Ja ni, nu är det faktiskt så att mitt visum ramlade ner i brevlådan i fredags. Det gick förvånansvärt snabbt då dom sa att man skulle räkna med en vecka innan det kom hem. För mig tog det bara tre dagar! Förutom det så ska jag skicka in de sista papperna till Cultural Care imorgon. Annars är det bara jobb, jobb och återigen jobb på schemat. Även om jag läst att det är inte jättestort behov av att ha mycket pengar med sig så känns det ändå som en säkerhet. Ifall telefonen skulle gå sönder eller om jag behöver något annat akut. Om inte annat kan man sätta in det på sparkontot med en gång. Det har även startats en WhatsApp-grupp där några av de som ska på Training School i New York samtidigt som mig är med! Lite kul att ha några att skriva av sig med.

Lugn helg blev det för mig, jobbar hela veckan som kommer så det är välbehövligt att ta det lite piano och göra det man känner för. Håller fortfarande på att hitta en gul resväska, men det går tyvärr inget vidare. Sedan så håller jag på med en packlista i huvudet, även om jag kanske ska komma mig iväg till Kap Verde innan jag packar väskan inför USA. På tal om Kap Verde så är det inte långt kvar tills vi åker dit! 2,5 vecka bara. Det ska faktiskt bli riktigt härligt att komma iväg från regnet och bara umgås med vänner (även om vi kommer bli irriterade på varandra) i en vecka. Lite sol och bad skadar aldrig. Man längtar ännu mera när väderprognosen säger att det ska regna konstant i fyra dagar framöver - precis när jag ska jobba på lite olika förskolor och vara ute med barnen en del.

Jag hoppas att jag får reda på mina flygtider snart samt om någon mer åker från Göteborg med mig den dagen. Det återstår att se helt enkelt. 42 dagar till avresa!

​En liten throwback till mitt långa hår som jag saknar så innerligt. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var det gjort, visumet! Efter lite om och men, en del stress och lång väntan är jag nu hemkommen från Stockholm och väntar på att visum samt pass ska komma med posten nästa vecka. Jag åkte upp till Stockholm igår eftermiddag, hängde lite med min fina vän Respina, fick massa god mat och mycket prat. Imorse gick vi upp relativt tidigt, gjorde oss iordning och åkte in mot ambassaden. Medans jag stod i en 1,5h lång, kall kö - satt Respina på ett café och drack latte under tiden hon pluggade.

Besöket på ambassaden var som sagt aningens nervöst, men vid tillfället då jag faktiskt klev in på ambassaden var jag såpas kall att jag inte kände så mycket mer än kyla. Först och främst fick man gå igenom en säkerhetskontroll, sen in på ambassaden. Där fick man först gå och lämna alla sina papper samt pass till en person. Sedan satte man sig ned, väntade på att någon skulle ropa upp ens namn. Detta trodde jag skulle ta tid, lyckligtvis satt jag och väntade i endast 10 minuter. Under själva intervjun frågade hon vart i USA jag skulle bo och hur många barn jag skulle ta hand om. Sedan fick jag ge mina fingeravtryck och sen var det klart. Då sprang jag till Respina och drack massa varmt te. Vi gick runt och myste resten av dagen fram tills mitt tåg gick. Tågresan hem var låååång. Laddade ned massa poddar men det var ingenting som fick tiden att gå snabbare. Till slut var jag äntligen framme i Göteborg igen, där mötte min käre far upp mig, vi köpte lite mat och åkte hem. Väl hemma gick jag direkt in i duschen för att sedan gå och lägga mig. Nu väntar dagar med jobb och det sista läkarbesöket för att kunna skicka in intyget till Cultural Care. 47 dagar kvar till avresa!Likes

Comments

Då var det den stora frågan om hur jag ska dokumentera mitt lilla äventyr. Jag tänkte hålla denna för mig själv ett tag, för att se om jag är såpas uthållig att faktiskt skriva något här då och då. Nu är det nästan precis två månader tills jag åker. Allt detta blev klart för bara några dagar sedan och det är så mycket som behöver göras. Jag har nu bokat tid på ambassaden för visum, vilket har vart lite knepigt rent ut sagt. Går nästan runt med en klump i magen om att jag har gjort något fel och inte kommer få mitt visum. Nu är iallafall allt betalt och klart. Hoppas jag får mina flygtider den kommande veckan, så är det en till grej att checka av på listan. På måndag ska jag iväg till doktorn och göra ett tuberkulosprov. Veckan efter det ska jag till Stockholm för att då fixa visumet och sedan till läkaren för att få alla papper underskrivna. Under min lediga tid hoppas jag att kunna jobba så mycket som möjligt, håller tummarna för att folk ska bli sjuka så jag kan hoppa in.

Lite planer emellan nu och avresedagen har jag också. Den sjätte november åker jag och min fina bästis Emma till Stockholm för att kolla på Gorillaz. Den åttonde november åker mina fina vänner Sanna, Moa och jag till Kap Verde i en vecka för lite sol och bad. Den 18 november åker jag och Emma till Stockholm igen för att kolla på The Kooks. När jag kommer hem från det har jag nästan bara två veckor kvar till avresa och då är det de sista förberedelserna som jag har framför mig. För tre år sedan åkte jag som utbytestudent till England, då tog jag med mig alldeles för mycket kläder. Ska försöka tagga ner lite på packningen denna gång. Nu kommer jag ju även tjäna pengar, så då lär man väl shoppa aningens mer.

Lite om stället där jag ska bo - Santa Cruz, CA. Eller rättare sagt tio minuter utanför Santa Cruz, i Scott's Valley, men det ligger ändå inom Santa Cruz County. Där ska jag bo och arbeta med en familj som har två söner. fem och två år gamla. Himla fin familj som jag klickar med till 1000. Det ligger ungefär 40 minuter utanför San José och ca 1 timme utanför San Fransisco. För mig ser Santa Cruz ut som något man ser på tv.

Det jobbigaste med att lämna allting för en längre tid ännu en gång är att inte få se katterna och hunden på så länge. För tillfället har vi tre katter och en hund, det går inte riktigt att ersätta dom. Självklart är det tråkigt att lämna vännerna och familjen, men dom kommer ändå att hälsa på mig. Katterna och hunden får stanna kvar här hemma på Tjörn.

Detta var allt för denna gång. Ha det fint.

Likes

Comments