Hej!

Idag är det lördag vilket betyder en dag kvar till julafton!

Det jobbiga är att jag inte alls är taggad... Det känns som att det bara är en vanlig dag och att det inte alls är något speciellt. Jag tycker det är så tråkigt för när jag var liten brukade jag älska julen. Vi träffade släkten, åt god mat och fick öppna massor av paket! Jag tyckte det var så magiskt och jag klädde alltid på mig min lilla tomte klänning och tomteluva med vita flätor på. Sedan skulle jag alltid dela ut julklapparna som låg under granen som jag några veckor innan hade proppat med julgranskulor, glitter, polkagrisstänger, änglar, you name it! Jag älskade det! Men på senare år har vi minskat på presenter och minskat på julpynt, varför vet jag inte riktigt, kanske för att det inte är det julen handlar om. Julen handlar om att vara med sin familj och vara ödmjuk och givmild.

Kan det kanske vara så att jag är rädd? Rädd för hur julen ska bli nu när det hänt så mycket saker i familjen och vi bråkat en hel del? Jag vet inte säkert, det jag vet är att jag klädde granen i år utan att bry mig särskilt och jag har inget julpynt i mitt rum förutom en liten stjärna i fönstret (som jag nästan aldrig tänder) och en ängel som mamma ställde på mitt skrivbord. När jag var liten brukade jag fylla fönstret med tomtar och änglar. Det var verkligen den bästa tiden på året, men nu är jag inte alls lika förväntansfull.

Till min syster har jag köpt en billig sminkborste och en massa choklad och till min mamma har jag köpt en gummiraka (som hon var med och köpte men gav till mig så jag kan slå in den). Och pappa hade redan köpt ett antal böcker han ville ha som jag och min syrra ska ge honom tillsammans. Det känns bara inte lika kul att ge när de jag ska ge till redan vet vad de ska få, men samtidigt så får jag ångest över att köpa julklappar för att jag inte vet vad jag ska köpa och jag vet inte ifall de kommer gilla det.


Hoppas du får en riktigt fin jul (om du firar jul)

Puss och KramMove your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag är jag hemma från skolan, vi slutar egentligen inte förrns imorgon men jag kände att jag inte orkade. Igår hade vi bara en lektion och våran lärare sa att vi var tvungna att komma, men det var inte för att vi skulle sitta och prata i grupp som jag trodde. Nej vi skulle se på en film (sameblod) som hon trodde var så ny så att den inte skulle gå att hitta så jag kunde titta hemma. Jag åkte alltså in till stan (det tar ca 30 min. med buss) för att se på en film i en och en halv timme. Det tyckte jag var väldigt onödigt så idag ville jag bara ta en ledig dag (även om det är lov snart haha). Hemma så behöver jag ändå skriva lite på en uppgift vi har där vi ska skriva om ett konstnärligt yrke. Jag tyckte att det skulle vara lättare att göra den hemma än att åka till skolan då vi bara skulle se på mer film och ha "julbus" vad nu det är...

Hoppas ni får ett fint lov!

Puss och kramLikes

Comments

Hej!

Nu var det länge sedan jag la upp något här på bloggen. Jag känner bara att jag vill börja om eftersom det har hänt rätt så mycket i mitt liv och för att jag tror jag behöver skriva av mig lite och ha någon stans att vända mig ibland. Jag har tagit bort alla mina tidigare inlägg för att bättre kunna visa vem jag är nu, när jag själv känner att jag har ändrats väldigt mycket. Jag tänker ofta väldigt mycket ibland kanske till och med för mycket. Det har varit en jobbig tid i skolan med mycket uppgifter och ingen energi eller motivation i kroppen. Samtidigt så har jag förlorat en massa vänner i klassen på grund av att jag och mitt ex gjorde slut (han går i samma klass) och de som vi umgicks med valde att alla ta hans "parti" utan att ens fråga mig vad som hade hänt. Jag har haft fullt upp med att ens orka ta mig till skolan så jag hade till och med glömt bort att jag hade denna blogg. Nu ska jag försöka uppdatera lite oftare så får vi väll se om det är någon som tycker det jag skriver är intressant.

Puss och Kram

Likes

Comments