En ögonsminkning jag gjorde igår med en blandning av varma och kalla blå färgen + guld.
Det finns en kort video på min Instagram (Ellie.eeem) för den som vill se utförandet!

Använde:
NYX ultimate palette i brights, jumbo eye pencil, vivid brights i sapphire
Sleek solstice Highlight
H&M glitter liner
Wet n wild mascara
Ö&B fransar


Xoxo

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Finns det något som värmer en sminkberoendes hjärta så är det drag- makeup.
Efter att gått igenom en säsong av RuPauls dragrace på Netflix var jag tvungen att förvandla mig till en mumsig drag - bakelse!

Jag använde följande Produkter:
Limmade ner ögonbrynen med hobbylim.
Bas: Mac studio fix fluid
NYX HD concealer
HM contour palette
Tachnic blush palett
Makeup for ever HD powder
Sleek "solstice" Highlight
Ögon: NYX ultimatte palette i "brights"
NYX HD concealer till cut crease
Pressat glitter från wish
NYX eye liner
NYX jumbo eye pancil "milk"
Glam of sweden & kiss lösfransar
Ögonbryns-kit från HM
Läppar: Sephora cream lip stain "13" & läppenna "rosewood" + lite Highlight på läpparna

Förslag på vad mitt drag-namn skulle kunna vara?

Xoxo

Likes

Comments

Nu så här i sommartider vankas det mycket fest. Det är bröllop, festivaler och annat skoj. Därför tänkte jag visa er en bassminkning som de flesta klär i och som är relativt enkel att göra.

Detta är en enkel look som de flesta kan bemästra och genom att "skära" ögonskuggan med concealer och applicera glitter blir den genast mer festligare och får dig framstå som ett proffs! Jag har även använt prisvärda produkter som är lättillgängliga och som de flesta har råd med.

Jag har även med två läpp alternativ som jag tycker passar till.

Jag har gjort ett lite steg-för steg collage som jag hoppas är vettigt!

1. Börja med att preppa ögonlocket med ett puder eller en matt ögonskugga.

2. Applicera en övergångsskugga som är snäppet mörkare än din hudton i ditt yttre V, jag har markerat var på bilden. Denna kommer underlätta när du blandar ut den mörkare skuggan!

3. Applicera sedan en mörkbrun ögonskugga på samma ställe som den första men här kan det vara en bra idé att använde en lite mindre borste.

Tips! Använde en mjuk och ren borste och blanda ut kanterna för en fin övergång!

4. "skär" sedan ögonskuggan genom att applicera en concealer på ögats främre del. Använd en platt borste, den får gärna vara lite rundad för att underlätta, och börja skulptera! Applicera concealern en bit ovanför vecket, på så vis undviker du kladd och veck.

5. Se till att övergången är mjuk. Detta kan man göra genom att endast applicera concealer på den främre delen och blanda på ögonlocket bakre del när det inte är så mycket concealer kvar på borseten.

6. Sedan är det dags för det roligaste - Glitter! Jag applicerade glittret med mitt finger, då ser glittret mycket mer pigmenterad ut. Men det går även bra att använda en mindre, platt syntetisk borste.

Tips! Testa blött borsten med lite vatten eller settingspray för ännu mer pigment!

7. Fortsätt att bygga upp glittret och applicera det i ögonvrån.

8. Dutta sedan på lite mer av den mörkaste ögonskuggan för en snyggare övergång mellan glittret och ögonskuggan.

9. Sedan är det dags för mascara.

10. Sedan lösögonfransar sedan är du redo att ta festen med storm!


Produkterna.

Ögonskuggan är från ett märke som heter Technic som finns hos coop exempelvis.

Det pressande glittret är köpt på Wish så är inte säker på märke men kvaliteten är förvånansvärt bra!

Fransarna är köpta på Ö&B.

Mascaran är från Wet N wild som man hittar på Ö&B exempelvis.

Läppstiften är från NYX.

