Mat/Bakning/Recept, Tips

Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna, jag har lite slut på inspiration just nu. Men jag tänkte iallafall tipsa om detta proteinbröd. Har börjat älska det mer och mer på senaste tiden. Bra samt nyttigt innehåll och riktigt gott!

Nu är det dags för mig att ta tag i lite plugg. xo

Likes

Comments

Om mig

Min mysiga lila fåtölj. Av alla ställen i mitt rum så spenderar jag nog mest tid i det här lilla hörnet.

Jag har en bok som heter Q and A a day och som har en fråga för varje dag på hela året som man ska svara på. Boken sträcker sig också över fem år så man kan titta tillbaka på hur man svarade på samma fråga för t.e.x 5 år sen om man har fyllt i hela boken. Ganska roligt koncept tycker jag.

Jag har en dekorbokstav i form av ett E som jag har fått av min bästis.

Jag har en egen psalmbok och bibel från när jag konfirmerade mig.

En gitarr från tiden då jag tog gitarrlektioner. Tyvärr så spelar jag väldigt sällan på den.

Mina älskade Beats Solo2 hörlurar som jag använder flitigt.

Jag har en Harry Potter box med alla böckerna på engelska. Plus att den är riktigt snygg också haha.

En massa snäckor jag plockade på stranden när jag var med familjen på Aruba (😍) för ett antal år sen.

En baseball jag köpte när jag var på baseballmatch i Memphis under språkresan i somras. Ett riktigt bra minne från antagligen den bästa kvällen under hela språkresan!

Och slutligen mina doftljus som har en speciell plats i min bokhylla. Jag har några fler mindre doftljus än dem här men dem på bilden är helt klart finast av alla jag har med sina vackra färger.

Likes

Comments

Vardag

Halloj!

Nu är jag på väg till skolan i Södertälje och en lång skoldag. Imorse åt jag det som har varit min favvofrukost under jul och nyår. Osötad risgrynsgröt toppad med skivad banan, kanel och mjölk/havremjölk. Mättande och sååå gott!

Igår började skolan med att jag var ute på praktik. Det var väldigt kul att komma tillbaka till Stora Coop, dem jag jobbar med och det jag får göra. Det blev dock ingen simning på kvällen eftersom jag har dragit på mig en lätt förkylning.

I onsdags gick också första flyttlasset inför renoveringen i vår. Det gick jätte smidigt och flyttarna var riktigt snabba. Nu är ungerfär halva övervåningen, hela vardagsrummet och lite i källarn tomt.

Ha en jätte bra fredag! Xo

Likes

Comments

Tips

Jag vill tipsa om Nathaniel Buzolic som är en duktig skådespelare och nu på senare tid också fotograf. Om jag kunde och hade råd skulle jag ta och köpa nästan alla hans bilder han säljer, tycker Nathaniel är en så duktig fotograf och hans bilder är sjukt fina!

Om ni vill ta en titt på hans hemsida finns den HÄR.

Likes

Comments

Fritid, Tankar

Det har inte varit en jätte händelserik vecka. I måndags åkte som sagt hela familjen hem från vårat hus i Dalarna och sen dess har jag nästintill bara simmat och chillat med en bok, tv-serier och musik. Jag bakade också en riktigt lyckad äppelpaj i tisdags.

Torsdag: Torsdag var nog den mest händelserika dagen denna vecka. På morgonen hade jag den sista simträningen för denna vecka och på måndag börjar den ordinarie träningen igen. Efter det fick jag snabbt skjuts hem av min pappa, jag åt lunch och sen gick jag till en av mina kompisar från grundskolan (det var riktigt kallt den dagen 😜) och där träffade jag henne och en till kompis från grundskolan. Vi satt mest och pratade och tittade på film hela eftermiddagen tills min mamma hämtade mig och vi plus pappa åkte till min syster och hennes familjs fritidsställe för en middag. Det var så mysigt att träffas!

Fredag: I fredags tog jag riktigt tag i att börja packa flyttkartonger inför att första lasset med grejer som ska ut ur huset inför renoveringen går på onsdag. Pappa tjatar om att vi ska försöka få ut så mycket som möjligt av det vi inte använder nu så tidigt som möjligt vilket gör mig lite stressad. Det känns nästan som att det ända jag kommer behöva göra dagarna fram till på onsdag är att packa flyttkartonger, rensa bland grejer och märka ut vilka möbler som ska flyttas samt slängas tillsammans med mamma och pappa. På kvällen, efter att ha suttit och tittat på mer än halva säsong 3 av Skam, fick jag någon slags ångest av framtiden och att börja skolan igen. Känner att jag inte orkar med skolan riktigt än men hoppas det blir bra när man väl kommer in i rutinen igen... Jag satt och skrev med en kompis också som är några år äldre än mig och ska i sommar ut och backpacka med sin kille. Min bästis har pratat om att vi ska göra lite samma sak någon gång efter gymnasiet och det skulle verkligen vara jätte kul. Men så börjar jag redan oroa mig för pengar och vad som faktiskt kommer hända efter gymnasiet... Vilket jag inte borde göra, iallafall inte än. Men sen satte jag mig för att läsa och bara ta det lugnt innan jag skulle sova och då kändes allting bättre. 😊

Lördag: Idag har jag varit duktig och skottat bort snö från våran garageuppfart samt gjort en powerpoint presentation till ett svenska tal som ska hållas relativt snabbt när skolan börjar. Resten av dagen och imorgon är lite oklara men ska iallafall försöka titta klart på säsong 3 av Skam och läsa ut min bok jag håller på med nu. Det blir väl också att fylla mer flyttkartonger.

Likes

Comments

Simning/Träning, Vardag

Igår tog vi oss hem från huset i Dalarna och imorse simmade jag igen efter ungefär 2 veckor utan simträningen. Vi simmade ett bra pass med mycket variation och det gick bättre att simma än vad jag trodde det skulle göra, lite jobbigare för konditionen än annars. Men det var riktigt skönt att komma hem och komma tillbaka till simingen fast än så länge har jag lov ett tag till, börjar inte skolan fören den 12 januari.

Vi hörs! xo

Likes

Comments

Fritid, Tankar

Nu är det inte långt kvar till tolvslaget och 2017! Under dagen som har gått så har jag faktiskt inte alls tyckt att det riktigt varit dags för nyår än. Men ju närmare tolvslaget vi kommer desto mer känner jag att jag kan lämna 2016 bakom mig. Det är spännande och ganska skönt att ha ett nytt år att se fram emot även om jag inte alls är så inställd på 2017 som jag har varit de senaste åren. Jag har många nyårskvällar tänkt att "nästa år kommer bli det bästa året.." etcetera, etcetera. Men jag har insett att jag länge nu stått och stampat lite på samma ställe och efter hur 2016 har varit med skolan och så vidare så har jag inga speciella förväntningar inför nästa år. Jag vet att det kommer bli mycket med allting inför och kring renoveringen av vårat hus i vår. Jag ska också sommarjobba i sommar på min praktikplats, ska försöka få mamma och pappa att boka en semester under höstlovet och jag fyller 18 i höst vilket jag har olika förväntningar för. 18 år betyder mer frihet, förhoppningsvis snabbt ett körkort men också mer ansvar. Jag vill ändå gå in i 2017 utan en massa förväntningar, jag tar det som det kommer helt enkelt och hoppas att det blir bra.

Hur ser ni på 2017? Ska ni göra något ni ser fram emot? Har ni några nyårslöften?

GOTT NYTT ÅR PÅ ER SÅ SES VI 2017!! 😘

Likes

Comments