikök i vår nuvarande lägenhet men när jag får mitt kök i vårt kommande hus, åh vad jag ska laga/baka/skapa där. Ibland är take away en simpel utväg . . . hehe

Likes

Comments