Nyx Liquid sude "Cherry skies"

Nyx Liquid sude "sand storm"


Hoppas att detta var hjälpsamt och kommentera gärna om du undrar något!


xoxo

Likes

Comments

Jag har funderat sedan mitt förra inlägg om minkfransar ang. testning på djur och såg precis Kat von D:s inlägg på hennes Instagram om att Nars ska börja sälja sina produkter i Kina.

För er som inte vet så måste kosmetika testas på djur innan de får lov att säljas i Kina pga säkerhetsskäl, eller det är vad de påstår. Kina är så vit jag vet det enda landet som har denna regeln. I Kat:s inlägg skriver hon öppet om hennes besvikelse över Nars beslut och uppnamnar hennes följare att bojkotta deras produkter. Jag kan inget annat än att hålla med om denna hårda, men rättvisa uppmatningen!

Nars är väldigt kända för sina hajpade concealers och alla som hänger i skönhetsvärlden på sociala medier vet att alla skönhetsgurus har lovordat deras creamy concealers. Jag har själv varit nära att lockats in men priset har gjort att jag hällt mig till min kära HD concealer från NYX.


Detta meddelar Nars på sin Instagram


Hurusom helst så ställer Kinas lag till det ganska mycket för flertalet kosmetikaföretag som väljer att sälja i Kina. Från företagets sida betyder det att de har tillgång till en mycket större marknad, Kina, vilken är en av världens största marknader för kosmetika. Men å andra sidan retar de upp många i väst då detta med att testa på djur har börjat att bli mer av en självklarhet både för konsumenten men också för företagen.Det knepiga med detta tycker jag är att företagen kan komma runt detta och säga att de inte testar på djur och att de inte har egna labb, vilket de inte har. Men samtidigt tillåter de sina produkter testas på djur av en utomstående part, som Kina, för att få lov att sälja deras produkter där.

Detta kan vara vilseledande för konsumenten då man omedvetet stöttar ett företag som väljer att sälja på en marknad som testar på djur. Ett utmärkt exempel på detta är Loreal som inte längre själva testar på djur men säljer sina produkter i Kina där det är obligatorisk att testa på djur


Detta kan man läsa på loreals hemsida


Som om inte det vore nog i detta etiska dilemma så kan det även vara så att andra kosmetikaföretag kan vara ägda av större företag som testar på djur eller som säljer i Kina. Även här är Loreal ett praktexemplar då de äger bland annat The Body Shop och NYX, båda är cruelty free, men då sätts konsumenten i en knepig sits. Ska man bojkotta dessa dotterbolag för att stå upp mot Loreal eller är det okej att konsumera deras produkter?

Jag har valt att fortsätta handla av exemplevis NYX då de i sig är ett cruelty free företag och inte styrs av Loreal på den fronten. Men det är en ställning var och en får ta.

Så som ni förstår så är detta med cruelty free ganska rörigt och det är mycket för konsumenten att hålla reda på. Jag hade därför önskat att företagen var tydliga med deras etiska regler och att alla märken som testar på djur och som säljer i Kina borde märkas så konsumenten kan välja därefter.

Såklart så är all förändring en process och oftast en lång sådan, men det är extra tråkigt när företag, som Nars, väljer att ta steg i fel riktning. Inga företag är heller perfekta och man får helt enkelt ofta välja det minst dåliga.

xoxo


Likes

Comments

Någon mer än jag som vibe:ar på 80 talet? Jag går verkligen igenom perioder av saker jag gillar och det jag ogillar ena stunden älskar jag i andra! Som ett stark, högt applicerat blush!

Jag använde mig av Technic:s blush/ palette och använde mig av den mörkaste nyansen. Jag applicerade det högt upp på kindbenen hela vägen upp till hårfästet. Blushpaletten finns hos Coop och kostar omkring 50 lappen.

