Onsdag 5 okt. kl. 22:22

Idag har varit en solig, grå dag. solen va framme mest hela dagen men det var kallt och blåsigt. Dagen började jätte bra där jag låg i min extremt varma säng med en vetekudde. Magvärken var borta och jag ände att det skulle bli en bra dag vad som än händer... men så fel man kan ha. När jag väl gick upp fick jag genast bråttom att sminka mig och platta håret innan jag sedan fick gå/springa med min frukost (som min snälla mamma gjort) i min vans-ryggsäck på väg till bussen. Som tur är hann jag med den och turligt nog fanns det ett tomt säte till mig. Väl i skolan fick jag en tråkig nyhet som jag tyvärr inte kan dela med mig av, men den fick mig att inse att livet är längre än vad man tror. När lektionerna sedan började försökte jag att tänka på något annat och det gick ändå ganska bra tycker jag. Jag kunde skriva klart mitt arbete i svenskan men orken tog slut när vi hade historia och jag satt o lyssnade på musik med min bästa kompis. På matten kollade jag på videos där folk dekorerade tårtor för jag skulle också vilja kunna det, även om jag nu ligger mer än fyra lektioner efter så bryr jag mig inte längre om matte för det är verkligen det tråkigaste jag vet och när man inte har någon bra lärare som kan förklara saker så är det väldigt svårt att hänga med på gymnasiet eftersom allt går så mycket fortare.

Tipset till skolan idag är alltså att plugga från början i skolan och även om ni hatar det så kommer det bli så mycket lättare i framtiden när ni ska börja med svårare grejer och senare i jobbet. Tänk att ni går ca 12 år i skolan och sedan lever ni hela resten av livet utan att behöva gå i skolan men ni har mer kunskap och säkert får ni ett bättre jobb om ni har koll på matten!

Onsdagen är den dan som egentligen bara är där, det finns liksom inget att gilla med den men inte riktigt något att ogilla heller och idag har varit en riktigt uppochner/utochinvänd dag. Jag har varit glad, ledsen, trött, pigg, ja alltmöjligt. Men såhär på kvällen när alla känslor slårihop som värst så kan jag ändå klargöra att detta är en grå dag.

När jag kom hem ville jag bara vara själv men såklart kommer min storasyster och ska köra med mig bara för att hon drog ut en visdomstand igår och inte kan göra något själv längre. Sedan när jag satt mig i soffan för att ha en mysig onsdagskväll (då jag faktiskt har studiedag både torsdag och fredag) så kom ju såklart mamma hem och vill att jag ska hjälpa till i köket "lite härodär" och när jag gjort det så ropar hon igen o säger att det inte räckte med att jag diskade lite. Vid det här laget har också min magont förvärrats lite och jag vet fortfarande inte vad det är, bara att mina föräldrar inte tror på att det faktiskt gör så ont som det gör.

I kväll var det även en så kallad glitterfest i stan där nästan halva min klass var vilket fick mig att känna mig som ett barn som fortfarande varken vågat dricka eller ens gå på en fest förutom insparksfesten dit mor och far kom för att hämta mig då de säkert trodde ja skulle supa mig full, börja röka umgås med "fel" människor och bli våldtagen mitt på fältet där festen va eftersom vi inte hade någon lokal. Alla verkar ha så roligt och så ligger jag här hemma i min soffa och tittar på dåliga tv-program som borde slutat spelas för länge sedan! Det låter kanske ändå ganska mysigt med hemmakväll men jag kände bara att jag skulle vilja vara på den där festen för att få bort tankarna på allt jobbigt och samtidigt få dansa bort allt det onda. Jag skulle kunna skriva så mycket mer men är så himla trött på allt så det är sjukt, snart bryr jag mig nog inte om något annat än att hålla mig vid liv så länge jag kan. Detta blev kanske lite rörigt men hoppas ni som läser förstår ändå.

Nu ska jag till drömmarnas land och hoppas på ett riktigt bra liv för en natt och sedan njuta sönder min sovmorgon och sedan träna imorgon kväll.

