Header

Jag hade nästan glömt hur ont det kan göra när det väl gör ont. Jag hade nog förträngt det lite för jag blir alltid lika chockad när det slår till. Mina senaste två veckor har varit väldigt kämpiga men molande värk, humörsvängningar och smärta som jag brukar beskriva som knivhugg.

Sen långt innan jag fick min diagnos gick jag på hormonbehandling i form av p-piller som jag tog utan uppehåll. Endon trivs bäst i östrogen och därför vill man minska nivåerna av det hormonet. Det tog flera år innan jag hittade p-piller som fungerade bra för mig, men när jag väl träffade rätt så blev jag av med mensen helt och jag var nästan symptomfri. Efter tre år med samma behandling, och tre år utan mens, insåg jag att jag inte var mig själv. Jag valde därför att sluta med hormonbehandling helt. Under flera år hade jag stoppat i mig piller för att påverka mensen men jag tänkte aldrig på hur det påverkade mitt mående utöver det. När jag hade varit utan p-piller i en månad började jag få ångest, som jag först trodde berodde på stressen över studier. Ångesten blev värre och värre ju längre jag var utan behandlingen, men jag kopplade aldrig att det kunde höra ihop. I december började jag träffa Calle, som jag har berätta om förut, och jag började gräva i saker som hänt tidigare som kunde påverka mig. Under en period dippade jag på ett sätt jag inte gjort på flera år, och jag trodde att jag var tillbaka i mitt mörkaste jag. Även om jag är där och vänder ibland så vet jag nu att jag har tagit mig ut mycket av det jag gått igenom tidigare, och ångesten jag känt under vintern berodde inte bara på dom händelserna.

Förra veckan, när det gjorde sådär fruktansvärt ont som det gör innan mens, funderade jag på att börja ta hormoner igen. Det var då jag kom ihåg att behandlingarna alltid har påverkat mitt psyke på ett eller annat sätt, det var ju därför jag slutade. Det har alltid tagit lång tid för mig att bli van med dem, därför insåg jag att det borde ta minst lika lång tid att vänja mig av med dem också. När jag först började med behandlingen så var mitt psyke upp och ner under en lång period, och efter att ha tagit dem varje dag i tre år kanske det inte är så konstigt med några månader av turbulens inombords efter att jag slutat med dem, eller?

Jag står då i valet och kvalet med att:

1. Ta hormonbehandling, vara utan mens, må bra i kroppen (bortsett från några biverkningar av hormonerna), inte riktigt ha kontroll över mitt psyke.

eller

2. Inte ta nån behandling, ha galet mycket mens, ha mensvärk från helvetet, vara trött typ konstant (det är utmattande att ha ont), ha strikt kost för att minska smärtan, få kramp/knivhuggssmärtor utan förvarning, ha förstoppning/diarré var och varannan dag i perioder (sorry till er som är känsliga), ha hyfsat med kontroll över mitt mående och min ångest, få vara mig själv.


En som inte har endometrios, eller en annan sjukdom som ger mycket smärtor, kan inte föreställa sig hur det är att leva med det. Inte heller allt runt omkring går att beskriva. För mig är inte endon bara något som gör förbannat jäkla ont (ursäkta språket), bland annat gör den mig också galet trött och gör mig extra infektionskänslig. MEN alla symptom jag har från endon går att leva med, och smärtan går mer eller mindre att kontrollera och hantera. Det jag däremot varken kan eller vill leva med är om jag inte skulle vara mig själv till 100%, vilket jag inte känner att jag är med en behandling. Med en behandling så kan jag ärligt säga att jag har mindre ångest, jag känner inte av PMS:en lika starkt och jag är mer stabil. Kurvan är mer rak om ni förstår vad jag menar. Utan behandling så känner jag glädje på ett annat sätt. När jag är glad så är jag GLAD och när jag är ledsen så är jag riktigt ledsen. Känslorna går mer upp och ner och är mer okontrollerbara, men det är mina känslor och jag får vara mig själv fullt ut. Därför väljer jag att ha ont, det kanske låter konstigt när det finns alternativ, men jag vill inte leva ett liv där jag inte är mig själv. Då har jag hellre ont, och så får jag försöka påverka smärtan så mycket jag bara kan istället.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag älskar verkligen sminkningar som går fort och enkelt att göra, speciellt på sommaren. Då vill jag heller inte ha så mycket produkter i ansiktet. I min senaste video visar jag en snabb och användbar sminkning som jag tycker är perfekt på sommaren. Jag använder produkter som reflekterar ljus, innehåller solskydd och som är vattenresistenta.

Produkter

FACE

Mary Kay Eye Primer

Mary Kay CC Creame

Make Up Store Reflex Cover Light

NYX Wonder Stick Light

Mary Kay Translucent Loose Powder

Milani Illuminating Face Powder

EYES

Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance

- Raw Sienna

- Burnt Orange

- Realgar

- Primavera

Viva La Diva Eyebrow Fine Liner

Det var en av dom första gångerna jag använde den här godingen också! Jag hade aldrig testat cream contour innan för jag trodde verkligen inte att jag skulle tycka om det, men oj så fel jag hade. Det blir verkligen så naturligt, iallafall med produkten jag använder, och fint resultat.

Efter att jag lagt grunden så lägger jag den mörka sidan strax under kindbenen, under hakan, längst med hårfästet och lite ner mot tinningen, lite på sidan om näsbenen och lite lätt under underläppen! Den ljusa highlightsidan går att använda på olika sätt. Jag brukar framförallt lägga den på kindbenen men det går att lägga på alla ställen du vill highlighta. Den går också att använda som primer under ögonkugga!

Likes

Comments

Lite "behind the scenes" bilder från när jag spelade in en look förra vecka. Jag sitter just nu och jobbar med det sista, ljudet ska läggas på och lite andra justeringar ska göras innan videon är redo för uppladdning och publicering! Förutom själva sminket så är redigeringen och pysslet bakom allt det absolut roligaste. Jag får verkligen utlopp för min kreativa sida och samtidigt göra det jag älskar.

Anyway, here it is! Kommer upp på kanalen inom kort.

Likes

Comments

Idag är jag så glad över att bo på västkusten! Det är äntligen sommar på riktigt här och jag njuter av varje ledig sekund jag har i solen. Hela veckan har det varit närmare 20 grader varje dag och just nu har jag 34 (!!) grader på balkongen. 😍 Jag hoppas verkligen att det håller i sig nu när jag är ledig i ett par dagar.


Eftermiddagen har jag spenderat såhär, i solen med en glass och musik i bakgrunden. Underbart. Jag är ensam hemma med Selma över helgen och jag måste säga att det är ganska skönt. Jag var orolig innan att det skulle bli jobbigt, men så fel jag hade! Det bevisar bara att jag klarar mer än vad jag tror, och att vara ensam hemma var den här gången inga problem. Check på den! Nu ska jag fortsätta njuta av solen, jag hoppas ni får en fin kväll allihopa!

Likes

Comments

Instagram@elliehllberg