Header

Vilken eftermiddag igår! Solsken, varmt och häng på Kullaberg. Vi gick massor där igår och stannade till för att kolla utsikten, liksom WOW!

Vi människor är i princip som myror om man jämför med stora världen, vi ska vara glada och tacksamma att vi är här på denna planeten i rymden och får uppleva dessa skapelser runtom oss. Vi ska inte ta det för givet, men vi glömmer det lätt.

Ha en grym dag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som jag nämnde igår har min syn på träning ändrats ganska rejält det senaste året av antagligen många olika anledningar. Träning är något som alla människor behöver eller kanske jag ska säga motion istället - det låter nästan bättre så. För träning, just ordet träning är för mig något som är ganska laddat idag. Träning har som många kanske också känner blivit en hets, men motion är inte alls lika laddat.

Förr tränade jag jättemycket, i princip varje dag. Jag var på gymmet, jag sprang, jag gick - hela tiden var jag igång. Idag är jag verkligen inte på gymmet, jag ser ingenting i det längre och uppskattar desto mer att vara i naturen och "motionera" med min egen kropp som belastning alternativt springa eller gå.

Jag tror såhär, att vi alla människor behöver rörelse, och vi behöver motion där vi känner att vi blir svettiga, trötta och gör oss av med negativ energi. Men det har ingenting med antalet repetitioner, hur mycket vi tar i bänkpress eller hur långt vi springer, för just såna saker är helt oviktiga. Det spelar rent ut sagt ingen jävla roll. Det viktiga är att vi rör på oss, vi blir svettiga och vi får upp pulsen 2-4 ggr/vecka.

Att sen dra in vardagsmotion är såklart jättebra! Cykla, gå, ta trapporna - vad som helst som bidrar till ökad rörelse.

Även syftet till varför vi rör på oss bör ju vara för att må bra, för vår helhetshälsa, för våra organ, våra hjärnor, sinnen, blodet - you name it! Men dom flesta tränar enbart för att se bra ut, för att ha en fin rumpa eller synliga magmuskler osv. Själv får jag avsmak för det numera, jag tycker det är helt absurt att enbart träna för en ytlig fasad. Då satsar åtminstone jag hellre på en helhet där mitt inre och yttre går hand i hand och där jag känner att det finns balans. Men alla får ju göra som dom själva vill såklart!

Träning eller motion ska ju vara något som är roligt, befriande och ger dig något som får dig att må bra. Det ska ju inte kännas som en press eller måste eller en stress, för då är det inte hälsa längre, då är det ohälsa. Och framförallt behöver träning inte vara särskilt avancerat idag, du behöver inte ens några redskap.

Tips - Appen 7 minute workout - Perfekt träningsapp med kroppen som redskap!

Likes

Comments

Måndag och en spännande dag vaknade jag upp till - nämligen upprop på högskolan! Som vanligt vid såna tillfällen där man inte känner någon blir jag lätt stel och jäkligt nervös. Ett ypperligt tillfälle att öva på att vara utanför komfortzonen. Men det hela gick bra (som jag visste att det skulle) och nu är jag ledig en vecka till innan det drar igång på riktigt! Toppen, för här blev det fint väder, åtminstone idag!

Kom nästan precis hem, varit och tränat lite med min sambo, utomhus och med bara kroppen. Min syn på träning har ändrats ganska mycket. Tänkte berätta mer om det i ett annat inlägg.

Hoppas ni haft en skön start på veckan - nu väntar dusch och matlagning!

Likes

Comments

Söndag, sköna söndag! Vilodag eller tid för återhämtning och reflektion. En skön helg som varit och nu förbereder jag mig på ett nytt kapitel som ska skrivas f r o m imorgon - upprop på skolan, en veckas ledighet till och sen går startskottet. Lagom nervös just nu hehe....

Men för att summera sommaren, för vi går ju mer och mer mot hösten på gott och ont såklart, så har det ju främst regnat en hel del, om vi nu ska snacka väder och vind, så vattennivån i vårt land bör ju vara rätt väl påfyllt numera. Jag har jobbat en del så jag har inte direkt varit ledig från nu men jag har hunnit med mycket ändå. Ätit massa gott, umgåtts med min fina sambo och våra vänner, njutit av träningar och vilodagar, kollat på många solnedgångar, promenerat och cyklat och tagit tag i även jobbiga grejer, mest psykologiska.

Hur var eran sommar?

Likes

Comments

Vi började vår lördagförmiddag med en promenad på ett naturreservat utanför stan. Ganska högt upp ligger det så utsikten är maximal, så himla fint! Älskar naturen, gå i skogen, upptäcka, passera bäckar och andas in frisk luft ner i lungorna. Lugn och ro - stillhet och tid för reflektion, kärlek och upplevelse.

Ikväll väntar kräftskiva med ett gäng kompisar, men innan dess vilar jag på här hemma och njuter av ledighet!

