Godkväll på er!

Jag skulle egentligen ha sovit vid det här laget, det är två timmar sedan jag tog sömntabletterna nu. Dem verkar inte ha hjälpt alls ikväll, då jag är piggare nu än vad jag har varit på hela dagen. Skumt. Men det är väll så det är ibland.

Mår faktiskt ganska bra just nu, vilket är väldigt skönt. Jag brukar ha mest ångest och tvångstankar kring kvällen, så det var förvånande. Men nu mår jag bara fint och är glad på livet.

Jag ligger i sängen och bara njuter av dagen. För den har trots allt varit ganska bra. Orkade göra lite yoga på morgonen och åt god frukost. Tog en långdusch och smörjde in mig med bodylotion. Det orkar jag nästan aldrig med så det var ett stort plus. På eftermiddagen så mötte jag upp en vän när hon hade slutat skolan. Vi hade det bara allmänt mys och satt och målade och sjöng med i bra musik. Så allt har ju varit bra och mysigt.

Därför är det så otroligt synd att jag känner det först nu. Nu när jag ligger här hemma i sängen. Jag önskar att jag kunde ha uppskattat det mer när det faktiskt hände och leva i nuet. Ångestnivån var helt enkelt för hög idag för att jag skulle kunna njuta ordentligt av allt. Men jag får åtminstone göra det nu. Nu när allt är lite lugnare. Det har ju varit en riktigt bra dag trots allt.

Ångesten syns i hela mig. Men det är okej ändå. Jag tänker fortfarande tycka att det är en fin bild.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godkväll!

Hoppas att ni har haft en fin dag i vårsolen!
Det har iallafall jag. Det är skönt att äntligen få ha en riktigt bra dag, det var länge sedan nu. Jag har mer eller mindre varit ångestfri hela dagen, vilket har varit oerhört befriande.

Jag tog vara på den sköna känslan genom att gå ut i skogen, det är där jag trivs som bäst. Jag dansade omkring och lät mig omslutas av skog, mossa och träd under aprilhimlen. Det är sådana här dagar jag lever för.

Efter allt dansande bestämde jag mig för att ta en liten vilopaus längs med ett träd. Allt var bara så otroligt fint. Fåglarna kvittrade och det var precis lagom varmt.

När jag kom hem senare möttes jag av mitt lilla hjärtegryn. Jag har nämligen skaffat katt sedan jag uppdaterade sist. Hon heter Nyusi, är 6 år och hon är verkligen underbar. Hon har en stor personlighet, det syns redan nu efter bara några dagar. Det känns så skönt att hon verkar trivas hos oss. Hon vill ha mycket närhet och gos vilket är precis det jag vill ge. Jag tror verkligen att vi båda kommer må jättebra av varandra.

Hon är så otroligt fin ♥︎


Hoppas ni kan sova gott, så hörs vi en annan dag.
Kram

Likes

Comments

Hej!

Känner att jag har varit otroligt oaktiv här, så det blev ju inte riktigt som planerat. Orsaken till detta är att mitt mående har blivit drastiskt sämre. Så det har mest varit soffläge. Det börjar dock bli lite bättre efter möten med både läkare och psykolog. 

Och som ni kanske såg i rubriken, så har jag äntligen insett att jag har Dermatillomani. Jag antar att de flesta av er inte förstår någonting, och det är helt förståligt.
Dermatillomani är en sorts tvångssyndrom, som inte är särskilt omtalad. Därför har det tagit mig cirka 3-4 år att komma på att jag har det.

Dermatillomani kallas även för "skin picking" och är helt enkelt att man skapar sår exempelvis via att riva, rycka eller pila bort bitar av sin hud. Mina värsta områden är ansiktet, rygg och bröstkorg. Men jag är väll egentligen där och river över hela kroppen.

Nu känns det iallafall oerhört skönt när jag vet att sjukdomen existerar och att det inte bara är jag som är galen. Det har lett till att jag har erkänt för mig själv att det här är ett problem, så nu kan jag börja jobba med det. Och jag vet att det verkligen kommer bli tufft, det "pirrar" och gnager i hela mig om jag inte river. Det är nästan omöjligt att låta bli. Men jag är peppad på att verkligen försöka att lära mig att hantera det.

Jag vände mig till er här på Nouw för att sprida uppmärksamhet över den här sjukdomen. Jag vill inte att andra ska behöva gå flera år utan att inse att dem har den. Och så undrade jag om det kanske är någon här som har tips på hur man kan låta bli att fördärva sin hud så mycket. Jag har tänkt på att skaffa en stressboll osv, men jag tar gärna emot mer tips.


Jag är ju som sagt inte så utbildad inom ämnet, men är det någon som undrar något så är det bara att skriva. Jag gör gärna mitt bästa för att svara på eventuella frågor.

Stora kramar och hoppas ingen har blivit triggad av ämnet

Likes

Comments

Godkväll på er! Hoppas er dag har varit fin.

Tyvärr har min dag varit ganska tung, jag vet egentligen inte varför. Allt känns bara så otroligt tungt och svårt. Men det är okej att ha sådana här dagar, det har alla. Mina är bara lite tyngre en de flestas. Det tror jag de flesta med depression kan känna igen sig i, de allra simplaste av saker blir jättestora. Tillexempel att gå och borsta tänderna blev jättesvårt. Men jag lyckades! Det är det viktigaste. Jag lyckades till och med ta en dusch. *stolt*

Firade med frukost på sängen. Det blev en avokado smoothie <3 Jag älskar mina gröna smoothies på morgonen. Dem får mig alltid att känna mig pigg, allert och redo för dagen.

Recept nedan

2 bananer
1/5 avokado
En stor näve blad spenat
Lite mango dryck från Proviva

Sen är det bara att mixa ihop allting :)

Nu ska jag bara ta det lugnt och kolla lite på youtube innan jag kryper ner i sängen.
Godnatt på er och dröm sött

Likes

Comments

Hej!

Mitt namn är Ellie och det här är mitt första blogginlägg, någonsin. Så det är ganska stort. Jag har velat prova på det här med att blogga under lång tid nu, men det har aldrig blivit av. Så nu ska jag ge det en chans! Jag tänkte att jag skulle berätta lite om mig själv så ni kan få en glimt utav vem jag är.

Så! Jag heter alltså Ellie och jag är 17 år. Jag blir 18 nu i oktober, så det är ett litet tag kvar. Jag är född och uppväxt strax utanför Göteborg.

Jag har inte gått gymnasiet, eller jag började i ettan på bild och form linjen. Psykisk ohälsa blev dessvärre anledningen till att jag fick hoppa av efter första terminen. Jag planerar att ta upp mina studier igen så fort mitt mående har blivit lite mer stabilt.

Min fästman är den viktigaste personen i mitt liv, tätt följt av några ovärderliga vänner. Dem ger mig kraft och inspiration till att fortsätta kämpa för att må bättre. Dem är guld värda. <3

Förutom att spendera tid med dem jag älskar så gillar jag att måla, sminka mig och egentligen allt som har med kreativitet att göra. Om det är något mer specifikt ni skulle undra om mig så är det bara att skriva en komentar, det vore bara trevligt. ^ - ^

Jag vet inte riktigt än vad det kommer bli för typ av blogginlägg, jag tror dock att det kan bli en del om:

Vegansk livsstil, smink och skönhet, min psykiska ohälsa och hur jag har tampats med min depression. Och helt enkelt simpla knep för att få en gladare vardag, då det är väldigt viktigt för mig att sprida positivitet och glädje. Det behöver vi alla mer utav!

Kram på er och hoppas ni har haft en fin dag.

Likes

Comments