Puss o Godnatt

Elin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Äntligen är det fredag! Idag hade vi bara dans och engelska i skolan så det var skönt, sedan stannade vi kvar lite i korridoren och pratade med bla. Zack och fyra tjejer som jag inte orkar sätta namn på ;P. Jag och "Manga tjejen" skulle gå på dans workshop kl. 17 och vi försökte få Zack att hänga med men vi fick honom tyvärr bara att missa en eller två bussar. Även om jag tog has keps och dator och nästan drog sönder hans skjorta när han drog ner mig för hela trappen så valde han att gå iallafall eftersom han skulle hem till Västervik under helgen. Då var det iallafall inte så kul att vara kvar på skolan när de andra också gick jag, manga tjejen och tjejen från Västervik gick till donken för att äta lite innan vi skulle till workshopen. När vi väl var där så var det inte många där men det kändes bara bra för då hade vi mera plats. Kände mig också väldigt cool eftersom det var spex från New York som är hiphop lärare. 

Får skriva mer imorgon måste upp tidigt för att jobba så friidrotten får pengar till Mallis nästa sommar :)

Godnatt

Likes

Comments

​Idag hade vi en jätte kort dag i skolan vilket var jätte skönt då jag brukar bli lite trött i slutet på veckan. Vi började dagen 10.05 med samhällskunskap och efter det hade vi lunch vilket jag faktisk tyckte om idag, det var ris och någon kycklinggryta. Efter lunchen hade jag dans teori vilket jag tyckte var ganska svårt. Vi skulle titta på videos vi hade filmat på oss själva när vi gjorde några balett övningar, och så skulle jag skriva om en övning vad jag behövde bli bättre på och vad jag var bra på samt vad jag tänkte på när jag gjorde övningen. Det blev ca tre/fyra meningar haha tycker verkligen inte om att bedöma mig själv men de var tydligen nödvändigt eftersom vi ska ha enskilda samtal imorgon med läraren. När vi var klara med det delade vi upp oss i våra grupper i de två danssalarna och fortsatte med danserna som vi koreograferar till julshowen. Temat är frihet och begränsningar, våran grupp ska dansa till Unsteady med X ambassadors, och den andra gruppen ska dansa till Molly Sandéns låt Freak. Jag tror detta kommer bli jätte coolt och fint! Efter dansen ville jag inget hellre än att gå hem men var tvungen att gå på extra matte. 

Träningen idag kändes faktiskt väldigt bra. det var bara bra tror jag så fick jag ur mig lite ilska. Det hjälper faktiskt även om vi körde spinning (cykel) så blir man jätte trött och det känns verkligen i benen om man gör rätt. Vi tog sedan fram medicinbollar (bollar som väger mer än vanliga bollar) och körde lite olika mag/ryggövningar med dem som vikter.

Dagens tips är att börja i någon sport om du inte redan gör något sånt för man blir mycket mer positiv och orkar med saker även om det känns motvilligt att gå och träna så är det skönt när man väl är där!

Stay in school kids även om det känns svårt!

Godnatt

Likes

Comments

Nej tyvärr var det inte jag som fyllde år utan det var Jenny! Hon fyllde 16 år på en vanlig tråkig dag (med syfte på lektionerna) i skolan och jag var väldigt distraherad och kunde knappt koncentrera mig på hela dagen. Det är kanske kul nu att sitta och kolla på Youtube eller kolla efter lägenheter på lektionerna nu när man fått en dator, men tiden kommer ikapp! Jag kommer snart inse att jag måste jobba mer på lektionerna för när proven startar så kan man inte bara sitta och titta på, det funkar inte så. Jag måste börja fokusera och lyssna mer på lektionerna även om mina kompisar väljer att inte göra det. Jag är också väldigt tankspridd, vilket betyder att jag tänker väldigt mycket på olika saker och får ofta humörsvängningar. Till exempel om jag har en rolig dag i skolan med mina vänner och sedan måste åka hem vid tretiden då har jag inget och göra hemma så jag sitter bara och laddar om Instagram och Facebook bara för att ha något att titta på även om det inte kommer upp något nytt. Då kan jag plötsligt känna mig väldigt ensam även om mina föräldrar är hemma. Jag har också väldigt nära till mina känslor, alltså har jag lätt för att skrika, gråta, skratta, blir skrämd, ledsen men även väldigt lycklig och tacksam. Detta är dock helt normalt för tonåringar även om man känner sig väldigt ensam.

