Hej på er!

Idag öppnade Banff Sunshine sina dörrar för allmänheten och det var så roligt!

Jag var jättenervös när jag gick och la mig igår för jag kände att den träning vi fått inte hade varit nog praktisk utan bara teoretisk. När jag kom till jobbet samlades alla guest service agents nere vid biljettfönstren där vi fick lite sista minuten information om dagens väder, vad som var öppet och hur mycket allt skulle kosta. Efter det korta möte vi hade tid med gick vi som är fulltidsanställda upp till vårat ställe. När vi väl kom upp för trappan fick vi se att kön till våra platser redan hade börjat formas vilket gjorde mig SÅ nervös eftersom vi har mycket som ska laddas upp på datorn och mycket olika program som vi ska logga in på. Det hela gick väldigt fort och helt plötsligt hade jag min första kund framför mig..! Tyvärr blev det som jag trodde att det skulle bli med den första kunden, jag fick en total blackout på allt jag lärt mig i teorin. Som tur var hamnade jag mellan två tjejer som var anställda för andra året i rad så varje gång jag hade en fråga fick jag hjälp. Med de första (typ) fem kunderna var jag väldigt nervös och hade praktiskt taget axlarna vid öronen men efter det gick allt mycket bättre. Efter det blev jag betydligt mer avslappnad och kunde både skämta med och hjälpa kunderna med vad de ville utan att fråga om varje steg.

Det kom många kunder som hade komplicerade önskemål som inte ens de erfarna agenterna visste hur man skulle hjälpa men det var väldigt lärorikt att få se hur Gia (handledaren) hanterade situationen. Jag känner mig hur som helst ganska lugn inför morgondagen.

Ikväll ska vi gå till Bostons, en sportbar, och äta pizza och dricka öl för att fira att både jag och Alexander överlevde dagen och på fredag och lördag är jag helt ledig. Jag har inte bestämt hur jag ska spendera mina lediga dagar än men jag kan tänka mig att de blir relativt lugna.

Jag uppdaterar er med mer information nästa vecka, när det faktiskt har börjat hända saker 😄

​En bild tagen från Banff Sunshine Base, där jag jobbar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Klockan är nu strax efter åtta och vi har legat vakna i nästan en timme. Gårdagen var så rolig! Vi bestämde oss för att ta gratisbussen från stan till Mount Norquay, ett mindre berg som vi ser från stan. Jag började lära mig att åka snowboard förra säsongen men fastnade aldrig riktig för det eftersom backen alltid var isig, jag slog mig och jag hade inte rätt utrustning. Nu har jag både nya boots och en ny bräda, båda från Burton. Så jag var rätt taggad på att komma ut igår!

Samuel har aldrig åkt snowboard men han bestämde sig för att lära sig innan hans jobb drar igång. Det kommer nämligen att vara ett kunskapstest där både han och Joacims arbetsgivare vill se att de kan ta sig ner för backen på ett stabilt och säkert sätt. Detta eftersom det ingår i deras jobb som liftvakter. Hur som helst så skulle vi lära Samuel igår och boy vad det gick bra! Vi hade så kul i all pudersnö trots att vi båda är nybörjare. Det gav mig verkligen hopp om att säsongen kan bli riktigt bra.

På kvällen igår kom Jessika, en till svensk som åkte med goxplore, till oss. Hela kvällen spenderades med massa dricka, massa prat och tillslut massa sömn.. Förutom att vi inte kom till The Dancing Sasquatch (en klubb) så var kvällen riktigt bra.

Dagen idag blir antagligen väldigt lugn. Ha det gött!

Likes

Comments

Hej igen!

Eftersom jag är ledig idag och precis har städat lägenheten så tänkte jag att jag skulle visa er runt lite.

Vi bor fyra personer i en relativt stor lägenhet. Det finns ett rum med en dubbelsäng som står tomt men hyresvärden har fortfarande inte hittat någon som vill flytta in. Utöver det tomma rummet finns mitt och Joacims sovrum, Samuel och Alexanders delade rum, två badrum, ett kök och ett allrum. Vi är alla väldigt nöjda med lägenheten trots att den är lite väl dyr. Vi betalar 600 CAD var i månaden vilket är ungefär 3800:-. Detta fungerar för tillfället men jag tror att vi kommer att trivas betydligt sämre om vi får två rumskamrater till. Däremot tror jag att det skulle vara väldigt roligt om vi får nya rumskamrater, alltid roligt med nya människor liksom.

Hur som helst så fick vi boendet genom Gapyearcanada, ett bolag som Internex hänvisade oss till. Det är många av oss ungdomar på Sunshine som fixat boende genom dem och jag har inte träffat någon som är helt missnöjd. Folk tycker såklart att hyran är hög i jämförelse med lönerna men det får man ta om man bor i en nationalpark.