Jag testade även en ögonskuggspalette från samma märke och är förvånad över både pigment och hur bra skuggorna blandar! Med ögonskuggan definierade jag mitt yttre ögonveck lätt för att ge mina ögon en lätt skuggning och färg. Du hittar exakt hur i ett tidigare inlägg! Även denna hittade jag hos min lokala Coop och kostade runt 50 kr.

Jag ville verkligen ha fjädriga(Är det ens ett ord?) och stora ögonbryn och ögonfransar. Ögonbrynen skapade jag med den mörkaste bruna ögonskuggan med vilken jag målade på hårliknande tunna streck med lätt hand. Jag avslutade med en ögonbryns gel från Isadora.

På läpparna har jag mitt nya favorit läppstift från Kat Von D i färgen "Lolita" vilket är den perfekta "jag har just ätit blåbär" färgen.

Mascaran jag använde heter Mega Impact och är från Wet N Wild och är köpt på Ö&B. Lösögonfransarna är från ett märke som heter Salon Perfect Go Glam och jag tror det var modellen 614. Vilket är ett par superlånga fransar utan synligt band, vilket jag gillar!

Men!

Jag hittar ingen tydlig information huruvida det är ett cruelty free märke då det är ett lågprismärke som normalt säljs hos Walmart i USA. En del sidor säger att de är cruelty free och en del andra säker att de inte är det. Men min gissning är att de är minkfransar, vilket jag inte alls stödjer eller rekommenderar, så kommer inte köpa fler av detta märke för säkerhetens skull!

Dock är de väldigt fina, men man kan hitta liknade utan lidande, som dessa från HOL dock så kostar de mer än dessa som jag betalde 39 kr för hos ö&B. Men jag rekommenderar att man hellre spenderar lite mer pengar på bra och cruelty free fransar.

En del påstår att minkfransar är cruelty free då man "bara" använder enstaka hår. Men som en som varit med på demonstrationer mot minkuppfödning och har sett(genom film) hur det ser ut på insidan av en minkfarm så kan jag inte stödja detta. Vad tycker ni om minkfransar?

xoxo

Likes

Comments

Jag har alltid älskat att måla, rita och bara sitta i min egna värld en stund. Smink har definitivt tagit den platsen det senaste året och jag älskar att komma på hur jag ska sminka mig, applicera det och sedan göra bilder av det!

Hela processen gör mig all warm and fuzzy inombords!

Med denna looken ville jag åstadkomma en sminkning som påminde om klotter, lite slarvigt sådär, men samtidigt väldigt simpel. Jag använde NYX vivid bright liner i "vivid sapphire" till ögonen. Jag brydde mig inte så mycket om att det blev ojämnt och fördelade trycket med pensel lite ojämnt så linjerna blev lite udda.

Tips! Blått ögonsmink är helt rätt just nu, och om man inte vill gå hela vägen med blå ögonskugga kan man köra på en tunn blå eye liner eller varför inte måla underfransarna blå? Isadora har en prisvärd blå mascara.

På läpparna har jag NYX liquid suede i "cherry skies" och jag ville först ha riktigt glansiga läppar men ångrade mig, så glanset är bara pga läppstiftet inte riktigt torkat, det torkar matt. För övrigt sitter läppstiftet relativt bra, det slits lite efter en stund som de flesta liquid lipsticks gör, men de röda pigmenten sitter verkligen kvar på läpparna!

Prisvärda produkter som man hittar på de flesta ställen där det säljs smink och en riktigt rolig look att göra!


xoxoLikes

Comments

Så, tänkte testa att skriva ett inlägg på svenska för alla mina fellow smed peeps. Oj, jag kan visst inte sluta med att vara all international, lol.

I alla fall. Jag hatar allt som är bas vilket för mig rimmar med tråkigt. Men då och då kommer det ett tillfälle när man behöver tona ner det och tänkte därför demonstrera en enkel bas-look som passar till sommarens alla festligheter!