När det gäller mina föräldrar så skulle jag nog säga mer aggressionsproblem än humörsvängningar för det minsta lilla fel dem gör får mig att vilja rymma hemifrån, slå till någon/något eller till och med något ännu värre. Jag har hela mitt liv velat hjälpa andra som inte har det lika bra som jag och så fort jag får något dyrt eller tänker på hur mycket pengar jag spenderat på onödiga saker så får jag nästan ångest för att jag inte gjort något bättre för pengarna. Jag tänker hela tiden ibland får man unna sig men ibland nuförtiden är nästan varannan dag.

Dagens tips är att man ska hjälpa dem som behöver, men samtidigt tänka på sig själv, man får faktiskt vara lite egoistisk ibland men då menar jag ibland inte hela tiden!

Mår du inte bra så ska du inte tänka att det finns andra som har det värre för just då är det du som har det dåligt och då är det du som är i centrum. Då kan det vara dags att unna sig den där glassen eller godispåsen, eller vad det nu är man gillar.

Förlåt om det blev lite rörigt! Jag ville bara få ut mina tankar på något sätt och har tröttnat lite på min dagbok som jag skrev i under sommarlovet eftersom det tar så lång tid att skriva med penna och jag inte gillar min handstil.

Hoppas ändå att det här hjälpte dig lite och har du också några av de här problemen så vill jag bara säga att du inte är ensam, även om det kan upplevas så för tro mig det har jag också trott i vissa situationer och det är inte sant, det är bara något som man inbillar sig!

Godnatt sov så gott!

Elin

Likes

Comments

Lite info först, som ni kan se i rubriken så har jag en ny blogg ( ! ) den här alltså. Jag hade en innan men var inte alls nöjd med den så jag gjorde en ny i samma namn. Eftersom jag nu också precis bytt skola tänkte jag att jag kunde börja med en rivstart och berätta hur det var för mig och lite tips! Att börja gymnasiet kan vara svårt för en del personer men jag var mest förväntansfull! Kanske var det för att jag skulle slippa min gamla skola. Eller kanske för att jag redan innan kände 4 personer som skulle börja i samma klass som jag, men mest tror jag det var för att träffa nya vänner. Att visa dem vem jag egentligen är från första början och inte hålla nånting tillbaka som jag gjort så många år. Jag struntade i vad folk skulle tycka eftersom jag redan hade några vänner sedan innan som jag skulle kunna vara med om ingen annan skulle gilla mig.

Det jag gjorde var att ställa mig tillsammans med (låt oss säga Jenny och Zack för att dem ska få va anonyma) de stod och pratade och jag bara ställde mig där tills jag hittade något jag också kunde säga och på det sättet komma in i samtalet. Nu i efterhand tycker jag att de måste sätt ganska roligt ut för jag sa inte hej eller nånting men jag antar att det funkade för nu är det dem jag umgås med mest i skolan, och vi har skit kul oavsett om det är lektion eller inte.

Det roliga med gymnasiet är att man kan välja vilken linje man vill gå till exempel, Samhällskunskap, Naturvetenskap och estetiska program som Teater, dans (som jag går), film och foto med flera och det finns också många olika skolor att välja mellan så det kan kännas svårt när det är dags att välja men jag har några tips till dig som ska söka!
1. Gå på Gymnasiemässan ett eller kanske till och med två år tidigare och kolla vad som finns och vad du tycker ser roligast ut.

2. Om du är skoltrött så försök att välja något som du tycker är kul så du blir mer motiverad att gå till skolan.

3. Försök att inte tänka på vad dina vänner vill gå, tänk på vad du vill och ibland kan det faktiskt kännas bättre att börja i en klass med helt nya människor och få helt nya vänner.

4. Det är bra också att överväga olika skolor. Jag hade valt bort en skola på grund av rykten men när det sen bara var den skolan kvar som alternativ så fick det bli den och jag trivs jätte bra!

5. Kom ihåg att gå på öppna hus och prova på dagar. Det gjorde inte jag så jag hade jätte svårt att bestämma mig. Detta är också en bra övning inför framtiden att faktiskt själv ta kontakt med rektorn via mail eller telefon.

Det var lite tips från mig har ni några frågor så skriv en kommentar!
Detta blev ett väldigt långt inlägg och jag som tänkte skriva lite om dansen och friidrottrn också men det får väll bli en annan gång, ses! ;P

Likes

Comments