Här har ni några bilder på vårt vackra, nystädade, hem😊

Likes

Comments

Hallå där allihopa!

Det är exakt en vecka sen vi lämnade vår bekvämlighetszon i Sverige för att bli en del av Banff och boy oh boy vad nöjd jag är. Jag känner mig redan som en del av lokalbefolkningen trots att jag måste fråga alla om vägen. Alla man möter är så otroligt snälla och utåtgående och naturen är helt hisnande. Hittills har jag gjort två jobbdagar som har bestått av upplärning och diverse samarbetsövningar. I min avdelning, Guest Services Agents, jobbar cirka femton stycken varav alla har engelska som modersmål. Det har varit något av en utmaning att hänga med i konversationerna men ber man dem bara att upprepa sig en gång så fungerar allt mycket bättre.

När jag kom till Sunshine på måndag morgon gick jag runt och hälsade på alla i min avdelning och småpratade om livet. Efter att alla hade fått sina kläder och var klara med alla nödvändiga dokument kom vår handledare Gia och presenterade sig. Hon är verkligen jättesnäll och gullig och det är väldigt skönt att ha en sån som henne som handledare. Det jobbigaste med dagen var all information som man skulle ta in. Då jag hade sovit dåligt och knappt fått i mig någon frukost så var mina sinnen inte riktigt på rätt plats. Det var lite svårt att förstå allting gällande datorsystemet eftersom jag var trött och hade svårt att fokusera på engelska men när vi fick göra lite praktiskt arbete kändes det mycket bättre. Jag fick det beskrivet för mig att jag skulle vara någon form av hotellreceptionist men så är inte fallet. Att vara en Guest Services Agent på Sunshine Village innebär att sälja skidpass vilket jag är jättenöjd med. Vi är de första kunderna träffar när de kommer till hotellet eftersom de behöver liftpass för att komma till sina rum. Så ett stort leende och vänligt bemötande kommer att vara A och O i detta jobbet. Då det endast är sju av oss som är fulltidsanställda medan resterande är deltid så har vi inte samma arbetsuppgifter. De som är deltidsanställda jobbar endast nere i biljettbåsen bredvid gondolerna medan vi fulltidsanställda kommer att få vara på båda ställena. Detta tycker jag är jättebra eftersom det ger mer varierande uppgifter.

Eftersom måndagen handlade mycket om vad vi fulltidsanställda skulle jobba med fick tisdagen handla om hur man arbetade i biljettbåset. Vi hade lite rollspel där hälften av gruppen skulle köpa och hälften av gruppen skulle sälja biljetter. Detta var en väldigt bra övning för mig eftersom det är betydligt lättare att få pröva på istället för att lyssna på en genomgång av systemet där man kanske inte förstår allt. Vad det gäller engelskan så vet jag att det kommer att bli bättre. Det är klart att det är tufft att ställa om och översätta allt i huvudet innan man säger det men det hela handlar om vana. Snart kanske vi även får nya rumskamrater och då behöver vi prata engelska även hemma, så jag är inte orolig. Jag vet även att jag har stöd från Gia om det känns tufft ibland.

Vidare till roligheter! Igår var det Halloween vilket ni säkert förstår är en mycket större tradition här än vad det är i Sverige. Då vi inte visste att vi skulle vara lediga idag så hade vi inte planerat att gå ut men eftersom vi var det fick vi improvisera lite grann. Så jag målade på ett skägg, satte på mig Joacims kläder och gick ner till våra supersnälla grannar Alisha, Cerstin och Micael. Där spenderade vi nästan hela kvällen med diverse dryckesspel, musik och skratt. Mot midnatt bestämde vi oss för att gå till en nattklubb som heter...någonting... Det var en jättebra kväll med många utklädda och många glada!

Nu börjar solen snart gå upp så killarna kommer förhoppningsvis att vakna. Nu ska jag dricka kaffe och njuta av den sjuka utsikten från vår ena soffa.

Hade!

Likes

Comments

Hallå där!

Jag tänkte att det skulle vara roligt för er att få läsa om bussresans gång. Klockan är nu 07.22 och vi har alltså snart åkt en timme. Än så länge har inte solen gått upp så det finns inte mycket att se. Bussen är däremot över förväntan! Det finns Wi-fi, individuella kontaktuttag och mycket utrymme, kan knappt bli bättre! Just nu sitter jag och Joacim och lyssnar på en "feel good lista" på Spotify för att hålla oss vakna. Då vi kommer att komma till Banff halv tio ikväll så är det skönt om man kan spara sömnen till då.
Det känns lite tråkigt att lämna Vancouver, man fick verkligen känslan av att det var semester. Men jag är väldigt nöjd med de dagar vi väl fick. Favoriten är lätt Vancouver Lookout än så länge.

