Över broar och genom vatten var planen från början. Det tog tid, men det blev av till slut! Vägen mot att Kalle ska bli fälttävlans häst är lång men det ska bli! Vi hade det först svårt vid bron men då var det i te svårare än att jag hoppade av och gick förre. Han gillade inte ljudet när han gick på bron då det ekade väldigt mycket. Han lyfte väldigt högt på benen och hoppade av bron istället för att gå av.

Kalle har aldrig gillat att gå genom vatten pölar, han försöker sitt allra bästa att komma runt på något annat sätt eller så hoppar han över. Problemet med en vatten grav är att det är lite svårt att hoppa över den. När jag väll hade fått honom genom den ett par gånger så blev det lätt och sedan kunde jag trava in i vatten med bara lite tvek.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej Hej!

Idag var det dressyr träning på schemat! För detta tillfället tog jag fram Kalles vita schabrak, vita lindor och nya dressyr träns som jag hade fått i födelsedags present. Jag knoppade honom också, så han såg så tjusig ut! när vi väll kom in på banan gick det dock inte så super bra, men det var ok. Kalle har haft en två veckors vila då han har varit lite svullen och öm i sina kotor men nu mår han bättre, svullnaden har gått ner och jag har precis börjat sätta igång honom igen. Han var lite seg att sätta igång i galopp och lite extra trög i vänster galopp, då det är hans starkare sida. resten av gruppen övade på lite skänkelvikningar men jag ville inte överanstränga honom så jag tog den extra tiden på att skritta av riktigt ordentligt. Jag var stolt över min lille kille och såg till att han fick en massa kramar och morötter och kramar efter åt!

Likes

Comments

Hej och välkommen till mitt första blogg inlägg. Jag heter Ellie och är en 16 årig Svensk/Engelsk tjej som bor i Skåne. Jag föddes i Sverige 2001 och har sedan dess bott i Spanien och England. Jag har flyttat runt mycket på grund av mina föräldrars jobb men nu har familjen landat i Sverige! Jag går på Sveriges Ridgymnasium i Flyinge sedan Augusti 2017. Jag bor på internat och flyttade därför hit för ungefär en månad sedan, tillsammans med min häst S Colender.

Kalle, som jag kallar honom, är en 10 årig hopp valack efter Spender och Irco Mena. Vi har haft Kalle i cirka tre år och jag har kommit väldigt långt med honom. Kalle har tidigare tävlat 130 klasser men då hans rygg är lite rak, klarar han inte att böja sig ordentligt över hindren i de högre klasser, men det är okej, för ännu tävlar jag bara 1m med honom då jag inte har haft egen häst så länge. Kalle är världens gulligaste häst som alltid vill göra en glad. Han får mig att skratta varje dag och jag älskar honom med hela mitt hjärta.

Jag inspirerades av Emma Hatakkka och Line Karlsson. @emmahatakka är en jätte trevlig tjej från Finland! hon går i min klass och har två superfina hästar. @linekarlsson Är också en super trevlig tjej som också går i min klass. Ett extra plus är att hennes 6 åriga valack, Allan, är kusin med min underbara Kalle!

Passa på att följa min instagram, e.c.equestrian med dagliga uppdateringar.

--Ellie--

Likes

Comments