Jag använde mig av H&M:s palette "chameleon" och använde mig av 4 bas nyanser.

1. Se till att preppa ögonlocket med antingen concealer eller primer. Jag använde NYX "gotcha covered" concealer och mattade ner det med Maybelline's Fit Me powder.

2. Jag börjar med att applicera den ljusaste av skuggorna i mitt yttre V med en mindre borste.

3. Jag blandar ut den med en större, mjuk och ren borste. Var lätt på handen!

4. Jag applicerar den mörkare, bruna ögonskuggan på samma sätt som den första.

5. Denna blandar jag ut med samma stora borste.

6. Applicera pyttelite svart ögonskugga precis där du vill att skuggan ska vara som mest intensiv, dvs precis i yttervrån av det yttre V:et.

7. Blanda detta med en mindre mjuk borste med lätt hand.

8. När du är nöjd med skuggningen tar du din ljusa, skimriga skugga och applicerar den på brynbenet, på ögonlockets inre del + i ögonvrån. Jag gillar att applicerar skimriga skuggor med mina fingrar då pigmentet verkligen "poppar" då!

9. Sist så applicerar du mascara, jag använde "Mega impact" från Wet N Wild. Sedan använde jag ett par lösögonfransar från Glam of Sweden, placera fransarna så nära roten på dina egna som möjligt!

Tips! Dölj sömmen från lösögonfransarna genom att måla ovandelen av fransarna med en svart, flytande eyeliner så de smälter ihop med dina egna!

Voilà! Sedan är du klar för att dansa natten lång!


Likes

Comments

My new favorite thing is to recreate face charts. Today I recreated a chart by @kelseyannaf , she is btw a part of the Kat Von D beauty artistry crew, so needless to say, she's pretty cool.

I did the look with full on brows using a brow kit from H&M which I mixed with Duraline from Inglot. This made a liquid consistency that allowed me to paint on thick brows with hair like strokes.

The base is Lush colour supplement in the shade "Light yellow", which btw is the best colour match for me in the winter time! I also used NYX HD concealer, which is my favorite budget concealer.

The eyeshadows is a Kylie palette called "The bronze palette" I bought from eBay and because it didn't cost that much, am pretty sure its a knockoff. But the colours are really nice so I actually like it.

I used the Inkliner in the shade "Trooper" from Kat Von D beauty to outline the eyeshadow and to create the stars Which btw is much harder then it looks like! So thank sweet baby satan for this exquisite eye liner from KVD that helped me create some what ok stars!

For the lips I used a liquid suede from NYX in the shade "Sandstorm" and the lip liner "Nude truffle". These two in combination give me the most juicy looking lips, I mean look at them.

And if you are wondering about the blue hair in the last pic, well. I wanted to stay true to the face chart. But also, I wanted to see how i looked like in blue hair because i orded some new hair color today, and guess in what colour?

To be continued about that!


xoxo

Likes

Comments

As you all know by now I hold my NYX ultimate palette in "Brights" very close to my little heart. Ive been wanting to do a rainbow look since I got it, but haven't really had a vision of how I should do it. Until yesterday!

I created a rainbow eyeliner with a bunch oh the colours and with NYX Jumbo eye pencil in "Milk" as a base.

I'm in love with this look. I think its a perfect pride makeup or festival makeup. I painted the bottom lashes with the same colors which was a nice touch, don't you think?

I have a video up on how I did it iy you want a more instructions.


xoxo

Likes

Comments

I recreated a face chart by @milk1422 , if you a makeup addict you need to check the account out! Its so fun to just be creative and transform a face into something else, thats why I love makeup!

I used:

NYX Ultimate eyeshadow palette in "Brights", Jumbo eye pencil in "milk", matte liquid liner

KVD Inkliner in "Trooper"

Chopped up lashes by Glam of Sweden

Isadora Brow gel in "Dark brown"

H&M Brow kit for browns and contour

Lush lipstick in "Stark"


xoxo
Likes

Comments