Likes

Comments

Fredag och helg! Magiskt skönt! En helg med lagom mycket på schemat. Jag vill inte ha allt planerat eller fullspäckat och jag vill definitivt ha ro att göra vad jag vill. Att fylla en helg med massa fint tex äta god mat, vila, mysa, träna, leva, njuta, umgås, prata, skratta, känna och bara vara. Finns så mycket utan att det behöver kosta en krona.

Idag bjöd jag min fina sambo på denna vegetariska pasta - superenkel att göra och god som tusan! Hittade den HÄR. Vissa dagar älskar jag att laga mat även om vi har ett minikök i vår nuvarande lägenhet men när jag får mitt kök i vårt kommande hus, åh vad jag ska laga/baka/skapa där. Ibland är take away en simpel utväg . . . hehe

Likes

Comments

Njutning, vad betyder det för dig? Gör du det varje dag? Jag försöker lära mig att njuta av allt här i livet, det finns såklart många saker man kan och ska njuta av, men det svåra är att göra det när man aldrig gjort det förr. Alla nya saker är ju alltid svåra i början. Njuta för mig är alltså ett nytt begrepp som jag övar på.

​Vad är det som gör att vi människor kan ha svårt att njuta? ​Kan det vara våra hjärnor som styr på knasigt sätt eller är det bara så att vi måste träna på det också?

Förr kunde jag definitivt aldrig njuta, framförallt inte av mat och allt som var liksom gott för kroppen eller hjärnan. Det var istället kopplat med ångest, rädsla, panik och en stressfaktor. Jag led ju av ätstörningar på den tiden. Något som jag idag är fri från tack och lov. Men det tog tid, det gick inte på en natt eller ens några år att bli frisk från.

Men det gick åtminstone - och idag är faktiskt just mat en njutning.

Likes

Comments

Hur fint är det inte att kunna ha möjligheten att bara ta cykeln och ta sig ner till stranden, sanden och havet en kväll?! Så otroligt tacksam att jag har den möjligheten. Vi cyklade ner igår och bara hade det gött. Det var varma vindar, skön och varm sand, nästan inga människor och en massa kärlek på det - ♡ Många gånger så är vi jagade och stressade med att hinna med saker men tid har vi alla, om vi väljer att prioritera förstås. Bara genom att dra ner tv-tittande eller tittande i en telefon sparar du timmar till att göra något som dessutom blir en upplevelse och ett minne. Och dra in vardagsmotionen - cykla, gå, spring - gör vad du vill som får dig till lite extra rörelse. Din kropp kommer att tacka dig!

Idag är jag lite mer trött i min kropp, min läkare ska ringa under dagen för jag mår inte så som jag vill i min kropp men värdena är bra. Annars tog jag min morgonpromenad imorse och det var också hur skönt som helst! Och nu kommer mamma på besök.

Likes

Comments

Åh så skönt det är att vara hemma, ledig och inte ha alltför många planer. Hela sommaren har bara varit stress och mycket laddad energi, därför så himla skönt och slippa allt sånt nu.

Började min morgon med morgonpromenaden, sen träffade jag min ganska nyfunna men fina vän Ulrica för frukost/fika på ett lokalt café här i stan. Vi har alltid så mycket och prata om, så himla skönt och kunna dela med sig.

Det här med vänskap är inte heller helt bekant med mig och mitt liv fram tills nu. Har alltid haft svårt för vänner, blivit sviken av vänner och varit mycket själv. Och därför är jag också ganska restriktiv med vem jag släpper in och väljer att umgås med.

Hur ser du på det här med vänskap? Berätta för mig

Likes

Comments

Godmorgon! Det här med balans är något som man läser ganska ofta eller så är det tvärtom, att vågskålarna inte är jämvikt. För min egen del är balans något jag jobbar på varje dag, och jag har verkligen haft olika vikt på mina vågskålar om man säger så.

Det är ingen hemlighet att vi jobbar på vårt yttre, vi vill ju se bra ut eller hur?! Vissa jobbar rent fysiskt med träning för att se bättre ut, andra lägger kraften på smink och lösögonfransar och vissa tänker bara på mat. Det viktiga här är att inte glömma våran insida, för det är ju faktiskt den som spelar mest roll. Vår utsida är bara vår fasad utåt, den säger ingenting om vem vi är eller hur vi är som människor. En person kan ju ha en sjukt fin utsida men kan vara en oärlig och elak människa. Och en sån vill man ju inte ha med och göra.

En fasad är alltså bara en fasad, jag tror mer på helheten. Att våga vara sårbar och ärlig som människa utåt sätt. Jag tror inte på det här med fake och själv lägger jag inga pengar eller energi på det som just bara är ytliga saker tex fransar, naglar osv. En stark insida med en egen vilja och en ärlighet är något som jag jobbar mot istället, att jag vågar vara ärlig mot mig själv men också mot andra. Att jag vågar sätta ner foten när något inte är okej, att jag vågar stå upp för mig själv. Att jag tar hand om mig själv med träning och mat och vila.


Nu väntar en morgonpromenad!

Likes

Comments