Header

Slasken är äntligen borta och solen har nu börjat kika fram! Detta innebo att jag nu kan ta fram cykeln och istället för att åka med en buss som inte alltid går och typ alltid är sen kan cykla till skolan. Enda problemet i nu läget är dock att man ej lyckas frän under vintern bortsett ifrån lite längdskidor, längdskridskor, vanliga skridskor och några dagar i fjällen med skidor från öppning till stängning.

Med andra ord så tar det lite längre att cykla min 11km till skolan. I höstat när man hade fått igång en rutin med cykelturen tog det 30 minuter. Men nu tar det istället nästan 50 minuter istället (genomsnittlig hastighet ca 13km/h). Över driver kanske lite med tiden men bättre att man räknar med att det tar längre tid att cykla än det egentligen tar än tvärt om.

När man cyklar till skolan blir det lätt som så att man blir omkörd. De som cyklar om en är medelålders män och kvinnor i klädda tajta snabba kläder. Till skillnad ifrån mig som har på mig kläderna som jag ska ha i skolan. Med andra ord så byter de om och duschar innan vilket jag inte gör och det är ok att inte ge järnet om man vill undvika att komma som lök deluxe till skolan.

Något som kan vara det bästa med att cykla in till city är musiken. En given låt är definitivt "när vi två blir en" med Gyllene Tider


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

"Så vart se du dig själv i höst?" eller "Vad ska du göra när du är klar på norra?"

Jag går mitt fjärde år på gymnasiet, short version jag bytte skola linje och la till ett år efter studenten på Norra

Long version till detta är att jag började gymnasiet på teknik samhällsbygande och miljö, insåg efter ett år att jag inte längre var säker på arkitekt yrket som jag så länge hade drömt om. En dag på vårterminen (det hade blivit tillräckligt varmt för att ha shorts ute i vår solen) skulle jag träffa en kompis efter skolan. Jag slutade tidigare än vad hon gjorde så kom till hennes skola där jag fick vänta mesans hon skrev klart en labbraport. I väntan började jag se mig omkring och det jag tänkte va att jag älskade skolans atmosfär eller vad man ska säga. Tanken på ett byte av skola och program började först som en kul tanke, men ju mer tiden gick desto mer kände jag hur jag faktiskt ville bua till Norra Real.
Plötsligt skrev jag ett mejl till syv på Norra Real utan några höga förväntningar och frågade om det fanns några platser på natur linjen till hösten 2014. Senare fick jag ett svar där hon bad mig skicka mina betyg m.m. Det hela hade känts så overkligt men plötsligt började det verka verkligt. Sedan fick jag vänta hela sommaren otåligt på att höra från skolan.
En vecka innan skolstart ringde min telefon när jag jobbade på ett seglar läger i Sollentuna. Numret låg ej inlagt bland mina kontakter så jag var först nära på att inte svara då jag trodde det var någon som bara skulle fråga efter mamma. Men som tur var så tänkte jag efter och svarade. Det fanns en plats på Norra Real i en naturnatur tvåa. Jag skulle alltså slippa gå om första ring.
Under mitt första år på Norra började jag inse att jag inte skulle klara av att bli klar till studenten som resten av klassen, men fick stöd och rätt hjälp (är
dyssebarn) så jag klardi mig och fick ett extra år på skolan.

Men om vi går tillbaka till frågan, så vad har jag för planer för framtiden? Min plan-B är att plugga till tandläkare, inte för att jag tänker att det är lätt att komma in på den utbildningen, jag vill plugga till tandläkare för det har jag nog velat lägre än jag vetat. Inte förens i tvåan på gymnasiet vaknade jag en morgon och tänkte tanken "Jag vill bli tandläkare" Men varför är inte det här min plan-A? Jo det är som så att faktiskt ändå inte känner mig helt säker på att jag vill bli tandläkare längre.
Men vad är plan-A? Det ä något jag skulle vilja veta men jag vet inte. Det kan var äventyrs resande, fotograf, skådespelare, fastighetsmäklare, rock-stjärna, VD på något modeföretag, författare, äga ett skivbolag, hovmästare, party/event-planer, oljeshejk eller något annat. Jag har fortfarande tid att lista ut vad plan-A är. Det kanske är tandläkare ändå det vet jag inte än, och min plan är att försöka komma in på den utbildningen medan jag försöker lista ut plan-A för det går att ändra sig så varför inte prova när jag har den möjligheten och jag kanske känner att jag hamnat rätt eller att jag hamnat helt Tjotahiti men om jag inte provar kommer jag inte få veta.

Så jag vet ej vart jag ser mig själv i höst, på resande fot i Syd Amerika på en motorcykel, studerandes i Stockholm eller någon annan stans på tandläkarlinjen eller någon annan linje eller kurs, praktikant på något stort mode företag eller varför inte ute till havs grön av sjösjuka. Jag vet att om jag inte är på resande fot så kommer det äventyret längre fram.

Det är hur som helst ett enda stort äventyr som kan går hur som helst, i nuläget har jag hur som helst ingen aning vart jag befinner mig.

Vi avslutar med ett lite cheesy engelskt seglar citat:

"We can't adjust the winds
but we can adjust the sails"

Och välkomna till min blogg och jag vet inte riktigt vad jag gör men det framkom nog i rubriken.

Här är även en av mina favorit listor hoppas den uppskattas om någon skulle lyssna <3

Likes

Comments