10.27, herregud vad det börjar bli vackert! Vi har nu kommit in i klippiga bergen och allt är helt otroligt! Berg överallt, skog så långt ögat kan nå, bäckar och vattenfall och bäst av allt, sol!🌄 Vi har fått tagit en paus än så länge. Det blev en kopp kaffe och några (jättemånga) glädjeskutt. Killarna snett bakom oss har precis börjat rappa så underhållningen är fixad för ett tag 👌 Jag har med mig mina pennor så än så länge har bussturen inte blivit tråkig. Nästa paus är om någon timme och då får vi även en lätt lunch, önskar jag hade vetat det innan jag köpte med två stora baguetter. Nu ska jag och Joacim försöka kolla på lite Netflix, om internetet tillåter det dvs.

Klockan är nu 15.40 och vi kom precis in i Revelstoke. Cirka fyra timmar kvar till Banff. Bussturen börjar verkligen bli tråkig nu... Utsikten är däremot fenomenal. Det är det vackraste jag sett. Någonting som jag däremot inte njuter av är antalet drogpåverkade människor här, både i bussen och i Kanada överlag. I Vancouver kände man lukten av marijuana var tionde sekund och många man möter på gatan är obehagligt påverkade av vad man endast kan anta är droger. Vi blev varnade för att droganvändandet i Banff skulle vara lite grövre än det i Vancouver med blandande droger i samband med mycket festande. Därför är jag väldigt orolig på vad utelivet kommer att erbjuda där borta, tur att man har hjärnan med sig iallafall.

18.02. vi sitter utanför en bensinstation efter att vår chaufför berättat att en varningslampa börjat lysa. Jag är trött, det är mörkt och hela situationen har fått en Robinson Cruise vibe.

18.15. Chaffören ger klartecken på att vi kan fortsätta försiktigt och under observation. Känns läskigt men skönt att vi slipper vänta fyra timmar på en ny buss.

19.19. det bör vara cirka 40 minuter kvar till Banff. Vi ska bli uppmötta av en kille från Gapyearcanada som ska ta oss till vår lägenhet men vi får ingen kontakt med dem vilket jag tycker är jättedåligt. Vi får se hur det blir när vi kommer fram, antingen står han där och väntar eller så får vi ringa honom från stationens telefon. I värsta fall får vi ta in på hostel.

Jag avslutar detta inlägget här iallafall, hoppas ni tyckte att det var intressant.


Likes

Comments

Hej!

Dag tre börjar gå mot sitt slut. Idag har vi fått hjälp av Internex att öppna våra bankkonton samt skanna in lite nödvändiga dokument. Vi bestämde oss redan första dagen att vi ville åka upp i Vancouver Lookout vilket vi gjorde idag. Åt även lunch där uppe vilket var något av en upplevelse. Vancouver Lookout roterar nämligen 360 grader på en timme och har ett panoramafönster runt hela byggnaden. Det var fantastiskt. Då några av oss fortfarande är jetlagged kanske vi tar en lugn kväll och laddar för den långa resan imorgon.

Här kommer iallafall en rad bilder från dagen men även av gårdagens NHL match.

Likes

Comments

Hej allihopa!

Mitt namn är Ellie Englund och igår förmiddag landade mitt plan på Vancouver flygplats. Jag ska säsongsjobba på skidresortet Sunshine Village i Banff i sju månader med början på måndag. Just nu sitter jag i min säng på HI Vancover Central, ett hostel, och har precis kommit hem från att ha blivit introducerad till Kanadas Working Holiday program samt skaffat Social insurance number. Just nu känns allt väldigt spännande och jag kan inte vänta tills jag får komma till Banff och se bergen! Under flygturen såg vi mycket berg, både på Grönland och här i Kanada men jag tror verkligen inte att jag kommer kunna förstå hur stora och vackra de faktiskt är förrän jag kommer till Banff.

Jag åkte hit med min fästman Joacim och min bästa vän Samuel men vi har även träffat Alexander och Elin som ska jobba på samma resort som oss. Jag, Joacim och Alexander kommer att bo i samma lägenhet i Banff, en lägenhet som vi fått hyra genom GapyearCanada. På lördag morgon kommer vi att ta en buss från Vancouver till Banff som tar ungefär 13 timmar och på måndag morgon blir vi hämtade av en personalbuss som tar oss högre upp i bergen där resortet ligger. Jag ska jobba som receptionist vilket jag tror kommer att passa mig utmärkt.

På denna bloggen kommer jag att skriva om vad vi hittar på i staden, hur det är att jobba på Sunshine och även hur mitt helhetsintryck av Working Holiday är. Än så länge har allt gått jättebra och jag hoppas att det kommer fortsätta så.

Hoppas att ni finner bloggen intressant och skriv gärna frågor antingen på mail eller via kommentarerna om även ni är sugna på äventyr. Ha det gött!

Vyn från mitt rum
Bergen på Grönland
Samuel, Joacim och jag

Likes

Comments